eXplorer.lviv.ua

Форум => Всяке-Різне => Тема розпочата: Alter від 06.12.2011 08:24:06

Голосування
Питання: Де будемо спускати човен?
Варіант 1: Стрийська - Наукова голосів: 17
Варіант 2: Алтайські озера голосів: 7
Варіант 3: Винники голосів: 2
Варіант 4: Погулянка голосів: 6
Варіант 5: Інший варіант голосів: 1
Назва: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 06.12.2011 08:24:06
     Значить тут пропонується обговорення напів-брєдової ідеї по створенню нєкого плавзасобу для подорожей Полтвою.
     Свої ідей, фе-коменти і все подібне в тому дусі прошу дописувати нижче.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: inkognito від 06.12.2011 09:44:07
Ну ексклюзиву не вийде, бо Golem вже встиг поплавати (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,2307.msg17441.html#msg17441) човником  :)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: swordlord від 06.12.2011 09:46:57
А чого ідя прикольна  ;D.

Тільки от потрібно знати декілька нюансів:
1) розмір найбільшого входу в Полтву, щоб прикинути якого максимального розміру може бути плав-засіб, щоб потрапити в Полтву без труднощів.
2) скільки чоловік планується одночасно на нього посадити.
3) яка мінімальна глубина Полтви, щоб "не сісти на мілину".
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 06.12.2011 10:34:39
Ця ідея вже давно непокоїть мізки як мінімум чотирьох учасників форуму (може більше).
Розробку дизайну та частину виготовлення беру на себе.
1. Найширший (і стандартно найменш запальний) вхід маємо знову ж таки в парку Франка. Ширина ~120 см. (вже уявляю собі розкладну конструкцію плавзасобу :) ). Ну і найближча до Полтви "верф" або в мене, або в Stingerа 8)
2. Залежить від напрямку розвитку конструкції (імхо, 2 оптимально).
3. Мін. глибину треба буде заміряти (пункт в плани на наступне дослідження). Не думаю, що в руслі буде менше 30 см.
Тепер продовження переліку нюансів:
4. Матеріал? (раніше розвивав думки в напрямку пластикових пляшок, але останній звіт від VIRUSа та Onyxа заставив задуматись в бік пінопласту). Які ще можна матеріали застосувати, щоб не обтяжувати конструкцію? Поліуретанова піна?
5. Пристрої керування плавзасобом? (від весел, думаю, користі буде мало - треба щось на кшталт багра, щоб від дна відштовхуватися або зачепитися за берег в разі чогось), окрім цього на перших порах потрібні мотузки до "берегової команди", як було під час плавання Golemа.
6. Маршрут? (для пробного плавання центральну частину Полтви можна використати, там де міст. Але якщо наш плавзасіб добре себе зарекомендує, цікаво було б  поплавати там, де пройти неможливо, наприклад за з'єднанням із ПЗК. Що скажете?
7. Хто ризикне спробувати і вміє плавати серед кувелдиків ;D? Я вже двічі хрещений водами Полтви, так що я за ;)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Fenriz від 06.12.2011 10:39:32
проблема буде не "сісти на мілину" а шоб дно було з чогось  такого, шо витримає, наприклад, совання по гострих як скло бортиках і перекатах.

Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: swordlord від 06.12.2011 10:54:51
Наскільки бачу, то максимальна ширина плав-засобу 1м, за даного входу.
Пінопласт та поліестерол, щось надійністю від них не пахне. Хіба що накинути на ту конструкцію двошарове покриття з карбонового волокна та епоксидної смоли. Легке та міцне, правда недешеве. У плав-засобу мають бути гумові борти, думаю досвід баркасів з старими шинами тут підійде.
І так попередньо отримуємо 2-3 місне судно типу "торпеда".

В свою чергу пропоную оснастити його автомобільним акомулятором і декількома фарами, які б світили на стіни та вперід.  ;D Думаю заряду одного акумулятора на поїздку хватить.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: inkognito від 06.12.2011 11:28:15
Засоби індивідуального захисту? Маю на увазі надувні рятувальні жилети, вось такі наприклад:


(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/29890/10246914)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 06.12.2011 12:51:52
в першу чергу треба врахувати силу течії, а вона там добряча, тому і швидкість буде дебела, на такій швидкості пінопластовий правзасіб розлетиться в хлам на тій намуленій дамбі, де Едуард вирішив скупнутись, або на тій аномалії, яка вздиблює воду і має під собою велике скупчення каміння, а то якраз посередині течії, плюс врахуйте просадку плавзасобу під пасажирами, до дна дістане. Ну і на останок такий момент як очисні, куди в кінці винесе, там тре буде спочатку затормозити, а потім вилізти якось назовні, тому тре буде ще одна команда підтримки.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: onyx від 06.12.2011 13:24:09
Впринципі, пінопласт міцніший ніж здається, і якшо його правильно закріпити на жорсткому каркасі то він витримає і більш екстремальні умови.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 06.12.2011 20:48:44
    Я б казав зробити збірний каркас із 3-4мм сталевого кругляка (елементи позварювати, а окремі вузли, же би не застрягли, збирати безпосередньо всередині. Форма каркасу має забезпечувати внутрішнє наповнення пінопластом (та учасниками "регати" ;D ), забезпечувати жорсткість навіть під час ударних деформацій (типу щоб пінопласт не погубити, а самим не булькнути).
    Дно пропоную зробити профільним (дуга), щоб можна було позволити більшу осадку. + Можна обшити алюмінієвою бляхою-півторачкою. На вагу то вплине несуттєво, а от захисні властивості зростуть на порядки. (тепер питання де її взяти стільки ???).
    Пінопласт в такому випадку краще брати утеплювальний. Божна і будівельний, но він важчий. Вільний простір можна зафігачити монтажною піною (то буде тримати як супер-клей), а для надійності дати стяжки через все тіло стінки.
    П.С. Єдине що турбує, так то вага каркасу. По прикидам виходить 30-45 кг чистого металу. Як замінник в принципі можна використати труби ПВХ, навіть великого діаметру, але тут проблємка в монтажі буде, і тут тра буде серйозніше кумекати про те, як то все докупи приклеїти. Хоча і можна.
    І ще турбує обшивочний матеріал. Я б казав щось металеве туда дати, бо резина на порогах гигне зразу, та і скло її поріже. Хіба би якісь грубі коврики туда примантити (такі радянські колись були, хто пам'ятає), або щось типу того.
     Ну і в результаті тра хоча б приблизно прикинути, чи не сяде те все на пузяку. Бо в такому випадку прийдеться, як би то не смішно звучало, гаратати туди якісь колеса.

Короч якщо те все не черговий пі*дьож типу "вау, як то круто, давайте замутим!!!", а потім мертва тишина, то краще далі і не триндіти. Якщо ж дійсно то планується, то я зі своєї сторони обіцяю допомогу у пошуку матеріалів, проектуванні ну і власне самому виготовленні.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 06.12.2011 20:51:12
О, а що якщо купити пару баняків монтажної піни, і тупо заповнити нею потрібну форму? І дно чимось обшити. Дешево і сердито! А?
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 06.12.2011 21:08:51
а чому б не зробити по системы катамарана як на каяках?
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: onyx від 06.12.2011 21:12:18
Alter, Як уявив собі ту конструкцію то відразу подумав шо там не хватає 105мм гармати і кількох крупнокаліберних кулеметів для відстрілювання щурів-мутантів ;D
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Caesar від 06.12.2011 22:30:39
а якщо заюзати колесо ? додати дно вийде одноміний човник додати стерно і ніс можна доклейти щоб не крутило? Їх можня взяти два зліпити до купи і вийде двомісний транспорт, во!

(http://www.webpark.ru/uploads54/110908/Iraq_12.jpg)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: onyx від 06.12.2011 22:39:15
А якшо серйозно, плавзасіб має бути максимально легкий, про металевий каркас і бронювання мови не може бути, думаю ідеально на 2 людини. Я би склеїв 2 блоки пінопласту, орієнтовно по 90л кожен, укріпив би деревом з боків і знизу, знизу дошки поперек( захист) і поліетилен. З верху теж декілька дошок, шоб міцніше трималось.
Цезар,  мені здається шо їх буде добре так крутити)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Caesar від 06.12.2011 23:24:14
Краще дати два, і до першого причіпити трикутний "ніс" . Уже два не буде так крутити , а з носом має бути чотко)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 06.12.2011 23:28:40
ЦитуватиЯ би склеїв 2 блоки пінопласту.
2 onyx. Я, звісно, розумію, що дошки, скотч і пінопласт є вельми хороші і дешеві штуки, але у Полтві таке швидше за все не проканає. Воно для стоячої води годиться, а тут якщо на швидкості кутом черкане каменюку, то розсипеться у пух і прах. Хіба би у Франику продавали якийсь Мегамодний Скотч ;)

Цитуватиа чому б не зробити по системы катамарана як на каяках?

Осадка буде по бокам, тоді як глибина йде в центрі. Часто дерти буде, і, як наслідок - розвертати. Може)

ЦитуватиAlter, Як уявив собі ту конструкцію то відразу подумав шо там не хватає 105мм гармати і кількох крупнокаліберних кулеметів для відстрілювання щурів-мутантів

     Ну так, металюга то явно перебір, погоджуюсь. Хоча чисто для концептуального варіанту (не для Полтви звісно ж) воно б згодилось. Але я всеодно за піддон з бляхи! Ну нема в Полтві необхідної стабільної глибини, щоб можна було точно сказати, що би будем саме плисти, а не пороти пузом. А коли так, то полюбому тра щось там запхати, інакше той матеріал розлізеться або зітреться нафіг.

    Цікава штука, якщо замутити комбінацію, де за основу береться 1-2 камери (як Цезар показував), а далі все монтажкою завалити під форму. Тут і проблема з'єднань пропадає, і жорсткість явно краща, і герметичність дна, що теж не маловажливо. Ну мені то бачиться самим тру-варіантом. Хіба ні?
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 06.12.2011 23:44:29
я теж за камери від камазу, а знизу можна прифігачіти дошку з дсп, тут вам і заміна бляхи, ще і плавучість якась ;D корочше плоскодонка

Ось до речі схожий плавзасіб  (http://www.mastercity.ru/attachment.php?s=54bbcb43e79c65980ee414ea585ab685&attachmentid=223756&d=1314246313)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 07.12.2011 00:20:17
Стаття 1 (http://www.yaplakal.com/forum2/topic233930.html) стаття 2 (http://russos.livejournal.com/654499.html) про заплив по каналізаціі  :P
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: swordlord від 07.12.2011 00:53:21
Мій + за каркас з металу (можна алюміній).
А на рахунок ваги, то вагу можна компенсувати і плавзасіб попливе, бо і бетонні блоки плавають, якщо підійти з розумом та розрахунком до питання.
А камери, Хм. ??? річ цікава, але на декілька "запливів" бо пару раз об дно потерти і вже навіть клеїти не буде що.
Можна спробувати труби ПВХ великого діаметру заглушками заглушити і будуть непогані "буйки" + вони надійніші за камеру, а плавучість приблизно та ж сама. Та ще й жорсткість конструкції на декілька порядків більша за камеру.

Ще можна плавзасіб зробити з фанери 10-ки і пофарбувати в декілька шарів, не промокне і плавучість нормальна.

Наскільки розумію в Полтві течія хороша і гарно понесе, тому потрібно ззаду конструкції прикріпити ще два "рулі управління". Повернувши обидва проти течії можна добряче знизити швидкість.

В кінці маршруту пропоную поставити загородження на яке набити шини, для більш мякого "приземлення". Але кінець маршруту тоді повинен бути у якомусь вужчому місці з двома бортами з обох сторін.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 07.12.2011 00:57:54
    Щойно порахував:
-1 середньостатистична банка (півторалітрова) монтажки = 40-60 літрів піни;
-густина затверділої піни - 20-25кг/м.куб.(в принципі можна знехтувати і прйняти рівною повітрю);
-Ціна одної банки - 35-50грн;
-проекована підомна вага для двох чоловік - 250 кг (вроді має хватити з лихвою із врахуваням мінімальної товщини стінки та внутрішніх пустот, які теж будуть підіймальною силою);
-250/50=5 банок;
-5* 42,5=227,5грн. Плюс-мінус відсоток розкиду цін та корисного об'єму.

Розрахунки сирі ,а на практиці буде вводитись поправковий коефіцієнт Кпопр.=0,032...857,6 ;)

П.С. А де Смайл подівся? Якось тут скучно без нього)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: swordlord від 07.12.2011 01:01:21
Цитата: Alter від 07.12.2011 00:57:54
    Щойно порахував:
-1 середньостатистична банка (півторалітрова) монтажки = 40-60 літрів піни;
-густина затверділої піни - 20-25кг/м.куб.(в принципі можна знехтувати і прйняти рівною повітрю);
-Ціна одної банки - 35-50грн;
-мінімальна підомна вага - 250 кг (вроді має хватити і для запасу);
-250/50=5 банок;
-5* 42,5=227,5грн. Плюс-мінус відсоток розкиду цін та корисного об'єму.

Розрахунки сирі ,а на практиці буде вводитись поправковий коефіцієнт Кпопр.=0,032...857,6 ;)

П.С. А де Смайл подівся? Якось тут скучно без нього)


А не легше загерметизувати повітря?
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 07.12.2011 01:07:09
Щоб так було, треба робити конструкцію з окремих елементів. А так маємо все готове і жорстке, плюс в разі чого повітря не стравиться. Ну і якщо будуть труби ПВХ, то вони ж також стиратись будуть, а там вже допуск на стінку, ібо дальше пустота. А тут три скільки влізе, а ще якщо піддончик замутити... Ех!
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: swordlord від 07.12.2011 01:18:04
Чувак на ПВХ трубах, плаває собі троха  ;D

Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: :-) від 07.12.2011 01:42:28
Радянські легкові скати, 6 штук, навалити піною, правда сохнутиме довго але нема на то ради, біба покромсати камеру і потім штопати або ні. Якщо  можливіссть то камазівську або іншу яку невелику. Там те ж що й газонажися..


Аз пінопластом лише тоді виникне побема.якщо на гребні застрягне. і як гойдалка почне рухатися і розламається навпіл. Хоа швидка течія і хароший радянський пінопласт себе показують добре, ібо колись займвся таким, біда що при ударі обперешкоду пасажири можуть сходу покинути палубу, і не факт що на берег..

Вжа давно думаю про сплав і засіб, але наразі крім коліс, або хорошою пінопластовоїконструкції альтернативи не бачу.ще варіант 2 матраци нахєрячити пінкою і звязати потім. ну такі невеликі. водні, як каримат шириною. Кароч пінка дєло.
Ну але якзнову  таки показує досвід, камери легкові призводять до того що ти мочиш у воді те що зазвичай влітку на пляжі. тому таки більші треба.
Або зварганити із пінкичи 15-20см пінопласту конструкцію а-ля карта,. тобто таку ніби дошку монолітну як літаюча тарілка пошти видлубати для пасажира заглиблення анатомічне. см 5 товщинидна залишити.
Днище вкрити навіть тою ж бляхою, можна ще плавник забабахати. але думаю зломається нах він.


От. і байдарочне весло, і якщо двомісний в довжину зробити. а щоб сантиметрів по 30 по боках. і десь 50-55 то ваша задниця то можете прикинути ка ширина і чи влізе чи якось ще.

А ще можна інтексівські чи які там човни, і нахєрячити пінкою і не грати мозок собі. бо як і усне то пох буде. не якщо обережно канєха.

Радій, радій, Альтер. Як сказав би Василь Васильців. якби не про кальмара.
А ще є уьтра міціні і оегкі пакрафти по 850 баків штка і важать 2,54 кг, але я бть стільки ще не заробляю.
Ну і агор не проканає, ще й покалічитися можна. Весла байдарочні і кішко-якір.
Ну і ще можете кілька бочок із китожиром поставити на носі. як 15-тирічний капітан, щоб хвилі попереду згладжувати. ага. Від них буде користі більше як від багра.
О ще крае. були колись такі широчеееезні пласмасові ванки іздном. так це дно а зверху пінки і життя чудове.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 07.12.2011 05:51:53
Весь вечір і ніч провів у роздумах... Якщо робити, то робити капітально! А якщо так, то нащо вигадувати велосипед? Ось, на мій погляд, компактний та простий у виготовленні зразок для побудови, який повністю підходить для наших неглибоких швидкісних плавань:
Аффтар вирізав все з фанерки 8-ки за шаблонами, зв'язував на стиках та надійно проклеював, герметизував і в кінці-кінців фарбував цього монстра :)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/29922/IMGP0301)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/29922/IMGP0302)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/29922/IMGP0306)

Трошки шпатлівки на стики і зер гут!
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/29922/IMGP0324)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/29922/IMGP0325)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/29922/IMGP0328)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/29922/IMGP0338)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/29922/IMGP0345)

Осьо кінцевий результат
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/29922/23)
Специфікації аффтора: довжина 243 см, ширина 120 см, висота борту 40 см, вага 35 кг, вантажопідйомність 220 кг

Тепер пропоную модифікації 8):

1. Зменшити пропорції човна, до 200 х 100 х35 см щоб він проліз у вхід та можливо в деякі кільця, як наприклад в ХІІ колекторі, або ПЗК.
2. Замість фанери 8-ки взяти 10-ку (бажано марки ФСФ, але не критично)
3. Укріпити стики брусками та посадити фанеру на них на клей та самонарізи.
4. Шпангоути робити не з фанери, а з дошок/брусків.
5. Вздовж дна човна закріпити профіль для гіпсокартону.
(http://vk.dp.ua/src/ph/cplzninp1280224536.jpg)
Частково буде виконувати функцію кіля, ну і свій прямий обов'язок - компенсувати удари. Він легкий і в мене його повно на горищі. Можна в принципі і бляхою оббити дно, але як на мене вага вже значно зросте :-\

6. Розкрити кілька таких профілів та оббити ними місця стиків бортів та дна. Знову ж таки, для захисту дерев'яної конструкції та для більшої міцності (лонжерони).
7. Посилити бак розпорками до дна та бортів і причіпити на ніс камеру/покришку від якоїсь легковушки. Може дістанемо більше, тоді ще й борти обвішаємо.
8. Стерно, гадаю, нам потрібно не буде - в такій течії від нього користі 0. Хоча, опціонально можна і причепити на корму фанерний трикутник на петлях із руківя'м.
9. Весла 2 шт. з одного кінця стандартна байдарочна лопать, з іншого гак/багор.
(http://www.membrana.kiev.ua/img/products/bravo3_4_6.jpg) (https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/29922/bagor_1_s)
10. Бортовий аккумулятор 12В 9А/г (є в наявності) та система фронтального & бокового освітлення.
11. "Ремені безпеки" із швидким розстібанням, шоб в разі натикання на щось не вивалитися із човна, але й щоб не захлинутися, якщо човен - не дай Бог- перевернеться.
12. Ніякої склотканини, карбону, гелькоутів та подібних цікавинок. Як каже swordlord, фанера та кілька шарів фарби (емалі, ретельно вмазаної малярським пензлем, не з балончиків!) ну і шпатлівка з герметиком для стиків. Підрехтувати таке покритя простіше всього.

Інструмент відповідний маю, приміщення для збору та зберігання теж; матеріалів, щоправда, маю обмежену кількість :'( та мінімум вільного часу, але все це збирається за тиждень 100%.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 07.12.2011 07:45:34
2 ZED. А гармата буде? ;)
Ну так то ж власне лодка виходить, то фактично вернулись до того, з чого і починали.
Якщо за основу брати ото, то гугл каже, що півтораХпівтора метра квадрат фанери-десятки грубо кажучи коштує 100грн. Можна і скинутись.

П.С. Якось воно нецікаво та неепічно буде з таким плавзасобом. Банально, я б навіть сказав. :(
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 07.12.2011 08:26:57
Цитата: Alter від 07.12.2011 07:45:34
2 ZED. А гармата буде? ;)
Ну так то ж власне лодка виходить, то фактично вернулись до того, з чого і починали.
Якщо за основу брати ото, то гугл каже, що півтораХпівтора метра квадрат фанери-десятки грубо кажучи коштує 100грн. Можна і скинутись.

П.С. Якось воно нецікаво та неепічно буде з таким плавзасобом. Банально, я б навіть сказав. :(

Можна для пристрашання щурів і пінопластову гармату скотчем приклеїти ;)
Я так подумав, що надійність та безпечність все ж матимуть більш важливу роль, ніж екстравагантність. А дігерську автентику можно і фарбою на бортах забацати)
Ввечері проведу розрахунки розкрою фанери. Потім подивлюсь ціни у місцевих магазинах і на днях дам знати, кіко то все обійдеться з герметиком, шпатлівкою та емаллю.

P.S. Оце не банально :)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/29924/0d97231afd99319b236476ebc6ebbb09.jpg)

А оце цікаво :D
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/29924/podwodnaj-lodka)

А ось це взагалі епічно ;D
(http://bypas.ru/img_hitrost/240211/1.png)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 07.12.2011 09:18:38
хлопці, а що якщо зробити в літку сплав не колектором, а саме Полтвою за містом, від очистних до наприклад села Полтва, це і безпечніше і на повітрі, і помандрувати, як за часів, коли річка була судоходною, файно було б випробовувати різні конструкції плавзасобів, там і лодку з мотором можна запустити)))))
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 07.12.2011 10:13:05
взагалі ідея ZEDa мені дуже сподобалась, лодка плоскодонка себе виправдає, до того ж можна мотор зачепити, ...ну і гармату звісно ж ;D  а на рахунок єпічності, то фейли теж бувають дуже епічними, особливо коли винесе серед уламків єпіческого баркаса десь на очистних)))
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 14.12.2011 19:41:33
Фанеру марки ФСФ знайти у Львові неможливо, ба навіть лист марки ФК 3000х1500 мм  >:( Так що будем робити з того що є. А є ФК 1525х1525 мм. Наразі, найдешевшу знайшов в Новій Лінії (118,90 грн.) Тож, як кричить Stinger, човен буде розбірним із носовою та кормовою половинами, що надасть можливість його зручного транспортування (можливо, навіть у громадському транспорті 8)).
Приблизний кошторис:

Фанера марки ФК 1525х1525х10 мм            3 шт    356,70 грн.
Емаль Композит ПФ-115 сіра 2.8 кг             1 шт      69,90 грн.
Рідкі цвяхи Profline акриловий 280 мл          1 шт      15,90 грн.
Герметик Soudal для паркету 310 мл           1 шт      22,50 грн.
Пістолет для герметика JVG-K EF-5408        1 шт     11,50 грн.
Самонарізи, хомути, заглушки, ручки,
болти, гайки-барашки, ущільнувач, ...                   ~80,00 грн.
                                                              Разом:    556,50 грн.
Отже, шановні форумчани, хто має бажання матеріально допомогти втілити ідею багаторазових мандрівок Полтвою у життя, підписуйтесь нижче. Більше народу - менша доля :)

Йа автоматично +1
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 14.12.2011 22:19:44
+1 :-\
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Lesyk від 14.12.2011 23:06:02
500 грівасєй - а не дорогувато як для експеременту?
А може зробити пліт з мішків, в яких будуть пластикові пляшки? Напи*дити пляшок - не проблема з сучаними збірниками пластику, залишаються лише корки. І от в цьому питанні Я думаю Ярослав нам допоможе.

Кошторис:
-скотч прозорий, широкий, жеби всьо трималося агфігенско - 30-40 грн.
-мішки, для кращої форми, транспортабельності і т.д. - 20 грн.\
-корки для пляшок - хз скіки грн.
-мотузки, фарби, інший хабар - хто де по яким сусєкам наскребе, хз скіки грн.

Ну шо, як такий альтернативний варіант? Всі хто за - підніміть 2 руки і крикніть ХООБББАААА!!!

О. Ще одне меговажливе питання назріло. Плавати планується в коллекторі - чи таки за його межами? А то шось мені підказує, що глибини потоку в колекторі не буде достатньо для пропливання мною запланованого пляшко-судна, не те що вже вашого дерев'яного морського вовка.

Всі, кого зацікавило це питання так само як і мене - підніміть 2 руки і крикніть ХООБББАААА!1!!111
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Ioan85 від 15.12.2011 00:00:15
(http://www.membrana.kiev.ua/img/products/bravo3_4_6.jpg)

Таке весло буде не практичним у випадку вузької річки. Треба весло робити типу "тичка" тобто випиляти з дошки, щоб нею не тільки можна було гребсти а й відпихатись

(http://i072.radikal.ru/1112/6c/44fd2e8a5b0e.jpg)

На волині таким човном плавав на рибалку, дуже зручна конструкція в маневруванні вузькими каналами. Достатньо одного весла!!!
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: inkognito від 15.12.2011 09:29:02
+1 скинусь за компанію.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 15.12.2011 10:49:15
Цитата: Lesyk від 14.12.2011 23:06:02
500 грівасєй - а не дорогувато як для експеременту?
А може зробити пліт з мішків, в яких будуть пластикові пляшки? Напи*дити пляшок - не проблема з сучаними збірниками пластику, залишаються лише корки. І от в цьому питанні Я думаю Ярослав нам допоможе.

Кошторис:
-скотч прозорий, широкий, жеби всьо трималося агфігенско - 30-40 грн.
-мішки, для кращої форми, транспортабельності і т.д. - 20 грн.\
-корки для пляшок - хз скіки грн.
-мотузки, фарби, інший хабар - хто де по яким сусєкам наскребе, хз скіки грн.

Ну шо, як такий альтернативний варіант? Всі хто за - підніміть 2 руки і крикніть ХООБББАААА!!!

О. Ще одне меговажливе питання назріло. Плавати планується в коллекторі - чи таки за його межами? А то шось мені підказує, що глибини потоку в колекторі не буде достатньо для пропливання мною запланованого пляшко-судна, не те що вже вашого дерев'яного морського вовка.

Всі, кого зацікавило це питання так само як і мене - підніміть 2 руки і крикніть ХООБББАААА!1!!111

Можливо і дорогувато в сумі, але які ж ми дослідники, якщо не забацаєм такий девайс для досліджень?! Та й якщо 10 людей назбирається, то вже по 55 грн буде, а це зовсім не багато.

Плавати можна буде і в колекторі і поза ним. А на рахунок плоскодонки ти не правий. В неї відносно незначна осадка (см 15-20, не більше) плюс рівне дно, а пляшки стирчатимуть звідусіль і за все чіплятимуться.

Цитата: Ioan85 від 15.12.2011 00:00:15
Таке весло буде не практичним у випадку вузької річки. Треба весло робити типу "тичка" тобто випиляти з дошки, щоб нею не тільки можна було гребсти а й відпихатись.

На волині таким човном плавав на рибалку, дуже зручна конструкція в маневруванні вузькими каналами. Достатньо одного весла!!!
Дякую за пораду :D Врахуємо.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Lesyk від 15.12.2011 10:58:43
.
ЦитуватиА на рахунок плоскодонки ти не правий. В неї відносно незначна осадка (см 15-20, не більше) плюс рівне дно, а пляшки стирчатимуть звідусіль і за все чіплятимуться.

1. У якому відрізку колектора при норм погоді є як мінімум 20 см глибини? Під вул Чорновола в розрахунок не варто брати - там настільки височенні борти шо сикотнувато там плавати і т.д.
2. Я ж сказав - пляшки у мішки. Якраз це і є протекцією від чіпляння де попало. Потім знайду якесь фото подібного девайсу.

Всі, кому незрозуміле місце запливу в колекторі та недовподоби недостатня уява щодо вигляду пляшкового плотика - підніміть дві руки і крикніть ХООБББАААА!1!!111
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 15.12.2011 11:43:36
Цитата: Lesyk від 15.12.2011 10:58:43
1. У якому відрізку колектора при норм погоді є як мінімум 20 см глибини? Під вул Чорновола в розрахунок не варто брати - там настільки височенні борти шо сикотнувато там плавати і т.д.

Все, що за водоспадом (окрім небезпечної ділянки біля IV колектору), ПЗК, XII колектор, і до Очисних. Там усюди не менше пів-метра у будь яку погоду. Також маємо потенціальні бічні колектори, які неможливо дослідили пішки.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Lesyk від 15.12.2011 15:22:22
Цитата: Lesyk від 15.12.2011 10:58:43
Під вул Чорновола в розрахунок не варто брати - там настільки височенні борти шо сикотнувато там плавати і т.д.

Цитата: ZED від 15.12.2011 11:43:36
Все, що за водоспадом (окрім небезпечної ділянки біля IV колектору), ПЗК, XII колектор, і до Очисних. Там усюди не менше пів-метра у будь яку погоду. Також маємо потенціальні бічні колектори, які неможливо дослідили пішки.

Я вже зазначив про небезпечність саме ділянки за водоспадом (ну це кагбе і є вул. Чорновола). Хоч я ше той мудак з явно пошкодженим інстинктом самозбереження - але я б там не поплив.

Всі, кому здається що сплав по цій ділянці коллектора є явно в суїцидальних тонах - підніміть 2 руки і крикніть ХООБББАААА!1!!111
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 15.12.2011 18:22:57
Лесик прикрасив все траурними тонами, на самому ділі там ніц страшного навіть на водоспаді, просто веселі гірки, триматись крепше та ніц не буде, човен тупо пронесе великим потоком, та далі винесе на спокійну ділянку :)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Lesyk від 15.12.2011 19:35:27
Цитата: stinger від 15.12.2011 18:22:57
Лесик прикрасив все траурними тонами, на самому ділі там ніц страшного навіть на водоспаді, просто веселі гірки, триматись крепше та ніц не буде, човен тупо пронесе великим потоком, та далі винесе на спокійну ділянку :)

ем...до водоспаду нато мілко - човен не пропливе, на самому водоспаді через це може бути перевертання. І всі забули яка висота борта після водоспаду?

Усі хто пам'ятають висоту борта після водоспаду та величину потоку до нього - підніміть дві руки і крикніть ХООБББАААА!1!!111
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: :-) від 17.12.2011 14:05:27
Лесику,із пляшками тупняк однозначно як і з фанерою. ас врятують рафти, або замінники їхні - камери від коліс. І всьо тут. краще пробийте де по дешевці можна придбати камеру від колісного Т-150.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Lesyk від 17.12.2011 14:39:16
Цитата: :-) від 17.12.2011 14:05:27
Лесику,із пляшками тупняк однозначно як і з фанерою.

В середині коллектора на пляшках - тупняк, неатріцаю. Фанера також. І таки камера була б круче всього. А от за межами коллектора на пляшковому плоті було  навіть дуже весело поплавати. Треба буде весною зробити плота і відчути себе Томом Соєром. Ну або Гекільбері Фіном.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 18.12.2011 20:18:47
Ото мав відсутність нету, тож щойно перший раз за 10 днів дорвався.

1. Значить по матчастині я +1, як і казав.
2. Раз рішили плоскодонку, то шляк трафить, робим її (хоча мені трушним видається все ж суцільна байда з пінки. Краще щоб армована).
3. Ту Лесик. Ну які нафіг пляшки? Ти сам-то туди сядеш потім? Я вже не кажу про спуск на воду.
4. Ту ZED. Хтось щось вже починав робити? Якщо що - давайте знати, благо час і можливість поки що є.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 18.12.2011 21:52:22
Цитата: Alter від 18.12.2011 20:18:47
Ото мав відсутність нету, тож щойно перший раз за 10 днів дорвався.

1. Значить по матчастині я +1, як і казав.
2. Раз рішили плоскодонку, то шляк трафить, робим її (хоча мені трушним видається все ж суцільна байда з пінки. Краще щоб армована).
3. Ту Лесик. Ну які нафіг пляшки? Ти сам-то туди сядеш потім? Я вже не кажу про спуск на воду.
4. Ту ZED. Хтось щось вже починав робити? Якщо що - давайте знати, благо час і можливість поки що є.

1. Супер  ;)
2. Думаю, в кінцевому варіанті пінка теж буде присутня (в якості амортизатора).
4. На даному етапі, човен лише на папері. Роботи не почалися через відсутність матеріалу. Чекаємо ще хоча б кількох бажаючих допомогти матеріально (наразі маємо 4-х, себто Inkognito, Stinger, Alter (якщо я правильно зрозумів) & йа, а це виходить по 140 грн.)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: inkognito від 18.12.2011 22:56:03
агов, ясновельможні дописувачі - скидуються на проект лише нас четверо? пафосно...
Назва: Зберемо гроші на Полтвотанік!!!
Відправлено: Bottlehunter від 22.12.2011 12:54:24
Гарна ідея є. Люди, готові взятися за її виконання теж є - ZED і Alter. Все вперлося в фінансове питання.

За кошторисом, який склав ZED, потрібно біля 600 грн. Додамо ще 20% для непередбачених витрат та можливості вибрати більш якісні матеріали, вийде біля 750 грн. Ніби невелика сума, але якщо розділити її на чотирьох, хто зголосився оплатити, вийде досить суттєво.

Тому пропоную скинутися - хто по скільки зможе. Нас багато, по 20-10-5 грн з кожного - і вже пливе по Полтві човник! Для тих цілей буде створено банк (тобто банку) в Пивничці, куди можна буде кидати купюри. Рух коштів буде чесним та прозорим (тобто банку ніхто фольгою обмотувати не буде  :) ), якщо щось лишиться - вип'ємо разом пива в день урочистого спуску на воду.

Не даймо тій ідеї засохнути! Мої 50грн вже в купі.
Назва: Re: Зберемо гроші на Полтвотанік!!!
Відправлено: ZED від 22.12.2011 13:01:35
Цитата: Bottlehunter від 22.12.2011 12:54:24
Гарна ідея є. Люди, готові взятися за її виконання теж є - ZED і Alter. Все вперлося в фінансове питання.

За кошторисом, який склав ZED, потрібно біля 600 грн. Додамо ще 20% для непередбачених витрат та можливості вибрати більш якісні матеріали, вийде біля 750 грн. Ніби невелика сума, але якщо розділити її на чотирьох, хто зголосився оплатити, вийде досить суттєво.

Тому пропоную скинутися - хто по скільки зможе. Нас багато, по 20-10-5 грн з кожного - і вже пливе по Полтві човник! Для тих цілей буде створено банк (тобто банку) в Пивничці, куди можна буде кидати купюри. Рух коштів буде чесним та прозорим (тобто банку ніхто фольгою обмотувати не буде  :) ), якщо щось лишиться - вип'ємо разом пива в день урочистого спуску на воду.

Не даймо тій ідеї засохнути! Мої 50грн вже в купі.

О! Оце мужик! Оце ідея!!! :D Так діло й справді швидше піде ;)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Golem від 22.12.2011 13:02:26
Фондую 600 грн для здійснення такої ідеї!
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Caesar від 22.12.2011 13:08:31
Підтримую , буду в пивничці закину. + допоможу з виготовлення як тільки закінчиться сесія.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: inkognito від 22.12.2011 14:04:34
+100 грн, закину в пивницю в суботу.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Ioan85 від 22.12.2011 15:23:02
Що до конструктивних рішень. Рекомендував би замість фанери заюзати такий матеріал як OSB плита, якщо не на весь човен то хоча б на днище. Недолік фанери, якщо десь буде пошкодження зовнішньої оболонки то під впливом води вона тріскає, розбухає та розшаровується.

P\S Робіть так щоб до Бугу допливсти  :)


http://www.nl.ua/ua/stroimaterialy/derevo/OSB_QSB/plita_Kronospan_SRL_osb_3_2500x1250x15_mm.html

OSB 3 - плита конструкційна використовується в середовищі з помірною вологістю як всередині, так і зовні, найпопулярніша та найчастіше використовується в будівництві.

Переваги орієнтовано-стружкових плит (ОСП):

плити ОСП не змінюють форми під дією вологи, яка знаходиться в повітрі, як це зазвичай трапляється з дошками (низьке водопоглинення);
легка та швидка обробка завдяки великій щільності плити та волокнистості дерева (можна монтувати плиту за допомогою цвяхів, шурупів та скоб);
великий термін служби плит;
невелика маса обшивки (легкість конструкції даху);
простий монтаж (можливість самостійного монтажу опалубки);
практично безвідходне використання матеріалу; постійність параметрів (плита не змінює свої механічні якості при умові ізоляції її від безпосереднього впливу погодних умов);
надає жорсткість конструкції дахів.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 22.12.2011 16:44:22
     Про OSB плиту. Чогось мені здається що вона розлізеться на ура. Як не як, а все ж пресовані волокна, які набухнуть як тирсоплита. А по міцності вона 100500% слабша, тому підтримую ZEDа у використанні 8-10мм фанети з подальшою обробкою емаллю. Перед тим її можна ще всякою хімзаразою обробити, але то вже лишні гроші і таке всяке. Навіть того хватить з лихвою.

    Значиться про конструювання. На цю п'ятницю їду додому, так що якщо що тра буде - кажіть, вдома точно знайду (всякого роду електролобзіки, ключі-викрутки, струбцини, дрельки і теде). Бо потім свята ну і все в тому дусі.

    Про бабоси. Щойно приперся з центру. Прочитав би повідомлення Bottlehunterа раніше - закинув би бабло ще сьогодні. А так зможу лиш у понеділок, бо сьогодні рест, а завтра "гоу ту на хата".

    Ну то коли починаємо монтаж? (те що після збору бабла і купівлі матеріалів то ясно. КЕП.)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 22.12.2011 19:46:41
Цитата: Golem від 22.12.2011 13:02:26
Фондую 600 грн для здійснення такої ідеї!
Ну тепер взагалі чудові новини! :D Golem, Inkognito, Bottlehunter, Цезар, шалено дякую вам за підтримку! Ваш вклад в розвиток науки та техніки ми ніколи не забудемо! :D
Так подумав, що якщо коштів меценатів буде більше ніж достатньо, то можна продовжити збір до весни на користь двигунця до човна (це десь ще 700-1000 грн). І тоді вже будемо мати справжній трушний підземний водний маршрут із двостороннім рухом ;)

Цитата: Ioan85 від 22.12.2011 15:23:02
Що до конструктивних рішень. Рекомендував би замість фанери заюзати такий матеріал як OSB плита, якщо не на весь човен то хоча б на днище. Недолік фанери, якщо десь буде пошкодження зовнішньої оболонки то під впливом води вона тріскає, розбухає та розшаровується.

P\S Робіть так щоб до Бугу допливсти  :)
По суті, нам немає особливої різниці, який з цих матеріал використовувати на дно (ну крім ДСП, звісно), адже погана вологостійкість компенсується шаром емалі. Та й навіть якшо десь чиркне незахищеним кавалком дна чи бортів, вологи потрапить небагато. Оскільки після плавання човен будемо з води забирати, а перед новим плаванням дрібні дефекти зафарбовувати, то деформацій від вологи буде мінімум. Але за пораду, дякую)

Цитата: Alter від 22.12.2011 16:44:22
     Про OSB плиту. Чогось мені здається що вона розлізеться на ура. Як не як, а все ж пресовані волокна, які набухнуть як тирсоплита. А по міцності вона 100500% слабша, тому підтримую ZEDа у використанні 8-10мм фанети з подальшою обробкою емаллю. Перед тим її можна ще всякою хімзаразою обробити, але то вже лишні гроші і таке всяке. Навіть того хватить з лихвою.

    Значиться про конструювання. На цю п'ятницю їду додому, так що якщо що тра буде - кажіть, вдома точно знайду (всякого роду електролобзіки, ключі-викрутки, струбцини, дрельки і теде). Бо потім свята ну і все в тому дусі.

    Про бабоси. Щойно приперся з центру. Прочитав би повідомлення Bottlehunterа раніше - закинув би бабло ще сьогодні. А так зможу лиш у понеділок, бо сьогодні рест, а завтра "гоу ту на хата".

    Ну то коли починаємо монтаж? (те що після збору бабла і купівлі матеріалів то ясно. КЕП.)

Та все в мене є, ну хіба маєш якісні пилочки на фанеру до електролобзіка то тягни (бо циркулярка моя лишень прямі розрізи робіть, а на ЕЛ пилки наразі дефолтні). А ще стрічкову шліфмашинку може хтось має?

Тепер щодо часу. Зараз цілій місяць маю стабільний проект на роботі, тож кожного вечора я го роблю. Відповідно, вдень я вільний майже щодня (з 13 до 18). От з понеділка вже можем прогулятися ще по кількох точках із матеріалами, помацати все, вибрати та подумати/домовитись щодо транспортування. Доречі, згадав, що колись лазив за Львівхолодом та бачив великий цех з розкрою деревини. Варто навідатись. А як матеріал буде, то через ОП будем домовлятися про "рандеву в підвалі". Думаю, 2-3 дні на тиждень впродовж 2-3 тижнів нам вистачить з головою ;)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 22.12.2011 22:53:44
Шліфмашинка та чудо-лобзик в наявності. В неділю притараню.

Ну про двигун це ти вже зугнув ;D

П.С. А як зі святами бути? Після НР два тижні особисто мене не буде, та і зараз не дуже то часу і є. Сесія, курсаки, робота... Мож ща буде закупка матеріалів, збір у благодійний фонд, інструменти і теде, а норм безпосередньо за збір можна взятись ну скажімо із середини січня. І по святах буде, і хляпанка під ногами, дасть Бог, пропаде, і настрій робочий, а не чумуйданний ;) Га?
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 22.12.2011 23:42:16
Якщо в тебе кутова шліфмашинка (болгарка), то не тягни. Від неї толку зараз мало буде, та й в мене вона є - саме стрічкову треба. А від лобзика тільки полотна візьми.

Ну, Аlter, не робити ж тільки тоді, коли ми вдвох зберемося. Є ще кілька людей, які допомогатимуть, та й сам теж за наявності часу буду щось кліпати ;).
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Caesar від 23.12.2011 00:05:04
якщо відремонтую свою стрікову шлів машинку + лобзик в наявності пістолет для силікону теж десь був , але підтримую Альтера думаю то варто після свят. Зараз багато  приготування до свят ,сесія, курсак ,  а потім за тиждень зробили тай попливли. Щоб не загаджувати тобі квартиру на свята і не морочити голову собі думаю уже варто  нового року
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 23.12.2011 21:20:19
от я наприклад є в наявності, зараз вдома до НР, можем робити шось вже, хоча б підготовчий етап :)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: inkognito від 24.12.2011 22:03:59
вчорай відніс у Пивницю +100 як і попередньо обіцяв. Приєднуйтесь!  ;)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Student від 26.12.2011 11:21:29
Цитата: Alter від 22.12.2011 16:44:22
     Про OSB плиту. Чогось мені здається що вона розлізеться на ура.
Добрий день.
Про осб - 100%. Якщо питання про фсф фанеру - повітряна 1, паркет депо, там знайти Андрія, подивитися на фанеру - якщо підійде - бо там сорт або тарна, або с\с, попробувати вибрати 3-4 кращих листа - там 2500\1250, або 2440\1220, то всьо про 10мм, якщо влаштує по якості, попросити, жиби набрали Студента - тоді то всьо буде на халяву - я фондую, та й ще привезуть куди тре, аби транспорт був би вільний. Якщо не буде транспорту, то Смайл знає мій номер - передзвоне - скаже де завезти - навечір може зроблю.
Пс. Якщо знайдете десь в іншому місці, то так само зможу завезти, але всже після 19, або в суботу після 15, бо буси службові.


Шойно був на складі, сам подивився, ну тре перебирати, бо то з одеку (виробник на рівенщині) найнижчий сорт, ну там є сучки, але можна перебрати, я вказівку дав, жиби пустили перебрати, ну а там далі розберемося, але тре, шоб двоє хтось прийшли, ну там її багато (фанери).
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 26.12.2011 13:48:15
Цитата: Student від 26.12.2011 11:21:29
Якщо питання про фсф фанеру - повітряна 1, паркет депо, там знайти Андрія, подивитися на фанеру - якщо підійде - бо там сорт або тарна, або с\с, попробувати вибрати 3-4 кращих листа - там 2500\1250, або 2440\1220, то всьо про 10мм, якщо влаштує по якості, попросити, жиби набрали Студента - тоді то всьо буде на халяву - я фондую, та й ще привезуть куди тре, аби транспорт був би вільний. Якщо не буде транспорту, то Смайл знає мій номер - передзвоне - скаже де завезти - навечір може зроблю.
Пс. Якщо знайдете десь в іншому місці, то так само зможу завезти, але всже після 19, або в суботу після 15, бо буси службові.


Шойно був на складі, сам подивився, ну тре перебирати, бо то з одеку (виробник на рівенщині) найнижчий сорт, ну там є сучки, але можна перебрати, я вказівку дав, жиби пустили перебрати, ну а там далі розберемося, але тре, шоб двоє хтось прийшли, ну там її багато (фанери).
Крано дякуєм за таку можливість! Ми сьогодні із Stingerом під'їдемо після 16 і подивимось, чи підійде.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Student від 26.12.2011 14:10:45
Але склад до 18 працює, як будете на складі - дайте знати, може і я підїду сам, як буду вільний.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 27.12.2011 01:14:02
Приїхав з дому. Запчасті до лобзіка в наявності, а от шліфмашинка гигнула (не витримала лихої долі). Можу під'єднатись в любий момент включно до 30 грудня.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 28.12.2011 19:16:18
Ото подумав: раз фанера, раз плоскодонка, то для жорсткості на кутах можна дати по алюмінієвому профілю. Можна кутник. Важити буде мало що, зато моцніше буде. То так, для врахування в кошторис і до пошуку в гамазинах.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 28.12.2011 22:11:13
Цитата: Alter від 28.12.2011 19:16:18
Ото подумав: раз фанера, раз плоскодонка, то для жорсткості на кутах можна дати по алюмінієвому профілю. Можна кутник. Важити буде мало що, зато моцніше буде. То так, для врахування в кошторис і до пошуку в гамазинах.

Я вже пропонував стики та кути закрити профілем від гіпсокартону. Він не сильно важчий за типовий кутник, але має більшу площу для з'єднання із фанерою. Ну то таке... потім розберемсі.

Тут головна новина місяця назріла: фанера є! І не просто щось десь там, а саме така, яка нам потрібна (ФСФ) і вже доставлена беспосередньо на "верф" :D За це тов. Studentу виголошується велика подяка та присуджується звання "Почесного меценату Полтвоплавання" ;D А якщо, серйозно, то величезне тобі дякую, бо виручив капітально та ще й "безвозмездно"!

Також порадилися стосовно хімії, якою будемо обробляти поверхню. І порекомендували нам використати автомобільний герметик та автолак (якщо правильно зрозумів), адже воно ідеальне до вологих та агресивних середовищ.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 28.12.2011 22:18:00
То при таких обставинах може все ж варто переглянути бюджет нашого судноплавного міністерства? А то надто він вже профіцитний виходить. Хіба що потім буде фест сильно п'янка :) Але в такому випадку виходить що ті, хто закинули дофіга, ставлять не матеріали, а поляну. Нерівномірно получаєццо. Же би хтось потім не зобидився. Ось...
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 28.12.2011 22:27:54
От і я про то подумав. Жеби ніхто не ображався, пропоную збір коштів наразі не припиняти, а назбирати 800-1000 грн. (не враховуючи тої частки, що на хімію піде) на користь двигуна.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Student від 28.12.2011 22:31:59
Ну таки дякую.
Сподіваюсь, що пляшку шампани розіб`ю об борта, зважаючи на мої габарити, буде не зовсів вдало.
Стосовно каркасу - думаю, що здалося б його зварити, на що є все - і сварочник, і натхнення, тільки пиво, та й час, але думаю, що на ту ідею одну нічь можна викрити.
Стосовно використовування автомобільних фарб і шпакльовок то не моя ідея - то було сказано в бусі - я тільки підтримав.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 29.12.2011 00:17:02
ZED, ну ти що, дійсно хочеш туди мотор фігачити? НАЩО???? при тій-то нестабільній глибині і кількості барахла у коллекторі, йому дійсно прийде каюк. Тим більше зараз мова йде про спуск, а не про підйом. Чота я не розумію...
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Bottlehunter від 29.12.2011 08:35:52
На рахунок двигуна - давай спочатку спустим той чудо-корабель вниз (до речі, треба йому якусь робочу назву придумати). А там вже будем бачити.

Щодо профіцитного бюджету - левову частку грошей спонсорує Голем. Тому решту, думаю, варто буде віддати йому.

ZED, Alter і всі, хто збирається власне складати конструкцію - повідомляйте, будь ласка, час і місце, де будуть проводитися роботи. Я якщо буду мати час, то допоможу вам. Та і не тільки я, думаю.

Student, дякую за допомогу!!!
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Ioan85 від 29.12.2011 11:52:08
Цитата: Alter від 29.12.2011 00:17:02
ZED, ну ти що, дійсно хочеш туди мотор фігачити? НАЩО???? при тій-то нестабільній глибині і кількості барахла у коллекторі, йому дійсно прийде каюк. Тим більше зараз мова йде про спуск, а не про підйом. Чота я не розумію...

По такому принципу можна ;D

Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Golem від 29.12.2011 12:21:53
Цитата: Bottlehunter від 29.12.2011 08:35:52
Щодо профіцитного бюджету - левову частку грошей спонсорує Голем. Тому решту, думаю, варто буде віддати йому.

Файно якби хтось зі мноу перетнувсі, бо катастрофічно не маю часу занести в Пивничку.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 29.12.2011 16:28:59
Висловлюсь я, на рахунок човна, мотора та взагалі. Те що ми робимо човен для сплаву Полтвою, то звісно ж круто, але не хотілось би обмежувати все використання човна тіки одним сплавом, я вже наголошував на ідеї такого собі дослідницько-туристичного човна, і не тільки для Полтви, але і для інших місць, наприклад кому в літку не хочеться десь поїхати на озеро, або на кар'єр, або навіть проплисти по якійсь маленькій річці, як наприклад було в нас в Черлянах, сонце, літо, файно! Плоскодонка пройде в тих місцях, де не пройде кільовий човен, мотор має бути так чи інакше, полтва не береться в розрахунки. Також човен має бути власністю форума, так би мовити стояти на балансі в нас, і якщо шо, щоб ми могли взяти його, завантажити на дах машини, або ще як, навіть в електричці (тому і розбірний) та поїхати досліджувати водні простори хоча б нашої області  :) і то буде вже моцний інструмент для дослідження! :D
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 29.12.2011 16:32:33
Цитата: Bottlehunter від 29.12.2011 08:35:52
На рахунок двигуна - давай спочатку спустим той чудо-корабель вниз (до речі, треба йому якусь робочу назву придумати). А там вже будем бачити.
Цитата: Alter від 29.12.2011 00:17:02
ZED, ну ти що, дійсно хочеш туди мотор фігачити? НАЩО???? при тій-то нестабільній глибині і кількості барахла у коллекторі, йому дійсно прийде каюк. Тим більше зараз мова йде про спуск, а не про підйом. Чота я не розумію...
Цитата: Ioan85 від 29.12.2011 11:52:08
По такому принципу можна ;D
Двигун це як варіант для апгрейду. Певна річ, шо перше плавання буде саме спуском із веслами. А щодо захисту двигуна та його робочих органів то вже є цікаві ідеї. Принцип глісера, думаю, не проканає: потрібна інша конструкція човна, перерозподіл ваги, більше мороки із ним, та й "ККД" водного гвинта набагато вищий. Ну і справді, спочатку сам човен!

Цитата: Bottlehunter від 29.12.2011 08:35:52
ZED, Alter і всі, хто збирається власне складати конструкцію - повідомляйте, будь ласка, час і місце, де будуть проводитися роботи. Я якщо буду мати час, то допоможу вам. Та і не тільки я, думаю.
Роботи наразі підготовчі. Зараз підемо зі Stingerом знімати точні заміри входу та ширини проходів. Розміри основних деталей човна з проекту відтворив у масштабі 1:10 з паперу, а тепер працюю над вдосконаленням дизайну. Потім перенесу розмітку на фанеру і от тоді вже потрібні будуть додаткові пари рук для повномасштабної роботи. Орієнтовно з 2-3 січня можна буде починати. А клепати будем в мене в підвалі (координати кину в приват).

Назва? Гм, може за аналогією із дирижаблем? ;D То вже щось придумаємо за келихом пива  ;D

Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 29.12.2011 16:40:46
Скинь розміри моделі, я трьохмірку 1:1 забацаю. Плюс її потім порахувати на міцність можна буде.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: YserL від 29.12.2011 18:47:08
Недолік човна в тому що якщо перевернеться, то піде на дно, врахочуючи потік його може розвернути і заштопорити прохід.
Варто для підтримки по боках ролики із пінопласту, обтягнуті матеріалом цупким, заодно амортизація при зіткненням. Збільшиться стійкість на потоці.

А людина яка буде у човні, буде тільки у хімзі? При переверненні хтось буде весь у фекаліях.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 29.12.2011 19:32:25
хтось ще і наїсться тих фекалійнмх масс))) в човні буде 2 людини, пропоную на секондах пошукати жовті камізельки як в робочіх, та понашивати на них великі кішені, в які вшити пусті пластикові пляшки півлітрові, це спрацює як жилет якщо шось, плюс через кожні 150-200 метрів течії тре буде порозставляти по 2 людини з мотузками, які могли б врятувати славних морячків  ;D
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: inkognito від 29.12.2011 19:59:18
Цитата: stinger від 29.12.2011 19:32:25
хтось ще і наїсться тих фекалійнмх масс))) в човні буде 2 людини, пропоную на секондах пошукати жовті камізельки як в робочіх, та понашивати на них великі кішені, в які вшити пусті пластикові пляшки півлітрові, це спрацює як жилет якщо шось, плюс через кожні 150-200 метрів течії тре буде порозставляти по 2 людини з мотузками, які могли б врятувати славних морячків  ;D

цілком слушно як для перших тестувань. Але курде, маєте бути в тру-морському одязі - що означає, що як мінімум морські футболки - смугасті такі, у біло-синю полоску. Із гальюном проблем на судні явно не буде, стаціонарного явно не треба  :)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 29.12.2011 20:15:15
Перше тестування буде проводитись або в колекторі під городоцькою, або на озері, тут два варіанта, або на кайзері, на озері Стєкляшка, або на розі Стрийська-Наукова, там є велике озеро, і доїзд автобусом. Просто треба спокійна вода, щоб перевірити на протічку та вантажопідйомність.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 02.01.2012 04:29:28
Хлопці, от щойно протверезів і нарешті зрозумів, що мені вчора дід Мороз під ялинку поклав! Та це ж справжній трансформер Полтвотрон! Я ж про нього все дитинство мріяв! ;D Користуючись нагодою, вітаю всіх із святами, і бажаю завжди знаходити під ялинкою саме те, про що Ви мрієте! ;)

Це було ліричне відступлення, а тепер по темі:
Є модель човна в масштабі 1:5 (покращена та доповнена). Її можна спокійно розібрати на деталі із точними розмірами та з максимальною економністю розкласти на масштабних листах, а потім перенести вже на справжню фанеру.
Колеги полтвоплавці, якщо у Вас виникли зауваження то кажіть зараз, або мовчіть назавжди :D В цій моделі показані наразі лише дерев'яні конструкції, тому й Ваші зауваження на даному етапі мають стосуватися лише дерева.

Основні специфікації:
Довжина - 200 см
Макс. ширина - 108 см
Макс. ширина на рівні дна - 90 см
Висота бортів в міделі - 40 см
Мін. висота бортів 35 см
Ватерлінія - хз (думаю см 15-20 від днища)
Орієнтовна вантажопідйомність - 250 кг

Якщо всіх все влаштовує, то сьогодні ввечері розрізаю ниточки та компоную деталі в масштабі. Тоді завтра (3.01) потрібна буде допомога, щоб троха розчистити підвал (винести кілька мішків із будівельним сміттям), перенести розмітку на фанеру, та перетягнути саму фанеру у підвал.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Fenriz від 02.01.2012 11:06:22
а чого не випробувати в стрийському парку? там де лебіді вліті плавають?_)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 02.01.2012 12:29:17
ZED, а мож все-таки трохи почекаєш, поки свята пройдуть?
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 02.01.2012 13:06:31
то Fenriz: думаю адміни парка будуть не в захваті від такої ідеї і всіх зобанят)))))

то ZED: я буду завтра :)

то Alter: чого чекати? нудно вдома сидіти без діла...
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 03.01.2012 02:28:06
Сьогодні зробили шаблони деталей 1:1 і один лист фанери вже готовий до вирізання. Хто хоче допомогти сьогодні о 16 із рештою листів та розчисткою підвалу плюсуйтесь нижче (координати кину в приват).
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Student від 03.01.2012 11:05:04
Цитата: Fenriz від 02.01.2012 11:06:22
а чого не випробувати в стрийському парку? там де лебіді вліті плавають?_)
Візьмемо буса, та на випробовування тре їхати спочатку на озеро - ну там на глінку, пізніше на річку, яка має бистру течію.
З новим роком всіх!!!!
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 11.01.2012 00:56:49
Аж щойно зумів добратись до Пивнички та закинути рублі. Незнаю чи тра, але +50 в любому випадку вже на "рахунку".
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 11.01.2012 20:06:57
Зараз малюю 3Д-шку. Тому виникло таке питання  - а яким макаром будуть бокові борти вигинатись? мож краще не видумувати ровер, плюнути на естетизм та зробити все із прямолінійних ділянок? А то внутрішні напруження такої величини... Та і гнути як?
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Ioan85 від 11.01.2012 20:24:52
Коли на селі робили  човен, бокові дошки прямі, тобто її обидві сторони паралельні, їх не вирізали дугою. Вигін дошок та округле днище получається зарахунок трапецевидної форми січення човна.

До днища прибивали порожки які задавали кут боковин. Човен збивався починаючи з середнього порожка. Помірі збивання в обидві сторони гнули днище і прибивали боковини до наступного порожка

Для полегшення гнуття можна зовнішню сторону змочити. Змочена сторона розбухає і дошка сама по собі гнеться.
Напруження знімаються під час першого занурення у воду, зовнішні сторони човна при намоканні розширюються. При висиханні лишаються гнутими...
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 11.01.2012 22:30:36
1. То фанера а не дошки, і хз як воно себе поведе.
2. Поясніть мені нащо (крім естетичного вигляду) стільки мудохатись, та ще і з варіантом запороти всю конструкцію?

Отож щойно закінчив мальовидло на компі моделі, зробленої з фотки моделі ZED"а. Враховуючи зазначені прохідні та габаритні розміри (а все решта на око) получилась така ось штукенція, що є внизу, то біш 3D-моделька. Суть яка: модель в даному випадку служить не лише візуалізаційною цяцькою, але й хорошою базою для розрахунків. Згідно наведених нижче малюнків маємо:

-вантажопідйомність при рівномірній осадці 20 см на воду становить біля 200 кг (при власній вазі човна орієнтовно 80 кг);
-вантажопідйомність при рівномірній осадці 40 см на воду становить біля 550 кг (вага та ж сама).

П.С. Як на мене, то трохи криво лавки стоять. Таке відчуття, що навантаження на зад завелике буде. Але то можна операторів і посовати трохи ;D
П.П.С. Трохи ніс розширив, бо тоді ту сантиметрову фанеру фіг би хто вгнув. Доречі, хтось щось вже пиляв?

Осьо що вийшло:
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 12.01.2012 01:00:26
1. Те, що зволожена фанера спокійно гнеться, а потім зберігає форму, знаю ще з дитинства. Хоча, досвіду саме із ФСФ не було, тому це питання краще адресувати Studentу. На макеті напруження абсолютно не здавалися сильними. Та й той фанерний човен, з якого я злизав ідею, мав ще більші вигини.
2. "Розкрита" форма носу і бортів човна допоможе боротися із хвилями та не дасть їм заливатися всередину, на відміну від "коробки". З іншого боку, чим ширше буде ніс, тим небезпечніші для човна лобові зіткнення із перешкодами. Ну і очевидно, що опір руху із ширшим носом буде вищим (човен ж не тільки для сплаву вниз робиться). Також є такий момент, що вже багато роботи із масштабуванням, кресленням та вирізаням шаблонів виконана і половина розмітки перенесена на фанеру. А так доведеться все наново робити та обчислювати.

PS. 3D Моделька гарна вийшла! Мож спробуй носову дошку зменшити до 50х50 см та порахувати, наскільки це вплине на вантажопідйомність.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Student від 12.01.2012 10:14:28
Вологостійка фанера (фсф) та сама березова фанера, тільки з одним но - проклеяна клеями д-4 - синтетичними з фольмальдегідними смолами. Завдяки цьому вона (фанера) не розслоюється під довготерміновою дією вологи\води. В мене на складі місяця два назад була фінська фсф, залишок, але встигли продати, так що човен буде побудований на український фанері - будемо вважати, що це буде повністю Український продукт. Ну і тре назву придумувати суто Українську, без домішків сленгу та імпортованих з інших мов слів.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 12.01.2012 20:59:13
"Полтвик" ;)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: gribkoff777 від 12.01.2012 21:32:26
"Полтв'яночка" ;D
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: inkognito від 12.01.2012 23:36:12
Блеать!!! ДОСЛІДНИК-1
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Golem від 13.01.2012 12:39:18
Мені Дослідник-1 теж подобається. Можна звісно "ПолтвоХід" але це якби то митці робили то так назвали :)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Drusja від 13.01.2012 12:50:34
Цитата: Golem від 13.01.2012 12:39:18
Мені Дослідник-1 теж подобається. Можна звісно "ПолтвоХід" але це якби то митці робили то так назвали :)

Ну ПолтвоХід це вже коли на нього двигун поставиться  ;D
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 13.01.2012 15:06:50
Хлопаки, головне же би не "Наутілус"! :)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 13.01.2012 18:48:38
Альтер, менше слів, більше діла, де ти там є з інструментом та руками? коли вже все перейде зі слів до діла? місце готове, матеріал є, але крім розмов на тему назви діло шось не йде... і це дуже прикро, я вважаю. :(
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: gribkoff777 від 13.01.2012 23:17:53
"ПолтвоЧерп" ;D
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: linuxoid від 13.01.2012 23:19:32
Ентерпрайс  ;D Слово імпортоване, зате який корабель!
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 13.01.2012 23:48:47
ЦитуватиАльтер, менше слів, більше діла, де ти там є з інструментом та руками?

Вашу м...ть! Я сто-піццот раз писав, що похав додому на Тернопільщину на 3 тижні заслужених вихідних, тому і акцентував на тому, щоб всі роботи почати із середини січня. От 20 припруся, тоді і підключусь. Благо час повинен бути.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 14.01.2012 01:58:18
Цитата: Alter від 13.01.2012 23:48:47
ЦитуватиАльтер, менше слів, більше діла, де ти там є з інструментом та руками?

Вашу м...ть! Я сто-піццот раз писав, що похав додому на Тернопільщину на 3 тижні заслужених вихідних, тому і акцентував на тому, щоб всі роботи почати із середини січня. От 20 припруся, тоді і підключусь. Благо час повинен бути.

Тсс обидвоє! Я вам по секрету скажу, що до 20 сам не зможу ніц зробити. Тут таке відбувається :o
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Drusja від 27.01.2012 19:47:51
Хлопаки зробили подібний човен, сподобалась їх ідея з укріпленням дна ззовні рейками.

Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 30.01.2012 01:48:00
Цитата: Drusja від 27.01.2012 19:47:51
Хлопаки зробили подібний човен, сподобалась їх ідея з укріпленням дна ззовні рейками.
Як варіант, можна буде такі ребра жорсткості заюзати.

4-те та 5-те лютого оголошуються офіційною датою початку етапу побудови. Усіх бажаючих запрошую протягом дня до себе в підвал (електричне опалення гарантовано ;))
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 30.01.2012 13:18:45
є декіька тез щодо зміни форми кораблика та його управління.

1. Ну не дає мені спокою те звуження на носі і все тут! Воно доцільне лиш за умови відносного руху корабля щодо води. А так як корабель буде плисти за течією, то і відносного руху ніякого не буде. Та і Ускладнює то технологію виготовлення та зменшує вантажопідйомність. Думаю що принцип носової частини БТРа буде тут доцільним. Та і стійкість кращою буде.

(http://history-of-wars.ru/uploads/posts/2010-01/1262685001_btr-90.jpg)

2. Якось же ж треба буде керувати тим агрегатом в процесі спуску, так? Так. Варіантів є декілька.
    а) весла - якось по тупому, та і незручно ними махати буде. Хоча і можливою.
    б) кидаємо ззаду якийсь вантаж а-ля каменюка (у воду), чіпаємо шнурок від нього до центру корми, і будемо мати більш-менш якесь регулювання швидкості (воно буде волочитись зозаду), та стабілізацію щодо розворотів на місці.
    в) є одна ідейка по схрещенню перших двох варіантів із утворенням простої системи із двох важелів, прикріплених по обидва борти. Принцип дії такий же самий як і в управлінні санками - тягнеш один на себе, кінець його шкрябає об дно коллектора, відбувається поворот. Якщо ж за обидва тягнути, то виходить тормоз. Потім намалюю як то приблизно виглядає.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Ioan85 від 30.01.2012 14:11:24
Звуження добре тим, що в поворотах габарити човна менші. Удари в відкоси колекторів, чи ще якісь підводні перешкоди будуть скользящими. Передню дошку краще зробити подвійної товщини, щоб не проломити ніс...

Що до управління вантежем. Весело буде якщо вантаж застрягне в якійсь вибоїні)))
Якщо весло зробити немає можливості, достатньо лопати, чи тички))
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Student від 30.01.2012 18:56:00
Я вже казав, що можно сварити зовнішню раму з арматури 10-12мм, або труби 12-15мм, та рама прийме на себе удари об колектор. Тобто низ і бока захистити таким способом. Але те тре продумати як. Зварити по задумці я зможу - руки і сварочник є у наявності, причому малий інвертор - тобто нічого з підстанції тягнути не тре, і варити можно електродами 1-2мм товкостінні труби, тільки жиби руки згадали як, далі вседіло техніки.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 30.01.2012 20:26:22
...свого часу мою ідею з каркасом із прутка забракували. Але тут його власне і нетреба. Де в Полтві є місця, де можна так на повороті довбанутись, щоб те все порозліталось? Щось я не пригадую таких крім "порогів" та місця злиття двох колекторів під вул. Чорновола. Хоча замість каркасу можна використати алюмінієвий кутник, яким можна посклепувати усі з'єднання, або у критичних місцях посилити конструкцію. Тим більше треба брати до уваги, що лодка має бути розбірною, тому у випадку із зварними трубами ще і з муфтами бавитись треба буде. Короч по ходу буде видно.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: linuxoid від 30.01.2012 21:51:55
А баласт давати будете? Наскільки я розумію, в Полтві течія буде серйозна і можуть виникати хвилі, можна перевернутись.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 30.01.2012 22:31:56
Цитата: linuxoid від 30.01.2012 21:51:55
А баласт давати будете? Наскільки я розумію, в Полтві течія буде серйозна і можуть виникати хвилі, можна перевернутись.

А оператори чим не баласт?))) А якщо серйозно, то тут мова взагалі йде про те щоб то все пузом не зарилось при спуску на воду. Та і в разі чого завжди можна щось кудись прикрутити  ;).

Ось цікавий варіант виготовлення плавзасобу із плоских частин. Тут вам і ніс буде, і схили. і все що завгодно.
http://www.vodnyimir.ru/Lodka_iz_penoplasta.html (http://www.vodnyimir.ru/Lodka_iz_penoplasta.html)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/31478/gamma_raskroi)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Ioan85 від 31.01.2012 01:09:46
Упрощення конструкції призведе до:

(http://www.dekotex.ru/linkpics/327u.jpg)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 31.01.2012 09:34:54
А в планах ось таке, лиш з перемичками. То мож краще не тролити а пропонувати якісь реальні речі із їх логічним обгрунтуванням?
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: :-) від 02.02.2012 09:35:33
Корита нинчя не модно.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 05.02.2012 22:21:10
Сьогодні з Alterом запилили човен ;D Чекаємо на стрічкову шліфмашинку...
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Bottlehunter від 24.02.2012 13:02:17
Чуваки, як там справи з Полтвочовеном? Я на наступний тиждень працюю до обіду, можу взяти участь у підземних підсобних роботах.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 24.02.2012 13:50:41
Без змін. No шліфмашинка - no party. Вручну то все підганяти в таких умовах буде вельми складно :(
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Bottlehunter від 24.02.2012 14:01:09
Є ідеї де взяти шліфмашинку?
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Student від 24.02.2012 15:06:21
Цитата: Bottlehunter від 24.02.2012 14:01:09
Є ідеї де взяти шліфмашинку?
Добрий день.
Ну наприклад вібраційна влаштує, Макіта???
Зараз щось придумаю, але зразу попереджаю, не моя, беру у борг на 3-4 дня, то попрошу активізуватися, та й зробити необхідний об`єм робіт за 2-3 дні бо тим інструментом працюють.
ПСи. Лежить вже коло мене, можна їхати, забирати.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 24.02.2012 15:47:51
Дякую, Student! Як завжди, рятуєш весь проект. Сьогодні ввечері заїду за апаратом.
Alter, Bottlehunter, Stinger, в нас є вихідні і, мабуть, понеділок на підгонку деталей.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Bottlehunter від 24.02.2012 16:42:59
Вихідні працюю, причому круглодобово. В понЕділок після 16 можу попрацювати.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 25.02.2012 13:20:41
Вихідні відпадають. В понеділок буду.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 26.02.2012 22:07:59
Потрібні кілька свіжих мозків та додаткові руки, бо мою ліву шліфмашинка файно пожувала 8) Давайте у понеділок на 16:30

ПС. А човен, тим часом, потроху набуває форми...
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 28.02.2012 00:04:44
Непогано ми сьогодні попиляли із Alterом, Bottlehunterом, Hel_2тором ;D. Ще кілька таких продуктивних днів і човен можна буде спускати на воду.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: gribkoff777 від 29.02.2012 17:54:10
Будь попрочнее новый старый таз, длиннее был бы мой рассказ... (С. Маршак)  ;D Жартую!!!
Човен виглядає непоганим!!!
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 29.02.2012 23:46:12
За нині впиляли кОвалок морди лодки. Осьо воно.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 12.04.2012 15:52:35
Останні новини з підвалу:

Човен готовий на 70%. Усі деталі підігнані, вирівняні та проклеєні, шви загерметизовані, головки самонарізів зашпатльовані та зашліфовані, зменшена продольна дугоподібність дна, корпус тримає форму, перероблена фланцева система з'єднання половин, фланець носової частини зварений, сьогодні з Studentом зваримо другий.

Поточний рахунок-фактура:
Кутник сталевий 35х35х3        6 м        125,9 грн.
Брус 40х15х2500                    3 шт      28,5 грн.
Брус 50х20х2500                    2 шт      22 грн.
Грунт ГФ-021 сірий                 1 кг        20 грн.
Емаль Алкідна біла                  0,9 кг     27,9 грн.
Емаль Алкідна чорна               0,9 кг     28,9 грн.
Пензель флейцевий               1 шт       6,3 грн.
Силікон прозорий                   310 мл    17 грн.      
Шприц для силікону               1 шт       13,2 грн.
Самонаріз 3х55                      100 шт   9,5 грн.
Самонаріз 3х35                      150 шт   12 грн.
Капсуль 9 мм                        20 шт     15 грн.
Шуруп шир. шляпка   3х10      50 шт    6 грн.
Стрічка шліфувальна              2 шт      18 грн.
Анкерний болт М6/8 60           6 шт      12,5 грн.
                                           Разом:    362,7 грн.

Must buy:
Болт М8х40мм                       10 шт    ? грн.
Гайка-барашек М8                  10 шт    ? грн.
Ущільнювач віконний              3 м        ? грн.
Уайт-спіріт                             0,5 л     ? грн.
Черенок від лопати/швабри     2-3 шт   ? грн.

З фонду полтвоплавання, який збирали в Пивничці, дійшло лише 200 грн. Потрібно назбирати приблизно стільки ж. Випробування не за горами :D
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Student від 12.04.2012 17:29:04
Забув сталеву полосу для кріплення фланцю до борта,або знайти десь, або купити. І болти щоб зібрати все до купи
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 12.04.2012 17:49:25
Ті полоси виріжемо з решток кутника, а болтів і спавді треба більше ніж 10. Список закупок ще не повний.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: inkognito від 13.04.2012 22:47:13
   +100 грн у Пивниці від мну. Прошу приєднуватись Ясновельможні Дописувачі та Тру-Поціновувачі!
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 05.05.2012 22:34:59
Встановили фланцеві з'єднання та погрунтували зовні. Ще зовсім небагато залишилося до випробування: облямівка бортів, грунт всередині, перший шар фарби зовні та весла.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 12.05.2012 02:05:54
Човен готовий на 80%, а отже настав час його першого випробування. А саме на транспортабельність, герметичність, зручність керування, вантажопідйомність, стійкість та маневреність. Одним словом, перевірити все, що можна буде виправити перед зануренням у колектор і мати практичні дані для виготовлення сидінь, армуваня, ременів безпеки, доцільності встановлення уключин і т.п.

Тепер два питання на засипку:
1. Коли? Транспортувати човен бусіком можливо або в середу (16.05) після обіду, або в суботу (19.05) впродовж дня. Кому що більше підходить?
2. Де? На розгляд пропоную 4 варіанти: озеро на Погулянці (http://wikimapia.org/#lat=49.8284255&lon=24.0600284&z=18&l=1&m=b), озеро на перехресті Стрийської-Наукової (http://wikimapia.org/#lat=49.80081&lon=24.0161609&z=18&l=1&m=b), "Алтайські" озера (http://wikimapia.org/#lat=49.8238004&lon=23.9978548&z=17&l=1&m=b), або Винниківське озеро (http://wikimapia.org/#lat=49.8139551&lon=24.114724&z=17&l=1&m=b). Можете запропонувати й інші озера в межах Львова, але із зручним під'їздом для автотранспорту.
Голосуємо.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Fenriz від 12.05.2012 09:43:56
Думаю найкраще - то на перехрестку стрийська -наукова, в разі відсутності бусіка, можна сміло пакуватися в тролейбус 2  і їхати під саме озеро
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: inkognito від 12.05.2012 11:06:19
Приліпив галасування в шапку теми
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Bottlehunter від 12.05.2012 12:14:12
Я за суботу. З наведених вище варіантів найбільш прийнятним видається озеро на Стрийській-Науковій. Але, думаю, краще було б поїхати на Левандівку. (http://wikimapia.org/#lat=49.847764&lon=23.9859404&z=17&l=37&m=b) Там болота менше і є зручний пірс.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Romchick від 12.05.2012 22:36:16
Як варіант можу запропонувати Сокільники. Є багато невеликих озер з зручним доступом до води. Від Стрийської-Наукової, не так вже і далеко.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: gribkoff777 від 13.05.2012 09:34:32
1. Проголосував.
2. Бусик є?
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Mary від 22.05.2012 01:56:19
Невеличкий звіт не завадить. Перепрошую, якщо не туди закинула. Якщо треба - переносьте.
Човен спустився на воду і йому там сподобалось ;) Подія сталась 20.05 за участю Studenta, ZEDa, Fenriza, Hel_2, Дімасі2808, ну і мене. Привезли на бусі, який нам люб'язно надав Student.
Транспортували розібраним, зібрали на місці досить швидко.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/33577/79f61ff49f1d94a64e7677aa0b753572.jpg)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/33577/ca64ab3e38a071e753b43ce36d391b8c.jpg)

Розчистили місце для інсталу човна.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/33577/f86a49da30d7482c1a981dcf18644287.jpg)
Ну, ви розумієте ;D

Поставили човен на воду
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/33577/bfb7d8b38a6ab6c3470854a3aeed6da4.jpg)

та посадили в нього Hel_2.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/33577/a1f18d6ed0547d20113d414937865b4c.jpg)

Доки він плавав, а точніше зник в кущах, хлопці дуріли без тормозів)))) Водні процедурки  ::)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/33577/4915a6a81fd94c34976bc41d3605f255.jpg)

Тим часом, наш пірат захопив ворожий пліт та приштовхав його на нашу Тортугу
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/33577/57c637dd476a1631c4c90f8b0d699414.jpg)

Рішення випробовувати човен на спокійній воді було вірним, тому що він трошка змок. Коротше, гермітизація була доброю, окрім маленької дзюрочки, яка за півгодини плавання дала отаку течу.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/33577/6789b44e74b27119f4029040b30f16dc.jpg)

Впевнившись, що човен "НЕ шкробає по дні", залізли в нього спочатку вдвох, а потім і втрьох. Та ще й гастарбайтера підчепили)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/33577/397ff41fd43846d67377261f7dc7e4cf.jpg)

Наприкінці вже зовсім довірились човну і навіть взяли з собою фотоапарат, зафіксували тамтешню красу рослинного та тваринного світів.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/33577/fcee4994b9bd0a33c72c202e04d1414e.jpg)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/33577/187803dc326afac79e15264db552f41e.jpg)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/33577/8272a3d440323c636a518a37b4ca74f9.jpg)

Після всіх навантажень та бризків від весел, човен набрав всього лише стільки води
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/33577/ff0cba3373f928c1be88107f1837b0b4.jpg)

Загалом, випробування пройшли майже бездоганно. Човен виконав все, що від нього чекали. І навіть більше.
Ватерлінія при навантаженні у ~100кг - 15см від дна. Якщо три людини, то ~20см від дна. Але точних замірів поки нема.
Є потреба ставити невисокі (10см) сидіння, тому що без них незручно (а іноді мокро) сидіти.
Також Fenriz вдало помітив, що для плавання на стрімкій воді треба збільшити планку на кормі, бо вода буде переливатися через борти.
Чи будемо ставити уключини - поки невідомо, адже в Полтві від них користі буде нуль, а поза колектором не завадять. Можливо, поставимо їх після Полтви.

Решта фото тут (https://picasaweb.google.com/106045056383205320391/MAxFbK?authkey=Gv1sRgCJaN9bjpmcqEaw#).
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Bottlehunter від 22.05.2012 07:58:47
Я в васторге!!! Дуже тішуся, що випробовування пройшли гладко і конструкція виявилася надійною! Тобто лишилося тільки погрунтувати зсередини та помалювати ззовні?

А коли під землю?
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 22.05.2012 15:22:35
Ех, шальоно жалію що не зміг бути на випробуваннях, і шальоно радий що ті години в підвалі не пройшли даром. На спуск під землю буду 100500%, інакше ніяк.

Що дали у якості прокладки на фланець?
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 22.05.2012 16:41:14
Цитата: Bottlehunter від 22.05.2012 07:58:47
Я в васторге!!! Дуже тішуся, що випробовування пройшли гладко і конструкція виявилася надійною! Тобто лишилося тільки погрунтувати зсередини та помалювати ззовні?

А коли під землю?
Перед спуском під землю, окрім фарбування, потрібно ще внести зміни та доповнення в конструкцію і випробувати на річці із швидкою течією (Стрий?).

Цитата: Alter від 22.05.2012 15:22:35
Що дали у якості прокладки на фланець?

Віконний ущільнувач. Виробник з кЕтаю каже, що матеріал - сталь ???, хоча насправді поліпропіленова піна (з "єфектом пам'яті")
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Student від 22.05.2012 17:48:21
Цитата: ZED від 22.05.2012 16:41:14
Перед спуском під землю, окрім фарбування, потрібно ще внести зміни та доповнення в конструкцію і випробувати на річці із швидкою течією (Стрий?).
Питання наразі де власне на стрімкій течії, так, щоб не далеко було, ну там до км 70 від Львова, можно було під`їхати бусом, вільний берег для страховки, та й знов таки по закінченню випробовування міг за течію під`їхати бус. То питання було б доречно запитати на форумі.
Стосовно геметизації - у полтві в човен нальється набагато більше, фактично то, що ми побачили за двохгодинне випробовування, цим я вважаю, можно занехтувати і не морочити собі з цим голову.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Ioan85 від 24.05.2012 00:17:27
Цитата: Student від 22.05.2012 17:48:21
Питання наразі де власне на стрімкій течії, так, щоб не далеко було, ну там до км 70 від Львова, можно було під`їхати бусом, вільний берег для страховки, та й знов таки по закінченню випробовування міг за течію під`їхати бус. То питання було б доречно запитати на форумі.
Стосовно геметизації - у полтві в човен нальється набагато більше, фактично то, що ми побачили за двохгодинне випробовування, цим я вважаю, можно занехтувати і не морочити собі з цим голову.

З Щирця річкою Щирка до Дністра можете спробувати пропливстись. Хоча там не сильна течія, але пейзажі...
Щодо герметизації, незамінна річ черпачок з пластикової пляшки
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 29.05.2012 01:49:35
Зацініть ідею. Може, замість запропонованої довгої планки на кормі (щоб вода не переливалася) варто зробити такий собі обернений "хвилеріз", який можна причіпляти? В ідеалі, мав би зменшити тиск потоку води на зад човна - легше буде "гальмувати" та стримувати човен в разі чогось.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 29.05.2012 18:00:53
ЦитуватиВ ідеалі, мав би зменшити тиск потоку води на зад човна - легше буде "гальмувати" та стримувати човен в разі чогось.

Відносного руху човна щодо води майже не буде, тому сенсу нема ніякого то робити.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 30.08.2012 23:11:50
Роботи по нашому Полтво-човнику продовжуються :) Сьогодні зробили деяку технічну роботу та спаяли бортову електрику, до сплаву вже не довго лишилось ;)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35137/CQIAV-sQryM)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35137/inZdwzFSwnY)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35137/wEiNu9L-Z4c)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35137/iH-7oATmHeI)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35137/ALk4arqgTIM)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35137/JLZ7-_2mxG8)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35137/8tczOMOofCg)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35137/bWOCjm_ZfAE)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35137/fXXpkJqxIJk)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35137/ziAKYA74-UI)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35137/2zMjDwKcrvg)

Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Alter від 31.08.2012 01:01:20
2  Zed. Тра все, що не дерев"яне, монтажкою залити (але ж горіти буде...), бо якщо гідроізоляція там буде така сама як і в твого налобника, то хз, хз  ;)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 31.08.2012 01:31:21
Зробили вже усі роботи по дереву, включаючи "хвилевідбійник", а сам човник повісили сушитися перед фарбуванням "салону".
Гідроізоляція - якшо вона взагали потрібна - є у тій фарі від запорожця, решті воно взагалі не треба. Всі з'єднання проводки у термоусадках, хіба на клеми акума якусь гумову накладку дати.
ПС. А налобник мій і під водою світить шикарно ;D
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: inkognito від 31.08.2012 07:56:03
Шляк, дуже гарно. Хіба ше для красоти додати другу фару спереду  :)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 31.08.2012 10:56:53
Цитата: inkognito від 31.08.2012 07:56:03
Шляк, дуже гарно. Хіба ше для красоти додати другу фару спереду  :)
Мені, як завзятому поціновувачу симетрії, важко далося таке рішення. Над фарою довго думали й дійшли до висновку, що однієї цілком достатньо, а якщо ставити по центру, то промінь буде сильно засвічувати на відео.  Тож фара зліва, а справа - штатив.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Roy від 31.08.2012 11:00:53
ZED, якою технікою відео зніматимете?
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 31.08.2012 11:31:37
Цитата: Roy від 31.08.2012 11:00:53
ZED, якою технікою відео зніматимете?
А тут вже чекаємо ваших пропозицій, адже мій апарат дає неслабку червону цятку по центру в режимі відеозйомки.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 31.08.2012 15:28:20
там скоріше треба якійсь камкодер, відеореєстратор, хд камерка, як в Зелі була наприклад, ніж фотік з режимом камери, нажаль такого нема((
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Ritmas від 03.09.2012 00:52:14
Можу посприяти у зйомках. Недавно, до-речі, "прихопив до колекції" собі Panasonic:

http://panasonic.net/avc/camcorder/active/product/hxwa20/ (http://panasonic.net/avc/camcorder/active/product/hxwa20/)

...як раз для зйомок у подібних місцях.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 05.09.2012 10:51:26
Було би просто супер!!! а він має кріплення під штатив?
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: ZED від 19.09.2012 02:10:06
Хочу порадувати нашу спільноту тим, що ще одні випробування пройшли пречудово. 16.09 Alter, Mary, Stinger, Student з сином та я взяли курс на Стрий у дуже просторому мінівені марки Пежо, у багажному відділені якого спокійно розмістився човен. Знайшли ми гарний під'їзд до води за містом, звідки власне і почався вояж.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35434/3ySVqrzG84A)

Практика показує, що збирати човен на місці видається кожного разу все швидше і простіше.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35434/VImrejS1jBw)
Проте, після спуску на воду проявилася серйозна течія в декількох місцях під фланцями, яка виникла чи то через зміну режиму вологості, чи то через напруження у фанері. Проблема була усунена суперклеєм та автолаком ;) Гадаю, більше вона не повториться.

Потім розпочалися вже самі плавання. Спочатку поплили ми з Alterом і подолали приблизно 2,5 км руслом за 2 год.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35434/fjSxTr_V4qA)

За цей час наземна команда доїхала до точки "Б" і встигла добре занудьгувати очікуючи нас. Варто сказати, що дно р. Стрий дуже файно імітує колекторну ситуацію і навіть більше. Там є і глибокі ділянки до 2 метрів, і зовсім мілководні перекати із бурхливим потоком, а головне - купа перешкод у вигляді коріння та гілок дерев, що нависають та стирчать звідусіль, різких поворотів на швидкості та сильної інерції, мілин із слизькою галькою і навіть водоворотів-пасток.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35434/E4tPxqso034)

Човен відмінно тримає рівновагу і стійко переносить всі удари лихої долі. Найгірше, звісно, дістається дну та носу від гальки, але це лише подряпини, які легко зафарбовуються. Серйозних "травм" не було, хіба випадково зламали весло, коли залазили в човен на одному перекаті.

У точку "Б" ми прийшли достатньо змученими, але щасливими.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35434/T2jj4zTtPJk)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35434/gEWCVGGmkLc)

Ну й, згідно правонаступництва, передали човен Stingerу та Mary
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35434/J528bIqRBSw)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35434/Iywtw_0_mCs)

Їх маршрут склав трохи більше 1 км і мав завершуватися отакими порогами, які за них спробували подолати знову ми з Альтером.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/35434/w7pGUgeTt4A)
Але такі каменюки прийшлися човну не по зубах і, застрягши під нахилом, він почав заливатися водою. Ну, принаймні, ми дізналися як це відбувається і чого краще уникати. Човен якось витягли, перевернули, щоб злити воду і продовжили рух до фінішу із Стінгером, а це ще десь 1,5 км.

Стемніло. Час розбиратися, пакуватися, та їхати додому.

На зворотному шляху ми ще заїхали на пускові ракетні шахти, що знаходилися відносно неподалік, але то вже зовсім інша історія...

Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Ritmas від 03.03.2013 02:12:55
Шось подібне, досить недавно, вже "вчудили" інші "рамантікі":

http://www.acis.org.ua/cgi-bin/dds_articles.pl?a=art&id=536
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: gribkoff777 від 03.03.2013 07:21:11
Цитата: Ritmas від 03.03.2013 02:12:55
Шось подібне, досить недавно, вже "вчудили" інші "рамантікі":

http://www.acis.org.ua/cgi-bin/dds_articles.pl?a=art&id=536
Цікаво поплавали, ще й нашару Полтви нахлібалися  ;D
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Roy від 03.03.2013 09:30:01
Молодці. Випили, взяли гумову лодку, сплавились. Респект. Аж до очисних...

(http://cs7011.vk.me/c308526/v308526878/33e2/MfBGBbdy4fY.jpg)

Шкода за нас. Так завжди буває, поки хтось говорить, інший робить.

А іше кстаті, чувака зправа на фотці впізнаєте?  ;D
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/38116/24290732)

От так, дігер Смайл, він був з ними.  ;)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Golem від 03.03.2013 11:23:48
Молодці. Цю дату треба записати в Історію Львова. Правда сплав по Полтві в мене завжди асоціювався зі сторою частиною міста, десь від Стрийського ринку і далі вниз. Але і цей сплав велике досягнення. Молодці однозначно!
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: :-) від 03.03.2013 17:57:10
Лол, я ніразу не дігер. Під земльов буваю дуже рідко і не зі своєї ініціативи. Майже як Гоголь.
І то всьо фотошоп, мене там не було. Мене тоді дико перло від чаю ::)
І тим дігерам вканало - основне русло чисте. Поріг біля каналу-Едікопожирача лише. Заторені лише притоки. Тобто хтось або щось це все почистив/ло. Ну і води було малувато + канал-Едікопожирач був неробочий. Оскільки перевірено, що нижче по течії "мін немає", можна плисти від Стрийського, доки русло не загачене по-новій. Хоча і це так розумію не кінець, тобто початок.

Ну і згідно звіту Миха, я - білка-істеричка. Не буду сперечатися - у мене не було часу зібрати актуальну інформацію, тому максимальна обережність була пріоритетом. Я був у наморднику (так, мене перло в наморднику, я хорий, і взагалі який сенс вдихати те все лайно, якщо можна і ні, не розумію), тому голосно всю групу сповіщав не я. І тут були труднощі перекладу - часу ввести в курс справ із КНС і тп не було.

До речі, на тому фото є ще один експлорерівець. Машиніст.

P.S. Ми порівняно із ними навіть не аматори, а так, відлити пішли в Полтву. Для нас це скоріше бажання щось для себе вияснити, розвинути кругозір таксать тощо. У цих же хлопців/нехлопців це все поставлено на серйозні, я б навіть сказав, промислові, рейки. Ми в основному фотографуємо, вони ж все серйозно документують, почувають себе в фекальних і не лише водах цілком комфортно. Я наприклад ні, мені чимшвидше це все пройти, зробити кілька фото, щось запам'ятати, потім проаналізувати, робити висновки і сформувати думку. Цим же ні, таке враження, що вони б і жили там, під землею. Ну і групи по 10 чоловік, кажуть, це далеко не межа. Це як на мене треш. Хоча у кожного свої підходи і традиції, викликані особливостями середовища довколишнього + досвідом.

Одним словом, не рівняйте палець із не пальцем. Ібо Миколай нас не балує почесними грамотами, і не буде - за певну інформацію, в разі "боротьби за екологію" матимемо проблем більше, як бажання їх мати.
ЦитуватиМих | 19.12.2012    
Пресс-служба Киевводоканала в день Святого Николая передает диггерам благодарность за сотрудничество, своевременную подачу оперативной информации и настойчивость в защите экологии Киева.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/38123/CzUFcD2IrT8)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Машиніст від 03.03.2013 18:30:58
Хех, про життя в колекторі. Одн наш АКІСянин, Серый Человек, таки пробув в Клові 100 годин без виходу на поверхню.
http://www.acis.org.ua/cgi-bin/dds_articles.pl?a=art&id=239

Не переймайся щодо дещо надмірної емоційності Міха, це цілком нормально  ;)
Ну і трошки попіарюся. Мій звіт:
http://www.acis.org.ua/cgi-bin/dds_articles.pl?a=art&id=535

P.S. На фото я по центру ))
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: gribkoff777 від 03.03.2013 19:14:29
: ) , з тобою все ясно. За скільки продався хоч? Не опозорив Експлорер копійчаною ціною? :facepalm
P.s. Я за розстріл :)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Машиніст від 21.01.2014 22:01:33
Добрий вечір )))

Ми до вас, колеги, і ось по якій справі. Минулого разу наш експедиційний корпус таки проплив по Полтві. Але ж не підкорений досі ще перепад. Чи допустиме таке ? Звісно, що ні. І це треба виправляти ;)

То ж знову чекайте на нас, на початку лютого :) І що саме особливо цікавить:
1. Що відбувається в колекторі Полтви вище впадіння в неї колектора річки Пасіка з Погулянки ? Цікавить абсолютно все - форма ходу, повороти, швидкість течії. Чи прохідний він (на предмет незмивання потоком йдучої людини) ? Де найвища по течії точка входу до колектору Полтви з бортиками ?
2. Як виконана каналізація  частини міста, що поблизу колектор річки Зубра ? Це фекальник чи чиста зливова система і чи вона якось пов"язана з власне Полтвою ? Знову-таки - чи прохідний/пропливний колектор ?
3. Смайл (до речі, чого на дзвінки не відповідаєш ? :) )давав координати вашого фахівця з Полтви, ім"я на жаль не пам"ятаю. Можна з ним якось зв"язатися та проконсультуватися ?

Ну і ще - ділянки де в принципі ще можна сплавитися/пройти пішки/не лізти категорично через шибери/скиди/ще щось. Будемо вельми раді координації зусиль. Наш топік на АКІСі: http://www.acis.org.ua/forum/viewtopic.php?id=77256
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Roy від 21.01.2014 23:54:02
Привіт.
Попробую дати трошки відповідей.
Отже, річка Зубра (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,2239.msg37479.html#msg37479) ніяк не пов'язана з Полтвою, це навіть річка іншого басейну - Чорного моря, а Полтва, Балтійського. Зубра також не являється фекальним колектором, а власне є невеликою річкою (дощовим колектором), яку закрили в 70-80х роках минулого століття, в зв'язку з будівництвом 200 тис. спального мікрорайону "Сихів". Особисто я там не лазив, але відомо, що форма колектора округла, діаметром прибл. 2 м.
Можливі також де-не-де фекальні врізки. Гадаю,  STALKER може скаже щось більше про нього, а також Explorer.

А фекальні води, через межу європейського вододілу, з цього мікрорайону попадають таки в Полтву. Для того, в обхід висот, на яких стоїть Львів, було споруджено колектор тунельного типу "Південно-Західний" (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,749.msg7266.html#msg7266), глибина котрого в кількох місцях сягає 30 метрів. Доволі небезпечний, за браком повітря, а також не дуже придатних шляхів інсталів та евакуації з нього.
Впадає в Полтву в тому місці колектора , де він прямокутний (ви там пропливали, мали бачити потужну притоку по ліву сторону).

Від притоки Пасіки, далі проти течії є дуже красиві два відгалуження, в сторону вулиці Стуса (потік Залізна Вода (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,1797.msg14694.html#msg14694)) а також вулиць Зарицьких-Вітовського-Сахарова (потік Сорока (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,5370.msg32770.html#msg32770)). І обидва прохідні та цікаві, в ріст людини. Але з човном там не поміститесь.)) Варіанти інсталу і координати можу скинути в ОП.

Виникатимуть питання - звертайся.

Думаю, інші користувачі щось доповнять.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Машиніст від 22.01.2014 09:13:33
Вельми дякуємо, панове :) З вашого дозволу перепощу до нас.

До речі - реєструйтесь у нас на АКІСі, будемо раді.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: :-) від 22.01.2014 12:06:35
Цитата: Машиніст від 21.01.2014 22:01:33
до речі, чого на дзвінки не відповідаєш ? :)
Нє, ну я на днях (14-го) був в Харкові, міг мати вільний день, дзвонив, махнути куди слід дорогою, але відповіді не було і передзвону також. А потім у мене здох телефон. Але від вчора якимсь чином я перезібравши  його воскресив :P
Але у мене ангіна, толку із мене. :(


Ну і про КНС-5 не забувай, Roy. Як часом, то ZED Тобі розповість, які вона речі робить близько 3-ї на Стуса. ;D
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Машиніст від 22.01.2014 19:11:17
А що то за страшна КНС і як вона працює ? Вона ж неначе в Пасіку скидає.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: STALKER від 23.01.2014 21:44:56
Цитата: Машиніст від 22.01.2014 19:11:17
А що то за страшна КНС і як вона працює ? Вона ж неначе в Пасіку скидає.
РКНС-5 знаходиться на вул. Хуторівка, приймає стічні води північної частини житлового району "Сихів", південно-східної промзони, промвузла "Сихів" і перекачує їх в загальносплавний колектор по вул. Стуса-тобто в Полтву, а ще точніше у потік Залізна Вода.
На рахунок Зубри. Це першочергово дощова каналізація. Діаметр труби там дійсно десь 2 м. Там де я пройшов було так: спочатку круглі бетонні секції, потім трошки квадратних секцій висотою приблизно 3 м, які знов перейшли в круглі. Пахне там побутовими стоками-тобто десь є врізки побутової каналізації з житлових будинків. Пройшов я її дуже мало нажаль. Точно можу сказати що там не сплавитися. Води там небагато... В деяких місцях її було майже по коліна-по самі вінця бахіл, в деяких до середини гомілки і менше. І залізати туда тільки через каналізаційні люки. Приблизно так :)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Машиніст від 30.01.2014 17:23:10
А що, графери вже до Полтви долізли ?
https://pp.vk.me/c322423/v322423527/a83b/tJX8_hepHP4.jpg
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: YserL від 30.01.2014 17:42:16
Цитата: Машиніст від 30.01.2014 17:23:10
А що, графери вже до Полтви долізли ?
https://pp.vk.me/c322423/v322423527/a83b/tJX8_hepHP4.jpg
Говно говно змиє.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Bottlehunter від 30.01.2014 18:16:52
Як на мене, графіті в тому місці виглядає непогано. Хіба що могло би бути щось креативніше)

http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,6523.msg41170.html#msg41170 - одна з останніх вилазок, де графіті буди вперше detected.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: pavich від 11.02.2014 17:49:24
Як вам такий варіант?
http://umeha.narod.ru/org/15_lodka-iz-gazet.htm (http://umeha.narod.ru/org/15_lodka-iz-gazet.htm)
http://prikol.bigmir.net/view/52203/ (http://prikol.bigmir.net/view/52203/)
Такі човни виходять надзвичайно міцними, якщо газети добре просочити клеєм. Ще можна вклеїти каркас наприклад якись алюмінієвий профіль чи пвх труби порізати або щось типу того. якщо клей взяти на гумовій основі і трохи розбавити ацетончиком то він ще й гнучким має вийти.
Якась така мисля.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: pavich від 11.02.2014 17:50:05
І лишити не шкода.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Stinger від 12.02.2014 02:06:28
вже ж є човен готовий, випробуваний на Стрию, спокійно витримує 3 людини, з плоским дном, будувався саме для полтва-тревела, особисто на ньому сплавлявся, маю тільки гарні враження :)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Машиніст від 15.02.2014 15:06:05
Маю честь доповісти. Наші хлопці вже у Львові, сплав - сьогодні ввечері/вночі. Час і місце залазу викладу як тільки з ним визначаться :)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Машиніст від 24.02.2014 19:13:12
Через події в країні допис на тему сплаву вважав недоречним. Зараз рапортую.

Сплав на чотирьох човнах був, але по "рівнинній" частині, після перепаду. Пройдена частина Сороки і сама Полтва. Причина зміни планів сплаву - НП, що ледь не отримала трагічних наслідків. Далі пряма мова Міха (вже вибачте - перекладати не став):

"В поисках истока Зализна вода мы с Тейпом, Котофеем, Сусаниным, Феодосием и Алкашом открывали люки в яру выше улицы Стуса. По мере открытия люков труба из метровой превратилась в полутарометровую, и мы решили продолжить прохождение частично понизу. Я с Котофеичем пошел по трубе вперед и вниз, Тейп следовал на небольшом отдалении. Через 100 метров 1.5 метровая труба примкнула слева к двухметровой трубе под ул Стуса. Труба диаметром 2 метра шла под наклоном около 20 градусов, уровень в трубе был около 5 сантиметров. Течение достаточно сильное. Я предложил попробовать пойти по трубе вниз по течению. Котофеич сомневался, можно ли там двигаться, и не собьет ли течение с ног. Я ступил в воду и начал движение вниз. Через несколько секунд я понял, что не иду, а еду по скользкому дну стоя, как на скейте. Через 50 метров труба сначала выровнялась, а потом под увеличивающимся углом резко пошла вниз( примерно, как бобслей).
Я уже не стоял на ногах, а ехал сидя на заднице, надеясь выйти в первом же бункере. Однако мимо бункера меня стремительно пронесло мимо. Течение еще ускорилось, и неожиданно труба сузилась из 2 метровой в метровую. Соответственно сильно повысился уровень воды. Через 50 метров я  миновал заполненный водой приток 0.5.  Вода в трубе, по которой я плыл, сомкнулась с потолком и сильным потоком меня занесло в сифон.
Через еще метров 30 я, борясь с течением, всплыл в люке посредине сифона, и с большими усилиями смог сбросить с себя химзу. Я находился в бункере, отрезанным от воздуха- сверху и снизу по течению труба была полностью затоплена. Лестница в колодце отсутствовала, а до крышки было около 2 метров. Стоять было не на чем, т.е. висел в колодце в распорах.
Выйти вверх не было возможности. Я рассчитывал дождаться помощи, но через 10 минут понял, что выстоять дальше в распорах невозможно, так как от холода и усталости упаду вниз, обратно в бурлящий поток. Пришлось пытаться открыть люк. Это получилось с третей попытки, т.к налобник с головы сорвало и унесло, а чудом уцелевший ручной фонарь мешал толкать люк двумя руками. Люк был по центру дороги, и сверху оказался завален слоем грязи. С улицы его не было видно, и ищущие меня сверху просто пробежали люк мимо. Телефоны, полностью мокрые, не работали, а из памяти выпали абсолютно все номера  кроме номера КСС. Прохожие позвонили на него, но ответа не было.
Через 15 минут меня чудом нашла проходящая мимо Аська...
Шансы на выживание в этой ситуации я оцениваю как 1 к 100. Найти выход вверх из сифона, вода в котором несется под давлением- чудо.

Выводы которые можно сделать из этой ситуации... Да никаких выводов, кроме того, что поток высотой 5 см в 2 метровой трубе может с легкостью сбить с ног, и трубы склонны переходить в сифоны внезапно...

И да, всем одновременно пришла при виде быстрого потока воды мысль о том, что с этого места можно начать сплав на лодке. Думаю, если бы в сифон затянуло лодку, то шансов выжить у членов экипажа не было бы."

Ось такі от сюрпризи бувають. Відео:
http://vk.com/video_ext.php?oid=7060878&id=168841819&hash=fc8efb558e8bc769&hd=3
http://vk.com/video_ext.php?oid=7060878&id=168841910&hash=3f489009f3fc4a33&hd=3

Якщо цікавлять деталі - питайте, буду уточнювати.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Fenriz від 25.02.2014 17:07:25
Ну що сказати?... "Гєрої" могли б і запросити когось із наших людей, що знають район в якості консультації...

п.с.
Добре що всі живі!
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Roy від 26.02.2014 00:21:42
Перечитав, передивився...Фанатичне відношення до справи, що тут скажеш.

А від біди було не далеко. :-\
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Driver від 02.07.2014 02:07:18
Десь у середмісті Львова,

під похилими дахами камяниць

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43101/PJwrZXFVgLBzLB6_zxQjXCNvSTMxZyOLwP5dbkId-J0=w927-h695-no)

там де живуть птахи

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43101/DSCN2600)

бере свій початок ідея. Ідея, що стала новим Альтернативним Плаваючим Засобом, який в свою чергу розширить рамки для Ексклюзивного Полтва-Travelу.

Зустрічайте вже цього літа - "ЕКСПЛО-1"

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43101/DSCN2617)

Картинка відкриється після випробувань і повного звіту...
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Bottlehunter від 02.07.2014 09:05:27
Ану спробую вгадати: то камера від трактора К-750?
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Driver від 15.07.2014 03:25:49
Від ідеї до її втілення потрібне тільки бажання - Driver.  Ну що ж, можу сказати що сплав відбувся! Задумка була така, щоб як для річки (звичайної) так і для Полтви (підземної) плаваючий засіб мав відповідати таким параметрам: максимальна плавучість і не потопельність, помірковані розміри, легкість, дешевизна і шоб не шкода було залишити. Для цього купляєм чим побільшу бігову доріжку

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43179/DSCN2611)

викидаєм із середини все непотрібне крім самої коробки  ;D
заповнюєм її пінопластом (гарно буде листами пінопласту, але через наближення дати сплаву докидував зверху кусками, головне щільніше шоб менше просідав)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43179/DSCN2614)

дуже спішив з такими плотами і щоб не збільшувати бюджет, друзі підкинули ідею

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43179/20140704_152520)

третій повністю так

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43179/20140704_162043)

далі обмотуєм скотчем потім шар стрейч плівки і знов скотч. під плівку давав фанеру, або старий ламінат і в один дав кусок дсп.
За бажанням тюнінгуєм для зручності і функціоналу  ;)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43179/DSCN2617)

Далі по плану - загружаєм челенджер і вйо по стрийській трасі, зупинка для знимки біля Хоросно (Голему привіт) і на Дністер.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43179/20140705_100503)

На місці спуску додаємо потрібні елементи і все готово. З трьох плотів мій був найбільшим ще й із вигодами тому мав другу назву "Імператор"  8)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43179/20140705_115544)

Камера R-13 як рятівне коло  :o

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43179/20140705_115530)

Маленька передісторія: так як команда була з чотирьох чоловік а плотів 3 двоє чуваків відправились на Дністер на день скоріше з вудками, палаткою деякою їжею і двоспальним надувним матрасом. Хильнувши для настрою вирішили нас не чекати, закинули все на матрас і поплили по течії. Наступного дня ми прибули на точку відправлення і мусіли їх доганяти. Тому на третій пліт, той шо тільки з баклашок загрузили весь провіант, ше палатку, одяг, спальники і карімати. Сплав мав бути дводенним. Тай поплили (ЕВРІКА).

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43179/20140705_123028)

Починали сплавлятися від мосту що йде на Новороздільську Сірку.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43179/20140705_123105)

З початку маршруту на телефоні включив Геотрекер і до точки зустрічі з рештою команди ми проплили 4,67 км. за 1 год. 45 хв. з середньою швидкістю 2,7 км/год.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43179/20140705_141551)

Там допили їхню вогняну воду, розприділили речі по плотах  і поплили (Володя на матрасі). Цього дня фотки закінчились через Жоріка, пса який плив з ними,
він хотів продовжити маршрут і пробігши сотню метрів по суші скочив в воду і пробував до мене підплисти, а я неакуратно його діставав і сі перекинув. Телефон в рюкзаку в кульку підмок, спінінг загубив, флагшток недав перекинутись плоту повністю глибина була по пояс. Жора вернувся на берег, погавкав і зник за повором річки, ми поплили далі. В кінці дня ми досягли точки де Дністер зливається з Стриєм, там і заночували.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43179/20140706_085650)

Загалом проплили ми за день 12,5 км. На карті наш маршрут, Р точка зустрічі. Після нічного дощу і незначного виснаження продовжувати плисти ми не стали, та й за день у воді плоти підмокли хоча зберігали повну плавучість. Залишили ми їх там, ідею спалювати відкинули через неекологічність, і місцеві плавали там на різних забавках, може і наші плавзасоби взяли до розваги.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43179/25D0259A25D025B025D1258025D1258225D025B0)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43179/45a60e1de388961f945bd2dd562b7bf7.jpg)

Пес: Для Полтви в сам раз, взяти вужчу коробку на яку можна лягти і вперед. Подальша модернізація вітається!

Відео з телефону:
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Roy від 15.07.2014 13:22:30
Ну ви хлопаки даєте!  Молодці.

Ідея з кріслом зачотна.;D

Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Driver від 20.10.2014 16:02:55
Добавлю до звіту бо знайшов на телефоні друга, ех приємно згадати.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43923/IMAG0036)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43923/IMAG0037)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/43923/IMAG0030-1)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Машиніст від 28.01.2015 10:37:45
Шановне панство, доброго дня :)

Маю честь доповісти - на 21/22 лютого нами запланована третя, вже традиційна, вилазка до Полтви зі сплавом на човнах, можливо і через перепад. Запрошуються всі бажаючі, координати участників не змінилися.
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Машиніст від 20.02.2015 16:33:17
Ще раз нагадаю, що вже завтра сплав по антирічці :)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Машиніст від 23.02.2015 21:51:03
Ну ось, власне кажучи, Полтва знову судноплавна. Перепад підкорено двома човнами, перший сплав - тут:

https://vk.com/video7060878_172310795

Все вийшло цілком добре і без ускладнень :)
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Golem від 18.04.2021 08:05:20
Скажу чесно. Читаючи цю тему в нас аж очі сльозилися. Ми навіть скрінили і кидали один одному найцікавіші куски.

Ми таки сплавилися! На звичайному побутовому човні. І шляк нас не трафив :) а завдяки сучасним камерам і хорошому світлу маємо годний відос і фото.

Викладу ще тут крос лінк на наш звіт зі сплаву по Полтві.  (https://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,48.msg58123.html#msg58123)

Старт
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/58129/93fc62384669a145967f8e2864c98071.jpg) (https://ibb.co/vHkMjdf)

Проспект Шевченка
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/58129/28b4644761a0503f1f27419762722bc0.jpg) (https://ibb.co/tChPJNt)

Фініш, очисні
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/5005/58129/ad3f0caa1d91998569183e8abd363abc.jpg) (https://ibb.co/6Yns04P)

І відео зі сплаву.



Сам водоспад нормально відзняти не вийшло. Камеру я тримав в руках тому прийшлося її сховати та взятися за човен. На відео було чути тільки крики та матюки, ми це вирізали.

Може вартує цю тему перенести з "Всяке-Різне" в "Гумор"?
Назва: Re: Ексклюзивний Полтва-Travel
Відправлено: Bottlehunter від 18.04.2021 10:18:59
Ви молодці, що не побоялися і сплавилися на гумовому човнику. Але з того старого, дерев'яного, не варто сміятися. То одна з легенд форуму. Навіть якщо він в Полтві так і не був, ми всі непогано розважилися і провели час разом, коли його робили.
Цікаво чи він і досі стоїть в ZED'а в підвалі)