Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#3021
Плюс і від мене. Я завжди казав - який вигляд, така і продукція :) Костурбаті плити довіри не викликають. Напевно беруть ціною.
#3022
Ше один сайт з старими картами Львова. Прислав Petr Lender. Більшість з них в нас вже є, але не зле мати пару сайтиків напрозапас, якшо якісь з них закриються.
#3023
Цитата: t309 від 24.10.2009 13:02:51
їду машиною, є ще одне місце телефон 8068пятдесят47шість00 Тарас

Ужоссс. КОго ж ти стільки набрау? Зеля може звісно з Дексом на поїзді. Той також їде з дівчиною. Але то якось некрасиво виходить - їхати з нашим сайтом і нікого не взяти з учасників. :(
#3024
Ну то нашо вам електрички? Якраз є два місці в машині
#3025
Гуд. Думаю пиляти зовнішні ручки нема сенсу якшо двері надійно закріплені зсередини. Самі відлетять при спробі їх відкрити. Якшо є як кріпити - зсередини можна примотати стальним дротом. Маю 2мм, 100м: оцинкований. Кілька витків - фіг відірвуть. Плюс є можливість зробити це щільно, без зазорів шо полегшують вилом.
#3026
Супер! Хто їде машинами пропоную завтра збиратися о 10 годині на зупинці за поворотом біля Макдональдса на Липинського.

Окремо наголошую: на 10 годину по сьогоднішньому часу. Бо завтра, курча, переводять годину на 1 назад. Але я раньше понеділка жити по новому часу не збираюсі і вам не раджу. До речі, виявляється шо годину переводити в союзі почали тіко в 1981 році! До того жили си нормальним життям і мали то всьо в носі.

Є два вільних місці. Одне в Тараса і Одне в мене. Хто з меньших до мене, більші - до Тараса. Решта електричкою чи маршруткоу в Броди. Там машинами доставимо вас до обєкту.

Обовязковим елементом вилазки буде смаження  ковбасок на вогні. Так шо пропоную ними запастисі. Як і капапе та горівкоу. Ну і далі стандартно: шкари, світло і тому подібне.

Хто їде зі мноу(і переді мноу також) - прохання не спізнюватисі.
#3027
Був в тих районах вчора. Грунтово-камяниста дорога від Пустомит аж до станції Наварія йде попри джалізницю. По обох боках - індастріал. Впізнав фото Сока. Частково робочий, частково ні. Дороги кілька км. Закінчується тупиком. Фтрафити на неї можна якшо їдучи в Сторону Львова повернути направо на 1 поворот раніше ніж треба, перед мостом. Фото не робив бо була темна ніч, але потенційно район я си запримітиу. Для фотосесій фсяких чи автоквестерів якраз гуд. Глухо, темно, відносно далеко, купи місця де сховати маркер.
#3028
З перечисленого є всьо. Але бачу все ітак вже знайшлосі. На рахунок ланца - можна відкусити/відпиляти від того шо вже є. Його там ітак явно забагато :) На наступну вилазку постараюся бути

ПС: Інші Двері зсередини також можна закрити на колодку. Стратегічний хід. Якшо базарники чи ЖЕК захочуть його розблокувати - то взлімувати прийдеться дві. Колодка в мене є.
#3029
Дякую! Для себе найшов, шо проїзд Крива Липа з моєю Улюбленою хмільною бочкою - це колишня Жовтнева і ше колишній Пасаж Хаусмана (Hausmana Pasa?). А я думав шо то автентична назва.
#3030
та нє, стояли військові регулювальники з паличками, кілька бобіків.
#3031
Нині о 10 годині на вулиці Вінниця (та шо зєднує Тунельну і Шевченка) на зізді в зону стояв БТР, кілька військових вантажівок і кілька фур американського зразка з відкритими платформами ззаду.


Хто шо знає про це? Невже країну і справді врятують масові розстріли? :)
#3032
Знайшов на х3М сайті цікаву статтю по Спорядженню. Почав читати - шось дуже видалося мені дуже знайоме. Після 3 речення поліз на експлорер порівнювати. Виявилося 1:1. Вже в кінці зувидіу сцилку на Оригінал. Що ж, переклад мені сподобаусі. Ну і приємно :)

ПС. В коментах багато писалося про каску і чи вона потрібна. То особисте діло кожного. Але при спуску в Південно-Західний колектор вона мені реально помогла, лишилися незлі такі зубці:)

#3033
Дуже цікаву думку прислав мені один зі знайомих хто вчиться в тому закладі. Він також був в тих підвалах і має троха інше бачення:

"
Друже, вони щось ховають. По-перше, я ще раніше чув, що храм був добудований на початку століття і кістки не можуть бути ранішими ніж 1905-1920 рік. По-друге, свідчення, що це монахи не реальне, я там бачив залишки багатьох дітей, навіть немовлят. По-третє, на власні очі бачив принаймні два проломи в черепах. По-четверте, я чув специфічний запах, і хоч я і не патологоанатом, але розумію, що такого не може бути в кісток, яким 250 років. По-п'яте, деякі кістки торчали з бетону, це можна побачити і зараз. Це може би нічого не говорило, якщо бетон, як будматеріал широкого застосування почав використовуватися у 20-х роках ХХ століття. Я переконаний, що це люди, які бачили 20 століття. Ці люди щось приховують.
"
#3034
Цитата: wanderer від 22.10.2009 11:15:10
Якщо виходить що до приховування останків жертв нквс нічо то все не має, тоді звинувачення в бік церкви експлорер відкликає ?

ЦитуватиДивна річ: але у Львові, колисці Української демократії та патріотизму, культурній мецці та столиці національно-визвольної боротьби - власну історію брутально закопують в землю. А саме, рештки закатованих НКВС патріотів України хочуть тихцем перепоховати, без зясування особи, обрахунку кількості чоловіків, жінок, дітей, історичних досліджень і всього решта, що є доречним та потрібним з наукової точки зору. І це всього за кілька метрів від облдержадміністрації!

Ти хоч сказати шо якшо кістки не НКВС - то треба їх закопувати в Ящиках у Брюховицькому лісі? Незгідний. Знаю шо археологи кожну кісточку, кожен черепок цінують. не кажучи про "хрестики і медальйони" шо були знайдені між ними. І при чому тут вся церква, ми говоримо про конкретного священника і конкретний випадок.
#3035
Уууууу, файні новини!
#3036
на мою думку також багато фактів, шо були згадані на початку опущені. А саме: ховання костей в Брюховицькому лісі, гроші Гранду(священник не мав 300 доларів, хтось в це вірить?). А чого вартує лише фраза:

"я тут роботу почав самовільно, знаючи, що коли запрошу, ніхто не прийде, а як навпаки — то зразу кинуться. Так і сталось. Тепер мають велике поле праці – хай працюють"

Вершина Казуїстики, ІМХО.

Взято звідси

Але на разі я вважаю шо всьо гуд. Ціллю Посадити батюшку я не задававсі, просто хоітв дізнатися правду і не дати загинути історії. І, я вважаю, свого добився.
#3037
Цікава стаття про Єзуїтський костел є тут. Виявляється там 2,5млн книжок!!!
#3038
"Нам було доручено перевірити інформацію щодо того, чи є кісткові останки, знайдені в криптах церкви Блаженного Климентія Шептицького у Львові, останками жертв політичних репресій. Упродовж двох тижнів ми працювали над цим. Перевірили кості, що були підготовлені до упакування, кості, які були уже запаковані у ящики. Зорієнтувалися з останками, що лежать у другій крипті, що до кінця не розчищена. Вчора я передав свій висновок управлінню охорони культурної спадщини Львівської обласної державної адміністрації", - повідомив сьогодні, 18 вересня, ZAXID.NET начальник КП "Доля" Ярослав Онищук.

Я.Онищук повідомив: "Ми знайшли тільки кісткові залишки людей, яким є не менше 250 років. Ми знайшли супровідний матеріал: залишки поховального одягу, залишки монаших параманів, атрибути культу - хрестики, іконки, медальйон апостолів Петра і Павла, медальйончик Йосипа з Дитятком. Відтак ми можемо датувати захоронення першою половиною - серединою 18 століття".

Він додав: "Слідів механічних пошкоджень на кістковій тканині, наприклад слідів кульових поранень, на жодних кісткових залишках знайдено не було. Тим більше, що кістковий матеріал має специфічний темно-бурий колір. Такий виникає від тривалого перебування у закритому приміщенні. З усіх виявлених даних ми зробили висновок, що досліджений матеріал може датуватися першою половиною-серединою 18 століття".

За його словами, рішення щодо подальшої долі костей уповноважене приймати управління охорони культурної спадщини ЛОДА.

Нагадаємо, що кості знайшов настоятель храму о. Себастьян Дмитрух, який з помічниками розчищав підземелля для влаштування у ньому галереї. Церква Блаженного Климентія Шептицького визначена УГКЦ музеєм сакрального мистецтва, де реставруються і зберігаються твори сакрального мистецтва колекції "Ставропігіон".

Ярослав Онищук звернувся до настоятелів львівських храмів, що у разі, якщо вони мають підозри, що у храмах можуть бути захоронення жертв політичних репресій, звертатися з такою інформацією до КП "Доля" - спеціалізованого, уповноваженого підприємства.

(c)
#3039
Ключі є в Юзера(бо найближче живе) і Інкогніто. Всі бажаючі можуть брати в них і робити си копії.
#3040
Пропоную проїхатися в цю неділю в Броди. На Ракетні шахти. Вже підписалися Інкогніто,Рой і Експлорер з дівчиною. Хто бажає - може своїм ходом на маршрутці. Якшо б хто мав ше машину - було б взагалі супер.