Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Roy

#2841
Для мене проблема в колекторах - це слизькі бортики. Порою несу в руках фотік, штатив і світло. Одного разу чуть не пірнув з тим всім. Йдеш, полюєш за цікавим ракурсом, а під ноги якось вже увага і не звертається.

Тому придумав такий собі девайс на ноги. Накинув приблизний ескіз, як б вони мали виготовлятися та кріпитися. Може хтось із дописувачів має якісь ідеї та зауваження по конструктиву ?  Зокрема цікавить питання надійного кріплення до бахіл.
#2842
 Так, димка не є велика проблема. Витримка + ліхтар потужний. Ідеально ліхтарик з галогеновою лампою, найкраще пронизує димку. Чим тепліша температура світла тим краще.
#2843
Вчора з Смайлом проходили поруч РОКСу. Згадав про діючий музей Львівської залізниці, що там знаходиться. Зайшли та були приємно вражені. Зал невеличкий, проте в експозиції є дуже багато характерних цікавих речей, документів, все поєднано якось з історією Львова. Пан Роман ще провів нам екскурсію детальну, відповідав на наші прискіпливі питання. Одним словом must see! )

Правда графік роботи зовсім кепський, в вихідні - замкнено, будні з 8:00 до 17:00.

Пару хвоток звідти:


Луна-парк, що був колись позаду гори Лева

Історія розвитку та занепаду вокзалу


скоростемір

детальний макет електровоза Н-60

телетайп

лічильна машинка-комптомір, використовувалась до 1939 року

апарат Морзе

#2844
Цитата: inkognito від 09.04.2010 11:02:31
йой, як багацько хтіло їхати, а так затихло все...
Дійсно, що ж ви так...Де ж ви, тру-дослідники, а?
#2845
Знахідки / Re: Знахідки
08.04.2010 12:54:34
Знахідка викопана біля Золочева, в лісі між селами Ясенівці та Залісся, (час ПСВ, бій між російською та австріською арміями). Місця там копані-перекопані, але пощастило знайти ось ці Лєбелі, на клаптику землі площею десь 2 м. Стан їхній доволі хороший, і що цікаво, вони різних з країн та заводів виробництва, асорті таке собі, загалом 7 різновидностей. Як на мене, незвично доволі. Ще не всі наразі ідентифіковані.


Ось такий букет (звісно, це вже ММГ) ;)

#2846
Мені дуже прикро що в нас таке робиться. Стадний ефект, звірство, перегин палиці конкретний. Щоб отак на землі сиділа дівчина і плакала??? Це занадто. Я б не проти щоб в такий день була противага цьому, а саме групі людей, яка б була озброєна не водою, а кулаками. Вихопити когось старшого одного з них, і збити на "квасне ябко". А потім в фонтані скупати. Прийняв б в цьому участь.
Ну але це так, емоції...Зло на зло не катить. Тут прямий обов'язок патрулів, наявне хуліганство в громадських місцях. Хоча можливо таки самі й ховаються. :) Пам'ятаю як колись ДАІшник зупинив авто на просп. Свободи, а звідти на нього відро води)). Так, можливо й 1-ий спосіб  пикобійні актуальний))
#2847
Обговорюємо нижче, основна тема тут:
#2848
Знахідки / Re: Знахідки
08.04.2010 01:01:03
Різного роду знахідки - які в певному плані історично утотожнені з нашим регіоном, є важливими цікавими артефактами нашого часу. Кожна знайдена річ несе в собі цікаву інформацію, та й навіть буває таке що річ потребує ідентифікації. Щось знаходиться випадково, а щось шукається спеціально, для того щоб знайти. Отже, тут місце таким знахідкам, а тут їхнє обговорення
#2849
Цитата: Misha_m86 від 07.04.2010 14:31:47
ИМП потрібен для того, що збираюсь провірити одне легенду!!! Під час розкоркулення 1939 року одного ну дуже заможного пана за надмірні багацтва не просто вивезли до Сибіру, як вони це любили робити, а розстріляли !!!! При чому не забрали у нього жодної копійки, просто не знайшли !!! А все майно яке у нього було вилучили на коресть держави. включаючи будинок де він жив. Сімї у нього не було ні дружини ні дітей. Отже тільки він один знав, місце заховання скарбір. Логічно припустити, що це було на території маєтку де він жив, оскільки були спроби пошуку і знайшли на горищі будину тільки одну пачку німецьких марок! Швидше за все інші скарби він закопав у землю. Тільки щоб знайти їх потрібен або глубинний металошукач який коштує від 2000 у.о. або сканер землі!!
От я і цікавлюсь чи є якісь альтернативи для них !
Для того ИМП не підійде. Можливо, можна й в оренду апарат взяти при тій ситуації. В таких випадках "скарб" можна знайти в місцях, де заможніші селяни (куркулі) закопували в землю. Це під деревами, або ж під хатою, тобто в погрібі.
#2850
Вітання! І шоб дійсно майже всі колектори піддались твоєму дослідженню! Ну і щистє, здоровлє, без того ніяк ;)
#2851
Цитата: Misha_m86 від 06.04.2010 12:07:22
Металошукач ИМП !!! На якій глибині реагує на монети та чи реагує на кольорові метали, зокрема золото !!!!

Порадьте новачку !!! Чи взагалі не варта затрачати навіть час з цим дивом техніки !!!
Наскільки я чув, на цей апарат не варто витрачти час. В нього трошки інше призначення, та й взагалі, це вже історія.
Краще назбирати грошенят, та взяти щось путнє початкового рівня.
#2852
Радий за вас, файно злазили.
Доречі, я б не проти і зараз там пройтися познімати, поки все не позеленіло.
#2853
Оскільки вже начебто настала весна, та й у більшості з нас прокинулось бажання вирватися на природу та поласувати традиційним шашликом, поділюсь своїм простим тру-рецептом по приготуванню маринаду для шашлика.

Отже, для свинини. Склад для маринаду: цибулька, чорний мелений перець, сіль або якщо є час та бажання йду на привокзальний ринок в овочевий павільйон та купую мені необхідні натуральні приправи. Узбек, який їх продає, як правило підбирає такий мікс: тархун, чебрець(джамбул), орегано, сушений помідор, суш. болгарський перець, кунжут, суш.часник, паприка, аджика, хмелі-сунелі, карі та ше шось, в кожному разі йому довірити вибір можна, головне зазначити про гостроту приправи.
Приправами з підсилювачами смаку принципово не користуюсь, аля "приправа до шашлику, курки, риби" і т.д. І нікому не раджу!
Так от, ріжу м'ясо, цибулю, додаю мікс з приправ, або ж обмежуюсь сіллю та чорним перцем (що аж ніяк не погіршить смак)), все гарно перемішую - та закриваю в посудині і кладу в холодильник на 4 години. І все.
Для телятини, або навіть для конини, оскільки м'ясо це твердіше, до вищезгаданих складників додаю ще олію. В процесі готування, олією з маринаду поливаю м'ясце.
Важливо смажити шашлики часто повертаючи, на розпеченому вугіллі, яке рівномірно має бути викладене висотою до 5 см. При тому відстань між м'ясом та вугіллям має мати висоту як пачка сигарет. При тих умовах шашличок найшвидше та найякісніше зготується.

Є один маленький секрет, після якого готовий шашлик отримує супер-апетитний запах. Перед подачею до столу, чи вже до зголоднілих писків, шашлики оприскуються водою з додаванням в неї оцту та солі. Запах після тієї маніпуляції неповторний. Ну і смак загалом теж :)


асортимент приправ,  які є привокзальному ринку:
#2854
Кайф! Рідкісні цікаві фото...
Гарне фото з вул. Б.Хмельницького, досьогодні зберігся цей оригінальний будиночок, той що зліва. Правда зараз він в жалюгідному стані.

#2855
Знайшли в лісі, мабуть це один з перших дігерів, дуже маленького зросту. З тіла в землі була лише голова. Помер бідолага певно не своєю смертю, дирка в голові це засвідчує, навіть каска не врятувала.але усміх з обличчя так і не зник ;DХм, можливо був навіть учасником бойових дій ПСВ.  ;D ;)
#2856
Це добре. Тепер при кожному поповненні рахунку мобзвязку можна і рідний Explorer підживлювати  :)
#2857
Цитата: Bottlehunter від 01.04.2010 10:47:11
А Закон робить різницю між пивом, схованим в пакет і пивом не схованим?То реально вихід із ситуації. Тоді і міцніші напої можна в громадських місцях?
Не робить, важливий сам факт розпивання. Тоді все залежить від кмітливості правоохоронців  :)
#2858
Цитата: explorer від 31.03.2010 00:32:03
Бтв, а ви десь там відгалуження в сторону бачили?
Бо в 2005 я там ніц не знайшов :(
Ну і якщо заходити знизу і вечором то ніби ніяких питань не виникає в "приватних власників".
Та придивлялись, нічого такого не видно було. Можливо за шаром землі та листя має бути.
Все таки на ту "приватну власність" треба навідатись :)
#2859
Дядько Golem підбиває на авантюру! ;D
To: yar-79 А цікавого там має бути багато. ;)
#2860
Цитата: SANECKA від 30.03.2010 15:00:48
Може то зараз почати розкопувати той тунель :),поки є реальна можливість.
Сумніваюсь, що така можливість буде. За пів години після трафунку заходив на територію саду, і тут вийшов мужик, я так зрозумів якийсь керуючий з монастира та повідомив, що це приватна і власність і ходити тут заборонено. Думаю, при таких роскладах вони мали б той отвір швиденько закрити.