Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - T.a.Z.z.Z

#1
В пятницю їду на змагання http://www.steger.com.ua/ дуже треба GPS навігатора, хто може позичити за пиво, або в оренду дати за грошовий еквівалент, буду дуже вдячний ::)
#2
Нарешті дорвався до свого ноута і вирішив написати маленький звітик)
Файний сонячний день, домовився я з petro28011999 піти до лісу, щось пошукати.
Після першого невдалого виходу з ним, я не розчарувався і ще на щось сподівався, хоча прийшовши на місце, яке показав Петро, я був не дуже впевнений що ми щось зможемо знайти.
Близько 200 метрів від хат, на фото видно вікно.


Місце було у вигляді великої виритої ями з вогником в середині і купкою битих пляшок і іншого "міського" сміття.


Спочатку взяв свою аську і пішов кругом того всього включивши олметал, знайшов 2 цвяхи і пилу:), а у Петра почало щось пищати, і через декілька хвилин вилізла перша гільза 1916 року(Манліхер якщо не помиляюсь), тоді й піднявся настрій і почали вилізати решту, загалом на ямі радіусом 5 метрів вилізло 17 гільз, як вбиті, так і гарно збережені, і виліз 1 повний патрон)
Сфотографував тільки свої чищені, можна сказати що я їх вбив, кинув у лимонну кислоту і почав відтирати губкою, воно почало чорніти, тоді я взяв дротика і відчистив до блиску хоча разом з тим і стер надпис(



Тому після ще одного  виходу на те саме місце, де ми ще підняли по 3 шт, я їх не чіпав і стврив тему по чистці гільз, буду пробувати ваші поради.


P.S
Пардон за фотки з телефону.
Ще з позначками на патронах допоможіть, там були надписи I і H, і ще буква R закручена, це манліхер?
#3
Після першої моєї чистки(Лимонна кислота + кухонний дротик) вирішив створити тему
Гільзи свої "вбив", тобто вони стали блискучі, але вбив надписи на дні((

Отже: Хто чим і як ?
#4
От купив собі ще зимою ACE-250, не було часу якось ним користуватись і тут випала можливість з ще одним, таким як і я, піти погуляти з МД.
Пішли ми на Дот який описується тут http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,1222.msg23833.html#msg23833 і ще заді нього декілька дотів та складів, хоча боїв не було думали хоч декілька гільз знайдем, але після 4-годинної ходьби по ГУСТОМУ лісі і полях знайшли купу всякого непотребу і один обламок гільзи, нажаль фото немає

От питання для "профі": Як ту аську настроїти, щоб не шукала лайна всякого, я вже поставив вибраний дискрім без тих всяких чорних металів/кришок/фольги/ 5 центів і всеодно пищить на всяку єрись
#5
В картах трошки шарю, але не дуже, стара австрійська 1923 року, те що відмітив кружками розясніть що це.
Чорні хрести з білими кругами я так поняв церкви, а решту хз, і ще до деяких назв на австрійках були приставки наприклад Folm і буква D. Назва, зацікавило бо на декількох мапах є, а не інших немає, колись бачив що ця буква д повністю писало, але знайти не можу

#6
Доброго чогось там)
Я знаю приблизне місце розташування повстанської криївки(радіус пошуку метрів 300), знаю що криївка мала 2 поверхи, коли москалюки дізнались про криївку взірвали, але тільки перший поверх, в середині криївки були вояки, які звідтам і вибрались, це розказував учасник тих подій. Криївка недалеко Миколаєва.

Потрібно знайти, де вона. Копати все дурість, а ще як то зробить незнаю.
#7
Кому можна у Львові продати монети є юбілєйка ленін 1870-1970 і 10 коп 1917-1967 ідеальний стан.
#8
Привіт усім, у мну питання, у нас на теренах Львова та околиць десь є танки біля яких можна пофоткатись чи залізти всередину ?
#9
Привіт, я хлопець 15 років сьогодні почув про бомбіки дуже зацікавився, я живу в місті Миколаєві що біля Львова це рай центер, в мене питання: в кожному місті є бомбіки, і чи можуть бути в такому містечку як моє, де вони можуть знаходитись  швидше за все, які ознаки бомбіка, і може щось відомо про якісь бомбіки в Миколаєві ??