Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Roy

#2201
Залізнодорожний кран КДЄ-163 з грейфером. Стоїть в Стебнику.
#2202
ЦитуватиБуло діло! Я тоді ще служив в цій частині (був одним з 3-х офіцерів частини). Солдат просто не встиг зупинити машину на якій спускався з горки і попав в УАЗ, який стояв на естакаді (а не в рельсу). Естакада по краях оброблена металевим кутником, який виступає на 15 см (щоб машина в яму не впала) - це те що ти назвав "рельсою". І до речі, та "Волга" не службова, а колишнього командира частини (колір баклажан). Щодо пошкоджень - я не пригадую вирваних коліс - розбив передній бампер, фари, ще дещо...


О, як добре, що очевидці знайшлися :)
Та, діло було у 2003 році, деталей всіх не пригадую, але те що у волги були нехарактерні пошкодження то факт. Ще памятаю, цілий день в нашій частині згадували за нього, як і за перевернутий УАЗ :)
#2203
Госпіталь по праву сторону, а по ліву - вч.
Згадав собі, що колись був там, коли ще вона існувала. Якось з замполітом заїзджали на територію, з надією знайти на складі оберемок полотна для картин. Застали картину - солдат, на службовій волзі не вписався в поворот, та з'їхав з гірки і вцілив машиною прямісінько у рейсу, котра на пів метра стирчала з асфальту. Результат - вирване колесо, порване днище  :)
З дивним збігом обставин  в цей самий день на території колишньогоо 63 вузла звязку, у невеликому подвір'ї офіцер на УАЗі перевернувся...)))
І взагалі, армія наша - це сила  ;D
#2204
Цитата: Bottlehunter від 18.04.2011 19:24:01
Гарно, поплюсив усіх. А як там з охороною? Можна безперешкодно залазити на всі гнилі драбинки? А пані - оператор шахтного ствола розказувала щось цікаве? І чим ви добиралися? І скільки території (у відсотковому відношенні) приблизно залишилося поза вашою увагою? Розкажіть, бо нам і нашим глядачам цікаво, можна сказати навіть інтересно ;)
Ходити всюди можна, охорони немає, лише працівники ледь тліючого об'єкту попереджують про небезпеку, котра навколо. Легко йдуть на контакт.
Працюють люди в шахті - рудник поступово виводять з експлуатації.
З добиранням проблем ніяких, можна маршруткою, котра їде на Дрогобич, або електричкою Львів-Трускавець.
#2205
Основна тема тут

Ну і вже традиційно:  ;D







Слисишшш...Атжал!
#2206
Зовсім недавно пощастило побродити по частині Стебниківського калійного комбінату мені, Зелі, та Інкогніто.


Коротка довідка про теперішній стан об'єкту та околиць.

"За період роботи Стебницького калійного заводу із надр землі видобуто ЗО млн. кубічних метрів руди, а підземні пустоти не заповнювали.


У 1989 році через неефективність процесу збагачення підприємство було зупинено на реконструкцію. Фактично, виробництво почало згортатися: одна шахта не працює вже 20 років, а інша 7. Найбільшою причиною цього процесу став землетрус у Румунії, який потряс цю і сусідні країни ще в 1978 р. Очевидно, через підземні тріщини в шахти почала просочуватися вода, а прісна вода у гірничих вирубках – це горе для всіх калійних шахт. У таких випадках їх ліквідовують або затоплюють повністю, як це зробили в Березниках (Росія).


Починаючи з 2000 року зі Стебницького калійного заводу, на якому працювало понад п'ять тисяч осіб, працівники почали масово розраховуватися. Керівництво підприємства як могло, так підтримувало рудник на сухій консервації. В 2001 р., коли «Львівобленерго» обезструмило «Полімінерал» за борги, на глибині 432 метри 5 і 4 горизонти були затоплені розсолами. Потім відкачати їх уже не змогли. Для цього потрібно було будувати нову насосну станцію. Через чотири роки Львівське ВАТ «Гірхімпром» розробило проект консервації рудника №2 і рекультивації порушених земель. Вартість такого проекту – 162,4 млн. грн. Термін виконання 8 років, починаючи з 2004 р. До головного проекту розроблено і сітковий графік виконання робіт, надходження грошей. Усе це затверджено Кабміном. За 4 роки від запланованого профінансовано лише третину.


За цей час активізувався західний фланг західного поля на руднику №2. В 2000 р. там на площі 4,5 га утворилися 4 карстові лійки. Максимальні розміри просідання –731мм. Уся карстова зона вкрита концентричними тріщинами розмірами від кількох сантиметрів до 0,5-0,7м і глибиною до 3-4 м.


Найбільша біда в тому, що недалеко від зони лиха знаходяться ЛЕП-110 кВт (за 45 метрів), водогін Гірне-Дрогобич (за 110 м) і шосейна дорога Львів-Трускавець (за 175 м). А процес просідання грунту активізувався і рухається в бік вищезгаданих комунікацій. Провал грунту на площі понад чотири гектари може спричинити техногенний землетрус силою 6-7 балів за шкалою Медведєва або 3-4 – за Ріхтером. Стебницька ситуація визнана вкрай небезпечною і з непередбачуваними техногенними наслідками.
"
Довідка ЗІКу

Відео:


Сайти по темі тут і тут

Індустріальна природа в Стебнику, так-так, саме індустріальна!  :) Тут вдало переплетена природа з зістареними часом та людьми спорудами. Дуже добре відчувається відгомін розвитку видобування калійних солей на початку минулого століття, невеликі будівлі побудовані за часів Польщі, ствол котрий зведений ще у 30-х роках, зберігся значно краще ніж аналогічні споруди, котрі зведені за союзу. І ще близкість до гір, вносить в місцину певний колорит.
Завод почав затихати ще у далеких 80-х роках, відтоді час усе поглинає. Кругом суцільна руйнація, відчувається також порушення природнього циклу, що свідчить про незадовільну екологічну ситуацію.

Нижче фото, як воно є зараз:

руїна, та..? А ствол працює!


Оператор


канати



Ствол, побудований у 193якомусь там





Ну та, час...Але товщина металу нас витримувала




Вид на Трускавець


залишки споруди


щоб не здув вітер, спустились вниз  :)


щоб дивитись на старі мальовничі будівлі...




Як писав - природа та індастріал

Наступні будівлі - радянські. Вірніше, іхні залишки. Всі вони в аварійному стані. Так що не дуже безпечно біля них знаходитсь, особливо коли вітер сильний. Тим паче всередині.










тут проходила конвеєрна стрічка


пилюка








Всі фотки тут
А тут  обговорення
#2207
Та, нас багато було.Притворялись ботанами, фоткали квіти, а насправді ломились в підземні споруди ботанічного саду та околиць. Але про останнє згодом.;)

А Ботанічний сад :P справді красивий, все чистеньке, доглянуте. Ну і цікаві різноманітні рослини, про котрі КЕП каже шо вони справді цікаві і їх тут багато.))

Як писав Ромчик, першим ділом зайшли в міні-сховище. Являє собою кімнату, з гермодверима, умивальником з колбою, нішами в стінах та столом.



Лючок в кімнаті


Ніші та стіл


Далі влились в масу відвідувачів бот саду, і насправді почали цікавитись численними рослинками.


Сад межує з житловими будинками. Класно для жильців.


Флора:


Магнолія, котра розпускається



Невідома мені рослинка



Гігантський листок


Ще одна Магнолія ТВ


Фонтан, котрому бракував пісяючий хлопчик.


Інсайд




Рослина, котра харчується повітрям (соррі за суб'єктивність)


По опорі в'ється ваніль


Єдиний кактус з листочками

Всі задоволені, всі фоткаються. Хто у чого, хто "у пальми", хто "у дєрєва".


А ми "у йолкі" сфоткались. Шкода "кавра" не було  ;D

А взагалі, було класно, день цікавий вийшов.
#2208
О, експлорер банда. Можемо все витоптати там  :)
#2209
Цитата: Fenriz від 17.04.2011 10:42:54
ну та я про ці всі і знаю) цікавить який саме з них  пускає на халяву? той, що біля погулянки ?
Той що біля Погулянки і той що на Кирила і Мефодія. Вхід до 18:00.
#2210
Цитата: Rufus від 17.04.2011 00:27:15
Ботсад має дві ділянки. Одну на Кирила і Мефодія, а другу (більшу) на Черемшини, 44.
Ось сторінка Ботсаду: http://bioweb.lnu.edu.ua/botsad/index.php
А ботсад, що на вулиці Кобилянської куди відноситься?
#2211
Гумор / Re: Смішне Відео
16.04.2011 19:53:52
Повчально. Але дивитись до кінця  :)

#2213
Ого, полтв'яний ажіотаж!  ;D
Добре, не забудемо, слідкуйте за планами!  ;)
#2214
Файно. Радий що підійшли футболки.

Хто захоче замовити собі футболку, може звернутись у фірму Константа Код, де власне вони й виготовлялись. Макет в них є.
Адреса: м. Львів, вул. Лемківська, 15а (бічна Хімічної) 2 поверх, 5 кабінет
#2215
Дивлячись на ту природу, я б там робив все, що пропорційно слову "виживання".  ;D
Ліс, озера, риба, гриби, плавання, клюб (якщо є), відпочинок у запашних травах...
#2216
Футболки вже готові, лежать в Пивничці і чекають своїх власників. Але є одно но - напис львів юей розташований зверху над логотипом... Мабуть вони не зберегли попередній макет. Так що пробачте шановні форумчани, хотів як найкраще, а вийшло як завжди... :(
#2217
Цитата: Khimik від 13.04.2011 10:10:41
А дозиметрів з собов не брали?
Ага, там ж західний слід...
#2218
ЦитуватиДякую всім! Я переживав, як віднесетеся до звіту. Давно не писав, чи не втратив форму. Вірші Ярка як завжди в тему. Ще досі народ згадує на кожінй пянці "Не буває бодуна у Андрія Риштуна".
Та деее, всьо на висоті!  :) Є ше порох у порохівницях!

А в "Скелю" якось іншим разом треба потрапити, і також в УР, що в Гульську. Але то вже зовсім інша тема. Можна оргназізувати таку вилазку на вихідні, Коростень - Новоград_Волинський + околиці.
#2219
Цитата: swordlord від 12.04.2011 21:30:42
Ройко, Карпати то якраз вже не пробне.
Пропоную біля Львова замурдувати пару жаб підсмажити на дровеняках, зафільмувати то, на наступний день вилізти з шалашу, поснідати личинками хрущів і прибути додому і навернути баняк борщу  ;D
Ні, ти мене не зрозумів, мене не цікавить бух тур десь тут біля Львова.  ;D  Власне цікавить абсолютна глуш.
Якщо влом Карпати, тоді можна взяти до уваги Розточчя, але це всеодно трохи не то.

ЦитуватиЯ теж проти Карпат як для пробного. Навіть сам не уявляю як би орієнтувався в Карпатах в незнайомій місцині без карти, компаса...
А навіщо робити якість марш-броски через хребти гір? Можна осісти на одній місцині, і черпати з неї все корисне.
#2220
Дякую за звіт! +
Мене це зачіпає, адже Поліський край люблю усім серцем. Фото теж гарні, гарно передають настрій місцевості.

Єдине, що мабуть на Коростень ви повертали все таки з Новоград-Волинського  ;)