Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#941
Старі фото заводу і околиць. Цезар скинув. Оригінал: http://boleb.livejournal.com/30097.html



#942
Хеві пйоздей! Вітаю, побільше драйву в житті, щоб хотілося і моглося, як то кажуть!
#943
Дві статті з івано-франківського видання report.if.ua. В обидвох в ролі Дигера Юри - наш Xaolas (бурхливі оплески).

Якщо завиють сирени

Річка Путінка або шляхами гівнопроходців
#944
Якось так завжди було, що з неперевіреними, незнайомими людьми ніхто на серйозні вилазки не ходить. Бо дуже висока імовірність неприємних і небезпечних трафунків. Особисто я маю такий досвід. Попікся, то тепер на холодне дую.

То файно, що ви, пане Бодю, проявляєте ініціативу і маєте бажання кудись злазити. Але було би добре спочатку викласти кілька розповідей з ваших минулих подорожей, поділитися досвідом. Та й організувати якусь свою вилазку. Тоді і компанія знайшлася би швидше, і спільних тем для розмови при зустрічі було б більше. Знову ж таки зі свого куцого досвіду: я написав біля двох десятків звітів, заки познайомився зі всіми пішов на першу вилазку, в Липівку.  8)

А що спільнота чахне - то, на мою думку, не зовсім так. Люди лазять і їздять як і колись, багато і з задоволенням. Просто на форумі пишуть менше. Старшим банально не вистачає часу, бо сім'я/робота часто пріоритетніші. А молодші чи то ліниві (привіт, Цезар!) чи писати не вміють, чи встидаються. А може, тут якраз почала проявлятися різниця між сьогоднішніми поколіннями тридцятилітніх (до яких відношу себе і більшість "старожилів" Експлорера) і двадцятилітніх, що мають відмінні від нас життєві орієнтири і дивляться на світ трохи під іншим кутом.
#945
Ця туристична вузькоколійка досить відома, та й багато хто з друзів тут був. Але на форумі про Карпатський трамвай ніц нема написаного, то я вирішив виправити то неподобство.

Отже, коли довгожданна відпустка нарешті розпочалася, надворі літо, а грошей на Чорногорію не вистачає, дуже доречно буде запропонувати коханій романтичний тур Долинщиною. Ця гостинна земля щосезону гостинно запрошує до себе туристів, обіцяючи незабутній відпочинок. Можна купатися в річці (правда, то якщо дощу не буде. Літо тут взагалі "безсмислєнне і безпощадне", триває десь так три тижні), збирати малину і гриби, відбиваючись від бомків і комарів. Також обов'язково варто відвідати магазин "Могорич" в Долині та накупити там калуського пива з вусатим Францом-Йосифом на етикетці. Ну і всілякі інші розваги, щоб було потім що згадати, але не було що дітям розказати. Ну і Карпатський трамвай, звичайно, як без нього.

Це - промислова вузькоколійка, возить ліс та лісорубів, а увільний від роботи час ще й туристів. Відправляється поїзд у вихідні о 11 та 15 годині. Але в будь-якому випадку краще задзвонити за телефоном, що вказаний на офіційному сайті та уточнити інформацію. Квиток зараз коштує 50 гривень.

Поїздка зазвичай триває 3-4 години, дорогою поїзд робить кілька зупинок, для фотографій та закупівлі вогняної води та пиріжків в селі. Екскурсовод розповідає про історію краю, залізниці і різні цікаві байки. Початок маршруту - в центрі смт Вигода, біля отакого паровозика на постаменті. Ось це місце на карті: тиць! Недалеко є також автомобільна стоянка.



Люди купують квитки. Незважаючи на великий загрозливий натовп, місця в чотирьох вагонах вистачило всім.



Ну та й поїхали. Попри річку Мізунку, через ліси і поля. До речі, карпатський трамвай знімався у кліпі Перкалаби. Аво дивітсі, як не вірите (з 1:57, ютуб збунтувавсі і на проставляння часу в лінку не реагує):





Всі висуваються з вікон. перевіряють, чи болить, як ялинка по писку вдарить. Я теж висуваюся, тож нечасто така нагода трапляється.





Перша зупинка, в селі Новий Мізунь.





Ліс поступово стає густішим, а гори - більшими. Ще одна зупинка біля джерела і густих ялинок, під якими росте багато грибів.





Кінцева. Поїзд їде розвертатися, а люди фотографуватися на річці.





Тут такий ніби міст, тільки залісти на нього нелегко. Не кажучи вже про переїзд якимось транспортом.









Та й так. Гори, свіже повітря і поїзд - що може бути краще.

#946
Цитата: morpex777 від 29.09.2014 20:05:38
гггг я так поняв туди ще ніхто не добрався ;D один через паркан перелізти не може, другий знайти обєкт, третій велосипед перекинути через паркан...

Пузорище!!!  >:(
#947
Файний блог про файні місця. Мій список знов розрісся  :D

http://bonuslevel.co/?cat=1
#948
Та й тойво... Добралисі до того підвальчега? Дуже би сі хтіло на знимкИ подивити...
#949
Цитата: Ivan0330 від 23.09.2014 16:45:49
я заберу бронь за мною
:)

Думаю, Альтер за два роки її вже продав.
#950
Якщо на Залізничній, то напевно "Автонавантажувач". Хоча місць, що на фото в тому звіті я не впізнаю. А виставка ІМХО якась убога  :-\
#951
Цитата: /bin/bash від 21.09.2014 12:58:00
Не зовсім в тему, але та Гавареччина – путяще місце. Славиться файними чорними тарелями і іншов кераміков, яку там роблять. Повно фоток є у Ґуґла. А в лісі там є музей-криївка.

За запитом "Гавареччина" в Гуглі ця тема - на першій сторінці  ;)
http://explorer.lviv.ua/forum/index.php?topic=4438.0
#952
Успішно погуляли сьогодні, їхали крім мене ще Друся з дружиною. Палац такий, як на фото, закинутий і не дуже розвалений. Найкраще те, що його можна  облазити весь, від підвалу до вершечка комина. І взагалі, Буськ - дуже затишне, привітне і зелене містечко. Як стану старий і нездалий, поїду туди жити і заведу собі стадо гусей. Фотки будуть, але трохи попізже.

#953
Плани в силі, місце і час здибанки не змінилися, охочих зібралося багато. Беріть з собою канапки і щось, щоб їх запити  ;)
#954
Цитата: Roy від 16.09.2014 22:26:25
А назад добирання маршрутков?

Думаю, що так.
#955
Давно ми не збиралися великою компанією, щоб полазити. Пропоную в суботу зранку поїхати електричкою в Красне, звідти перейти пішки в Буськ (5км приблизно), де можна оглянути закинутий палац і інші цікавинки. Похід цілком матрасний, новачки теж запрошуються. Я планую повернутися до Львова після обіду.

Збираємося о 8:40 на Головному залізничному вокзалі біля головного входу. Виїжджаємо о 8:55 Тернопільською електричкою. Відписуйтеся нижче, хто буде.

Фото з групи ВК Закинуті місця. Самбір."






#956
В суботу разом з Astranotus'ом і Наталею знову залазили під землю в Києві. Я дуже хотів побачити Глибочицю, і вони мені в цьому допомогли). Глибочиця протікає між вулицями Верхній і Нижній Вал, це неглибока, чиста і приємна річка.

Історична довідка

Вечорія. Виходимо з метро (або з метрА, як кому подобається більше) і йдемо розібраними трамвайними коліями в напрямку Подолу.



Вхід в дренажку. Але нам не сюди, принаймні, не сьогодні. А взагалі люди кажуть, що дренажка - цікава штука, тільки вилазиш звідти весь брудний і мокрий. Але вселий)



Зелений театр зверху. І скелелази, відшліфовують майстерність





Залаз під землю в людному місці в Києві виглядає трохи нетипово, не так, як звикли більшість моїх знайомих попідземлю-лазів. Виходиш собі на невеличкий бульвар, де люди гуляють. Сідаєш на лавку, дістаєш бахіли, інше спорядження, гонорово і не поспішаючи вдягаєш і підганяєш все. Гордо човгаєш бахілами до якогось підходящого люку, спокійно його піднімаєш. Всі неспішно спускаються металевими скобами вниз, останній акуратно зачиняє за собою люк. Головне те, що оточуючим абсолютно все одно хто ти і чого туди поліз. Я був троха в шокови!



Це фото - єдине нормальне, яке мені вдалося зробити на мильницю. Тому вибачайте. Ото колись згадаємо молодість, зберемо велику банду Експлорерів, обов'язково візьмемо з собою   Справжнього Фотографа (якщо ви розумієте, про кого я) та й поїдемо в плацкарті до Києва фотографувати підземні річки і пити пиво. А поки дивітся гарні фото з ЖЖ Генерала Космоса.

Загалом йти доводиться старою частиною колектора, викладеною фірмовою жовтою київською цеглою. В деяких місцях цегла складена "ялинкою", як паркет. Висота різна, деякі частини доводилося навіть проходити навприсядки.



як і в Клові, трапляються різні знахідки. На цей раз вловили кілька каналізаційних люків (з них можна потім зробити hand-made брелки для ключів, дуже оригінально виглядає і ключі практично неможливо згубити), 21 українську копійку. мобільний телефон-слайдер (чомусь не розкладався і не включався) і різні дрібнички.









Непогано так погуляли того вечора, хоч і небагато пройшли. Глибочиця - атмосферне і класне місце, сюди хочеться повернутися.

Як бонус, побували ще того вечора в місці, що на відео нижче. Після 15 хвилин підйому металевими сходами виявилося, що ходити по дощечці над безоднею я боюся. Тому ще один цікавий і боянний об'єкт Києва на цей раз залишився невідвіданий  ;)

Обговорення є тут

#957
Ось таку цеглину надибав в київській підземній річці. Після фотографування була залишена в природньому середовищі існування. Текст клейма - "Яровыx".

#958
Нещодавно вдалося побувати на тому водозаборі. Гарне місце, не полінуйтеся зробити маленький гак, як будете проїжджати трасою на Франківськ. Після Долини на першому великому перехресті потрібно повернути направо (на Рожнятів), а потім вже можна візуально зорієнтуватися.

На насосну станцію і шлюзи не йшли, просто трохи повешталися околицями. Охорона там є, нас бачили, але нічого не мали проти. Народу там взагалі тусить багато, збирають рибу, ловлять гриби. І ліщина цього року непогана вродила. І інші дари осені.



Ось такі ворота, з табличкою, що обіцяє різноманітні неприємності на дупи дослідників. Але, згідно правил, що діють на території Рожнятівського району, в будь-якій огорожі має бути дзюра, достатня для того, щоб там проїхав китайський мопед. Тут вона теж є, тож не хвилюйтеся.



Сама водойма являє собою каскад ставків з порогами і шлюзами













А ще можна пройтися лісом по рівнії асфальтованій доріжці. Веде вона до насосної станції і якогось підсобно-відпочивального господарства



#959
Я навмання спробував купити квитки на кілька подій - всюди їх вже розкупили  :(
#960
Insiders - новий проект про Urban Exploration в Україні. Поки що хлопці виклали тільки одне відео, про підйом на сталінську висотку в Києві.