Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#1061
Короч, плян такий. Вільям (aka IrishUE) прибуває автобусом з Варшави на головний вокзал в неділю ввечері, о 19:15. Хоче піти в Лощину і в Полтву. Я теж швидше за все буду. Хто має бажання - приєднуйтеся, разом веселіше. Якщо хто може підказати ще якесь цікаве місце (а особливо якийсь гарний дах), то теж не встидайтеся.

В понеділок Вільям наразі лишається саменький, і відбуває зі Львова після десятої ввечері Київським поїздом. Хто має час і бажання, зголошуйтеся.
#1062
Знайшов гарний, детальний опис маршруту на Яйко Ілемське з книжки "Гори Гуцульщини" (під ред. А. Вєльоха). Тільки підйом починається не з Бескиду, а з місця, де в Свічу впадає потік Правич.



Григорій Мельник
Маршрут на г. Яйко Ілемське (1679 м)

(із Людвиківки через Правицький перевал)

Затрати часу - 6 год.
Довжина маршруту - 15 км.
Набір висоти - 1000 м.
Початок маршруту: присілок Людвиківка с. Мислівка Долинського р-ну.


Не прознакований.
Їдучи зі сторони Долини, перед Мислівкою слід завчасно повідомити водія автобуса, щоб він зупинився в Людвиківці. Від зупинки автобуса йдемо наліво через новий міст на р. Ільниця та 1 км дорогою до першого будинку, збудованого на місці колишньої дитячої бази відпочинку ,,Бескид". Тут є вертолітний майданчик, а це вказує на те, що тут зупиняються поважні гості.

Далі дорога пролягає вгору вздовж Свічі. Через 4 км від зупинки повертаємо наліво і переходимо через міст річку. У цьому місці слід бути уважним, тому що тут важко орієнтуватися. Після того, як пройти біля водоспаду (по ходу - справа) й місток з металевої труби, слід безпосередньо за ним повернути направо, в долину потоку Правич.

Через 1 км буде старий сад. Тут у місці складання дерева є розгалуження кількох доріг. Повертаємо у крайнє праве розгалуження та йдемо у південно-східному напрямку вздовж потоку Правич.
Після чергових 3 км (від саду -1 год. ходу) переходимо місток, також зроблений із металевої труби й невдовзі приходимо до знищеного вагончика лісорубів. До цього місця з Мислівки - трохи більше 2-х годин.

Після чергових 10 хв. приходимо на велику галявину, де ще недавно також складали деревину, але тут ніякого житла не збереглося. Переходимо потік і далі йдемо дорогою, яка після дощів буває дуже заболоченою. Через 30 хв. маршруту від вагончика зліва бачимо вирубки і в одну з них повертає наша дорога. Ще після 5 хв. у місці розгалуження потічків піднімаємося поміж ними вверх по стрімкому схилу (азимут 160 град). Оскільки до цього місця перехід із невеликими привалами займе близько трьох годин, а відстань - 10 км, то тут бажано зробити привал, тим більше, що далі стежка йтиме тільки вгору.

Після наступних 40—45 хв. підйому виходимо на чудову стежку й звертаємо нею направо, щоб через 150-200м. наліво вийти на перевал Правицький (1185 м) й полонину Мшана. По нашій лівій стороні бачимо навіс. Вода для пиття знаходиться в правій частині полонини, біля витоків потоку, що спливає до Мшани. З полонини стежкою справа від потоку піднімаємося серпентином стрімко вверх. Звідси є два варіанти підйому:

1. прямо - до полонини Довге Поле (1 год), а звідти наліво по хребту, потім порослою гірською сосною стежкою й нарешті по кам'яних осипах виходимо на вершину г. Яйко-Ілемське (35 хв.).
2. наліво - біля лісничівки (мисливський будинок). Від розгалуження стежок слід піти наліво, щоб через 5 хв. перейти потік, який раніше бачили на полонині. Вода в місці переходу потоку є не завжди. Подальша мандрівка кулуаром є важкою, оскільки тут є багато повалених лавиною дерев.

Через 45 хв. (від розвилки) стежкою підходимо до місця повороту на хребет Яйко - Сиваня. Тут між двома великими смереками стоїть хрест і вказівник повороту стежки направо вверх. Через 45 хв. підходимо до будиночка під вершиною. Тут можна переночувати, а наступного дня піднятися на вершину г. Яйко Ілемське. З вершини можна продовжити шлях по хребту Укерня - Молода або ж, зійшовши в долину Свічі до лісництва ,,Бескид", перейти на південну сторону Карпат до Синевирського озера.

Доїзд. З Івано-Франківська до Мислівки безпосередньо можна доїхати лише автобусом Івано-Франківськ-Ужгород відправлення з Івано-Франківська в 11-20.

Маршрутні таксі та автобуси до м. Долина (курсують цілий день), а звідти автобусами до Хуста, Сеничева, Тячева або Солотвина.

Більш детально з розкладом львівських автобусів можна ознайомитися на сайті www.bus.com.ua
#1063
Якби була машина, то можна десь коло Львова поїхати, в Липівку чи бункер у Давидові показати. А в місті - Полтва, Лощина, тюрма на Лонцького, ще щось цікаве. Думаю, що Розділ - то файно, але треба на весь день їхати.

Файно, якби ся назбирала весела команда. То би було що згадати потім)
#1064
ok, see you

До всіх:
Чуваки, ще хтось в найближчу неділю-понеділок має бажання погуляти?
#1065
ЦитуватиI do not have waders with me and that probably means that I could not visit the Poltva or other drains

I think, we'll deal with it and will help you to see some cool places here in Lviv. What time do you arrive and where (i mean airport, railway station etc)?
#1066
Hello and welcome to Explorer!

I've seen your blog earlier, nice places and beautiful pics, too. When do you plan to visit Lviv? And what kind of urbex places do you prefer?

And - by the way - Happy Saint Patrick's Day!

#1067
Цитата: STALKER від 17.03.2014 14:24:09
Теж маю ІІ випуск. Якщо раптом щось- то позичу.

Може, зразу і відскануєш? Щоб зайвих рухів не робити.
#1068
Файна книжка, дякую. Хоча і з вкрапленнями радянської пропаганди)

А чому в заголовку теми "випуск 1"? Є ще інші випуски?
#1069
Оцей старенький Volkswagen (не можу, правда, визначити модель - Т1 чи Т2) можна побачити в одному з дворів на Науковій. Кажуть, що бусик належить одному з лідерів фан-руху львівських Карпат.

#1071
Вчора спільними зусиллями змінили розділ допомоги. Насолоджуйтеся: http://explorer.lviv.ua/forum/index.php?action=help
#1072
Щиро вітаю, нехай щастить в усіх Твоїх починаннях!
#1073
То файно, але хотілося би трохи ближче до Львова...
#1074
Є бажаючі завтра катнути ровером кудись? Маршрут можна обговорити тут або в приватних повідомленнях.
#1075
http://ochendaje.livejournal.com/344053.html - стаття з оглядом творчості відомого російського вуличного митця Паша183.


#1076
Цитата: Roy від 07.03.2014 11:39:28
Пропоную поставити пошту explorer.lviv.heads@gmail.com, куди можна звертатись.

А нижче контакти адмінів/модерів + іхня пошта по бажанню. Типу нікнейм+поштова скринька.
Що скажете?

Ето шикарно, ящитаю!
#1077
То якщо більше ніяких зауважень нема, давайте може вчепимо текст, де він має бути. Або дайте мені доступ, вчеплю сам.
#1078
Про "Хочу в Полтву!" то дуже наболіле, я так розумію  ;D
#1079
Цитата: Roy від 06.03.2014 15:40:54
В мене єдине зауваження щодо цієї адреси:  bottlehunterexplorer@gmail.com То ж є якийсь сугубо твій акаунт.

Так, звичайно. То я свою "робочу" експлорівську пошту вказав як приклад в чорновому варіанті.
Треба створити якийсь спільний акаунт або на форум пошту прикрутити.
#1080
Не пройшло і півроку, а перший (чорновий) сторінки "Допомога" готовий  ;)

Прошу читати та коментувати. Можливо, треба додати щось, або забрати. Або розписати певні дії детальніше. Щоб ті, хто потрапляє до нас вперше, не відчував себе розгубленим і покинутим  :D




Хто ми є?

Explorer.lviv.ua – некомерційний ресурс, створений для пропаганди активного відпочинку, обміну досвідом та спілкування в сфері індустріального туризму, краєзнавства та історії.

Індустріальний туризм (промисловий туризм) — це дослідження туристами територій, будівель та інженерних споруд виробничого або спеціального призначення, а також будь-яких закинутих споруд з метою отримання психологічного, естетичного або дослідницького задоволення.
Цей різновид туризму володіє рисами молодіжної субкультури і англійською мовою звучить як «urban exploration» (міське дослідження). (з Вікіпедії).

З чого почати?

Якщо ви на нашому форумі вперше, рекомендуємо перечитати Правила форуму, що регулюють оформлення дописів та соціальні стосунки на форумі.

Як знайти потрібну інформацію?

Найкраще скористатися Пошуком.

Основні теми на форумі поділені на чотири розділи, кожен з яких стосується певного типу об'єктів, що були досліджені та описані.


  • Інженерні споруди: об'єднує теми, що описують закинуті та діючі заводи, фабрики, колектори, різноманітні будівлі тощо.
  • Військові об'єкти: для опису закинутих військових локацій, бомбосховищ і т.ін.
  • Природні об'єкти: для тем, що розповідають про гори, печери, скелі, ліси та активний відпочинок на природі загалом.
  • Краєзнавство та історія: тут ми описуємо історичні місця та споруди, цікаві події та артефакти минулого, а також розповідаємо про подорожі та прогулянки різними населеними пунктами.

Крім того, є окремий розділ для тих, хто любить пошук з металошукачем, розділ, присвячений спорядженню, та багато інших.

Для зареєстрованих користувачів форуму доступний чат, де можна швидко отримати необхідну інформацію та знайти співрозмовників. Правила спілкування на форумі поширюються і на чат також.

Що потрібно знати перед тим, як створювати нову тему на форумі?

Перш за все, скористайтесь Пошуком, можливо, хтось вже описував ваш об'єкт раніше. В такому випадку краще не створювати нової теми, а просто додати відповідь до вже існуючої. Вітаються інформативні дописи з фото, описами об'єктів, маршрутів та координат. Тобто такі, які будуть цікаві для інших людей і після перегляду яких виникне нестримне бажання нарешті вимкнути комп'ютер та поїхати кудись ;)

На форумі прийнято паралельно із основною темою, створювати супутню в розділі Обговорення. Це робиться для того, щоб зменшити кількість флуду на форумі та перенести балачку в окремий розділ. На тему з обговоренням, як правило, дається посилання в основній темі.

Одним з неписаних правил Explorer.lviv.ua є максимальна інформативність, тому намагайтеся не дописувати беззмістовний речень типу «Я теж там хочу побувати!» або «+1». Вони не несуть в собі жодної корисної інформації і, швидше за все, будуть переміщені модераторами в розділ Смітник.

Як додати фото до допису?

Додавання фотографій описане в цій темі. Рекомендується завантажувати фото на сторонні сервіси типу Google+, оскільки це зменшує навантаження на сайт. Відповідно, сторінки завантажуються швидше і всі стають трішечки щасливішими ;)

Не рекомендуємо використовувати ненадійні сервіси типу radical.ru та схожі. Справа в тому, що зберігання файлів на таких сайтах є тимчасовим, тому через декілька місяців або тижнів на місці фото у вашому дописі буде просто некрасивий прямокутник. Не дуже приємно, погодьтеся.

Не рекомендуємо також додавати розмитих, занадто ретушованих фото,  а також кілька знимок, що зображують одне і те саме. Подумайте, чи буде комусь цікаво розглядати одну і ту ж трубу на п'ятьох фото підряд, тыльки зняту трошки під іншим кутом?

Як організувати власну вилазку? (або Я хочу в Полтву!)

Найперше, слід знайомитися з Правилами техніки безпеки. Для новачків корисно буде також перечитати тему "Що з собою брати в похід."

Для того, щоб знайти однодумців та компанію для вилазки, рекомендуємо створити тему в розділі Плани, де вказати, місце, куди збираєтеся їхати, дату та час виїзду, необхідне для подорожі спорядження та іншу інформацію, яка, на вашу думку, буде корисна для учасників вилазки. В жодному разі непотрібно писати адміністраторам на пошту листи зі змістом: "Я хочу в Полтву. Зводіть мене, будь-ласка" Щоб не опинитися в Полтві у прямому сенсі слова :)

Увага! Адміністрація форуму категорично не схвалює проникнення на територію, що охороняється, будь-які прояви вандалізму та аморальної поведінки. Поводячись неадекватно, ви автоматично налаштовуєте людей проти всіх учасників спільноти і формуєте негативну соціальну думку про Експлорер.

Як з нами зв'язатися?

З кожним учасником форуму і адміністрацією можна зв'язатися через приватні повідомлення. Крім того, додаткові контактні дані можна знайти у профілі користувача.

В разі необхідності надіслати email адміністрації можна на адресу bottlehunterexplorer@gmail.com або ryshtun@gmail.com

Завжди раді допомогти/поспілкуватися з журналістами та іншими представниками преси.