Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#2641
Гм. Цікаво чому це вина Молдавії робили у Львові? Намахаловка часів бабці СРСР? Чому не Вина львівщини, тим більше недалеко ЛГЗ.
#2642
Цитата: stinger від 28.02.2010 21:15:04
тіки без жорстких фоток

а про це подетальніше? ;)

Від мене також плюси. Молодці, потішили старенького. Маю з понеділка шо пофтикати :)
#2643
До речі, вКонтакті написало, шо нині ДН Кшисі! Дівчат в нас на форумі не дуже багато. Так шо дутися не будемо а Дружньо привітаємо Кшисю з Днюхою! :)
#2644
Поставив автозаміну "гео кешинг" -> "Прутня".

А назагал: ми не кешерський форум, і ніхто тут тим не займається. Для цього є купа інших ресурсів. Один раз - згадати можна, але не щодругий пост.

До речі, вилазки по прибиранню в нас були і до цього. І взагалі це питання поставлене на високому рівні. Тому подавання нам в приклад людей, які це роблять лише раз на рік і то заради пянки - виглядає, мягко кажучи, як образа.

Ну і до слова. Волонтерське прибирання робиться для себе і свого міста, але не для того, шоб "хтось це оцінив". Це в вас там на кешингу суцільна показуха і  для того, шоб помірятися в кого піська довша чи грубша. А в нас тут все виключно в кайф і для власного задоволення.
#2645
Був нині в Полтві. Водив "туристів". Сухо, нормально. З цікавого:

Закинув шнурок в люк біля самого входу в Оперний. Шнурок дістає води. Відповідно дуже хороша привязка до поверхності для майбутніх вилазок. А також індикатор рівня води. Прохання не показувати його "туристам" як місцем інсталу Golem-а. :) Залазили і вилазили біля памятника Шевченку, обійшлося без інцидентів.

Висновки:
- Оперний починається зразу за другим виходом назовні з люком, після першого повороту течії направо;
- 20 метрів далі з правого берегу є злив Зеньковецької, оранжеві труби. + 2 люки назовні. Це рівно посередині оперного театру але через дорогу. Люки на автопідйомі до парковки, відкривали - хороший спуск з драбиною.
- То шо ми вважали фундаментом опери - просто якісь стіни, значно далі.

Також я згубив свою палицю. Скотиласі вниз коли передівавсі. Певно відслужила своє і пішла на спочинок. Вічна їй память, амінь :(
#2646
Таааам, зрештою я думав шо хтось з дівчат все таки додумаєтьмя нас, хлопів, привітати з 23 :(
#2647
Підтримую позицію Акелли.

На рахунок засмічення - відомі мені вилазки завди закінчувалися прибиранням після себе. Принаймні я завжди виношу більше сміття, ніж заніс. Це стосується і гір, і обєктів. І стараюся слідкувати за оточенням. Але за всіма не вслідкуєш, то правда.

А якшо вернутися до теми власне алкоголю - хочу зазначити шо відношення до нього сильно змінюється з віком, тому пропоную згадати себе і толерантно ставитися один до одного. :) Але і не доводити до вседозволеності.

Трішки відвертості. Особисто я пив під час дослідження будівлі за податковою двічі і це було корисно. Один раз коли провалився, алкоголь запобіг думанню, спрацювали рефлекси і я був цілий. а також втамував біль. Другий раз як я водив Киян - просто загострив відчуття, було особливе відчуття кайфу, яскраві враження. Але жодного разу не був в Полтві під алкоголем. Чи не ліз на висотку, чи не ходив по руїнах або по горах. Так шо треба бути обережним і зважати на себе і обставини.

Зрештою, все це відомо. Але така людська природа, шо ефективно вчишся лише на власеному досвіді.
#2648
Ну-у, ніц в тому дивного тема. Це термодрук. дуже стійкий до механічних навантажень і зовсім не стійкий до температури. До речі, на етикетці футболки вказана максимальна температура 40 градусів
#2649
ну не знаю, хіба ти їм чимось так допік, шо тобі схалтурять. В мене їх футболка "Смерть Москалям" ше з далекого 06 року носиться. Потім для Бескидців робив, теж матеріал протерся до дірок, а футболка ціла. та й думаю з наших 30 футболок ще жодна на втратила своїх дослідницьких властивостей :)

Їдея така. Шо прати в машинці можна, але от прасувати - ні, бо поплавиться матеріал. тоді футболка служитиме дуууууууже довго
#2650
Вітаємо найбільш загадкового адміністратора та родоначальника експлорера RoMel-f з Днем народженням! Ура!!!
#2651
Молодець! Похвальна ініціатива.

Про брак: якшо маєш вільний час - сходи до них і попроси шоб тобі доробили :) Тобто дорізали кецик букви і приклеїли його туда. Думаю це вони зроблять прямо при тобі :) Контору знаю ше з 2006 року, люди нормальні.
#2652
Ці фото ше колись були викладені Яремою на Бескиді. Звідти ти їх і скачав. В анс на форумі не перевикладалися. Але дійсно мають цінність тому ось пеерпощую його:

"
Накачавши старих польських і австрійських карт львіва намалював більш-менш достовірно місце де протікала Полтва. Взагалі-то в своїх витоках Полтва ще існує на поверхні. Так, наприклад тиждень назад лазячи по вранішньому недільному Львову дослідив русло невеличкого потічка, який на картах нігде не був намальований. Він витікає з місця продовження вулиці Яроми (бічна від Лазаренка). Русло древнє і автентичне, але закидане сміттям. Його перетинає колія в 2-х місцях. Попри яр потічка іноді такі дикі місця трапляються що сидячи там ніколи би не міг подумати що знаходишся в Львові. Потік зливається з тим що спливає вниз від кінотеатру на В.Великого, і десь в дуже моцних заростях кропиви і ожини тікає під землю в колектор. Побачити то не видів бо дуже вже зарослі були страшні, але чути -- чув. Зразу ж він перетікає поряд, або під залізничним переходом в насипі колії і на другому боці було знайдено 3 колодязя, які закриті бетонною кришкою, але де були дірки і було чути звідти течію потоку. Ось так річки потрапляють під землю.
"

ут -- потік Сорока і Вулька, які течуть по Сахарова, Кн.Ольги і Вітовського. Кружочки -- то місця де річка розливалася ставами.
http://picasaweb.google.com/KryvenJarema/NRpauB#5247072997506597074
Це Снопківський потік, в який впадає внизу потічок із Стрийського парку. Річка тут текла або між Снопківською і Свенцицького (якраз там найнижчий рівень ґрунту, або між Снопківською і Кубійовича (довга зелена алея між будинками, що заставляє задуматися)
http://picasaweb.google.com/KryvenJarema/NRpauB#5247072995603622594

Центральна частина міста де зливаються всі потоки в одну купу і утворюється власне Полтва.
http://picasaweb.google.com/KryvenJarema/NRpauB#5247072994122713778

Ну а це -- усе місто разом з річкою (роздуми на тему як би воно було, як би було по інакшому ніж є зараз...  )
http://picasaweb.google.com/KryvenJarema/NRpauB#5247072994154608914
#2653
Думаю всі розуміють шо спуск в Полтву, лазання по Індастріалу типу Новояворівської Сірки чи дослідження війс ькових обєктів як Міжгіря - вимагає уваги та зосередженості. Алкоголь допустимий в невеликих кількостях на привалі, або вже після самої вилазки, на ночівлі. Зрештою, це прописано і в техніці Безпеки. І то алкоголю не повинно бути забагато, адже слід памятати, що багато читачів(зараз не менше 300 в день) з нетерпінням чекають ваших звітів :) А ви, замість того шоб скачувати фото і писати букви - в той час відсипаєтеся.

Інша справа коли комапнія хоче просто зібратися десь попити пива. Але шоб це було цікавіше ніж столики в центрі. То теж не є зле. Відповідно ці люди йдуть на форум, збирають си компанію і пють то пиво. :) Враховуючи шо в кінці учасники деколи пересуваються на четвереньках - на горде звання "вилазка" ця акція теж може претендувати :) Здебільшого такі вилазки відбуваються вже на добре відомих обєктах. Повністю згідний шо засмічувати форум "звітами" з них чи кілометровими планами з точним вказанням хто і скільки разів змінював свою думку теж не варто. Але анонс має бути, як і вказання шо хто і коли буде. Шоб до вас могли приєднатися інші. Відомо, ніщо так не обєднує колектив - як спільна пянка :) А дрібниці - про це можна домовитися в приватних повідомленнях.

Моя офіційна позиція така: алкоголь - це добро. Допоки до нього відноситися з розумом. А Експлорер - сайт, все таки, дослідницький, а не клубний. Тому слід відділяти персональне від публічного :)

Зрештою, покишо все як є - на 90% мене влаштовує, а решта з часом само притреться. Особливо як наступить тепло.
#2654
Дякую шо виклав. То шо стара тема нічого не означає. В нас інформаційний, а не трендильний ресурс,. Тому треба старатися збільшувати кількість знань тримаючи ентропію на прийнятному рівні :) Та й  негоже шоб обєкт був висвітлений лише одним автором. Від мене +

От якби хто мав фото 90-их років, коли все ше стояло - був би дуже вдячний.
#2655
Є!!! Прохання до всіх небайдужих, голосувати за наш проект тут Ніц не виграємо, зате трохи пропіаримся :)
#2656
Ну для таксистів 100% корисна штука :) А можна сбда викласти назву книжки, фото обкладинеи чи ше шось?
#2657
Дякую за тему! Якшо можна - цікавлять фото з самих вирубок, обладнання, глибини і так далі. Думаю багато кому також було б цікаво.
#2658
Ідея зачотна. Бо за словами працівників очисних "весною тут все по коліна в воді" :) МОдні аксесуари можна пофоткати і киунти в спорядження, тему типу "ШО корисного можна придбати на карківському". Чи взагалі "Шо і де зі споряги продається у Львові". Бо багато буває однотипних питань: Де купити хімзу, де купити ліхтарик і тому подібне. Кожен доповнить тему своїми точками і буде корисна всім.
#2659
Ага, мені теж сподобалося. Масштабно та колосально!

Думаю за кілька днів можна прибрати основну тему з Я знаю місце, адже вже є повноцінний звіт!
#2660
Гумор / Re: FunStuff в тему
19.02.2010 10:39:17
Як зробити наше місто Яскравим?

Треба додавати фарбу в корм голубам :)