Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - inkognito

#2301
   Підсумовуючи, головне джерело від ДП-5 не приймати внутрішньо. Чи не розривати захисну фольгу та жувати епоксидку (у котрій власне радіоактивні елементи ся містять), що під нею. Тоді буде все ОК!
#2302
Цитата: yar-79 від 02.10.2009 22:59:03
Та ні, сильно не встиг ;), лопата була поруч...

   То й ви ше шашлика встигли посмакувати!!! Ото називається приємне із корисним сумістити! R.I.P. Мейсон (швиня Маша, хоч вона із родом із сонячного В'єтнаму, але певно вже встигла асимілюватись, ставши на вірну колію християнства ...)
#2303
   Шановний пане Ponchyk'у, на багатьох форумах є така дивна функція пошуку. У разі її застосування вона б привела Вас сюди. Нема за що  :)
#2304
  і закинуті дачі, що стартують від вул. Дж. Леннона, гарно описані dali_bude тут
#2305
  Не тре вам дядька Інкогніта, а впевненість у собі та вхід із вул. Венгерської поміж корпусами. Хоча звісно не факт, що пустять - тоді нам повезло. Вільний завтра із 13-00. пишіть
#2306
   Дуже раджу до прочитання усім хто цікавиться авіацією. Аффтор (сам авіатехнік) розказує про свою роботу, про літаки, їхні вузли, призначення, процес ТО тощо. Все здобрено великою кількість фото та чітко, а головне зрозуміло закоментоване. Насолоджуйтесь тут!
#2307
 + тобі скоро доведеться десь склад орендувати для складання викопаного добра, чує моя душа  :) Брацлав то є гуд, але Кортумова гора ще краще. Так шо чекаємо на тебе!
#2308
 може на позначеній території шось є, але я про це я не в курсі. Віськова частина була точно на території самої Камянки-Бугської, на території самого міста. Якшо заїжати із Львова - то по ліву руку від локального Автовокзалу. Радари ймовірно були у напрямку Батятич...
#2309
   Маркувати чи не маркувати пам'ятки архітектури - ось в чому питання, думаю я утримаюсь від відповіді. Ні за, ні проти - це конкретно від об'єкту залежить. Але респект та уважуха, що там поприбирали. Думаю, це гарний приклад та практика. Ось шойно подумав, ми б могли якось зібратись, скринутись грошима на машину, котра вивезе сміття. А перед цим звісно поприбирати дружною командою територію, і це не тільки Брюховичі можуть бути! Хто за?
#2310
 я також проти міста, на природі якось приємніше, органічніше чи шо...
#2311
  Звичайно варто! Тіко чекаємо того часу коли yar-79 буде у Львові
#2312
   Ще троха інфи про Бурштин тут, що мене дуже вразило, цитую: На станції є тепличне господарство, на якому вирощують банани, папаю, лимони, огірки та помідори  :)
#2313
 Дуже-дуже дякую, приємно буде почитати. Якраз "Шоа у Львові" закінчую читати.
#2314
  Бурштинська ТЕЦ, в сумі 12 енергоблоків, себто виходить єдна труба на 4 енергоблоки. В неті пишуть про "Бурштинський острів". Також на Вікі є інфа, що 2-3 котли працюють постійно на експорт, а сама станція включена в UTCE=Union for the Co-ordination of Transmission of Electricity. Згідно розшифровки виробника котла, ТП-100 = Таганрогський, Прямоточного типу, остання цифра 0 маркуванні вказує, що котел розраховний тілько на спалювання легкого вугілля (? шо то таке не знаю) або антрациту.

 2 gor_qkop: Котли ТП-100 та турбіни К-230-100 працюють таки по двоконтурній схемі, тобто вода другого контура (із озера) охолоджує відпрацьовану пару турбін (перший контур). Вода із озера напряму в котли подаватись не може (навіть після фільтування), оскільки за дуже невеликий час усі трубопроводи покриються товстим шаром осаду - згадай звичайний чайник, як він швидко покривається кальцієвими солями. Ясно, шо чайник можна почистити - але як бути із електростанцією на 12 блоків та сотнями, якшо не тисячами кілометрів різного роду труб. На мою думку, у першому контурі пряцює тільки дистильована вода.
#2315
  Дуже гарна ідея! Я чомусь схиляюсь більше до груп із 2-3 чоловік. Та й зрештою, де набрати стільки маркерів та відповідної споряги? Хто знає орієнтовні ціни на це добро у перерахунку на одного дописувача?
#2316
ЦитуватиЯ так розумію, що вода конденсується і стікає назад в озеро?

Не думаю, що власне так відбувається - це якось неправильно... Скоріш за все відносно холодна вода із озера прокачується через теплообмінники, де в свою чергу охолоджує відпрацьовану пару з турбін, котра власне конденсується і далі подається в котел на підігрів. Така собі двоконтурна схема. А вода другого контуру (та що була закачана для охолодження) зливається назад в озеро, звісно таким чином троха підігріваючи його.

P.S. Про плюсика аффтору забув дописати  :)
#2317
  Красота, слів нема. Маю непереборне відчуття, що PRIMUS там побував... :) :(
#2318
  Не гарячкуй Romchick'у пліз, направду кулєги допомоги просили із локаціями. + невеликий бонус переможцю за старання. Шацуй то як дружню допомогу.
  Зрештою у Правилах є пункт 4.8.6  :)
#2319
   1) як не верти, але New Розділ бест-оф-зе-бест. - доведеться помучитись із 1,2-1,5 год. у бидловозі якшо кумпанія не на машинах. + тру відчуття, якого більш ніц ніде не дістанеш!
   2) ву Львові, Мазепи-Чорновола, старий басейн нікт здається не згадав!
   3) для тру-Екстремалів Танк-Завод, можна позмагатись у спритності із патрулями та псами  :)
#2320
   У нас є тема "Металошукачі" в Обладнанні. Прошу туди писати :)
   P.S. А до розкопок із задоволенням би приєднався у якості асистента, бо металошукача немаю нажаль  :(