Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - explorer

#201
Шукаю бажаючих прокатитись велосипедом завтра.

Мета: провітритись, відпочити, побувати де не були, пофотографувати якщо буде що, накрутити під 100 км.
Умови: покриття від грунтовок до асфальту, відсутність інтенсивного автомобільного руху, середній (може і спокійний) темп. Погода добра, але можливі короткочасні дощі.
Вимоги: справний лісапед, голова на плечах (бажано в шоломі:)

Стартую з вул. Кн.Ольги біля кінцевої трамваю 3 о 8:00. Можливий маршрут в атачменті. Інші варіанти маршруту вітаються. Кінцевий варіант погодимо на місці, якщо будуть бажаючі. Можу прихопити металодетектор, якщо з"явиться ідея покопати. По часу обмежень теж нема (світло бажано мати переднє\заднє на випадок якщо десь купу часу згаємо).
#202
коли 4 роки тому фотографував, виглядало так:

#203
Закотились сьогодні у ліс біля Оброшино. Трохи проїхавши вздовж колії, потрапили на одноіменну станцію. Маштаб як для станції, що стоїть серед лісу (населені пункти трохи віддалені) досить серйозний: кілька колій, довгий перон, монументальний пішохідний міст. Єдині зустрінуті там люди були жителями кількох будинків, що стоять при станції, і чиї собаки счиняють купу галасу. Але мова, власне, не про романтику пустих перонів у лісі, а про те, що довкола невеличкого станційного будинку на пристойній площі розкидані як мінімум 4 вентшахти.

Далі фото:
1. Міст
2. ВШ
3. Ще одна
4. На задньому плані ще дві
5. Тре повернутись подьоргати
6. Розклад на закинутій половині станційного будинку (судячи з дати розкладу, нещодавно закинутій, чи закритій на ремонт).
7. Чудеса логістики (знайдено у лісі).

#204
Можу позичити чорну Терру.
Також віддати пінгвіна :)
На вихідних будеш у Львові?
#205
Вітання! Доречі і мене підсадив на покупку МД після спільної поїздки :))
#206
Привіт, Deviant.

Я думаю, що хтось тут погарячкував трохи. Та й сайт не сильно наповнений був як на таку давню історію. Згоден? Не ображайся :) В цій темі вже майже рік не було відповідей: нашо закидати гімно на вентилятор ще раз?

Стосовно домену - та домен вперше реєстрував я для себе у 2004. У 2005 там був блог, і згодом ще була інша версія форуму. Нічьо не маю проти інших доменів. Make love, not war коротше :)
#207
карта чудова. Шкода, що розміри підписані тільки для "планованих" колекторів а не для існуючих.

Німецько-український словничок дігера:

vorentwurf der erweiterung der kanalisationsanlage - Попередній проект розширення каналізаційної системи
ubersichtsplan - оглядова карта

З переліку умовних позначень:
sammler - коллектор
klassen der bebaung - класи будинків
industriegebiete - промислові об"єкти
rasenplatze - зелені насадження
bestehendes kanalisationsnetz - існуючі мережі каналізаційні
mischverfahren - змішана (каналізація)
trennverfahren - роздільна (каналізація)
druckleitung - під тиском
hauptwasserscheide - загальний вододіл
wasserscheide 2 ordnung - вододілу 2-го порядку

З позначок на плані:
notauslass - аварійний вихід
graben - копати
uberpumpstation - допоміжна насосна станція
das gelande fur abwasserklaranlage - м.б. очисні споруди
bach von ... - потік ...
gewolbtes - склепінчастий
hauptsammler - м.б. головний колектор
uberfall - водоскид
#208
Капча не жива, то факт. Настройки забороняють користувачу відправляти ПП без капчі (яка не працює:) якщо в нього менше 5 повідомлень на форумі. Зменшив до двох (ви як-раз стільки і написали). Тепер все гуд?
#209
Цитата: US5WEO від 17.01.2011 00:33:18
Місцева влада недолюблює перевізників-маршрутчиків) й усіляко хоче викоринити таке явище як маршрутка)) про це відверто лунало в ЗМІ. А ті казяться бо клієнтів втрачають, хочуть проїзд 2,5 грн зробити) Ще до останніх підвищень цін за проїзд водій не міг собі дозволити мати касира поруч, якому платять за проїзд, хоча так безпечніше.
а хто їх долюблює? Чи коли вони когось долюблювали?:) я в цьому підтримую владу теж. Маршрутки на даному етапі розвитку вже своє віджили. Возити дупу касира і платити йому за це гроші нікому не треба - це крок назад (навіть в нашому дрємучему львівелектротрансі це зрозуміли). За ці гроші треба впроваджувати інші системи оплати та інші підходи в організації громадського транспорту.
#210


Всю зиму на Сихові та Науковій робочі натхненно рили ями та втикали стовбчики вздовж вулиць. От нарешті перший результат: минулого тижня 24й тролейбусний маршрут було продовжено до кінця проспекту Червоної Калини.




Хоч це і мізер в маштабі міста, і того що треба б було зробити, але на фоні загальної ситуації та решти міст України це і так велике досягнення, що не може не радувати :)

На черзі - продовження маршруту 2 через всю Наукову до Стрийської (90% стовпів вже стоять).

на тролейбусі, правда, не покатався. За те велосезон відкрив :)
#211
За час самостійного життя всюди де можна було впхати люмінісцентні - вставляв їх. Іноді після того як псулась чергова лампа розжарювання (наразі їх стало 7 штук). За 3-4 роки жодна не згоріла. Виробники різні (Volta, Electrum, Maxus, ще дві не пам"ятаю чиї, але вмикаються секунди 3-4 - страшенно бісить). Всі ніби не з найдешевших, всі теплі. Різних форм-факторів. Жодних нарікань на їх світло нема, навпаки - приємніше.
#213
Working Man's Death - фільм про Донбас
#214
Тільки на вихідних два дні гуляли Тернополем :) позитивне місто.
Стандартні ВШ в багатьох дворах у центрі. Лазили тільки зверху містом :) мушу сказати, що на різдво Тернополь просто мертвий :(
Їхати дуже зручно: зранку рейковий автобус довозить за півтори години за 25 грн. Вечором їде назад. Білети на нього треба брати завчасно, бо зранку в нас купити їх раз не вийшло. В кіосках доступні зручні путівники з маршрутами всіх тролейбусів та маршруток.
#215
Пам"ятник дігеру у Тернополі  :)
#216
Вітаю :)
Здуров"я та величезної любові, доброти та терпимості до всіх, і дописувачів зокрема ;)
#217
Цитата: ostin_ex_leopolis від 23.12.2010 20:54:50
  Можливо, explorer мав на увазі, що точка № 6 - це і є приблизне місце. Бо в іншому випадку випливає, що форт би тоді мав лежати на два км східніше. А це занадто близько до міста. Принаймні мені до рук не потрапляла така мапа.
  До речі, порадьте як копіювати чи вирізати певні елементи зі супутникових зображень. Потрібна якась програма? І чи існує якась програма, за допомогою якої можна би було накладати одну мапу на іншу, співставляючи територію. Просто я це роблю, так би мовити, вручну. Тобто на воко. Використовую лінійку, циркуль тощо.
  А стосовно тих кілець мурів, то я вже переконався, що дуже багато плутанини. Та й взагалі, внаслідок зіставлення, порівняння різного періоду мап і планів міста, випливає, на жаль, що багато з них або не існують, або перебувають на закритій території. В реальності мав змогу бачити лише форти на З'явленській горі та, звісно, комплекс Цитадель.
  Напевно, учасники форуму погодяться, що найбільше запитань виникає стосовно другого, меншого кільця. Можливо explorer і мав на увазі форт зі системи меншого кільця. До речі, і напрям, і відстань підходять.

  А загалом, якщо хтось має змогу і бажання, можна було би спробувати прогулятися в пошуках слідів того меншого кільця десь приблизно в районі Левандівки. До речі, не заслужено ці місця трохи недооцінюють. Достатньо особливий, з точки зору історії Львова, район. Наприклад, як стосовно першої половини дня у суботу?

Софт для накладання мап і розрахунку координат на них є - oziexplorer. Результат роботи того софту - картинки, які я і виклав... і написав, що точки 2-5 то і є земляні украплення - т.з., в нашому випадку, "форт". На обох фрагментах ці точки стоять в тих самих координатах. Точка 6 ні до чого. По ній можеш судити про відносну якість прив"язки мап (поворот залізниці).

Дивлячись на мапу 90-го року можна знайти на місцевості і подивитись що зараз знаходиться на тому місці. На мапі 1931 року видно, що там було до цього.

Якщо просто подивитись на мапи міста, то стане зрозуміло, що мова йде про зовнішнє кільце...
#218
Цитата: ostin_ex_leopolis від 22.12.2010 22:06:14
ЦитуватиАвтор: explorer 
Цитата
Цитата: astrolon від 16.11.2010 09:37:49
Форт на Скнилові.

Тепер він об"єкт на висоті 310 (можливо)


Території де стояв той форт на наведеному шматку генштабівки взагалі нема. Він більше ніж на 2 км східніше від пропонованої точки...



Привіт усім учасникам форуму. Оскільки вже давно цікавлюся фортифікацією (і не тільки: архітектура, Львів. Словом, цікавить урбаністика), у мене виникло запитання. Що мав на увазі explorer стосовно 2 км східніше?

Привіт, ostin_ex_leopolis.
Дивись у атачменті: точки 2-5 це, власне, форт на мапі 1931 року, та те саме місце на мапі 1990 року.
#219
Може то водозабір "Стрий"?
#220
Цитата: Theslavik від 08.12.2010 19:11:04
Скільки не ходив по магазинах з технікою, помічав що в теперішніх "електронах" якість зображення значно гірша за китайські, чи малайзійські, то хто ж їх куплятиме? :-\
Мені здається, що в них просто інша цільова аудиторія.
З особистого досвіду можу сказати: не переобтяжені функціональністю, ціною, та високою якістю картинки телевізори, переважно купують люди, що погано бачать, не хочуть додаткових функцій, та несильно забезпечені фінансово. Тобто пенсіонери.