Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - vasok

#1
Доброго всім вечора. Вже зо пів року тому потрапила до мене от така сонячна панель, але ніяк не було часу нею зайнятися.





Трохи поексперементувавши з нею, помітив такі недоліки:
- розєм кабелю дуже великий, перерив всю хату і не знайшов до чого його можна було б прилаштувати
- на просвіт не було помічено діода шотки
- відсутня будь-яка інтегрована стабілізація

Далі в хід пішли ножниці і зарядка від нокії. При слабому освітленні телефон ніби як мигав індикатором але струм заряду був порядку 5мА, що є смішно мало. При збільшенні освітлення телефон просто видавав фразу "нЄ зарєджаєтся" і переставав моргати, напруга при цьому була порядку 9-10В. Пізніше в старих запасах був знайдений регулятор напруги TL7805 до якого по швидкому, на коліні були допаяні потрібні конденсатори і вуаля, все працювало як по маслу. Так як сонце вже сідало, нормально перевірити схему не вдалось, а від настільної лампи це не діло, хоча струм заряду був вже порядку 45-50мА(це при сонячному прямому освітленні). Після цього все це діло було відкладено в довгий ящик.

Сьогодні вирішив цим зайнятись і от що виявилось всередині



Хочу спробувати інтегрувати всередину стабілізацію, тільки от є сумніви на рахунок стабілізації на на регуляторі напруги, так як це інтегральна схема і вона теж має певне споживання, хоча треба полистати мануал і глянути характеристики, можливо це буде не суттєве споживання.
Думаю ще спробувати на простому стабілітроні, треба експерементувати.
Також хочу інтегрувати USB розєм.

І на останок питання, чи ставити діод шотки, він мабуть буде актуальний тільки при використанні стабілітрона? Що на це скажете?
#2
Про explorer.lviv.ua / Re: Guest book
11.03.2014 19:12:56
Вітаю. Давно читаю цей форум. Дуже класний проект.