Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Indigo

#307
а як же технічне озеро!??? :o ::) в кінці тої вулиці є пожежна частина (по ходу на дві машини),там же два-три поверхи, де живуть пожежники і в дворі озерці.штучне. бетоноване.там навіть рибу колись запускали.ніколи його не бачив зимо. тіко літом там ходив
#308
дякую. я старався. надихає на наступні вилазки і теми. ото зараз наберу ше один звіт. лазив сам. об'єкт в Брюховичах
#309
На День прапора і День Незалежності я провів екскурсії Левандівкою. Управління культури ЛМР вирішило цього року центром святкувань зробити саме цей спальний район. Не буду розповідати про славну історію району - ви і без того її непогано знаєте. Власне з Експлорера ;) я собі деяку інфу підчитав перш ніж розповідати людям про пацанячий імені гаріка крічєвского 8) славний район міста.

День перший - 23.08. Роверова екскурсія. Збір біля "Тарона" на 18:00. Оголошення робились через ЗМІ(Львівська хвиля, Наш репортер, 12 канал) ну і Фейсбук. Власне завдяки соцмережам зібралось більше 10 роверистів бажаючих погасати великою бандою по всій Левандівці. Точну к-ть важко сказати, нас було більше 10,але не більше 15 - це враховуючи трьох гідів: мене, Остапа і Василя (вони місцеві, і більше розповідали/показували ніж я - хлопаки працювали дуже класно). Трошки про слухачів: були з інших районів міста, було як мінімум одне подружжя, був батько з сином (дядько возив малого на рамі дитя десь 8ми літ). Був один класний дядько - Ярослав Рущишин, підприємець і гром. діяч - я про це дізнався згодом, наступного дня.

Під Тароном ми послухали про межу Левандівки і Богданівки - там є один старий будинок довоєнний.

Далі ми поперли на Рудненську - на території молокозаводу ше є залишки другої лінії оборони міта, побудованої австріяками до
Першої війни. На другому фото всі розглядають карту, де видно ті шанці. стягнута з якогось сайту мілітарної історії.

Далі по Гніздовського виїхали на Широку, де наслухались багато цікавого про перший Народний дім Левандівки, Дерев"яний костел на перехресті Широка-Левандівська-Сяйво-Повітряна та багато іншого.

короче додаю карту поїздочки - там приблизний маршрут якого ми тримались. Орієнтовний час, за який ми хотіли встигнути про все розповісти - 3 години. НЕ ВКЛАЛИСЬ. коли потемніло Рущишин поїхав по справах, батько з сином теж поїхали, і ще один хлопака,але до кінця їздило все рівно немало людей. закінчити ми планували на Білогорщі, біля музею. але в 22 годині ми вже не хотіли перти аж так далеко і про то колись селище, а тепер частину Залізничного району я розказував на поч. вул.Білогорща - ми там заглянули в люк під яким видно частину великого левандівського колектора. екскурсія була халявною, всі залишились задоволеними. :)

День другий. 24.08 -в обід всі, хто мав святковий настрій пішов під залізничну лікарню. Там починалась піша екскурсія. на неї прийшло майже стільки ж людей (а більше і не треба!), всі слухали уважно не перебивали і не ставили незручних питань, головне шо не розповідали "від себе". я особисто цього остерігався. була одна бабця, яка спеціально заради екскурсіяї приїхала з іншого району :) - я бачив як вона потім сідала на тролейбус до центру. найважніше шо на пішу прийшли журіки, звідси: http://zbruc.eu/node/12027 і з Високого замку. Обоє - жителі району. Щодо статті на Збручі, то там є деякі помилки, ВЗ ще не бачив і не читав.
Основною вулицею в нас була Повітряна, та прилеглі до неї того всього хватило також на три з лишнім години. ми розказали і про холодокомбінат, і про кінотеатри. і про церкви, і про аеродром, і про унікальну вуличку Параджанова (вона одна така на всю Україну), і про парк - короче про той район реально можна і треба говорити годинами.
Закінчували ми пішу екс. розповідями про старі польські водяні колнки біля парку, біля будинку свідків єгови і знову ж таки про Білогорщу, і тамтешній музей.

Тому ще раз дякую Експлореру за то шо він є і є тут корисна тай провірена (тому достовірна) інфа. Тепер ЛМР планує ше якісь заходи на наступні свята робити знову на околицях: Рясне, Збоїща, Майорівка тощо. На Рясному я не проти знов ось так попрацювати(так як там живу). але то шетільки в планах.

лінк на курту веломандрівки: https://maps.google.com.ua/maps/ms?msid=212991228724843665767.0004e3c18e8347699684d&msa=0&ll=49.843559%2C23.981481&spn=0.007957%2C0.01929
#310
В цій темі згадується таке місце як "Саліна". В кінці червня там щороку відбуваються поминальні заходи за жертвами НКВД, які втікаючи від німців знищили близько 3500 людей і кинули їх до тих самих шахт.
однак про це згодом...
Я пофоткав трохи залишки адм. корпусів і будиночки, які залишились після санаторію. Наступного тижня всі враження викладу на свому блозі.
Знаю, шо є там ше залишки костелу, унікальна каплиця св. Кінги і будинок інженера(австрійських часів).
Я ше не все облазив. Там справді є на шо подивитись. Досить добре збереглась будівля адміністрації шахт(та що з маленькою вежею і годинником на ній). До входу ведуть масивні металеві сходи, які збереглись майже ідеально. В цокольному поверсі я виявив цегляну колону з цікавою кладкою цегли(скидається на залишок гвинтових сходів, але перше враження помилкове - це опора).
З самих шахт більш-менш зберігся аварійний (він же вентиляційний) шурф (той, на якому лежить хрест). Поруч з ним є братська могила, де в 1941 було поховано близько 500 жертв режиму. На фото, де є тризуб - шахта, в яку кидали живих і мертвих. Власне тому вона недіюча і засипана. Там знайшло свій спокій близько 3000 осіб.
Зараз в мене трохи мало часу шоб то все докладніше описати,але наступного тижня я допишу.

Маю дві док. книги про це місце і знаю, де є матеріали про Саліну в мережі, тому далі буде...
А взагалі, якшо хто буде мати бажання поїхати в Добромиль, то попередьте будь ласка. Я не встиг там все облазити, але хочу.
#311
класні розповіді! Дякую!
З усього розказаного знав лише про друге голодування в Києві. З цих братчиків шо на фото знаю лише Андрія Хавунку.
Щодо Холодного Яру, то минулого року кілька теперішніх братчиків (і я в т.ч.)та й з попередніх поколінь їздило туди. Щоправда, за зовсім інших умов і під іншим приводом,але там тепер дуже гарно - знамениті місця.
#312
Цитата: inkognito від 08.03.2013 19:52:47
Було, пахне бояном. Воно, від 6-го фото нижче?

Так. воно :-\
#313
За Рясне-1,за заводом "Електрон" є велика промзона, там тягнуться колії. Поруч з розвилкою колій натрапив на цікаві споруди:маленькі цегляні будиночки(2 на 3 м). Всередині в них цікава штука: їхня "підлога" на глибині 3-4 м,бетонована,і при тій "підлозі" добре видно в стіні круглі отвори (схожі на труби), діаметром бл. 80 см. Будиночки близько один від одного.
Можливості спуститись вниз там нема-драбини були,але вже нема. Спутитись(і піднятись назад) можна хіба з мотузкою.
Якшо кого зацікавило-то можна сходити. Розташовані недалеко від рясненського моста
#315
В свіжому номері газети надибав. Стаття про доведення до ручки 49-го заводу (на ньому робили вимірювальні прилади). Не знаю як тут з таким використанням, але факт залишається фактом.

#316
в 2012 теперішні братчики витягнули на ключ ...гармату! невеличку,але туди її тягти було нелегко.

Щодо значків... Наприкінці 2010 чи на початку 2011 СБЛ має нові значки виготовлені до 20ої річниці створення організації. вони круглі, з тою ж "кляксою", і роками(1989-2009)
#317
ше таке.
може чули,але в цій темі того нема.
Цвинтар для тварин (десь біля Сихова)
http://zik.ua/ua/news/2012/12/14/384038
http://archive.wz.lviv.ua/articles/56326
#318
Я був в листопаді 2011 року на цвинтарі нім. військовополонених(той шо за 81ою школою). там дешо змінилось. над одною з могил була табличка з інфою про похованого в ній і деяка "творчість" невідомих.
#320
так як відсканувати не маю можливості, краще буде зустрітись і дати на сканування-там і сканувати мало що.там десь 30 сторінок
#321
Є на Камянці будиночок "Просвіти". Вони в 2002 році видали брошурку на 30 сторінок про свій "мікрорайон"- "Слово про Баторівку (Кам'янку)". Я в тамтешній бібліотеці взяв книжечку. Інфа подана так собі, але є шо почитати про фанерний завод. Я хочу сфоткати її, шоб якось її сюди залити. Я думаю краще буде всі фотки в rar-архів, і вже його сюди помістити
#322
Знаю ше цвинтар на Сихові.наскільки він старий/новий не знаю.Був там ше в 2007 році.чи він діючий чи ні також невідомо ні мені,ні тим людям,які мені його показали.
Зрештою можна зробити вилазку туди.попасти неважко охорони ніякої тоді не бачив.хіба родичів усобших.паркан легко перелізти,або зайти по-людськи.
Знаходиться недалеко від вул.Антонича.на карті виділив вул.Кавалерідзе і Антонича(там раніше була кінцева 22ої маршрутки).Можна також попасти на нього з вул.Зеленої-перейти коліїї ст.Сихів
#323
Я читав в якійсь книзі такого собі І.Лемка,шо в тій "Вежі" був перший у Львові відік.о! :D
#324
також додам кілька фоток.згодом докину відео,якшо мої відео не надто гірші від того шо є.
була б така можливість,додав би сюди ше гільзу,яку взяв собі напам"ять після бою ::).знайшов цілих три таких
На одному з фото - пульти керування піротехнікою,яка вибухала на вежі.
#326
Смаль-Стоцького, 10.Біля порогу входу в під'їзд.