Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - onyx

#141
Ось натрапив на статтю в якій згадується про схожий об'єкт в Прилуках http://gradpryluky.info/index.php?newsid=819 . Точно сказати де та РТБ не можу, але мені здається шо то було отут  50°33'36"N   32°27'10"E . Місце виглядає повністю закинутим і думаю доступне для дослідження. Десь за кілометр від тих координат є якийсь діючий об'єкт до якого підведена колія, думаю по ній спеціальні БЧ і приїжджали/від'їжджали.


Також неподалік є шостий арсенал командування сил підтримки ЗС України (50°48'9"N   32°19'42"E) Сумніваюсь що там колись зберігались спеціальні БЧ але ось що про нього пишуть http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=211717834&cat_id=35884 . Якщо їм вірити то зараз цей арсенал має бути закритий, хоча в нас все робиться через сраку так що навряд чи там щось змінилось. Цікаво чи можна туди потрапити...

Отут 50°3'25"N   33°2'11"E біля Лубнів ще є  бувший арсенал 2 ОТБАК , не знаю що там було але територія повністю закинута. Біля закинутої території є діючі склади. Ще в тому районі знайшов на вікімапії от такий об'єкт  49°55'14"N   33°53'9"E , пише про нього от що «військовий об'єкт, на топокартах позначений як "польовий стан". ззовні видно лише обваловані підземні сховища. схоже що не використовується або законсервований.»
#142
Ракетно-технічна база 185 гвардійського бомбардувального авіаполку знаходиться отут 49°40'29"N   34°28'14"E . В свій час там зберігались боєприпаси до Ту-95, Ту-160 та інших бомбардувальників, в тому числі крилаті ракети Х-55 і їм подібні з ядреною БЧ. Відповідно представляє з себе дуже цікавий підземний об'єкт. На супутникових знімках РТБ виглядає досить закинутою. Може хтось знає, в якому стані зараз знаходиться об'єкт, є охорона?
#143
Все просто, як я казав, раніше в боєприпасах реагувала дуже мала частина ділящогося матеріалу, десь біля 1%, а все решту просто розкидало.  Нині, завдяки досягненню високих показників якості і точності імплозії, реагує значно більше матеріалу, і відповідно довго живучих ізотопів лишається значно менше.
#144
ЦитуватиПан, власне, не вловлює різницю між катаклізмом та "місцевими" проблемами та ядерною війною? То як порівняти насінину з квіткою-соняшником.
Ну по-перше, як то хтось колись казав «б**дь, який пан? Пацан нах, пацан я б*я» ;D але менше з тим, як пан то пан.
Невже Пан забув, що Японія приймала участь у самій справжній ядерній війні? Причому бомбардуванню піддались саме міста, а використані боєприпаси мали вкрай низьке енерговиділення з одиниці маси, тому лишили за собою багато довго живучих ізотопів, як наслідок серйозне радіоактивне забруднення, набагато більше ніж від нинішніх пристроїв. А що ж там зараз? Та нічого, люди нормально живуть на місцях ядерних вибухів, немає мутантів, зомбі, і навіть сталкерів :P
ЦитуватиВідрізняється відсутністю минулого життя впринципі - фактично повернення як мінімум на сотню-дві років назад у розвитку... Відсутнісь оточення до якого ти звик, і яке ти любиш, відсутність буденних речей, до яких ти звик і любиш. Відсутність усього.
А чи не хотів би Пан обґрунтувати свою думку на рахунок повернення як мінімум на сотню-дві років назад у розвитку? Відсутність оточення до якого ти звик і відсутність буденних речей для Пана і є все? В багатьох людей впродовж життя оточення часто змінюється, іноді радикально, але зазвичай то не є приводом щоб розпускати соплі і йти вішатись.
ЦитуватиПопрошу не плутати такі речі, як "життя" та "існування"..існувати - це ще не означає жити...
А що ж тоді означає жити?
#145
Ну сенс у такому укритті завжди є, війна навряд чи буде ядерною, а якщо і ядерною, то не  націленою на знищення всього живого. Лупитимуть не по містам а по військам, і хто матиме хороше укриття, той прекрасно переживе перший час, коли буде висока радіація. А так як сучасні термоядерні боєприпаси мають високий ККД, то вона спаде швидко, а через парудесят років все прийде до норми. У випадку неядерної війни вони дадуть прекрасний захист під час обстрілу артилерії , авіації і т.п.
ЦитуватиА якшо серйозно - то якось не дуже хочеться жити після ядерної війни
А чого?  Чим відрізняється життя до та після? Що було б якщо б так думали японці? Не забуваймо що життя в нас одне...  І ще, помітив таку річ, чим ближче смерть, тим сильніше жити хочеться :)
#146
Трохи не в тему, але от натрапив на цікаву статтю про карпацьких ведмедів http://www.umoloda.kiev.ua/regions/72/175/0/1544/
#147
Недавно були там з колєгою. Стрьомне місце, дивно як воно все досі тримається купи. Часу було мало, так що нормально оглянути встигли тільки один цех.








На території зустрічались гільзи 12кал, судячи з усього у сторожів є рушниця і вони з неї час від часу стріляють :)


Більше фото тут

#148
Як на мене  передачі Беара Грілса не видовищні а тупі, УГ одним словом. А наприклад фільми Леса Страуда це тру, справді ефектно, сам ходить, знімає, не дозволяє собі таких дурниць що робить Грілс. Доречі, 7го числа виберусь повиживати до чорного лісу на 2-3 дні. Місцевість відрізняється від карпат, інший рельєф, рослинність, зустрічаються болота. Загубитись дуже легко. Планую висадитись з буса десь тут 48°49'2.07"N  24°19'54.84"E далі як повезе дійду до «об'єкту 601» ( завжди хотів спробувати заночувати під землею на такому об'єкті) і далі по лісах до ЗКП і траси. На відміну від карпат по тих лісах самому шлятись не дуже то комфортно, тому був би радий якби хтось склав мені компанію :)
#149
Z_E_R_O, а ото часом не вхід до бомбаря?
#150
Був колись в арматурному на офіційній екскурсії, мацав зворотні клапани для другого контуру АЕС, що виробляють там для Китаю. Може якісь їхні вироби і на японських АЕС стоять ::). То що я хочу сказати, на територію без запрошення лізти абсолютно безперспективно. А от в той будинок що на фото можна було б завітати. Доречі якщо тема у планах то може якусь дату вказати?
#151
Ясно, дякую. Просто всі так раптом захотіли виживати ,а потім так само раптово перехотіли... ну всяке буває, весна все ж таки ;D
#152
То що там з походом, чекати на звіт чи як? :-\
#153
Пропоную такий набір, ніж, коробка сірників, можливо ще шматок поліетилену 2*2. Думаю сидіти на одному місці не тру, треба щоб головна задача була пройти маршрут, наприклад висадитись в чорному лісі біля ЗКП а задача дійти, по джунглях, до «Барсу».
#154
Перш за все треба чітко визначити чи треба воно тобі. Приємного в тому ніц нема. Навпаки, першого ж ранку все натхнення вивітриться і все це виживання здаватиметься дуже дурною затією. Йти голодним, змоклим і змерзлим по визначеному маршруту( особливо через гори) є вкрай неприємно, як фізично так і психологічно.  Перед тим як йти першого разу, я провів такий дослід, не їв нічого 5 днів, аби подивитись як себе тоді почуватиму,  раджу зробити так і подумати на що ви годні будете в такому стані.
А так якщо щось надумаєте, радий буду приєднатись.

2 Lesyk Чого голяк? Знаєш які зараз дерева смачні :D
#155
Цитата: RedShift від 01.04.2011 15:46:46

А шо робити коли натрапив на ведмедя? (ну крім валити в штани)  :D
Треба постаратись зробити так щоб "навалив в штани" ведмідь ;D Ось тут хороша стаття http://www.odnagdy.com/2010/06/blog-post_750.html
#156
ЦитуватиНі, не це. А а Р-12 Двіна (SS-4) wiki, що коло вас були 50°23'41.58"N x 24°16'49.24"E (наземні стартові позиції) та не дуже далеко коло вас -  50°20'17.26"N х  24°25'55.21"E - шахтного базування (Р-12У). Може й на Піонер поміняли, а може й ні - чи є десь точна інформація? ( вікі пише, же Р-12(У) були зняті з озброєння йно у 1989 року )
Все ж думаю що linuxoid правий. Судячи з усього Р-12 там встигли поміняти на піонери, є спеціяльні ангари... Ось є такий файл http://bbs.keyhole.com/ubb/ubbthreads.php?ubb=download&Number=210380 В ньому позначено саме як піонер.  
ЦитуватиДико сумніваюсь, що у полку могло відбуватись технічне обслуговування боєголовок. Хіба заміна "головної частини" на іншу, "свіжішу" чи з ремонту.
Сперечатись не буду бо не знаю, думаю технічне обслуговування боєголовок проводилось у купу етапів, якісь в Делятині(хоча я не впевнений які саме БЧ там зберігались) якісь в ПРТБ, якісь на позиції.
ЦитуватиЧитаємо вище про Р-12(У) на Вікі, і о чудо бачимо, що вони далеко не на твердому паливі   А окисник звався АК-27И. Не хімік, але можу сказати, що суміш "явно" не екологічна.
Ну я мав на увазі піонери, але хай буде р-12, азотна кислота збагачена ноксами то звичайно ше та зараза, але якщо її пролити на землю, вона досить швидко вивітриться і не лишиться ніц крім пронітрованого коріння найближчих дерев  ;). Тож навіть якщо вояки тільки тим і займались що розливали повсюди окисник, до зараз ніяких його слідів просто не могло залишитись. ;D
ЦитуватиЦілком згоден щодо полонієвих запалів, прошу пояснити що саме означає "дейтерій-тритієвий газ", а саме як його можна довший час зберегти? Чи мався на увазі дейтерид літію(тритію)?

А можна детальніше про дейтерид тритію, шо то за звір такий? ;D Малось на увазі суміш газів, дейтерію з тритієм. Період напіврозпаду тритію трохи більше 12років, полонію – 138 днів, отже зберігатись воно буде більш ніж в 30 разів довше. :)
#157
Ремонтно технічна база, транспортно пусковий контейнер, перхлорат амонію. Не варто плутати термоядерну реакцію і ланцюгову термоядерну реакцію. У запалі термоядерна мішень знаходиться у фокусі кумулятива( ну типу протівотанкова граната) під час вибуху мішень отримує багато кельвінів  і починає випускати нейтрончики,  для ланцюгової реакції кумулятивної струї звичайно ж не достатньо і зі спадом температури реакції гаснуть.
#158
Всім +. Судячи із карти і фотографій, отут  50°23'41.58"N  24°16'49.24"E знаходилась РТБ полку, там і проводилось технічне обслуговування боєголовок полку.  Полонієві запали то кам'яний вік ;), вже давно використовуються термоядрені, на дейтерієво-тритієвому газі, котрі не потребують частої заміни. Як можна забруднити паливом(особливо окисником) я собі не уявляю, спершу прийшлось би розпиляти герметичний ТПК і ракету, далі невідомо як виділити із твердопаливної шашки окисник( напевно ПХА), ну і забруднювати ;D
#159
Знахідки / Re: ВОПи
06.03.2011 15:38:25
Цитата: swordlord від 05.03.2011 00:54:33
Польська осколочна граната оборонного типу 0-23.
Начинка - 45 г тротилу. Осколочна дія - 200 м.
Трохи уточню. Не осколочна дія, а безпечна відстань 200м. Тобто, відстань на яку осколки залетіти в принципі не можуть, помножена на 2.
Одного разу прихопив собі сувеніра, пустий звичайно ж.
#160
+ Давно хотів туди заінсталитись, та охорона не давала :( Приємно бачити що кількість дописувачів з Франківська невпинно збільшується :)