Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#2721
#2722
Оооо, Хулі-Ганка як завжди жжот! Що ж, вітаю! І фоткати в неї теж зачотно виходить, в мене навіть кілька роздрукованих її світлин є :) Щиро радий за неї! :)

Додаю кілька підлих фоток самого фотографа :)
#2723
Всі звіти перенесені сюда
#2724
Гарно! Цікаво було б сфоткати хоча б одного бобра!
#2725
Дякую за допис. А мапу викладай обовязково в Картографію!
#2727
Гуд. Ідею Підтримую. Цікаво було б якби хтось виїхав на точку злиття Полтви і Західного Бугу, що знаходиться у Бузьку. Якшо на форумі є хтось з Бузька - відгукніться. :)
#2728
А там спеціальна якась фігня є. Вкопана в землю біля основного телескопа. Спеціально шоб досліджувати плями на сонці.
#2729
Знайшов гарний документик про нашу Львівську станцію локації супутників. Є фото, блок схема, опис роботи і призначення. Виявляється їх в Україні декілька, тобто не лише ця одна.

УКРАЇНСЬКА МЕРЕЖА СТАНЦІЙ КОСМІЧНОЇ ГЕОДЕЗІЇ ТА ГЕОДИНАМІКИ (Укргеокосмомережа)
#2730
Цитата: deadmeat від 28.01.2010 11:49:19
Прикинь я також вчора там був!

Ти напевно з манівцями був? Ви якраз пішли вперід коли ми виходили з приміщення, де нам ше показував як вони плями на Сонці фотографують.. Тому напевно і не перетнулися :)

Якісь фото маєш?
#2731
Цитата: Forest від 28.01.2010 11:15:45
Краса неземна :) Цікаво як там з можливістю офіційних екскурсій?

Без питань. Вони раді все всім порказати. Троха згодом Коржик обіцяв викласти контакти. Зрештою, Манівці на них ще й заробляють, водять туда людей за гроші.
#2732
Навколо і справді все забудовано віллами. Але територія обсераторії також чимала, видно з гугла. Сам телескоп випущено ше в 50-их роках і для серйозних робіт він, ясне діло, не годиться. Але місяць у ньому видно Супер! Працівник там був 1, все тепер на сигналізації і підключено до пульта. Абсолютно тверезий і без зовнішніх ознак залежності. Є в них і компютери для обробки даних.

А занесений він власне завдяки лазерному дальноміру який має цілком пристойні характеристики і є в єдиній компютерній системі з аналогічними обєктами по всьому світу. Зрештою, хоч великих телескопів - їдь у Крим. Але там напроситися на екскурсію не так легко як тут.

Ще є метеостанція, на якій тренують майбутніх студентів метеурологів :)

Зрештою, а чого ще можна чекати від телескопа встановленого в межах міста? Йому зайжди будуть заважати паразитна підсвітка і бруд в атмосфері. Але для мене, людини яка ніколи нічого подібного не бачила, все це було дууууже цікаво.
#2733
Ше зліта планував туда попасти. Основна ціль - побачити поверхню місяця з хорошим зумом. гАстрономічна Обсерваторія знаходиться в Брюховичах на горі, неподалік траси. І от вчора випала нагода.

місяць гарно можна спостерігати лише в безхмарну погоду і в районі 21-25 чисел. Потім він стає занадто сильно освітлений, зникають тіні і практично нічого не видно. Також можна подивитися на Марс і Сатурн. Правда можливостей телескопа недостатньо щоб побачити рельєф. Але принаймні шо це диск а не точка видно 100%

Дадько що проводив екскурсію дуже гарнго і багато всього розказував. І про зірки, і про астрономію, і про будову телескопа. Виявляється що після того як навівся ан якусь зірку слід одразу ж включити вбудований в телескоп двигун, який його рухатиме і компенсовуватиме обертання землі. Інакше картинка весь час буде рухатися. Розповідав як вони знаходять нові планети, як за допомогою Фотоелектронних помножувачів міряють інтенсивність світла зірок.

Розказував про установку яка за допомогою лазерів дозволяє вимірювати відстань до штучних супутників землі з точністю 6см!!! Єдина діюча в Україні! Вона може використовуватися, зокрема, для калібрування GPS приймачів.

Щоб попасти туда, їдучи з Брюхович Вокзалу у Львів на Замарстинівську перед залізничним переїздом і Чебуречною з Озерами слід звернути з головної дороги лівіше, але не зовсім вліво, а власне лівіше. І далі прямо, потім під знак цеглина прямо і за вказівником направо. Зрештою. На вікімапії все гарно видно.

Coordinates: 49°55'5"N   23°57'13"E

лінк на Вікімапію


Думаю Коржик викладе телефонні координати того працівника, який так чудово нам проводив сЕкскурсію і не взяв за це нікопійки. Вибачайте шо нікому не сказав, бо самі примазалися до іншої екскурсії. Та й місця в машині ітак не було. Кому цікаво - дзвоніть, домовляйтесь. І викладуйте свої враження!

- перших два фото - Обсераторія
- Апаратура реєстрації інтенсивності зірок
- Телескоп
- місяць без зуму
- Прицілюємся
- Так воно виглядало з зумом. Соррі за розмитість, ужос як зимно було + нестиковка оптики фотіка і обєктива:)
- Диск Марсу. Та ж причина Розмитості. Оком видно значно краще.

До речі, максимальний Зум 400Х або 33,3 фотоапарати Зелі :)

Додано: Виявляється Люди з "манівців" беруть по 10 грн з людини за екскурсію в Безкоштовну Обсерваторію. За Організацію. Так шо ходіть краще з експлорером, в нас тут Безкоштовно. :)
#2734
Дякую. Гарна інформація. Маєш перший плюс від мене :)
#2735
Дякую. Гарні фото. І шо, оті пару каменів то всьо шо там можна побачити?
#2736
Фото з Підписом "Рахів" зроблене насправді в Татарові. Той вокзал добре знають туристи і Рахівський на нього ані краплі не подібний.



#2737
Вчора Одержав від Хулі-Ганки листа наступного змісту:
"Там в експресі хочуть чимось заповнити четверговий номер- просять
матеріал про будь-які акції, поїдки-вилазки: шо були, будуть.
якшо хоч, можем їм кинути якийсь матеріал від експлорера"

Звісно шо я дозволив :) Побачим шо з того вийде
#2738
Гарний документик. Не знав шо саме це і було на території під якою тепер Південно-Західний колектор.
#2739
Гм. Цікаво, чому тобі не видно. Шо за монік, бравзер? Здається абсолютно нормальна картинка. Зрештою, є в шапці "Показати Нові Повідомлення"
#2740
Та чули вже, чули. Не треба тим повідомленням всюди срати. Як буде народ лізти - все рівно напише. Про тебе не забудуть ;)

Ти б краще для знайомства звітик-другий виклав ;)