Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - explorer

#261
Хочу розказати про радість, яка приїхала до мене з китаю пару тижнів тому :)
Начитавшись всякого, замовив http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.33548 Як видно з характеристик: три режими яскравості. При максимальному режимі на діод подається ~2-3Вт (по ідеї :) не міряв бо тестер до 200мА). Використовуючи акк.батарею 3.7В, 3 А/год маємо десь під три години моцного світла на одному елементі живлення.
Наразі іноді виконує задачі велофари.

На фото бімшотів: ліворуч - вищезгаданий ліхтарик на CREE XP-G R5, праворуч - TikkaXP буст режим (свіжі дюраселі).
#262
До вєлькего швєта пофарбував якийсь ідіот білою размазньою декоративні чорні гранітні (чи то мармур якийсь?) бордюри, ще й з шліфованою поверхнею...
Бтв, вулиць прикрашених подібними бордюрами у Львові одиниці, таке хіба в європах показують.
Так ця "краса" виглядала 2010.04.25.
#263
На днях батько сфотографував навпроти макдональдсу :)
#264
Цитата: atlas1975 від 11.05.2010 17:18:44
Хутора Підбір (недалеко від Балучина) там немає серед списку - існував з 80х років 19 століття до 1949 орієнтовно. Хто припинив його існування можна здогадатися... >:(
Там в принципі багато чого нема з того, що вже не існує.. не тільки хутора а й цілі села.
#265
Цитата: Golem від 23.04.2010 08:52:03
Всі знають шо на Кукулі були шанці і всі знають шо вони копані-перекопані. Вчора Любко розказував як вони ходили з Кукула на Говерлу через Кознєску. Дорога там дуже паршива, завалена буреломом ще й з великими перепадами висот. Тому й не користується популярністю у туристів. Так от. Майже на початку цієї дороги вони бачили напевно шо місце табору військових. Бо є і колючий дріт і залізяки всякі. Лядик буквально відгорнув ногою листя і знайшов гільзи. Саме місце троха в стороні основних шанців шо йдуть хребтом, див приаттачену карту, знаходиться в районі стовпчика 10/7. Можу тому й більш ціле лишилося.

Добиратися якшо поїздом - то Івано-Франківськ-Рахів в Вороненку а звідти на хребет. На місці будете десь за 2-4 години. Автом - по дорозі на Заросляк за форельним господарством вверх біля біологічно-пізнавальної стежки. Будете на місці десь вдвічі швидше але з більшим перепадом висоти.

+1 про херовість того переходу... теж раз намагався у травні пройти але через брак часу довелось сповзти. Йшли у протилежну сторону. При наявності часу там звичайно рити мало б бути просто ідеально. Хоча по всій довжині колишнього кордону можна зустріти масу всього, що лишилось з початку століття. Як мінімум я б походив ще старими райштоками у Горганах. Та по Чорногорі, правда там досить людно буває. Думаю організувати щось таке в найближчі місяці.

Стосовно лінків на експлорер з рейберт.інфо, то вони в основному у моїх (LLL) повідомленнях, і стосуються тем які перенесені на цей форум (винниківська залізнична гілка, старовинні джерела з гротами з винниківської та брюховицької сторони).
#266
Брав на Провесні (ринок на кн.Ольги) за 45. Довжина 55см, конструкція класична - дерево і залізо. Виглядає невбиваємою: корні та каміння рубати не шкода такою :)
#267
Цитата: yar-79 від 18.04.2010 10:33:33
explorer вітаю в наших рядах! С понеділка буду у Львові, можем десь вискочити на тижні, щось підкажу та покажу, щоб швидше пішли знахідки!
Дякую :) звичайно, треба якось організувати. Та й всю зиму "копав" по картах, так що є купа ідей. Відправив icq\жабєр в ПМ.
#268
Приїхала Аська :) попробував у Винниківському лісі. Враження дуже позитивні. Спеціально заглибились у ліс в пошуках старих доріг з мінімальною кількістю сучасного сміття. На досить великому, втім зараз непопулярному, роздоріжджі витягнув свою першу знахідку (на фото).
Хоча рік тому і без МД знайшов дві у Горганах в значно кращому стані :)
#269
Цитата: Golem від 12.04.2010 10:13:06
Отримав карти і завантажив їх на форум. Скачати можна звідcи
Там просто кілька листів ВІГівських кілометрівок.
Всіх їх поокремо, та й решту листів,  можна стягнути тут наприклад: http://english.mapywig.org/viewpage.php?page_id=7
#270
Вітаю :)
я б сказв що це скоріше перша задокументована на сайті вилазка :) з свого короткого досвіду можу ще сказати, що від Лисої можна спуститись в промзону з кладовищем кранів - теж популярна точка. Також з легкодоступних але цікавих місць - залишки будівництва тунелів під Дніпром на Дарниці, ну і кожної п"ятниці біля входу у Клов :)
Фото згаданих місць в атачменті.
#271
Поки моя аська ще не приїхала, на кілька "знахідок" натрапив без неї позавчора біля виходу на хребет Кукулу з Вороненка (колишній кордон - все перерито окопами початку століття). Валялось у вогнищі та поряд.
Друге фото - панорама з місця "знахідки". Взагалі на маршруті періодично траплялись сліди копання, як то вирита колючка, не присипані ямки, та навіть іржавий шматок рельси серед лісу.
#272
Бтв, а ви десь там відгалуження в сторону бачили?
Бо в 2005 я там ніц не знайшов :(
Ну і якщо заходити знизу і вечором то ніби ніяких питань не виникає в "приватних власників".
#273
Цитата: Celso від 23.03.2010 23:08:07
в Google Chrome таке саме з авою :P



не заважає...але... :'(
Виглядає, що розширення настільки мале, що у стиснену колонку де розміщений текст вже не влізає аватар. Бравзер його перекидає далі.
#274
Вітання, yar-79! Нових глибин і чесного дискримінатора :))
#275
Цитата: redserg від 18.03.2010 22:28:44
Обдумувати треба інформацію, а перед тим її треба зібрати.

Знайти її неважко нікого не питаючи: http://forum.violity.kiev.ua/viewforum.php?f=39
Сам з осіні вивчаю тему, і хочу весною спробувати поковирятись. А то ідеї є, а нема чим. Через то цікавився в основному приладами та цінами, а останнім часом і законодавством. МД нічим не заборонені. А от загалом викалупувати щось з землі в Україні (без якогось листочка, якого не отрмаєш) є заборонено, хоча відповідальності за то не передбачено :) така бага у законодавстві. Щось типу "не можна, але що з тобою поробиш".
Ну а на територіях археологічних пам"яток, пам"яток природи, заказниках і т.п. і заборонено і підпадає під певні статті => в такому випадку можуть і мають організувати неприємності.
В тому розділі, на який я кинув лінк, є досить розгорнуті відповіді юристів.
#276
Цитата: G-H від 17.03.2010 12:50:39
ЦитуватиЦікаво яким макаром це вкладається в режим і правила Карпатського біосферного заповіднику?

Цілком офиційно.
На кордоні платиш 35 грн. з автівки, та по 20 грн. з кожної людини. Такі ціни були у травні 2008 року. Більш того, вони офіційно встановленні, бо я сам бачив документи, що їх підтверджують.
Тебе дають чек, та рееструють у журналі, а потім пропускають.
Якщо приїхати після 21.00 год, то можливо проїхати безкоштовно, бо брама відчинена, а на кордоні вже никого немає.
:( мда. Цікаво, що з піших туристів з наметами, а особливо з іноземців, можуть здерти і більше (на п.Скопеска).
Хоча особисто в мене завжди проканувала універсальна відмазка "та ми студенти зі Львова" (hint!), тільки з роками вона виглядає все менш правдоподібною :)

А про саму "Говерляну" хочу порадити автору сходити компанією літом самостійно і спокійно. Попередньо вивчивши маршрут по карті, або з кимось хто там був і має досвід. Отримаєте на порядок більше позитивних емоцій.
#277
Цитата: G-H від 17.03.2010 12:03:28
Пам'ятаю, як у 2008 році піднімався на Говерлу на своему авто.
Їхали з боку Закарпаття. Дорога в 12 км. зайняла в нас десь 2 години. Змогли піднятися до 1850 м., залишили автівки, а потім пішки.
Піднимались десь біля години, може більше.
Пофоткались біля прапора та пам'ятника та повернулися.

Бачив відео, де київляни піднялись на саму верхівку Говерли на "Ниве-Шевроле".
Хочь останні метри вони цю "Ниву" тягнули лебедкой, підкладаючи під колеса спеціальні металеві "лижи".

Цікаво яким макаром це вкладається в режим і правила Карпатського біосферного заповіднику?
#278
тойво, околиці Верховини, Косова, Чорткова, Снятина, Чернівців радіоактивно дуже забруднені виходить?
#279
Цитата: inkognito від 12.03.2010 18:22:18
вирішив воно уточнити графік руху поїздів у зв'язку з поїздкою на ХАЕС... Шо то таке, може наш політичний курс згідно задумів нового пРЕЗИДЕНТА? А УкрДжелізниця вже готова  :)
це вже давно, і мабуть не лікується. Досить часто юзаю uz.gov.ua і кожен раз дивуюсь, що Львів по дефолту розпізнається як якесь село у Росії... юзабіліті на рівні їх опитуваннь пасажирів, які траба скачати і заповнити у ворді і потім надіслати на емайл замість того щоб робити то онлайн.

1) Рослина приблизно живий організм (табличка у 102 школі на Пекарській).
2) Таблички на стіні у центрі Херсону цього літа. Просто зависаю кожен раз коли на це дивлюсь. Як не дивно на фото стіна не 40 і не 59 будинку.
#280
виглядає як склади боєприпасів або ще якоїсь взривонебезпечної фігні. На це нятякає те, що всі будівлі оточені валами-насипами, що є стандартним для таких складів, та й якийсь пожежний ставок є.