Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - :-)

#461
Цитата: linuxoid від 09.07.2011 00:07:11
Цікава реакція на нас була в шахтарів, котрі їхали з нами в забитій клєті. Та, мало не забув. Білі каски на нас серед шахтарів вважається озакою шухеру. Такі каски носять ІТР-ці. ІТР - інженерно-технічні робітники, а саме  - начальство, інженери та інспектори.
Білим каскам у нас скрізь "пачьот" та "дарога". 8)
#462
Які-які, чорні.

Ведмежа з того року підросло і хз чи ще мамою не стало.
Я б ще і на кабанів вважив.
Школа оленів, то був центр підготовки старшин УПА. По ту сторону хребта від Тухлі на схід. Але із Тухлі йти не раджу, можна блуданути, а там кажуть мінні поля були.
Краще із Козаківки.
#463
Гарні великі ягоди були в середині-кінці липня 2006-го в районі Школи Оленів. Правда там ведмежа тоді ходило, тому вважийте. Ну і дики. ;)

Цитата: Theslavik від 29.06.2011 10:00:07
якщо її хочеш назбирати реальну кількість а не "подзьобати" то слід придбати спеціальний совочок
Збирання совком є браконьєрством, пошкоджується кущ.
#464
А що то за бетоно-піраміди заду ЗіЛовської кабіни? оча мабуть там і рама є, але в траві потонула.
#465
Виробник моделей із Херсона - Кіммерія.
#466
Є чьоткі фрази про деякі речі, як то кажуть устами немовляти. 8)
#467
Цитата: Машиніст від 14.06.2011 22:19:23
Про підмосковне вугілля - його ж наче вже й не видобувають ? На кавесі була тема про останню шахту підмосковного басейну ЯМНЗП. Може там Александрійське буре вугілля ?
За вугілля там точно не скажу, бо не був, це все перекази, але якщо є потреба, то можу дізнатися більше, хоча варто перед тим до Львова повернутися.
Знаю про Черкаську ТЕЦ, що проектувалася під добування рідкоземельних металів із золи, від того і очисні установки там специфічні відносно і багато іншого. Але з часом родовища відкрили, дорого стало видобувати і приинилося це діло, хоча може й не починалося, хз точно, коли побуваю там розкажу побільше.

Цитата: Машиніст від 14.06.2011 22:19:23
Про склад вугілля - пориюся в своїх книжках, може щось і знайду. Але інфа скоріше за все застаріла.
Склад як елементарний чи склад як вугільний?

Якщо про зберігання то питайте що цікавить, розкажу, ібо мав доповідь на цю тематику. Всього лиш рік тому.Більше але все ж)))
Якщо елементарний, то це треба все ж в лабораторію, і це треба офіційно. Гємору ого-го, фінансування ж бо і всьо такоє. Хіба в до Політеху Львівського дати, най си діти бавляться, біда в тому, що викладачі там криворукі в більшості і досвіду практичного в тому немає.
#468
Цитата: linuxoid від 14.06.2011 14:55:56
На терикон дійсно не варта вилазити, але деякі з них, зокрема з даного обговорення, надто мальовничі щоб зтриматись. Ну і половина того терикона вкрита березами, акаціями, соснами і травою їх коріння не дасть провалитись, а ось там де скидають свіжу породу цілком реально, особливо в місцях виходу газів. Але, думаю, там більше шансів померти від отруєння СО та сполуками сірки.

Чи мг би пан скинути в приват дані про технічний склад (зольність, волога, вуглець і тд, включно із властивостями золи):
- шламів;
- свіжих відходів вуглезбагачення;
- старих відходів вуглезбагачення;
- збагаченого палива (там різне воно у вас напевне є);
- "сирого" палива (чисто з шахти).

Був би вдячний і чимось би згодився потім))

То має бути в екологів місцевих або технологів.
#469
Цитата: linuxoid від 14.06.2011 11:32:52
Мало не забув про терикони: при нагоді злазь на терикон і погуляй там де чорна порода хвилин з надцять, ефект гарантую.
Я б заборонив на них вилазити, утворення порожнин явище у них поширене, коли вигорає там що може, провалюєшся туди і згораєш. Тому не варто.

Цитата: linuxoid від 14.06.2011 11:32:52
Але факт є фактом: добування енергії з будь-яких джерел  для природи і нас самих є згубним, окрім деякого покращення якості життя і воно буде завжди ходінням між більшим та меншим злом.
Закон збереження енергії. ;D Або "За всьо треба платити". Хоча я в данному випадку за високоефективні, хоч і дорогі технології.


Про вугільний пил:
- біля шахт - аспірація, чи то пак вентиляція (аспірація частіше у вагоноперекидачів) ,хз. Так от, це ж багато кубів овітря, навіть якщо ГДКашні 50 мг/м3, це досатньо, щоб загидити сніг довкола, а там далеко не 50;
- вугільні склади, пан Машиніст наче був на Трипільській ТЕС, хз чи водили Вас на склад і південніше нього, але там зимою сіро. Тобто якраз на Трипілля якщо, вітер часто в сторону ту. Те що біля станції все і вагоноперекидачів, я мовчу, тут нічого дивного, але якщо вугіллям загиджено в районі впадання у водосховище річки Червоної, то юлє вже дискутувати. А якщо суха погода і вітряно, це ж ого як може нанести.
На Черкаській ТЕЦ спалюють підмосковне вугілля здається, то кажуть що за тиждень якогось енного штабеля може і не бути - видуває все, бо вугілля таке.
#470
Паливо для вугільних станцій як правило не збагачують. Збагачують вугілля для хімічної та металургійної промисловості.
Станції як правило палять власне відходи збагачення. АШ, ГШ, ГСШ, це ж не вугілля, це земля можна сказати.

Є один непоганий варіант зниження шкідливого впливу, це застосування при спалюванні технології ЦКШ. Або й ЦКШ під тиском. Тобто відходи ЦОФ спалюються, SO2 звідти ловиться, NOx там утворюється мінімально, золний залишок запихають знову до шахт. Таким чином можна випалювати вже існуючі терикони, вигрібати шлам із відстійників, і спалювати те все, потрохи-потрохи, але рекультивувати землі, заповнити порожнини і все буде не так вже погано.

Для Червогограда із Добротвором це був би ідеальний варіант, але наразі немає ні ініціативи для цього ні фінансування. Про це більшість чиновників просто не знає, та й пілотний проект на Старобешівській ТЕС дискредитував технологію. Тобто труднощі які виникли. Чому вони виникли, це скоріше не технологічне питання.
#472
Пропоную надавати нашивки якось селективно. ::)

В плані сам не юзаю, хіба футболки, але коли в ній, то виключно тверезий-люб'язний-вихований і загалом дуже позитивне враження складаю про форум. ;D
#473
У Львові таки є КРС, принаймні була і дуже хороша, до Скнилова, але потім ті мужики збирали кавалки м'яса людського, казали мені що накрило мужиків. :(
Хоча вже скільки років, певно нові є або і тих попустило. Думаю нагуглити можна.



Щодо заварених входів, думаю за прикладення певних сил у вірному напрямку і із правильно вибраними плечима то не проблема. ;)
Ще як варіант чогось крапнути, якогось "залізожера" і всьо, до ранку знову окремі три плити,можливо із дірками. ;D
#474
Roy - вагон, атвічаю!!!!11111 8)

А ще він таки феодал майже - має власну залізничну станцію, на якій написано, чия вона. ;D

#476
Про "наших" і "ненаших":
коли роблять наші, треба контроль. Постійно, кожого дня, приходити, подивитися на виконану роботу, якщо щось не так, заставити виправити чи переробити. Зараз цим і займаюся. Єдине якщо мудаки роблять, то просто за88буєшся робити зауваження, хочеться поколупатися в голові виконавця гаєчним ключем, або поспостерігати як газовий різак змушує закипати очне яблуко. На жаль, такі досліди в умовах котракту не описані. Ще один варіант, ті ж самі досліди хочуть і навіть намагаються провести над тобою виконавці, через те що "напастой до88буєшся, за88бав!111111111".

Загалом складно, але таки можливо. По ревізору на кожну бригаду і красти менше будуть, звичайно якщо ревізор належної якості, а не якесь х88ло, та й правами його певними наділити треба і недоторканість забезпечити. ;D

Щодо турків:
Якщо панство трохи цікавиться будівельною тематикою, то на відповідних форумах може знайти багато інформації про якість виконаних робіт та кваліфікацію турецьких будівельників.

Чому у нас працюють саме ці заморські сусіди вже писалося кажися, бо ж саме від азіатів більшість галичан успадкувала звичай "робити подарунки" високопоставленим особам. У них це в крові, тому і ладять із нашими чиновниками.

Не пригадую де, але вже не раз бачив тріщини і вищерблення "турецьких" доріг у Львові. І це на ділянках де не мало б бути. Хз чи до вашого Євра воно дотягне. :-\
#477
Цитата: Alter від 28.05.2011 00:39:24
Коли в тебе на очах б"ють ногами дев"ятикласника, і коли тобі недолили пива в бутилку, реакція повинна бути, однозначно! Але у випадку з пляшкою аврто обійтись зауваженням. Ну і взяти на замітку, що тут недоливають.

Єдио правильна реакція завжди і скрізь:
Цитата: zelja
:o :o :o Шо за х88ня????!!!!!!!!!!!!!!11111111111 :o :o :o

Перелив-недолив він є завше, не парьтеся, зайві гроші боком вийдуть тому хто привласнив, а ви ще отримаєте свої. Ну заробите, чи ще якось, головне що "на скорость не вліяє", а там всьо по фєну буде.
#478
Цитата: linuxoid від 26.05.2011 11:30:02
Шахтні гази це добре, але  та шахта, про котру йде річ є газобезпечною, тобто метану там дуже мало. Інша справа шахти такі як "Лісова" там декілька років тому був вибух газової камери, от там щось можна. В мене є знайомі по газовому котролю в шахтах, але на Межирічанській шахті, а вона ще закрита...
Шахтні гази це зосім інше, от для прикладу із Вікіпедії про газифікацію.
#479
Плани / Re: Львів Around
25.05.2011 09:02:11
+1, але на кінець червня у кращому випадку, і ще я не хочу йти дорогою, де багато магин і всі вони димлють, хочу красоти, тиші і фен-шую. А за день думаю подужав би, але із обов'язковим обідом, та іншими способами прийому їжі. Можна включити до прикладу кнайпи до маршруту.  ;D
#480
Сьогодні мав нагоду довго і нудно чекати побувати в одній із лабораторій, відповідно доки нікого не було поруч, потрібно було якось розважатися. Знайшов ваги, тобто не так знайшов, як попередньо використав за призначенням, а потім продовжив. Почав важити все що було в кишенях.
До чого я це все веду - є ж такі задроти, які спорядження намагаються прорахувати ледь не до грама, тому нижче подана в картинках інформація, яка мала б стати задротам і не лтише  пригоді. Надалі список мав би розширюватися, можна також в приват замовляти, що поважити ще ;D

Баблєсо, шитайте самі, що краще, 100 по 1, чи 1 по 100 ;)



















Ламінована перепустка















Подушечка Орбіту

Флєшки