Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - :-)

#421
Цитата: momastalker від 02.08.2011 18:21:10
I wonder how many things have been left unfinished because of USSR crack down.  ;)
The same makes me unhappy & depressed.
This CHP could be an potentional workplace, which interesting for me. I would make my diploma work about reconstruction on it whis CFB-boiler's - it will be able to make electricity exept heat from bad coal whis very low emissions, but top-manegers of it's operator said thet they are not needed this project, and not USSR now is - nobody would finance this, because nobody interesting of this.

FFFUUUUU!!!11111 >:(

Sorry, its very painful topic for me.

P.S. Щось всередині вперто підказує, що мав би я максимум  шість балів за таку свою писанину в школі. В принципі так і мав. ;D
#422
Цитата: momastalker від 02.08.2011 14:23:11
Interesting stuff the power plant 2! 8)
I tried to translate with google translator but probably I miss the reason why you refused to get into the power plant, as you've been so close to the building itself. Is it active or guarded? (doesn't seem so..).

This CHP is active & guarded. Guard consist of old, but very evil man, which call many labels & threats to you. Exept oldman on territory you can meеt drunk locksmither's and welder's, what can beat you by wrench or throw nut in your head. 8)
This can happen whis You at CHP-1, when I work there do that. :D
But at CHP-2 are more intelligent persnаl. I think so... ::)

And it makes only heat - turbines had not installed - USSR was broken.


P.S. Мля, кілька років не використання агліцької дають свої плоди, хоча писав я завше не ахти. І хз чи мене хтось зрозуміє. ;D
#423
Цитата: YserL від 01.08.2011 12:41:18
Може Йодактив не завадить
Йод покращує роботу мозку, збільшує швидкість аналізу, синтузу. Думати краще людина починає одним словом. Якщо добровільно туди, це під питанням. ;D

Активоване вугілля опосля згодиться. Для виведення радіонуклідів. Принаймні ліквідаторам свого часу рекомендували. ХЗ чи справді діє.
#424
Цитата: Chuhaystur від 31.07.2011 22:35:20
Та я взагалі не планував отрмувати ніяких доз. Або хоча б мінімізувати їх. А взагалі - два дні в зоні. Тяжко сказати як все складеться і які дози на мене чекають.

Річ в тому, що радіопротектор не надає шкірі споживача відбиваючої дії відносно випромінювання радіоактивного. Те що є в аптечках АИ-1, АИ-2 зменшує/затримує симптоми сильного опромінення. Наче не блюєш відразу і т.п.Росвікі про них, але думаю таки читав. Взагалі чьо вас всіх туди тягне?
#425
Таким цікавим пристроєм буквально висвердлюють (фрезерують?) колодязі до колектора.
Зустрів сьогодні біля Ельшбети.


P.S. Якби хто підказав якого хорошого конвертора в приват , я б і відево ін екшн виклав.

Пасіба Рою за рекомендацію Ені Відео Конвертера. Але поворот довелося проводити АСДСее, хрєновенько якось.


Власне те що написав Друся знизу із бонусом - замір глибини:


Загалом установка така нічьо.І КрАЗ, на якому воно змонтоване.
Установка певно наша, якби от ще не туди-сюди, а з глибини землю виймало, було б геть чудово. Хоча це лан оптимівзаторів-механіків.))
#426
На вулиі Ліста, будинок нумер N.
Були розташовані з обох боків дворика. З одного боку збереглася лише основа механізму підйомного.

З іншого - лише направляючі

І верхній блок

#427
Цитата: Маріанна від 31.07.2011 15:43:31
АААА   нароод..!!!!!...де є ці Брюховицькі печери.?? хтось туди збирається..??...візьміть мене з собою..)
Сперва Ваше фото.
#428
Лесик, маршрутки там ходять із того перону, проводиш від середини напису із маршруткою нормаль і там стоїть маршрутка. Самого трохи дратує така система. Зате думаю зацінив сміттєвий бак із пралки.

Раніше із Рівного була нічна електрина в 0,21 чи 01,21, якось так, хз вже,Ю але тепер вона в районі 03,30, тому Луганський наше всьо. ;)
Ти Лесик таки мєга крутий. ;D
#429
Не зовсім ретро, але таки не звичайний для наших теренів транспорт. Агліцьких сил збройних як видно. Загалом сьогодні багато авто агліцьких бачив із написом МонголРаллі чи якось так.

Ось клюб перетбургський фанато-власників таких чюдо-машинок: http://www.pinzgauer.spb.ru








#430
Weather Frequency - ВТФ?  Що за величина? Погоду передають, чи як?
#431
Сьогодні проходив по Зеленій біля Метро, гривне-люка не було, стибрили вже напевне. :-\ Хоча бетонна глушка стоїть.
#432
Залізниця використовувалася раніше часто - нею возили вагони із деревиною на Оржівський деревообробний комбінат (ОДЕК), принаймні коли в 2008-му був на практиці, то ще залізницею. Наразі деревину привозять автомобільним транспортом

Перевезення відбуваються за допомогою маневреного тепловоза ТГМ-23.

Доречі, там 2 гілки, одна на завод, інша на РТБ. РТБ серйозно охороняється - переораний периметр, кілька рядів колючки, озброєні вояки, прожектори, як ті що по ворожих літаках світили просвічують периметр і т.д

#433
Зберігав дані на ХДД з'ємному, у відрядженні впав під час запису з підвіконника. Наразі пищить при ввімкненні. Тепер я без особистих даних. 8)
В паперовому варіанті зберігати не зручно, дорого і місця багато займатиме, та й довго це все друкувати.
Таки в сторону стаціонарних ХДД схиляюся, або той же екстернал ХДД, але щоб стояв вдома і ніхто його не рухав. Ввімкнув раз на тиждень, злив потрібну інфу і стоїть далі. А для профілактики розмагнічування може перезапис раз на 2-3 роки допоможе?

Також потрібні скрізь файли зберігаю на Дропбоксі , в гмейлі і на Шугарсинхрі. Останній більше використовую як перевалочний пункт великих об'ємів між робочою і домашньою машинами.

Доречі які кантори займаються відновленням ХДД у Львові, якість та вартість?
#434
Цитата: swordlord від 28.07.2011 01:30:40
ЛЬВІВСЬКИЙ ХІМЗАВОД... не буду багато говорити, але думаю, що мають заправляти, вони багато що продають і заправляють, О2, СО2  і тд і тп.
Виготовленням вуглеводневих газів займаються трохи інші заводи. Хоча таки знайшов пропан і ацетилен на їхньому сайті. http://www.lhz.com.ua/ru/produkciya/gazy_v_ballonah/
Ацетилен то не те що мені потрібно адназначна ібо 3000 по Цельсію правда в кисні, але таки проплавить ми мого  банячка, а пропан, хм, він кажися не зовсім такий в тих балонах газозварника, я про склад. Але зайду запитаю при нагоді.

Апдейт: пропан з бутаном в чистому техкисні дають теж понад 3000 по Цельсію. Гм, маю гарного банячка. ;D
#435
Цитата: inkognito від 27.07.2011 23:45:04
Угу, 72% ізя-бутан, 22% просто пропан, все інше - бутан. Чи пропан/бутан 30/70?

LPG:
• пропан C3H8 більше 65%
• бутан C4H10 меньше 35%

На балоні читаю:
Ол сізон гас.
Пропан - 25%
Бутан - 50%
Ізобутан - 25%.

Ще тут прочитати можна - http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D1%80%D1%96%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B9_%D0%BD%D0%B0%D1%84%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B9_%D0%B3%D0%B0%D0%B7
Ізобутан це щоб воно на морозі краще себе почувало.

А ще ось тут є інфа про заправку на АЗС, правда в Києві. http://www.tkg.org.ua/node/2146 Що називається пацани пользують і давольні.

Температури кипіння за атмосферного тиску:
Бутан - -0,5 по Цельсію.
Ізобутан - -11,7 по Цельсію
Пропан - -42,09 по Цельсію
Додайте сюди тиск, хз скільки, 1,6 МПа, хоча в балоні думаю кілька атмосфер. Хай 6 , тоді треба і-S-діаграму для даних газів і я б Вам сказав, колись навіть книжечка була, нарию на днях, ну але  температури поростуть.

P.S. Даруйте у мене плагін на 5-му лисі впав, тому не ховаю посилання.
#436
Цитата: inkognito від 27.07.2011 23:01:24
З.І. Той газ, що на газ-заправках жодного відношення не має до того, що
міститься у бальонах пальників.
Наскільки читав по форумах, саме на заправках деяких, принаймні в Києві заправляють. Пропан-бутан, зимою трохи інший склад, із нижчою температурою кипіння, яким заправляють і авто.
Але там треба який перехідник. Та й до маси певної, щоб не роздути балон.
#437
+1 на вихідні по енергетичних вєщах. 8) І не лише по них.
#438
Річ в чому: нарешті відважився на купівлю пальника, поки просто газового, відповідно там є балони, і вони в часі використання  порожніють. Вартість різьбового балона на 450 грам десь 66-68 грн. Тобто за жестянку платимо відсотків 20 а то й більше. хочу цю справу здешевити.

Раніше таку послугу надавали в магазині Горгани, наразі наче ні, шукаю де б то ще.
Може хто в курсі, то кажіть, місце, вартість, якість, якщо непальоно, то в приватні повідомлення діліться.
#439
Цитата: Hulihanka від 26.07.2011 12:12:00
кумедні)
гарний звіт, хто тепер не знає Лесика?:))))
А щодо відновлення...тре туди студентів політехніки водити на практику:)
Дошки опори дуже гнилі?
Відновлення, а вірніше добудова і реконструкція, це річ яка обгрунтовується Техніко-економічними рохрахунками. Споживачів вже немає. ТЕЦ це така річ, що має бути потрібна передовсім споживачеві, а електроенергія це "побічий ефект". Тобто для підвищення ККД. От відновиться виробництво довкола + заборона на встановлення котелень персональних для багатоповерхівок, тоді все буде чудово. А так то безглуздо майже. Якби працювало, то багато яких проблем можна вирішити попутньо, наприклад переробка ТПВ, тих же "страшних" гудронів, очистки стічних вод тощо. Хоча про останнє лише чув.

Щоб все було із мінімальною шкодою для екології потрібно багато грошей, багато мозків і багато совісті як у проектантів, монтажників, наладчиків так і експлуатаційного персоналу і його керівництва, аж до рівня міністерств та відомств.
Останніх 2-х ресурсів у нас катастрофічно бракує. Бо гроші, як показує досвід - таки не проблема.


А студентів водять на ТЕЦ-1. Толку, якщо лише підписують щоденники практики. Я таки влаштовувався на роботу на тих підприємствах де практику проходив. І так мені це стало в пригоді раніше, зараз і потім згодиться. І так згодилося б кожному. Але батьки зазвичай кажуть "навіщо це тобі, давай кращ десь поїдемо відпочинемо". Або влаштовують своїх чад на високооплачувані місця роботи, часто навіть не в галузі тій.
Та й мотивації немає в студента, він знає що прийде на станцію, де батько його чи мати, дадуть йому якесь тепле місце, можливо не відразу але все ж. І буде він влаштований, і не треба "напрягатися" і життя вдалося. Хоча є такі які все ж рухаються. На них все і тримається, всі інші - інертна біомаса, яка зазвичай перешкоджає оптимізації, раціоналізації. Бо тоді вони стануть непотрібними - все чудово працюватиме і без них.


Дошки в стані цілком задоільному, наче не змочуються, хіба де є нещільності даху-стінок. Але все ж обережно треба ступати.
#440
Гумор / Re: Смішне Відео
26.07.2011 12:38:20