Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Alter

#1018
А я б і під дощем не проти прошвирнутись (можете  сприймати як прояв мазохізму ;D). Ще є камікадзе на такий варіант розвитку подій?
#1019
Мда, апарати в них серйозні. Сам знаю, що таке по глибокому снігу їздити, ібо сам маю Нивчика новенького (не шевролешка). Дядькам великий-великий РЕСПЕКТ!!!!! Оце реально екстремали! Завідую їм :-\
#1020
Ну да, це вже треба бути серйозним оффроудером, щоб на таке зважитись. Хоча можна попробувати. Накидки, непромокашки і все таке.
#1021
То от я і хочу взнати, де б можна було зробити собі оту бумажку, і не харитись. Бо щось воно не  дуже хочеться ментам доказувати ,що вони неправі, а тим більше вступати а розбори польтотів (або -100грн).

  Де і як оту експертизу роблять?
#1022
Повторюю ще раз, наявність чи відсутність гарди не регламентується. Є сухі цифри, і навіть по ним він в рамки не влазить. В про перерізані сухожилля на долоні, то, хоч і перебільшення, але в деякій мірі правда. Та от тільки не на зручність в першу чергу звертають увагу, а на ЦИФРИ.

Цитую Вандерера

"3. ЗАГАЛЬНІ ТЕХНІКО-КРИМІНАЛІСТИЧНІ ВИМОГИ ДО ХОЛОДНОЇ ЗБРОЇ
3.1. Цією Методикою встановлюються такі загальні техніко-криміналістичні вимоги до холодної зброї.
3.2. Клинкова холодна зброя, комбінована холодна зброя з клинком (клинками):

3.2.1. мінімальна довжина клинку - не менше, як 90 мм;
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

3.2.2. мінімальна товщина клинку - не менше, як 2,6 мм;
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

3.2.3. мінімальна твердість клинку, що виготовлений із вуглецевістої сталі - не менш, як 50 НКС (при відсутності ДСТУ, ТУ, якими встановлені інші значення твердості);
3.2.4. мінімальна твердість клинку, що виготовлений із корозійностійкої сталі - не менш, як 45 НКС (при відсутності ДСТУ, ТУ, якими встановлені інші значення твердості);

3.2.5. кут загострення леза - не більше як 30 град.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Примітки: Довжина клинків визначається вимірюванням відстані від вістря до обмежувача (утику руків'я). "
#1023
Товщина-4мм, гарда в перелік необхідних умов не входить, кишкодер і кровосток - то тоже не головне. Сталь може доходити до 60 HRC (прикинь в яких умовах підшипник працює ,і тоді стане ясно, чому гарно заточку тримає. А про кухонний ножик... Та я б тільки за, якби всі міліціянти так думали)
#1024
Доречі, оту тему про МЕТРО, що стоїть першою в ПЛАНАХ, тож тра в гумор запхати.
#1025
Нє, ну серйозно, якщо йти, то тільки в ОЗК!
#1026
Ніж із сталі ШХ-15, гартований норм і заточений так як має бути. Після пів години тесання патиків на колики ним ше можна було бритись. Хоч і на вигляд так собі. Ось хвотка.
#1027
Ех ви, ніфіга ви в сарказмі не шарите! :)

   Хоча це було б жесть 17км під градусом пропиляти  :o :o :o
#1028
Як на рахунок "горючого"?
#1029
Так а де тоді мордозбір?
#1030
   Та я вже так і рішив, так що +1. Хто ще підтягується? Доречі погода по РП5 каже що має бути відносно спокійно (плюс-мінус сраний дощик). Львівська короче.

А назад звідти що їде? (альбо в тих місцях я не бував).
#1031
Ножик вартує, я його майже три місяці по різним виробничим інстанціям тягав, і в результаті вийшла невзрачна на вигляд, але офігєнно-ріжучо-бриюча штукенція. Тільки от по всіх параметрах воно проходить саме як Холодна Зброя! От і думаю, як би то і де можна буде вибити цидулку для нашої доблесної міліції. А то ж жалко, щоб порохами припадав.
#1032
Блін, по часі буду у Львові в неділю на 9.45 на вокзалі з дому(((( :'( Трохи незакан. Хоча можна щось придумати. Компас (на випадок ЧП) хтось притаранить?
#1033
Ровер є, но не тут. В гуртожитку його особо і тримати нема де :'( В планах є прогулка винникфвською гілкою залізниці (та що недобудована) із подальшим взяттям курсу на Чортові скелі. А перейти пішки від Івано-Франкового до Страдча через Яворівський парк можна попробувати, але в неділю. Цю. Можеш накидати приблизний маршрут по гуглокарті?
#1034
Тему вирішив зробити для того, щоб всі, що мають і знають щось цікаве, зібрали все докупи, а то капці валяються всюда і по всіх темах.
    Сам процес вибору взуття для кожного є строго індивідуальним, виходячи із потреб, умов юзання, якості, смаків і бла-бла-бла. Комусь подобаються туристичні черевики, хтось в берцовках місить все підряд, а комусь зняти кроси це верх єретизму. Так ось, прошу шановне панство ділитись "капцями", тобто хто, в чому, чому, і чим то краще.
    Для початку коротенькі вирізки із Всезнаючого Дядька Гугля.

http://www.sportur.com.ua/blog/38/

http://karpaty.in.ua/pub2_ukr.php

http://karpatia.org.ua/print.php?type=A&item_id=5



**************************

Особисто в мене дві пари військових берцовок - одні наші, інші італійські. В серйозних замісах віддаю перевагу нашим, ібо хоч і тяжкі, зарази, але ногу тримають мертво, ніде не труть (то вже підігнані під ногу) і після обробки гусячим жиром (!) на добу стають фактично герметичними. Є хороший шкіряний потай, так що всі прихильники стилю мілітаріна вилазках на природу або інші ногополомні (не дай Бог, але як варіант) акції мене зрозуміють. Мінусом є їх вага, бо про нанотехнології у їх виготовленні навіть нема чого мріяти(це я зараз при наші кажу). Практика каже, що після трьох-чотирьох годин інтенсивного шкандибання по нагло пересічній місцевості ноги починають протестувати, що виливається у м"язову втому. Але, як говорилось в одному хвільмі, "Вес - ето надежность!", так що доля правди в тому є, бо, незважаючи на мінуси ,всі невзгоди вони переносять на ура.
   З італійками трохи інша історія. Їх пара набагато легша за наші відсотків десь на 40. Точніше не скажу, бо не важив :) Що власне в плюс. Мінуси є. Перш за все менша жорсткість фіксування голеностопу при тій самій висоті фіксуючої частини. Думаю пояснювати, чим це може закінчитись в наглих умовах експлуатації, не потрібно. Ще одним недоліком є відсутність потая і вузький язик, який, якщо не зафіксувати, завжди хоче втікти вбік. Серед плюсів є, як я вже і казав, менша вага, краща якість шкіри ,зручніше сидять на нозі, та і взагалі про них згадуєш тільки тоді, коли треба зняти. Або коли вода попала тими шляхами, де мав потай бути :(
#1035
Якщо прикинути, то воно получається, що одна людина одночасно повинна і тримати всю систему під час різання перпендикулярно болту ,який ріжеться, а також і крутити оту корбу на домкраті. Як на мене, то є великий ризик надщербити різальні кромки, бо, як показує практика, навіть малі змішення призводять до викришування, ібо виготовлені вони із якоїсь інструментальної сталі і точно мають бути загартовані. Доречі, я вдома так свої одні кусачки чуть не вгробив, благо вдалось нормально підточити.
#1036
Хто знає, де і як можна провести акспертизу ножа, і скільки нервів і грошенят то діло витягне?
#1037
Всім привіт! Нещодавно натрапив на тему в планах Bottlehunter"а http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,3350.msg21289.html#msg21289
Оскільки надворі вроді як не мете, і морозів нема, є пропозиція дочекатись нормальної (хоча б по львівським міркам)))) погоди, і організувати пішу прогулку по маршрутах, де доріг поменше, а природи (і, відповідно, болота) побільше. Хто має бажання - кидайте цікаві маршрути, бо після зими ох як хочеться вже десь нормально вилізти.