Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#2121
Наша Ялинка :) Знак привезли Кияни. Близька присутність Чорнобиля дається взнаки
#2122
Гуум відмовивсі. Пропозиція в силі. Зголошуйтесі, поки не віддав на поталу місцевим ботлдрінкерам
#2123
Свєткував прихід 2011р на Пасічанці. В порівнянні з минулим разом - людей на хребті було значно більше, приємно :) Зустрів Ярему (KJAR), він зайняв "нашу" минулорічну колибу. Зате поардив що далі по хребту є незайнята супер-пупер хата. І справді, майже під Підсмеречком на чудовому місці є чудова нова, світла і тепла "хата" з купою дров. Недалеко від хати хрест і вид на Надвірну.

Йшли цього разу троха іншою дорогою. З Пасічної біля зупинки є міст і велика зелена блєха з назвою лісництва. Тут починасі зелено-біле маркування яке веде аж до Підсмеречка, воно ж і на карті Горган. Не зблудимо. :) Тракторною дорогою виходимо аж на сам хребет. Було -10 весь день і досить сильний вітер. Але назагал прикольно!
#2124
Класно! Думаю всі ми вивчилисі на продукції цього комбінату. :) Шкода шо він в такому плачевному стані.
#2125
Цікавих місць та непомітності для навколишніх :) А також сил для реалізації планів!
#2126
Суцілдьні хмари :(
#2127
Вітаємо всіх з Новим Роком і Різдвом Христовим! Бажаємо. Думаю це банально. Просто приємно що Ви є нашим учасником і зараз  читаєте це повідомлення. Найважливіше чим цей рік відрізнявся від попереднього - форум утвердився і зажив самостійним життям без участі адміністрації. Зявилося багато нових людей, багато нових цікавих тем, нові розділи та модератори. Вже тепер можу признатися, що саме це і було моїм потаємним бажанням минулого Нового року і, що головне, воно здійснилося! Дякую всім Вам хто брав у цьому участь. Наступний, третій рік після відновлення діяльності форуму, повинен утвердити вже здобуті позиції цікавого, унікального, дружнього та інформаційного ресурсу. Звісно що шляхом наповнення існуючих розділів контентом. :) А також, можливо, зробити якісний крок вперед.

Ми є частиною Львова і ми всі разом робимо його цікавим! Тож веселих свят і нових ідей!

З Новим Роком!
#2128
Ок. Розмір М, забув написати
#2129


Віддам на добрі ноги, бо купив си нові. Недоліки - великі, замок на ширінці не защіпаєсі (а мо то і перевага), активно юзані 5 років. Мембрани нема. Зато не промокают ще досі і завжди тепло, деколи аж занадто. Не продуваються. Зато всередині підкладка місцями протерта до ущільнювача. Тєжко налазять на лижні черевики, але все ж таки налазять :) А всередину їх не заталуєш, бо грубі. В замків на кишенях обірвані язички, але ше працюють. Є шлейки, теж робочі хоч виглядают не перша кляса.

Одним словом - якшо комусь треба - віддам за пиво. На гуманітарці будут дорожче, бо важат дохолєри.
#2130
Плани / Re: Ялинка-2011
29.12.2010 13:02:41
#2131
Надодачу: вулиця придатна для навчання їзді. У Львові для цього є три точки: Брюховичі - маленький майданчик, купа ламерів, бетонна стіна. За МревДАІ - велика гарна вулиця, але купа спідерів і мєнтів з автоматами. Ну і деякі особи жіночої статі не люблять коли інші дивляться як вони вчаться. А ця вулиця - якраз, досить довга, пряма, безлюдна. правда в кінці ями, але до них можна не доїжджати а розвертатися і їхати назад.
#2132
Досить цікаве місце, дякую що звернув на нього увагу. А чо всі фото Чорно-білі? На плівку не схоже...

Ну і Блека як завжди на висоті. Читаємо про Гряду на Кастлес
#2133
"abandoned places are guarded?" - Not all. Some are guarded, some are without any sequrity. The New Rozdil sirka has some gaurd but it is easy to get acsess. Mo details in MSN .
#2134
Знакове Фото коло Спліту. Дівчата там красиві :)
#2135
Hi! Welcome to Explorer! Feel free asking me about industrial and abandoned places in Lviv and region.
#2136
Їдучи з оглядин монастиря в Розгірче у Львів вирішив відвідати одне цікаве місце у Лісі під Миколаєвом. Називається воно Прийма і вікіпедія пише що це "Найдавніше поселення типу "мисливський табір" у печерних умовах материкової України (вік - близько 45,5 тисяч років)". Та найцікавіше чого його варто відвідати - це абсолютно фантастичний та нереальний зовнішній вигляд цього гроту-поселення.



Грот розташований півтора кілометри від дороги. Та добратися до нього непросто в плані орієнтування. Бо якшо знати - йде до нього нормальна дорога. Знаходиться він глибоко серед лісу, мабуть тому й не є зпаплюжений та засраний. На Вікімапії все виглядає просто. На місцевості троха складніше. Ми добиралися дорогою з Верина. Це якшо звернути з траси Львів-Стрий на Новий Розділ. Проїхавши вказівник населеного пункту через 250м бачимо знак роздоріжжя і курган зліва від дороги. Тут паркуємо автомобіль, далі підемо пішки. Хоча на 4 ведучих доїхати можна під самий грот. Теж стосується і велосипеда.





Йдемо дорогою в сторону лісу, досить скоро метрів через 300 бачимо ще один хрест. Далі звертаємо на нижню дорогу що йде зразу в ліс, нею йти кілометр. Характерна ознака - йдеш як в рові чи окопі, бо обидва боки стіни землі. На місцевості багато відгалужень, та правильним напрямком є найдальший пологий. Тобто весь час низом якомога далі. Скелі з Яру прекрасно видно. Напевне тут колись текли ріки.

З першого ж погляду грот вражає своєю незвичністю. Так ніби збудований він на кістках якихось велетнів, чи то пак дерева вросли в нього. Є три рівні. Найнижчий не має жодних печер. Два вищі - мають невеличкі придатні для життя. Трохи осторонь є ще одна печерка і чиясь викопана могила. Ну бо прямокутної форми.



Звідси
"
Саме тут науковці в одній з печер найшли «хатку» і залишки її власника — неандертальця. Розмірами чи плануванням «житло» не вразило — скоріше така собі "кавалерка" з вигодами на дворі. Зате прямо з "хати" — чудовий вид на каньйон. Збоку цікаві скелі, а якщо не надто шуміти можна наткнутись на косуль.

Для археологів це місце взагалі може претендувати на статус культового — окрім столиці Білих хорватів, науковці в одній з печер найшли «хатку» і залишки її власника — неандертальця. Подивитись як поживав прародич гомосапієнс вирішив "Вголос про туризм". Розмірами чи плануванням печера не вразила — скоріше така собі "кавалерка" з вигодами на дворі. Зате прямо з "хати" — чудовий вид на каньйон. Збоку цікаві скелі, а якщо не надто шуміти можна наткнутись на косуль.

А якщо серйозно, що вразило найперше і найбільше — в печері чисто. В ній немає традиційних для таких місць окурків-пляшок-кульків, й іншого сміття. Страшно припустити — але здається, що в ній прибирають. Цей факт, взагалі видається нереальним, з огляду на те, як виглядає більшість туристично-привабливих місць в Україні.

Це перша знахідка неандертальця на теренах Галичини. Вона доводить те, що і ці краї були населені людьми. Вони жили у печерах, харчувалися м"ясом звірів і робили списи з кам"яними наконечниками. Усі ці речі археологи знайшли у гроті прийма-1.Тепер українські вчені чекають відповіді від німецьких колег, які повинні підтвердити висновки українських антропологів.Леонід Мацкевий, доктор історичних наук:- Поки практично ми зробили дуже мало з кісток, які нараховують більше 3 тисяч, визначено біля 300, розкопано тільки 30 відсотків цієї площі.У гроті де знайдено кістки найдавнішого галичанина проведено лише 30 відсотків робіт. За останні 12 років археологічних розкопок у цьому місці з державного бюджету не виділено жодної копійки, а тому археологи змушені залучати до робіт студентів та добровольців.Леонід Мацкевий, доктор історичних наук:- Ми шукаємо тих хто у нас працюють безкоштовно, хто готовий провести безкоштовно свою практику, практику студентську археологічну, практику археологічну шкільну і просто любителів старовини, патріоти, як то кажуть нашого давнього минулого, які безкоштовно працюють на цих об"єктах уже майже 20 років.Леонід Мацкевий планує продовжити роботи, як тільки надійдуть результати аналізів з Німеччини, і все ще сподівається, на фінансову підтримку. Без неї залучити відомих науковців до цих робіт неможливо.
"





То ж тепер знаємо де жив перший галичанин. Взагалі Миколаївщина не пеерстає мене дивувати насиченістю цікавими місцями на одиницю площі. Чого варто одне Стільсько неподалік. Щось значить є в цих місцях, чого людей сюди тягнуло.



Тож рекомендую всім відвідати це дійсно унікальне місце.Всі фото на Пікассі тут

Ну і додаю наостанок одну гарну фотку, яка й наштовхнула мене на цю мандрівку.
#2137
приказка говорить: "Взимку ходи туда - де був влітку". Без споряги і досвіду навіть не пхайсі. Це не літо, замерзнути можна кілометр від села.
#2138
Плани / Re: Ялинка-2011
25.12.2010 10:27:45
Є ще один варіант. Знайти у Львові якийсь дитячий будинок-інтернат, дитячу лікарню. Щоб біля неї росла ялинка. І прикрасити її, використавши старі непотрібні іграшки та дощики, що роками валяються вдома. Ну або просто прикрасити будь-яку симпатичну живу Ялиночку у Львові.
#2139
Ооооо, вітаю! :)
#2140
Моє ІМХО, не для суперечки а так. до теми. Не визнаю сучасний український правопис бо він є штучний. Тому що більшість громадян, включаючи мене, нездатні написати диктант\твір щоб не зробити в ньому помилок, згідно цього документу звісно. Для кого він? Для Групки науковців-мовознавців і технічних редакторів, які цим заробляють на життя???

То ж принципово користуюся гуцулізмами, албанським, власними словами і всіма решта можливими неофіційними "правописами", жеби ніхто мене не звинуватив у неграмотності згідно "правильного" правопису.