Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#1001
Основна тема.

Дякую всім за компанію, люто плюсую. Поділіться фотками  :D
#1002
"Ну, я би сказав шикарно. Шикарно, пафосно, та ти шо! П'ять раз на день їсти, анімація, дискутека!"
Дзідзьо, про відпочинок з Мейсоном в Турції

Цими вихідними на пероні Києва висадився об'єднаний Львівсько-Станіславівський десант у складі  Цезара, Xaolas'a, Onyx'a та Фляшкохантера. Подивитися на київські експлорерські місця нас запросив Astranotus та його знайома, Наталя, за що їм ще раз дуже дякуємо.

Всі відвідані нами об'єкти вже були свого часу описані на форумі, тому не буду перевантажувати розповідь цитатами з Вікіпедії та книжки "Дослідження підземель,катакомб та бомбосховищ для чайників, видання друге, перероблене та доповнене".

Рюкзаки з карематами, спальниками та змінним одягом ми залишили в камерах схову на вокзалі. З собою взяли маленькі торбечки зі спорядженням для залазу. Ночувати планувалося на нічим непримітній багатоповерхівці. куди мав бути відкритий залаз на дах. Після відвідання цього будинку, виявилося, що залаз закритий колодков. Ми почухали ріпу, зробили кілька фото з балкону та й пішли в Клов. Питання "де спати" залишилося відкритим.





Хто не знає - Клов це одна з київських підземних річок, притока Либіді. Вода тут чиста, прозора і неглибока, що робить прогулянки річкою особливо приємною.

Я мріяв побувати в Клові ще відтоді, коли про Експлорер не відав ні сном, ні духом. Та наш форум і не існував тоді ще. Я ходив в інтернет-клюби і читав там дігерські звіти без жодних фото, на жахливо зверстаних сайтах. Це були розповіді про дивовижні підземелля, де течуть струмки, живуть сліпі риби та велетенські цвіркуни. Про відчайдушних людей, що, ризикуючи життям, спускалися туди і знаходили за свій ризик старовинні золоті монети.

В реальності все виявилося трохи простіше) Але все одно, враження від прогулянки незабутні.




Шлях до річки починається з іншої річки, Либіді. По її бетонних берегах ми й дісталися до квадратного входу в Клов.



Поки ми йшли, почався дощ. Довелося біля години перечікувати під мостом, попиваючи пиво. В дощ в Клові, як і в усіх колекторах, небезпечно. В 2003 році тут загинуло двоє дігерів, про що свідчить меморіальна табличка всередині





Далі будуть фото вперемішку мої та Xaolas'a, він просто трохи забобонний і не викладає фото в понеділок. Отже, де незрозуміло що сфотографовано - то я знімав, а де все гарне чітке та освітлене - то Xaolas.

Спочатку (тобто ніби з кінця, але вже) Клов протікає квадратним колектором.







Потім починається напівкругла частина







От в таких місцях можна починати щось шукати))) Вода зносить всіляке добро в щілини та тріщини між плитами. Потрібно вибрати звідти намул та подивитися, що вловив. Якщо трапляються цвяхи, болти та інші залізячки, значить, ви на правильному шляху. Процес та кульмінація "копу" виглядає якось так (фото Онікса):



А ось і знахідки:









Нічого особливого, але затягує неймовірно. Вище по течії, в старій частині русла, ми навіть знаходили друшляки, якими народ "мив золото". Пробували вичерпувати намул ними, але нічого особливого не знайшли.

Далі, вверх по течії.





Стара частина русла, що проходить під Хрещатиком. На дні - покладена на ребро жовта цегла. Більш ніж за століття вода ідеально її відшліфувала.



А ось і цвіркун











Поки ми лазили по Клову, вже почало вечоріти. Ми повечеряли і пішли до наступного об'єкту - резервного водогону.



На фото цей довгий (ми прочалапали пішки по рейках, трубах та воді загалом біля 7км) тунель виглядає непримітно. В реальності все зовсім інакше.

Уявіть собі - десь посеред Києва є люк, відкривши який потрапляєш в круглий тунель, де йдуть дві тлусті труби, а посередині з металевої сітки зроблений мостик. Йдеш-йдеш собі мостиком, через приблизно кілометр дві труби зміняються однією, а мостик - металевими рейками, на яких часом трапляються вагонетки.
Через кожні кілометр з хвостиком на поверхню виходить ствол, до холєри високий. Рейки бувають затоплені (і тоді треба витягувати бахіли) або сухі (тоді бахіли доводиться знімати, бо незручно човгати по бетонній підлозі).

Водопровід залягає дуже глибоко, десь над нами час від часу проїжджали поїзди метро. Гул при цьому стояв як в кінотеатрі, коли у фільмі головному героєві загрожує Смертельна НебезпекаТМ.

На жаль, нормальних фото я не зробив, бо знімав на мильницю. Будемо чекати, поки решта команди поділиться знімками. Наразі що є.

Початок шляху.







Труби стоять на отаких кругляках. Напевне, щоб могли трохи рухатися при зміні температури.













В кінці нашого шляху, за легендою, мало би бути підземне водосховище. Ми дійшли до кінця тунелю, де труби піднімалися на поверхню, туди ж вели і металеві сходи. Було чути звуки вулиці, і навіть війнуло свіжим повітрям. Xaolas трохи піднявся - і зверху загавкали собаки, явно реагуючи на нас. Трохи відійшли - стихли, знову підійшли - гавкають. Стало зрозуміло, що тут нам на поверхню без запалу не вийти. На додачу, хтось (чи щось) почав стукати по трубі. Спочатку тихо, потім все голосніше. Стук наче долинав з того боку, звідки ми прийшли. Ми відклали трохи цегли, вимкнули ліхтарики. Стук не припинився. Відклали ще по дві цеглини і вирішили повертатися. Приглушили світло і перемовлялися тільки пошепки, забувши, що ще двадцять хвилин тому будили чортів в пеклі, розганяючи заіржавілу вагонетку до першої космічної швидкості. Зрештою стук припинився, що це було, незрозуміло і потепер, а ми після півторикілометрового шляху, пройденого на пальцях і в бахілах, дісталися до наступного ствола.

Після короткої наради і згадки, що до місця, де ми залазили, йти майже як до Коломиї, було вирішено підніматися тут, в надії, що собак та охорони вихідний. Собаки і справді святкували майскіє празнічкі, а охоронець банально спав в своєму вагончику. Двері у вагончик, до слова, були за 5 метрів від місця, де ми вилізли, відчайдушно намагаючись не шуміти. За 10 метрів від нас були металеві ворота, а за ними глуха вуличка. Ривок - і хто під воротами, хто через повилазив на вулицю. Я, як біла людина, відкрив си фіртку і гонорово вийшов з гордо піднятою головою :-)

Ночували ми в одному з будинків на Хрещатику. А зранку варили каву на даху, насолоджуючись теплим ранком та чудовим краєвидом. Вірніше, каву варив Цезар, я хіба заважав дурними порадами)



Наступний день був матрасним. Були на цвинтарі кранів:







Далі, пройшовши трохи берегом Либіді, вийшли до Лисої гори. Дуже гарне місце, мені сподобалося





Русалчине озеро, зараз більше схоже на пересохле болото. На березі стоїть дерев'яний язичницький ідол.



Язичницьке капище





Залишки старого форту





По дорозі ліхтарик Xaolas'a зохавав жетон метро і не хтів віддавати. Довелося гарно попросити)



Погуляли ще трохи Хрещатиком та  й поїхали додому. По дорозі ми з Цезаром чинили люті правопорушення.

Альбом з фото.

Обговорення
#1003
Кілька робіт з Києва, що сподобалися.





Стіна пам'яті Цоя, в дворику на Грушевського, 4б. Відкрита влітку минулого року.









#1004


Всім привіт!

Ситуація в країні, на жаль, залишається дуже напруженою і багато в чому незрозумілою, кожного дня гинуть люди. Саме тому ми вирішили не святкувати річницю форуму, а провести натомість Зустріч учасників Explorer.lviv.ua. Матимемо змогу познайомитися, обговорити напрямки подальшого розвитку форуму та спільноти, поділитися досвідом. Обійдемося цього разу без надмірних веселощів, надмірного алкоголю, музики.

Отже, 10 травня 2014р., субота, 15:00 зустрічаємося біля закинутого бункеру звязку у Винниківському лісі (Посилання на Вікімапію)

Як дістатися:

До Винник можна доїхати маршрутками №№ 5А, 36, 40. Можливо, є ще якісь, але я про них не знаю. Виходимо з маршрутки біля Тютюнової фабрики у Винниках. Звертаємо на вул. Івасюка, з правої сторони якої розташований ринок та супермаркет "Барвінок". Дорога йде весь час прямо та вгору, близько 700 метрів. Далі потрібно на перехресті повернути наліво, на вул. Лісну. З обох боків розташовані великі котеджі, йти потрібно весь час прямо, приблизно 650 м. В самому кінці вудиця впирається у великі ворота, перед ними потрібно звернути направо. Через 100 м. побачите ось такі білі двоповерхові будиночки, це колишнє військове містечко.



Потрібно звернути наліво і пройти асфальтною доріжкою прямо 300 метрів, спочатку поміж будинків, а потім ще трохи лісом. Прядо перед собою побачите галявину, де стирчить вхід  в бункер (тотально заварений і засипаний, що вбереже від неприємних ситуацій). Галявину потрібно обійти справа і голосно крикнути "Експлорер!". Вітаю, ви на місці.

Ось приблизна карта маршруту:


#1005
Цитата: stinger від 01.05.2014 19:55:32
+1 буду :) На рахунок місця, там місцеві будуть дошкуляти, бувщі вояки та кегебешнікі, хати поруч, сто пудово викличуть ментів, як вже було, на мою думку варто заглибитись в ліс, щоби не світитись.

Місце заховане в лісі, нас не мало би бути чути в найближчих будинках.
#1006
Часу залишається все менше. Нещодавно були біля бункерів, знайшли гарне місце, де можна буде розміститися самим і недалечко розбити наметовий табір.

Приблизно отут http://old.wikimapia.org/#lat=49.824894&lon=24.1235941&z=17&l=37&m=b

Постараюся найближчими днями описати як дістатися туди і намалювати схематичну карту.  За потреби також намалюємо фарбою стрілки на асфальті по дорозі, щоб вже точно не зблудити)))

Відписуйтеся, будь ласка, хто точно буде, щоб ми знали кілько пива замовляти. Дуже хотілося би побачити на святкуванні всіх "старожилів" форуму.

Також потрібен казан літрів на 10. Повернемо чистий та непорожній)
#1007
Якщо в темі розповідати про урбан-фотографію (ніяких весіль і дитячих фотосесій!), то я за. Інша справа, що фотографів у нас на форумі - два з половиною. Чи буде кому той розділ заповнювати?
#1008
Якраз те, що вони роблять і є Urban Exploration, 75-го рівня. Для багатьох якісна і незвична фотографія і є кінцевою метою. От чому італійці приїжджали колись з цілою сумкою дорогої фототехніки.

В нещодавньому інтерв'ю Громадському Раскалов скромно казав, що він ніякий не фотограф, а просто деколи робить фото з незвичних ракурсів. І це мені сподобалося. А от ведучий поводив себе як неосвічене гівно. І це мені НЕ сподобалося.

#1009
Ми в п'ятницю будемо в Києві, хочемо в першій половині дня на цю виставку піти. Якщо маєш бажання, давай разом сходимо. Позенайомимося заодно.
#1010
В підвали, що на фото, легко потрапити?
#1011
Мені книжки сподобалися. Хочу ще)

Може варто було б викладати посилання на якісний скан і відразу ж  поряд на більш стиснутий PDF. Для тих, хто хоче маленький розмір файлу і читати тексти, а не розглядати фото.
#1012
ЦитуватиВсім привіт. Надибав ось таку монету близ дому. Може хтось підскаже з якої вона держави, що це за валюта.

То є два гелери. Ними мож було за шось сі розрахувати за баби Австрії.

http://dema.com.ua/Countries_Krause/Austria.html#a2
#1013
Ще одне відео з "Території А". Чесно, думав кліп не зберігся) А він аво є!

#1014
Маю велику честь та приємність запросити всіх учасників, читачів та просто небайдужих до подорожей та активного проведення вільного часу людей на святкування п'ятої річниці Explorer.lviv.ua

Дата: субота, 10 травня 2014 року, 15:00

Місце: околиці м. Винники, ліс біля широко відомого у вузьких колах закинутого бункеру. Схема добирання

Хто запрошується: абсолютно всі люди, яким не байдужа тематика форуму. Головна мета наших щорічних зустрічей - побачити старих друзів, познайомитися з новими, обмінятися враженнями за рік та помірятися... досвідом ;) Тому - не вагаючись - приходьте самі та приводьте друзів. Буде весело!

Що з собою брати: все, що, на вашу думку, може стати у пригоді на пікніку. Хто захоче (а таких, думаю, буде достатньо), залишатиметься на afterparty з ночівлею в лісі. Тому в пригоді стануть намети, каремати та спальники.

Щодо харчів: буде бочка пива від адміністрації та смачний сюрприз, приготований на вогні. Крім того, кожен бере з собою чогось смачного, щоб не лишитися голодному та пригостити друзів.

Дрес-код: фірмові футболки Експлорера та/або різноманітна експлорерська атрибутика: Л-1, бахіли, каски, ліхтарі, камуфляж і т.п.

Якщо погода видастся вкрай поганою, пікнік перенесемо на тиждень вперед.

Конструктивні пропозиції та креативні ідеї вітаються! Зустрінемося на святкуванні!

#1015
Давайте тоді дійсно в Тернопіль катнем, по промзоні полазимо. Виїжджати пропоную 0 8:45 поїздом Львів-Москва, ціна квитка біля 40 грн. Назад я би хотів вертатися в 16:45 електричкою. Хто захоче залишитися на довше, то є ще одна електричка, відправлення з Тернополя о 20:30.

Промзона там велика, є на що подивитися. Ось Стінгер колись фотки викладав:  http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,3213.msg20708.html#msg20708

Що скажете?
#1016
А, ну то добре.
#1017
Цитата: Roy від 19.04.2014 10:27:03
а) Ту всю промзону на 2 дні б..
б) станція +шлаковідвал? Хочеться більшого.
в) Надоїв з п'яницями соснівськими  ;D
г) Красне, цукровий завод хіба, бо до Буська щось скучновато пиляти. Бо тоді завод за нами залишився якийсь unexplored...

д) Тернопіль якось планував. Аереродром, промзона. Ну і є інтерес поглянути в магазин Патріот.

Наразі 50/50

Ще-м такого не видів. Взяв мене забакланив, а потім пише 50/50.
#1018
Маю старенький, але робочий сканер, можу подарувати. Не користуюся ним.
#1019
22 квітня, тобто найближчого вівторка, я повністю вільний і маю бажання кудись виїхати на цілий день. Якщо є ще бажаючі, давайте вирішимо разом.

Пропонується:
а) Калуш
б) Бурштин
в) Терикон і ЦОФ біля Соснівки
г) Електричкою в Красне і звідти пішки до Буська, по дорозі люто експлорячи
д) Ваш варіант

Ідеально було б виїхати кудись ровером, але то вже як компанія набереться. Погода має бути файна, підписуйтеся  ;)
#1020
Після кількох поспіль років, коли на Обливаний понеділок в місті робилося казна-що, міська рада та активісти, схоже, знайшли вихід із ситуації. Мені це подобається. Якщо коротко, то на Площі Ринок буде облаштована спеціальна ділянка, де бажаючі зможуть обливатися скільки хтіти. Там можна буде набрати води, обсушитися і навіть взяти си гумову шапочку. Поза межами "мокрої" зони, обливальників будуть карати. Місто буде патрулюватися загонами самооборони і міліцією.

Сам би не проти піти помокнути і підмочити ближнього   ::) Стаття повністю:

ЦитуватиТрадиційну великодню забаву цього року у Львові вирішили провести у самому серці міста – на площі Ринок. Усі бажаючі обливатись і бути облитим зможуть зробити це в одному місці. Спроби обливати людей поза межами площі Ринок будуть каратися штрафами та загонами Самооборони.
Останні роки у Львові обливаний понеділок перетворився з  веселої традиції на масові неконтрольовані порушення порядку. Все більше мешканців міста бояться виходити на вулицю в цей день. Саме тому цьогоріч Львівська міська рада вирішила подати приклад  того, як розважатись в обливаний понеділок, не порушуючи громадський спокій.

«Ми хочемо зробити обливаний понеділок організованим, дати доступ гостям та мешканцям міста до чистої води і підняти максимально всім настрій від цього дня, бо минулого року були прикрі ситуації, коли одні люди брали участь, а інші – ні, що призводило до конфліктних ситуацій», – пояснив ZAXID.NET начальник управління внутрішньої політики Львівської міськради Андрій Шевців.

Цього року для святкування «Обливаного понеділка» буде об лаштована спеціальна зона на площі Ринок. Вхід для усіх бажаючих буде вільним з чотирьох боків площі, волонтери роздаватимуть шапочки для душу. На площі можна буде придбати водні пістолети і кульки з водою, а для «поповнення запасів» будуть облаштовані  5 точок доступу до води.

«Фонтани працюватимуть, але ми проситимемо, щоб у фонтанах води не черпали. Просимо також не обливати перехожих та гостей міста, які не бажають брати участі у таких розвагах», – сказав Андрій Шевців.

При цьому трамвайна зупинка і літні тераси, розташовані на Ринку, оголошені «сухими  зонами». Працюватимуть також сушки для сушіння волосся та мокрого одягу.

За дотримання громадського порядку стежитимуть представники МВС та самооборони. Патрулюватимуть місто також представники громадських організацій «Народна самооборона», «Варта-1», «Рабів до раю не пускають», «Дорожній контроль» та «Автосотня».

Як зазначив координатор самооборони львівського Євромайдану Валентин Середюк, патрулі будуть стежити за дотриманням порядку, серед іншого, і у Шевченківському гаї.  Середюк сподівається, що цього року традиційна великодня забава пройде без неприємних інцидентів.

Андрій Шевців також наголосив, що єдиним «легітимним місцем» для обливання буде площа Ринок, тому всіх, хто обливатиметься водою поза її межами, патрулі будуть просити пройти на площу.

Прес-секретар ГУ МВС у Львівській області Світлана Добровольська запевнила ZAXID.NET, що у випадку свідомого порушення мешканцями Львова установленого порядку, правопорушники понесуть  адміністративне покарання та будуть змушені заплатити штраф у розмірі від 51-ї до 100 грн.


Взято звідси