Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Alter

#361
Виникла необхідність із звичайної фотки замутити чорнобілу пародію на рентгенівську знимку (приклад внизу).

Прохання до всіх, хто може роздуплити алгоритм отримання "рентгену" - поможіть!

#362
    Дивився колись тіпо документальний тіпо фільм про сію запчасть. Так там один профессор (такий молодий і здається швед) розказував що в результаті зіткнення одних і тих самих частинок вони отримали щось із півтори сотні апріорі різних кавалків, що потім перекваліфікували в купу нових та цікавих частинок. Найбільше сподобалась фраза про потенційну можливість виникрення чорної діри - типу на його думку це аналог зіткнення двох автомобілів із очікуванням отримання єдиного монолітного кавалка метало-пластмасо-резино-скло-чогось-там.

    Мене ще в школі глибоко зацікавила думка про те, що ж таки дійсно гравітація? Ну з електрикою там все ясно, хоча якщо і залізти у "занимательную проктологию", то по суті ніфіга і неясно. Механіка - також. А що ж тоді нас з черешні на грішну землю так невблаганно тягне? І що саме цікавіше - ні один вчитель, та і викладачі також, не могли того зрозуміло і доступно пояснити (вікіпедія, доречі, теж талмуди лабуди якоїсь навалила, від якої голова тріщить. Одна лиш теорія суперструн чого вартує ???.)

    Так що флаг їм в зуби, бакси в кишені, і хай думають що там і до чого вони отримали-треба ж якось нобелівки собі вибивати, авось щось і пригодиться з того потім.
#363
Молодці! Скільки цей ТЗ бере на борт народу, і по чому обійдеться прогулянка ним у приземлено-грошовому еквіваленті?
#364
Як так вийшло що вилазка аж на другому кінці літа, а точна дата вже наявна? Офіціоз?
#365
     

    Долина нарцисiв - унiкальний ботанiчний об'єкт поблизу с.Хусту, де ростуть нарциси вузьколисті (Narcissus angustifolius). Цей середньоевропейський високогiрний вид нарцисів поширений в Альпах, на Балканах i в Карпатах на висотах 1100-2060 м.
Ці квіти дикі, які звикли ховатися високо в горах. Вчені припускають, що багато тисячоліть тому втікаючи від льодовика, нарциси облюбували собі хустську долину і тут оселилися . Навесні все величезне поле вкривається дрібненькими примулами, пролісками і первоцвітом, а за кілька тижнів — нарцисами. Квіти цвітуть недовго - 10 днів. Ніде на планеті більше немає такого місця. Долина справді унікальна.

     За своїм фаунiстичним складом Долина нарцисiв сильно вiдрiзняється вiд iнших заповідників. Тут представленi тварини заплавних лук Закарпатськоi рiвнини. Серед птахiв переважають луговi чекани (Saxicola rubetra), звичайнi вiвсянки (Emberiza citrinella) та сiрi славки (Silvia communis). В бiльш зволожених мiсцях звичайними є деркачi (Crex crex) та очеретянки - борсучки (Acrocephalus schoenobaenus). В чагарниках вздовж рiчки Хустця зустрiчається фазан (Phasianus colchicus). Дуже рiдко тут можна зустрiти i ремеза (Remiz pendulinus).

    Характерними земноводними ,,Долини нарцисiв" є ставкова жаба (Rana lessonae), сiра ропуха (Bufo bufo), звичайний (Triturus vulgaris ) i гребiнчатий (T.cristatus) тритони. З плазунiв зустрiчаються вуж звичайний (Natrix natrix) i прудка ящiрка (Lacerta agilis). Фауна ссавцiв представлена звичайною полiвкою (Microtus arvalis), польовою мишою (Apodemus agrarius), мишою маленькою (Мicromys minutus), ондатрою (Ondatra zibethica), зайцем-русаком (Lepus europaeus) i iншими видами, зовсiм не властивими для гiрських масивiв заповiдника. Багата iхтiофауна рiчки Хустця нараховує близько 20 видів риб.

    Коли ординці захопили замок в Хусті, то місцеві жителі набивали їх подушки нарцисовими квітами, ніби в знак покори і пошани. Також виноград, котрий вирощують в Закарпатті, також походить від греків. Вакх чи Бахус, вигнаний богами з Олімпу на грішну землю, втікаючи, прихопив з собою гілочку виноградної лози і приніс її в Закарпаття. З того часу тут виробляють найкраще в світі вино. Але про це окрема розмова.

Звідси.

Долина нарцисів на вікі
#366
    Ну а якщо воно "коротне"? Захист від вологи там же ж напевно нульовий.
   
    Колись мав печальний досвід зі своєю МР3-шкою - також переробив на 1200 мА літій (від якогось самсунга відкрутив). Все було гуд (десь з рік) до того моменту, коли хз від чого вона закоротила прямо в кишені. Як результат - поплавлений корпус та її нутрощі, опік на нозі і дзюра в джинсах.
#367
    Плюсую!

    Однозначно зацінив чотири фотки - перша - та що з проржавівшим наніц пультом управління конвеєром, а решта три (підряд) - фото автора в стилі "на аву" :) Якось воно таки трохи не того, ага? Ось. А так то норм. Доречі, чому не зафоткав склад самої цегли та сировини?
#368
ЦитуватиНадзвичайні місця Тернополя

...і все нижче по списку - надто все перебільшено. Тернопіль - прекрасне, тихеньке (відносно) місто, і показувати його у такому світлі є по меншій мірі недостовірно. Короч як співали Гадюкіни - "Файне місто Тернопіль!" ;)
#369
Якби дядько Sensei був трох знайомий із технологією виготовлення подібних деталей, то знав би, що із суцільного кавалка металу такого вирізати ніхто не стане. Для того спочатку лиються заготовки, а потім у відповідальниз місцях знімаються припуски - фрезеруються, розточуються, розвертаються і т.д. Ніякий фрезеровщик пиляти таку болванку не стане і не зможе. Хіба який камікадзе із купою лишніх інструментів, які потім підуть спати.

У зв"язку з тим продумай щось із простішою геометрією ,чим би функціонально можна було  замінити сію заПчасть.

П.С. Якщо не секрет, від чого то є?
#370
ЦитуватиПоки підтвердив тільки Alter.

Буду.
#371
ЦитуватиВ ідеалі, мав би зменшити тиск потоку води на зад човна - легше буде "гальмувати" та стримувати човен в разі чогось.

Відносного руху човна щодо води майже не буде, тому сенсу нема ніякого то робити.
#372
Нанотехнології рулять.

Плащ-невидимка.


Вікі.

ЦитуватиСостояния невидимости пытаются добиться путем создания оптического камуфляжа. Так, в 2003 году студенты Токийского университета провели эксперимент, совместив камеру и проектор в плаще. Снятое за спиной видео проецируется на грудь, из-за чего носитель плаща становится полупрозрачным. Значительно продвинулись в подобных исследованиях американцы. В 2006 году команда из Школы инженерии Пратта при Университете Дьюка в Северной Каролине сделали невидимым в двух измерениях медный цилиндр, окружив его кольцами из стекловолокна и микроскопической проволоки. В 2008 году группа из Калифорнийского университета Беркли добилась трехмерной невидимости, создав сетку из серебряных микроволокон, не отражающую и не поглощающую световые лучи. В результате глазом воспринимался лишь свет от объектов, находящихся позади закамуфлированного предмета. Подобная технология может в будущем привести к созданию ныне фантастической атрибутики — плащей невидимок.[3]

#373
ЦитуватиРозгортку можна зробити механікою

Ніц не поняв - можна детальніше?

П.С. Читав той habrahabr.ru. Ото тому і думаю де б то таким лазером розжитись.
#374
Надихнула ця стаття про самокльопний 3д-сканер. Є бажання спробувати.

Мо хто підкаже де б то можна було розжитись лазером, що видає не точку, а лінію (як у зчитувачах штрихкодів), з довжиною хвилі біля 650 нм та потужністю до 5мВт? Вебку-то і купити можна, але якби в кого щось подібне зі схожими параметрами буде - куплю.

Параметри вебки:
-мінімум 30 FPS;
-мінімальне розширення 1280х1024;
-CCD-матриця;
-підтримка WDM чи DirectShow;
-може бути чорно-біла.

P.S. Мож хто з подібним стикався - радо чекаю на поради.
#375
Ех, шальоно жалію що не зміг бути на випробуваннях, і шальоно радий що ті години в підвалі не пройшли даром. На спуск під землю буду 100500%, інакше ніяк.

Що дали у якості прокладки на фланець?
#376
А мож його на живця ловити? Ну там когось прив"язати до дерева на ніч, і гайда знімати фільми про полтергейста! А якщо ще і приручити можна буде?...

А якщо серйозно, то чого при такій великій кількості нема речових доказів?
#377
Багато цікавого знаходиться тут (хто не читав - раджу, а ще більше раджу відвідати).
#378
ЦитуватиНа такий лічильник добре "Підходить" магніт, що його намертво зупиняє, Щось типу як у вінчестері.

А як це допоможе у зйомі імпульсів, про що власне і запитує YserL?
#379
Можна зробити по принципу оптопари, але тоді прийдеться його розкурочувати. Запхати можна оптопару від принтерних позиціонувальників (ті що йдуть в комплекті до сервомоторів). Можна ше придумати щось із нанесенням на одну стрілку зеркального покриття і звідти танцювати. Або на корпусі зеркало помтавити так щоб той кружечок промінь перетинав.