Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Electri4king

#123
Цитата: YserL від 25.04.2016 10:47:56
Вишка зараз в експлуатації?

Радіоцентр законсервований
#124
Нарешті настав час щоб втілити те, на що вже давно руки чешуться у мене і Vasi4'а. Чекали квітня, чекали чекали, і не дочекавшись поїхали холодним весняним днем на контрольний огляд щоб оцінити ситуйовину, та вона виявилась настільки неочікувана, що питання лізти чи ні навіть не піднімалось взагалі) Один нюанс: в попередньому пості я зморозив дурницю, сказавши неточну висоту і назвавши сам передавач ретранслятором. За це сорян)

А починалось все з того, що довго думали, чекали, рішали і нарешті орієнтуючись на прогноз погоди (який в кінці кінців все таки підвів), склали були дату щоб відвідати радіоцентр з єдиною лише метою ? піднятись на найвищу передавальну щоглу.

Багато часу провели були в догадках чи взагалі реальна наша затія, чи навпаки є шанс перетворитись в жарений біфштекс. Було прочитано багато інформації, кучу сторінок потрібної тематики, в результаті чого й були впевнені в своїх діях на 99,9%. Лише та нещасна десята частинка давала якийсь сумнів, через який одна частина тіла нехило скорочувалась)

Та зібравши всю свою силу волі і невимушений страх в кулак ? додали в свій список ще одну, непогану за цифрою, висоту! Витрачений час на оцінку стану антени окупився нехилою порцією адреналіну. Головне вміти розпоряджатись цією штукою і не переоцінити себе)











Красуня майже ідентична копія броварської "подружки"



















Погода тоді видалась похмура як тільки ми почали лізти, та ще й дим від горючої трави заважав























Згодом думаю залиє сюди свої чудові фотони і напарник, за що йому він мене окремі два ++ Спасибі тобі чувак)
#125
Публічність фотографій для flickr.com задається на початку завантаження чи вже в менеджері фотографій (https://www.flickr.com/photos/organize/), якщо можна так виразитися



#126
Припало до душі заїхати в це місто по дорозі до Тернополя, і власне дослідити цю лікарню. Розказувати сильно нема що, та й інфи як кіт наплакав. Хіба хтось має чим її доповнити ? будь ласка











Котельня







Всередині труби(чи це взагалі водонапірка ???) є і драбина і сходи







"Коробки" для трубопроводу, які тягнуться відповідно до котельні





Частина п'ятого поверху подружилась з четвертим



Вигляд на готовий корпус зі сторони дороги. Все знатно заросло, не видно навіть дорожнього покриття. Вікна 50 на 50, цілі й побиті. Коли знаходишся внизу поблизу корпусу, то краще не опускати очі і бути обачним щоб згори щось не прилетіло)





Всередині досить таки "стрьомновата" обстановка.. Постійно щось шумить, падає, ллється, стукає, гудить. Якесь моторошне відчуття що за тобою хтось ходить.. Без ножа в руці неможливо йти)





Єдині дві металопластикові віконні рами, які і то не уціліли



2?4 поверхи



Окрім вентиляції в стінах живе проводка яку ще не видерли)



Трохи Зборова)







Труба біля котельні

















Ось такою виявилась раптова поїздка в Зборів) Всі фотони тут
#127
головне собі дещо не спалити на телевежі)) а так то жирний +
#128
Драмтеатр Заньковецької ;)

1.


2.


3.


4.


5.


6.


7.


8.


9.


10.


11.


12.


13.


14.


15.


16.


17.


18.


19.


20.
#129
Якщо чесно - так ліньки писати цей звіт, але хочеться-таки настрочити пару слів і накидати фотографій щоб було уявлення про всі доступні об'єкти (баяни-не баяни ? без різниці).

Ціль поїздки взагалі була пройтися по певному маршруті, оглянути стан й доступність обджектів, ну і загалом пізнати місцину. Орієнтування звісно йшло на те, що написано було в Вікімапії. Писати не буду багато, та й якби було що)

Частина 1

Чесно кажучи, весь складений маршрут по всіх об'єктах за день ніяк не встиглося б відвідати, ну хіба що від самого раненька і до заходу сонця, а так то постійно піджимає час і кожен раз потрібно щось вилучати з маршруту щоб мати змогу встигнути на транспорт додому.

Ну загалом, ось те що встиглося навідати за перший раз (картинка повного розміру ? тут):



Значить, висадившись вже на цей раз з трускавецької електрички, потарабанився неподалік від вокзалу до 1-го об'єкту, який йменується як "Колишня їдальня №6 ДНПЗ". Наскільки я можу здогадатись по абрівіатурі, ДНПЗ ? Дрогобицький нафтопереробний завод















Видно, що у будівлі є свій бомбарь, двері до якого підперті цвяхами, але так як в мене за мету було якомога більше відвідати місцин за день, я не старався проникати в подібні приміщення із-за обмеженого часу. Залаз же в саму будівлю забитий всіма можливими способами.

Не знаю яким чудом і як я дивився в Вікімапії, коли складав список, що не побачив в трьох кроках від тої їдальні закинуту адмінбудівлю того ж підприємства. Замітив її вже коли ступав в напрямку наступного абандону (хоча її неможливо прогавити).



Про неї я вже постараюсь написати в наступній частині.

Наступні два об'єкти (2 і 3) по списку, це "Закинута адмінбудівля нафтобази" і власне сама нафтобаза.





Давно не бачив таких "совкових" оповіщувачів)



За доступністю ситуація така сама як і з їдальнею. "Дошки ? кращий друг запилу залазу".

Нафтобаза взагалі під охороною, пробиратись сенсу нема. Хоча з супутника воно і виглядає роздестроєно, але в реальності враження складається зовсім по іншому.





В двохстах метрів по прямій видніється 4-ий об'єкт ? завод "Схема", або ж те що від нього залишилося. На форумі пам'ятаю писали паро повідомлень про нього.







В середині все як має бути в подібних багаторічних абандонах.







Навколо закинутої території живе своїм життям інше діюче підприємство.









Є також бомбосховище, вихід з якого оригінально розташований по центру подвір'я.







Не гаючи час, спускаюсь і ступаю далі до колишнього підприємства "Рембуд" (5).



Кожен раз коли попадаєш на новий, зовсім невідомий тобі об'єкт, надієшся що там залишилось хоть щось цікаве. Йдеш, курча, думаєш нафоткаєш стільки всього інтересного, щось таке хто ще не бачив, щоб здивувати, але де там. Люди умудряються під чисту винести, видерти, зрізати, спиляти все що тільки можливо, залишаючи за собою тільки голі стіни, які самі ж колись будували своїми ж руками.







Уцілівший світильник, який висить там зі своїм побратимом (не попав в кадр).





Після того як люди обчистили все що тільки можна було, їхнє місце зайняли кури, качки, індики, які єдині хто постійно тусується в цій розвалині.





















Скільки ж років пройшло щоб все перетворилось в такі зарослі..



Цікава комбінація



Ладно. Пропускаємо ще наявне бомбосховище заводу і йдемо далі. Наступна по списку ? закинута АЗС (6), і не єдина в місті така.





Можливо вигрібна яма ??? з-під туалету







Скоріше за все паливні ємності, з яких тирчать забиті мусором і водою люки, 7 штук.



Далі маршрут пролягав через село Раневичі до залізниці.



По дорозі зустрічається закинутий будиночок, де згідно Вікімапії до 2008-2009 ще проживали люди.





Трохи підгубившись з місцезнаходженням, зорієнтувався і повалив до 8-го об'єкту, цеху заводу "Граніт", в описі якого писало що "Не працює". Чесно кажучи, підібравшись поближче якось не дуже пахло тим самим "запахом проникнення", ззовні все виглядало досить пристойно.







Ну набравши повні штани наглості, переправився повз заборонну табличку і якраз прямо перед чопівським вікном >:( Пройшовшись чучуть по території чую з-за спини до болі знайоме "Альо!". Благо двометровий чоп, маючи довгі ноги швидко прискакав і сказав вийти за територію.





Далі пролягав довгий кусок дороги, і пролягав він повз сади і колонію, яка своїм виглядом просто заворожує.. Цікаво чи справді там знаходяться в'язні і в яких умовах вони відбувають покарання.





9-ий в списку об'єкт який мав намір навідати ? колишня військова частина №31551. Після огляду периметру стало все ясно: якщо хочете получити пулю в дупу або ж поїхати з мигалками в райвідділ ? можете сміло залазити на охоронну вояками територію, і хай вас не бентежить що вона "колишня".



Добравшись нарешті до найпівденнішої точки міста ? вздихнув, і сів перепочити. 10-ий абандон про який писала Джел тут ? закинутий туристичний готель "Дрогобич".







Якщо чесно, рослинність мене трошки шокувала коли я добрався до нього поближче. За три роки все заросло просто вщент, ледве видно дорожку до головного входу і вестибюля.















В середині нічого не уціліло, на жаль. Але ще є одна річ з якої можна бути в шоці ? це розмір кімнатки цього готелю. Вона настільки мала, що я собі просто не представляю як туди можна помістити якесь ліжко, меблі, та тим більше якихось людей! І це у всіх кімнатах так. В кожному номері є туалет, десь трохи живіший, а десь вщент знищений. Завдяки ньому маленький коридорчик, який тягнеться від вхідних дверей до самої кімнатки стає ще вужчий. Проект номеру треба просто побачити на власні очі)) В якихось номерах навіть шпалери збереглись, але в середньому суцільний дестрой.











Закінчивши огляд готелю, вирішив розміститись на одному з поверхів біля сходів і перекусити. Та тільки встиг я розпакуватись, як чую якісь голоси на нижніх поверхах. П'ять секунд і вже все назад в сумці. Спустившись вниз в фойє стою і прислуховуюсь. Виявилось що це якісь два здорових бики, які або прийшли поласувати розведеним етиловим спиртом, або ж алюмінієвим кабелем якого в стінах готелю ще огого скільки. Побачивши мене, одразу поміняли свій вираз обличчя і стали дивитись на мене при вході. Я ж зробивши своє діло, вирішив піти, по дорозі заглянувши в задній двір. Перекусити надумав біля згаданої вч, в лісі.

Після заливання свого шлунку чудо-хімією було два варіанти руху: або йти в сторону дороги на Борислав, або вернутись в місто і відвідати позначені там місця. Зваживши час і підрахувавши куди й скільки йти, доречніше було рушити в Дрогобич що я й зробив. Значить наступний в маршруті об'єкт ? закинуте АТП-14607 (11). Але якщо бути правдивим не таке воно вже й закинуте. Не знаю з якої пори але деякі будівлі зі сторони дороги (вул. Самбірська) почали відбудовувати. Тим більше присутня охорона у вигляді цигана, який на задавані питання нічого не вміє відповідати, окрім "ЯНЕЗНАЮ".





Ладно, час тратити не буду, піду дальше, а саме наглянусь до димової труби що біля центральної лікарні (12). На території самої ж лікарні кинувши одним оком можна побачити численну кількість ВШів.







Залаз на трубу вільний як прохід ззаду приміського вокзалу, чим міські "мустанги" й користуються.



Буде час і сили ? сам злажу в наступний раз і побалую фотографіями з неї, а зараз же бігом в сторону вокзалу, бо на годиннику 16:05!

По дорозі до вокзалу приглядівся ще до недобудованого торгово-розважального комплексу (13).



Сюди я навідаюсь вже в другий раз. Але й це ще не все. Глянувши на карту бачу що мені ще везе подивитись що то за закинутий дитсадок на вул. Михайла Грушевського (14). Загалом на тій вулиці їх там два, до другого я не дійшов, а от той що ближче до вокзалу клацнути ще зміг.



Вот такий день в результаті вийшов) Смішно назвати чимось серйозним, але похід ногам і очам сподобався. Якщо комусь є що добавити або виправити ? прошу. Всі фотографії в альбомі. Друга частина не за горами :)
#130
День справді класно провели) Хороша і дружна компанія ;) Власне заллю того що назнімав в той день, хоч і не все)







Перший перекус на тих же зловісних сходах)









Йдемо до наступної церкви





Підібрались поближче щоб подивитись на ту церкву з вкраденою іконою



Фотограф Soulstorm ;D





Краєвид що біля костелу чудовий)



Йдемо далі вже до села Підтемного



На місці



Після другого перекусу продовжили маршрут і призупинились недалеко на зупинці щоб почекати на декого)



І одразу питаннячка від жителів про наявність сигареток :-X



По дорозі до наступної церкви звернули в сторону побачивши залишки фундаменту чи то підстанції чи то ще чогось, навколо якого було розкидана чимала кількість ізоляторів, які однією рукою втримати навряд вдасться) Біля неї сліди лісоповалу







Інтроверту захотілось полежати на одній з колод :D





Продовжили рух, а Stalker оцінює горизонт)







Гідротехнічний об'єкт про який писав Soulstorm) Нічого цікавого. Навколо велика груда мусору і пляшок, а також відкритих люків в які з необережності легко провалитись..







Через 20 хв дороги прибуваємо вже до Раковця і потрібного костелу



І тут же знахідка!



А от і той хто її знайшов)



Soulstorm дуже зайнятий створенням своєї чудо360-градусної панорами (фіг його знає як це написати :D), тому ми всі чемно виходимо



На стелі доречі видніються зірочки. Жаль що час і природа бере своє. Незворотній процес..



Трохи ззовні. Уви, мої 50 мм не дають мені широко розвернутись і приходиться відходити на пристойну відстань щоб щось зазняти



Готуємось додому)



По дорозі





Автобус довго чекати не прийшлось. Всі окрім Блондинки висадились біля ашану і звітам же роз'їхались по домам. На останок Інтроверт, Stalker і я поспішили помилуватись заходом сонця над горизонтом..

#131
На прикладі контрасту чорного і білого можна прирівняти 20ХХ-2013 роки з теперішніми часами. Особливо це стосується об'єктів (стратегічних/нестратегічних). Закрився доступ вже і до того центру. І нічого дивного, б мало здатися..

Думка поїхати в Золочів і обдивитись все як слід власними очима вже давно зародилась. Все розтягувалось і розтягувалось, але так як на носі практика на термоприладі через два дні, то вирішив нарешті вирватись в останній момент туди.

Перше куди я хотів попасти, то це той ЦКЗ. Аж надто сподобався він мені по фотографіях. Тому зістрибнувши з першої тернопільської електрички одразу направився до нього. Загалом, якщо поміряти відстань від вокзалу до того центру - близько 9 км вздовж дороги. Дорога до нього така горбиста, а сам центр непогано захований хвойними. Прийшовши до славнозвісного повороту з знаком "В'їзд заборонено" і натягнутим тросом по дві сторони дороги з жовто-синіми стрічками по середині, користуюсь моментом і роблю паро кадрів. Просуваюсь далі по дорозі в напрямку центру, клацаючи і клацаючи, підходячи достатньо близько чую гавкіт собаки (на диво не дуже агресивної), а коли вже прийшов під саму прохідну то вже і другий дав про себе знати. Охоронець досить привітний, років десь 40-45, загалом не дуже говіркий (і його можна зрозуміти!) з посмішкою дивився на мене ошелешеного від тих "саталітарок". Нажаль, дозволу походити і познімати місцину я так і не добився зі всім відомої вам причини. Плюс, приводом для кращої безпеки об'єкту послужили ще минулого року троє невідомих (один кавалєр і двоє дамочок). Зі слів охоронця вони припершись на об'єкт, в серпні місяці, вимагали щоб той пропустив їх на територію і дозволив провести зйомку. Закінчилось все це було викликаним нарядом для ентузіастів. Черговий після цього сказаного, приводячи в приклад різні випадки намагався мене переконати в нехорошості "вилазок" на схожі об'єкти, та ще й в такий час, але після того я постарався роз'яснити йому яка справжня мета тру-експлорера і взагалі такого туризму. Поговоривши ще 5 хв, неспокійні собаки не дали нормально розпитатись що б хотілось, і черговий повинен був їх закликати до себе в середину, на чому наша розмова й завершилась. Тиснути на нього і випрошувати його я вже не став, його прекрасно можна зрозуміти, тим більше мені ще хотілось повернутись нормально в місто і полазити по ньому) Подякувавши, попрощався і направився назад в Золочів, де ще залишалось чимало часу на інші походеньки по абандонах...

















Повні версії фото тут - https://goo.gl/photos/pJksYuoXSkuH7q7K7
#132
Цитата: maxiWELL від 03.02.2016 16:06:58
Ну і..? Я ж не зі Львова, а є на форумі.  ;D
Заодно перевірю чи є ще хто з Києва.

ну я маю на увазі що тут обговорювати київські повсякденні вилазки було б якось не традиційно, звісно якщо це не виїзд експлорівців)
#133
це львівський форум, а не київський)
#134
я тепер вихідний, тому + :D
#135
такі плани, на мою думку, не варто опубліковувати чи розголошувати. причину не так важко здогадатися
#136
Плани / Re: Київ 2016
18.01.2016 01:59:52
так є вже якась конкретна дата поїздки? бо буду їхати в кінці січня на декілька днів
#137
здається я навіть знаю де ця місцина)
#138
в середині цехів декількох є камери але от чи вони взагалі функціонують.. ну і на подвір'ї давніше бачили дві(одна зі сторони паркінгу, а друга на адмінку направлена була здається). можливо там їх і більше.
як все помінялось( а раніше можна було вільно собі ходити по території і не боятись получити дюлів
#139
Цитата: Андрій74 від 24.11.2015 10:07:25
Я дуже сумніваюсь,що знесуть цю будівлю.В Червонограді стоїть досих пір не добудована лікарня,там смерте було набагато більше...
там вже розбирають її, здається на початку цього року вже почали були
#140
Цитувати..на рівні 12-го поверху..
та? тоді скільки там поверхів? здається дев'ять. кожен поверх по три метри(грубо кажучи) дасть нам 27 метрів, якщо не рахувати перекриття. при тому що висота стандартної 12-поверхівки - 40 метрів. питання тоді, для чого таке перебільшення роблять? ніколи не перестану дивуватись з нашої міліції і змі.
хоча мені здається що на цю будівлю вже чекає "знос" після такої події