Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - onyx

#1
Були недавно на карєрі і хвостовищі, зняли невеличкий відосик
#2
Цитата: Le-i-3o від 29.01.2019 14:30:19
Можу запитати Пашу, а в якому форматі ти хочеш це робити?
Ну я хз, можна спитати яка його думка з приводу того щоб зробити кадастр публічнішим ніж він є зараз, наприклад так як я писав вище, онлайн карта, знаю такі є але там майже ніемає ні координат ні інфи і тимбільше топ.
#3
Спитати бажано Павла Купріча, бо він кадастром займається. Колись дуже давно собі для зручності почав робити http://exploration.if.ua/smap.html    от так само повносити і обєкти з кадастру з інфою, потенціальні обєкти попозначати, зробити категорії і тп, короче було би зручно як на мене. От їдеш кудась, глянув на карту чи по дорозі щось цікаве є, не треба нічо шукати і все таке
#4
Цитата: Bottlehunter від 29.01.2019 13:54:52
Та я хз. Якщо насправді нікому від того шкоди не буде, а тільки користь, то давайте зробимо. Я готовий)
Але якщо є причини на секретність, то може хай вона так і буде.
А кадастр які печери включає? Наприклад та, про яку я в попередньому повідомленні писав, там є?
ну практично повний є по франківській області, але по факту є і значна кількісь інфи по чернівцях, тернополю... на рахунок секретності мабуть варто спитати у спелеологів, як вони до того ставляться
#5
Цитата: Bottlehunter від 29.01.2019 13:52:49
Цитувати
Не зовсім погоджуюся. От наприклад, коли ми влітку ходили в штольні біля Сатанова, я на вікімапії бачив позначену печеру "Христинка". Але коли почитав опис входу (десь там за третім каменем) і побачив той ліс вживу, зрозумів, що тут можна лазити до темряви і нічого не знайти. З координатима було би простіше.
Це точно, памятаю скльки довелось кілометрів по лісу находити безрезультатно, знаючи приблизне місцерозташування вугільних штолень, і знайшли виключно завдяки чуваку який нас до них привів.
#6
Цитата: Bottlehunter від 29.01.2019 13:43:24
А інфу звідки брати? Досі я її бачив кусками, то тут то там
та інфа є, тільки вона чогось дуже "засекречена"
#7
Почитав тут трохи і виникла така ідея, а го опублікуєм повний кадастр печер, з нормальним описом всіми координатами і топами, можна навіть на гуглокарті зробити, з міткми фотками входів і з середини,  щоб зручніше було. По факту наврядчи це сильно збільшить дебіт неадекватів в печери і не думаю що печерам буде якась значна шкода, проте збільшиться кількість нормальних людей які тим цікавляться. Ну так не виключаю що кілька цікавих місць можна втратити, кажанчикам трохи важче жити стане, але в результаті буде рух вперед, будуть відкриватись нові цікаві місця.
#8
Побував там 27 серпня, прикольно, шкода тільки мало часу мав
Трохи фоток https://goo.gl/photos/SEgeQrTnqP8KxEtdA
#9
+, а що за намет такий?
ЦитуватиВище турбази розміщувалось КПП де збирали по 20грн
Пам'ятаю минулого року як там проходив мене так пропустили хоча в туристів що переді мною йшли по 20грн збирали, за свого прийняли))
Взагалі останні декілька років туристів в тих краях дууже багато, і з кожним роком більше.
#10
Пару раз як ходив "повиживати" пробував зняти щось на відео, так чисто для себе, на пам'ять. Подумав може комусь буде цікаво)
Дністер 1 ніч 2 дні, було то здається в грудні, взагалі Дністер прикольне місце там можна досить комфортно жити скільки треба в будь яку пору року.

Кострича-Гаджина 2 ночі 3 дні, взагалі планував там затриматись по довше, але на третій день не витримав тої кількості туристів, так виживати просто неможливо)
#11
Родон - то такий завод у франківську, а що до радону то отримати рак легень можна поживши років з 10-20 в загазованому ним приміщенні, а можна і не отримати. Лізучи в шахту, навіть уранову, боятись радону треба в останню чергу.
ЦитуватиПротяг це добре, значить коменти щодо газів неактуальні. Проте по незакінчених проходках і закинутих виробітках не варто лазити.
Насправді непридатна до дихання атмосфера зустрічається досить таки рідко в закинутих виробітках, одного разу бував на дні глухого невинтильованого ствола і нічо, не здох.
ЦитуватиШахта в відверто поганому стані, там де немає арочного кріплення чи бетонного облицювання краще не лізти.
Там майже ніде кріпі нема, така вже особливість соляних шахт.
#12
тру, тільки про шашки я б все ж не згадував, бо то палєво, за яким неминуче слідує пиздюлі начальству шахти і як наслідок завар залаза.
#13
Цитата: Bottlehunter від 10.12.2015 19:38:47
Свіжа стаття про печеру http://ua-reporter.com/novosti/183212
З двох фотографій печери одна з Криму друга з Кришталевої, автор статті настільки лінивий що навіть не спромігся нагуглити реальне фото
#14
Я нажаль -1, троха хворію :(
#15
На наступні вихідні плануємо повернутись сюди дослідити те що не встигли, в деяких місцях спробувати прокопатись через завали і знайти альтернативні входи в систему про які згадували місцеві. Добиратись зі Львіва можна поїздом  Ковель-Чернівці до станції Заболотів, звідти 15 хв на автобусі до Тростянця і 4км пішки до Джурова.



Отже хто зацікавився пишіть, обговоримо деталі.
#16
йой, завжди вважав з Квасів на Близницю одним з найлайтовіших маршрутів, ну впринципі зимою так, снігу в середньому по пояс, карнізи нормальні на хребті надуває яких в непогоду можна не помітити, але зара нічо такого там не має бути. Взагалі за ті 16 годин можна спокійно і на Петрос сходити(як погода буде)
#18
Цитата: Rasengan від 27.11.2014 09:54:27
Не вірю що там  замурували ( А через вент не получиться пройти не заміченим,ти там бував особисто?На фотос зовсім інакша плитка ремонт планування кабінок з перепадом висоти в 25см,ти хочешсказати що вони зробили повністю новий євроремонт з заміною всієї плитки і на стінах і на підлозі і зрізали 30 сантиметрову висоту,та і на фото прохід за вужчий чим в реальності,і це все заради гермо форточки,і при тому за нецілий рік закинули там все куди нормально вклали фінанси і дозволили наркоманам і бомжам зробити там собі точку ?Тоді куди ми котимся  люди  :-\ id28761382
Не знаю чи замурували там чи ні, бо об'єкт в зв'язку з подіями в країні почав поступово оживати, але вхід без спеціальних знань ти знайдеш хіба випадково ;) Ну і зрозуміло що при проектуванні секретного командного пункту не могли допустити щоб хтось випадково помітив до нього вхід. Всі фотографії, зроблені вже в обєкті, "перехід" зі "спеціального" до цивільного туалетів на фотографії справа.


Ще додам що розміри дійсно вражають, і мав він сполучення багато з чим, в тому числі і з будинками навпроти драмтеатру, де жив дехто хто мав в разі чого туди безпечно дістатись...
#19
Плани / Re: По Львову
28.07.2014 11:29:48
Отже остаточна дата середа, 30.07.2014