Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#1961
Точно не Дрогобич. Сам звідти родом. таких місць там нема.
#1962
Може перенести тему в "Я знаю місце?"

Можна ночувати і за межами Львова:
- За Давидовом є поворот Ліворуч, там за селом починаються дуже красиві місця
- Лісок з двома озерцями між трубами біля Сільмашу і обїзною Львова
- В мене на подвірї або за гаражом :) Є яблука, жолуді, електроенергія...
#1963
звідси


Андрій Рустин ось уже чотири роки займається діггерством (діггери – люди, які захоплюються дослідженням штучних підземних споруд). За цей час здійснив понад сто вилазок в підземелля. Кореспондент «Леополіса» цікавилася незвичним хобі дослідника підземель.

— Андрію, скільки років у Львові існує діггерський рух?

— Я спілкувався з уже літніми людьми, то вони розповідали, що ще у 50-60-х роках минулого століття здійснювали нічні походи по територіях українських печер. Діггери – це не просто люди, які час від часу роблять нічні вилазки, це такі собі дослідники підземного життя. Я ж не те що відродив, а надав активності руху діггерів. На початку 2007 року разом із групою однодумців взявся за створення форуму, де б люди, які захоплюються діггерством, могли заводити цікаві знайомства та підкорювати нові об'єкти. Так виник сайт explorer.lviv.ua. Ідея створення форуму виникла після того, як, блукаючи Львовом, я наткнувся на старе підземелля. У довідниках та Інтернеті нічого не знайшов, доводилось довго шукати хоча б якусь інформацію. Тож вирішив у подальшому полегшити роботу не лише собі, а й усім охочим дослідити підземне життя.

— Яка мета діггерства?

— По-перше, це дослідження складних підземних, а деколи і надземних об'єктів. По-друге, корисне проведення часу, на свіжому повітрі. Воно там справді свіже.

— Чи є серед діггерів дівчата?

— Звичайно. Хоча бути діггером важкувато – з фізичного боку. Попри велику кількість підземних вилазок, ми здійснюємо дослідження і не менш цікавих, проте важкодоступних наземних об'єктів.

Дівчата долають складні підземелля нарівні з хлопцями. Перед кожним виходом, як для представниць слабкої, так і сильної половини людства, ми проводимо детальний інструктаж, рекомендуємо, що зі собою взяти, від чого слід і відмовитись.

— Яке ж спорядження у діггерів?

— На кожну вилазку рекомендую брати зі собою неважкий, проте достатньо місткий та міцний рюкзак. Туди слід покласти ліхтарик, дощовик. Якщо на вулиці холодно, то запасний теплий одяг, а також мотузку та аптечку.

— Як готуєтесь до дослідження підземного світу?

— Група, яка планує дослідити якийсь об'єкт, має складатися з п'яти-десяти людей. Менша чи більша кількість членів групи викликатиме технічний дискомфорт. Перед тим, як кудись вибратись, складаємо детальний план подорожі, розробляємо маршрут. У цьому нам допомагають як Інтернет, так і власні спостереження, спілкування з людьми, що проживають поряд.

— Маєте улюблені місця?

— Цікавою була мандрівка покинутим бункером часів Другої світової війни. Через окремі місця цього бункеру можна було побачити чудовий краєвид Карпат. Ззовні такого не побачиш... Запам'яталось і моє дослідження річки Полтви. Це була надземна вилазка, ми йшли центральною частиною міста, заглядали у шпаринки люків і бачили, як тече вода.

— Куди плануєте піти у майбутньому?

— Це декілька цікавих об'єктів в Карпатах та Кримських горах. Чималий шматок Полтви залишається недослідженим. Займаємося соціальною роботою, до прикладу, прибираємо сміття на закинутих об'єктах.

----

Правда не все записано так як я говорив, багато чого викинули, дещо від себе додали. Ну але шо поробиш, журналісти. Наприклад повна бздура на початку про печери, рік виникнення, багато викинули про спорядження, вилазки. Також я був просив не вказувати мого прізвища :) Журналіст Орися ХОМ'ЯК, більше їй інтервю давати не буду. І нікому не раджу. Правда позитивно шо згадали про наш форум.
#1964
Плани / Їду на АртПоле
15.07.2011 10:23:09
Їду нинька на Артполе. Виїжджєю о 4 годині пополудні з Луганської. Є ше два вільні місці в машині. Хто хоче - можу підвезти. назад буду їхау в неділю зраннє.
#1965
В команчеро питався? Колись мені поремонтували дугу.Інше місце - на початку Дорошенка, двічі там пришивав замок до рюкзаків.
#1966
Чи має опитування якесь відношення до цього магaзину?
#1967
Зрозумів. Тобто якшо поїзд зійде з колії в полі - то нічого страшного, бо пострадає тільки поїзд. Якшо на мості чи в тунелі - може пострадати споруда і відновлювати буде тяжко. Щоб цього не було - ставлять контррейку. Поняв. Дякую!
#1968
Також заповнив. Класно шо ти цьому приділяєш увагу, але не думаю шо шось зміниться в найближчій перспективі. Пояснюю, я купую все в супермаркеті, бо мені не подобається купувати в звичайних магазинах. Ціна не критична, шукаю "якісні" продукти. Але супермаркети орієнтовані на масового споживача. То ж поки рівень масового споживача не доросте до відносно дорогих екологічний продуктів - матимемо продукти по ціні нижчі за ціну сировини з якої зроблені.
#1969
Не думаю що для укріплення. Як я вже писав, така ж конструкція ставиться і в тунелях та під мостами. На фото міст на перехресті Шевченка-Вінниця. Там навіть не рельс, а звичайний тонкий кутник. Ще й акуратно помальований :) Припускаю що так позначають початок і кінець мосту - тунелю. Але для чого і як ці позначки зчитуються. Пяними очима машиніста чи є якісь автоматичні системи?

#1971
Дякую. Цікавий опис дуже вдало доповнений фотками :) Шкода тих людей що все життя змушені ходити в шахту. Місце явно не кабінет на роботі.
#1972
Їде дах це круто! Дякую за ці всі фото і опис. Чи є якісь новини коли планують запустити це все знову?
#1973
питання до знавців залізниці: яке призначення цього ромба посеред колії?



Маю на увазі ромб, що формується з рельсів всередині колії. Коли колія проходить на мості чи в тунелі. Варіант що це заапсні рейси не приймається, бо вони часто менші за основні. 
#1974
Дякую за класні фото! Остання з заправкою дуже класично вийшла, зачот! Чекатиму фото Роя, має бути шось незвичайне. Ну дуже вжезадоволене в нього лице на фотці :) Ну і за Украї\нське Село спасибі. непопритрасу, але все рівно знатиму
#1975
Нууу, по селах є молоді люди які в 18 років мають труднощі з написанням власного прізвища. І це, тим не менше, не заважає їм якісно класти цеглу чи їздити на вантажівці. Дуже велика кількість роботи яку треба робити вимагає мінімальних розумових зусиль. Все шо не використовуєш забувається, нікуди від того не дінешся. Ну і аналогія з компютером: якшо диск забитий по завязку всякою фігньою яка колись може знадобитися, нема місця під поточні задачі. То ж що від тих дітей хотіти. Особисто в мене школа була відбила бажання займатися багатьма речима. І це небажання по деяких з них триває і досі.
#1976
Погоджуюся. Є багато більш спеціалізованих сайтів де можна з задоволенням обговорювати конфігурацію компа аж до поперечного перерізу шнура живлення.
#1977
Лишилося тіко два крокуни і один кран аби їх розбирати


Шкода крокунів, були  красивими


Труби на землі набагато масивніші, ніж здавалися в повітрі




Оглядовий місток


Цією драбиною колись термтячими ногами ліз вгору


Це гніздо колись було сикоко в небі


Але чув шо вони продані. І будуть довго ще працювати. То ж це краще для них, ніж поступово гнити без роботи.




#1978
Закинув 1200 грн. Прохання підтвердити. Мало б вистачити на спокійне життя десь до Нового Року.
#1979
Якшо маєте бажання хтось організовувати таку вилазку - будь-ласка, тему в плани. Перед тим подзвонивши і домовившись за дату.
#1980
6 баксів включають місце сервера в вентильованому і кондиціонованому приміщенні з обмеженим доступом? А також безперебійну електроенергію і інтернет? Як на рахунок надійності такого рішення і який буде час простою якшо раптом полетить вінт чи материнка? А адмін в карпатах гречку варить. Ну і хто за тим всім добром слідкуватиме, особливо в плані всяких оновлень і заплаток?

Попри всі недоліки 1Гб тут  платиш гроші і ні про шо не гризешся. Для некомерційного ресурсу це хороше рішення.