Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - inkognito

#121
Всяке-Різне / НКАУ
21.10.2009 00:25:58
    Не більше місяця тому написав листа до НКАУ (Національна Космічна Агенція України) із проханням допустити до фотографування радіолокаційної станції, що недалеко смт.Мукачево, дописувачів форуму. Сьогодні отримав відповідь, дослівно цитую:


    Шановний Олегу Ігоровичу!

            В Національному космічному агентстві України уважно розглянуто Вашого листа. За результатами розгляду повідомляємо наступне. Керівництво НКАУ вважає за недоцільне проводити фотографування радіолокаційної станції Західного центру радіотехнічного спостереження, яка розташована в м. Мукачеве. Фотографії загального плану станції можливо знайти в засобах масової інформації та мережі Internet.

    Начальник управління спеціальних програм                            В.І. Присяжний




#122
   Після відсутності будь-чого цікавого в Лисиничах на предмет татар та поляків - одразу подались відти через Янівське кладовище на Кортумову гору, що за ним. Кладовище вразило тишиною та спокоєм, монументальними гробівцями - тиха та приємна атмосфера. Трішки полазивши по його частині, де ховали євреїв перейшли через переважно польську дільницю до української та захоронення вояків УГА (не УПА, а власне УГА=Української Галицької Армії) датованого 1919-1920 рр. Усім хто ще не відвідував це місце пропоную за першої ж нагоди та певної погоди туди завітати. Друга пропозиція - до дати цих подій скинутись хто чим може і покласти квіти до вівтаря бійців за Незалежність України.

   Потому піднялись догори трохи та знайшли трубу, котра була  описана Рой'єм, фото тут. Виявилось усе майже засипане усякими відходами цвинтару. Декілька кроків далі зустріли невідоме номерне поховання, доволі старе, жодних імен - тільки номери (фото внизу). Кулєги висловили думку, що тут ховали самовбивць (дуже прошу дописувачів оприлюднити тут власні ідеї щодо даного поховання, будь-яка інфа щодо нього відсутня як така).
 
   Ще трохи вгору - і впираємось у кінець дороги, властиво у закинуту дачу котру обходимо проти годинникової стрілки і за декілька хвилин попадаємо на найвищу точку гори відки відкривається чудовий вигляд на Зону, елеватор на Шевченка, Рясне та усю приляглу територію.

   Далі був змушений повертатись, можливо Golem чи yar-79 доповнять мене.
#123
  Відчуваючи причетність до даної теми, подаю текст розміщений 2-го жовтня на сторінках ZiK'у. Уся справа в тому, що дівоче прізвище моєї жінки Бердаль(звати Ірина  :) ), моє - Шевчик. Відповідно читайте текст внизу, виставка актуальна ще завтра та позавтра, усім раджу відвідати:

Понад 30 робіт було представлено на виставці «Від предків до нащадків. Лемківщина», відкриття якої відбулося учора, 1 жовтня, у Львівському палаці мистецтв. Про це повідомив кореспондент ЗІКу.

Важливо, коли молоде покоління вміє зберегти і відтворити прадавню національну культуру, народне мистецтво. Родина Бердаль вже п'ять поколінь береже дух Лемківщини у своїх роботах. Поєднання народного і сучасного – це великий талант, який не кожен наважується відкрити. У кожен твір вкладено душу, мрію, згадку про приємну мить, а згодом жаль і біль після операції «Вісла».

Виставка «Від предків до нащадків. Лемківщина» для когось може відкрити щось нове, а комусь нагадати про знайоме, навіяти спогади. Автори проекту намагаються передати свої відчуття, своє бачення близького для них етносу, адже жодна історична довідка не може відтворити почуття та емоції.

«З покоління в покоління передавалось мистецтво різьби. Сини вчились у батьків, братів, родичів та сусідів. Але в кожної руки відчувалась індивідуальність і неповторність», – згадують представники родини Бердаль. Переломним етапом стала операція «Вісла», коли лемки були розселені по території всієї України. Сім'я Бердаль оселилася в селі Гутисько (Тернопільської області), згодом дід Іван з дружиною Анною переїхали в місто Трускавець, де і до сьогодні живуть їхні діти та внуки.

«Коли я вперше побачила, як тато різьбить, то зрозуміла, що руки справді можуть робити чудеса. Дуже довго шукала свою дорогу – але зараз можу гордо показати плоди своєї праці – декоративні писанки. Завдяки тіткам український візерунок супроводжує впродовж всього мистецького життя, за що велике їм дякую!», – пригадує Ірина Бердаль-Шевчик.

Роботи Андрія Бердаля переважно підтримують стиль авангардного мінімалізму (найчастіше – це поєднання скла з олійними фарбами). Саме тому дуже несподіваним рішенням було поєднання художньої фотографії Лєни Михайленко та живопису та Андрія Бердаля. Кожна з цих робіт – індивідуальна і до кожної роботи існує свій підхід. Роботи дають нам уявлення про те, якою нелегкою була доля лемків. «Дві стежини», «Втрачена доля», «Хижа», «Операція «Вісла». Як кажуть самі митці, – фотографія може зробити одну мить вічністю, передати біль і радість, смуток і щастя.

Ірина та Андрій – представники п'ятого покоління династії митців Бердаль. «На цьогорічній виставці у Львові представлено роботи 3 поколінь, – наголошує Ірина Бердаль-Шевчик, – це різьбярські роботи дідуся і тата (Бердаль Іван Григорович та Бердаль Юрій Іванович), братові та мої художні роботи».
#124
   Маю дуже гарні новини. Вчора, у неділю 4 жовтня під час поїздки на гриби був знайдений останній недосліджений об'єкт ДГХП "Новояворіська сірка" (принаймі у нас на форумі ніц подібного я не знайшов). Про розташування об'єкту - нижче.

  Яким було наше здивування, коли у сторжі на КПП впізнали нашого родича - він властиво провів нам міні-екскурсію. Сірку тут добували методом підземної виплавки, як коло Немирова - тільки маштаби меньші, десь у два рази. Перед входом на територію заводу стоїть пятиповерховий адмінбудинок, бомбік також присутній (не зміг спуститись через обмеження у часі, та й бахіл не мав з собою - води у ньому на 10 см). Будинок зачинений на колодки, вікна забиті дошками. Наш екскурсовод любязно відчинив двері і ми мали змогу пройтись по цій будівлі. Більшість кабінетів закриті і опечатані, а у тих що відкрито пусто або горами навалено різної технічної документації - привіз відти дві папки "Кальки за 1974-1975 р" (різні креслення, дуже цікаво переглянути) та "Плани земельних відводів ПВС-250 Яворівського ВО "Сірка" (багато карт). Папки у мене, доступні усім бажаючим для користування.

  Переходимо власне на територію заводу. Тут першою кидається в очі височезна труба та немаленька котельня - хоча менша ніж коло Немирова. Котельня також гарно закрита - але для нас тепер це не перешкода! Усередині все ціле, окрім вирізаної електропроводки на 90%. На тих 10% шо залишилось світло таки подається і не в останню чергу тому, що на трубі розміщені антени мобільних операторів. Усього в котельні 4 котли, один зараз відсутній. Три здається гріли пару на видобуток сірки, один використовувався для опалення. Потому сходили ще на насосну підстанцію, багато величезних баків. Присутня також станція завантаження сірки у цистерни (колія ціла) і ще із три-чотири будинки до котрих невдалось попасти через відсутність часу - ми були там не 40 хв. Отож маємо ще один об'єкт для дослідження +доступ практично будь куди.

  Тепер як туди попасти: для щасливих власників GPSу - ось координати Google Earth  50° 0'25.72"N x 23°23'47.34"E (мій Garmin у телефоні намалював N 50°00.491 х E 023°23.751). У кого GPS відсутній - добиратись наступним чином: їдемо у Яворів, а там розпитуємо як доїхати до села Старий Яр (від центру Яворова по прямій то десь коло 8-9 км. буде) або їхати по трасі Р-40, аж не виїдете із цього села. Власне на участку траси Р-40 за Старим Яром та селом Коти ви зустріне джелізнодорожний переїзд від якого за 50 метрів по ліву руку буде троха розвалена бетонка прямо на об'єкт (десь ше 2 км.) Орієнтуватись можна також по трубі, котру видно дууже далеко.

 З.І. Усі фото тут
#125
   Дуже раджу до прочитання усім хто цікавиться авіацією. Аффтор (сам авіатехнік) розказує про свою роботу, про літаки, їхні вузли, призначення, процес ТО тощо. Все здобрено великою кількість фото та чітко, а головне зрозуміло закоментоване. Насолоджуйтесь тут!
#126
Плани / Танковий Завод
25.09.2009 18:54:21
   Ось воно є так: завтра здибаємось із YserL'ом рівно об 11-00 сраня під Оперним, потому їдемо на Автовокзал на Стрийській (11-30), здибаємо AxiZep'a та йдемо експлорити Танковий Завод. Там ми ше не ходили! Потому на 15-00 Зомбі-Паті в Лощині. Бажаючих прошу приєднуватись.
#127
Гумор / Смішне Відео
25.09.2009 18:19:51
  Смішні фотки на форумі уже є, най буде і Смішне Відео
 Якшо хто бажає побалакати про дописи - ласкаво просимо в ОБГОВОРЕННЯ
#128
     Після легкої прогулянки по Очисних спорудах New Роздолу ми дуже вдало вийшли на Новороздільську ТЕЦ із південно-східної сторони. Ворота були дружньо відкриті - тому ми безперешкодно попали на територію заводу. Як потому виявилось, проникати на територію ТЕЦ із сторони "Сірки" було б дуже запально через наявність свіжого паркану, щедро вимазаного якімось гувном схожим на мазут.

   Пішлисьмо територією ТЕЦ по годинниковій стрілці, першим, що надибали огороджене поле із Мего-Трансформаторами, високовольтними кабелями, величезними ізоляторами тощо. Намилувавшись красотою рушили далі та через 5 хв. були коло градирні (позначена на карті). Основа градирні - басейн круглої форми, діаметр оцінити мені зараз трудно (дещо менша від круглих відстійників, що ми бачили на очисних спорудах міста Лева). На круглу основу басейну покладено товсті металеві балки на котрих у свою чергу стоять 4 контейнери, котрі власне складають градирню. Зверху на кожному контейнері величезні вентилятори, неймовірний гул, водяний пил піднімаються стовбом над кожним із контейнером. Охолоджена вода стікає із-під кожного контейнера вниз у басейн, відки самотьоком тече в сторону ТЕЦ, мабуть на повторне нагрівання.
 
  Власне основний шум на навколишній території створюють градирні,... та дещо незрозуміле нам. Продовжуючи подорож, за кутом побачили шось схоже на котел із котрого торчить труба, котра дешо вища за сам котел. Із труби під шаленим тиском рвалась на свободу перегріта пара, закриваючи від нас приємне осіннє сонечко, закутуючи нас у теплий туман. Вже за 50 метрів до котла зверху на нас падала реальна мжичка, проте на відміну від осінньо-львівської вона була відчутно теплою & приємною. І все це під неймовірний свист та гуркіт пари!  До котла змогли підійти максимум на 15 метрів власне через звук, а не пару.

  Зробивши декілька фото, ми перелізли паркан по газовій трубі та пішли до колєг обідати. За увесь час мандрування по ТЕЦ - не зустріли жодної душі, хоча спеціально шукали. Вирішили усередину самої ТЕЦ не заходити (хоч було де, двері відчинені) - негарно без дозволу так робити, окрім того небезпечно - ТЕЦ працює і ніколи не знаєш де тобі у писок може вирватись потік пари від якогось клапану. Декілька фото далі, координати - 49°27'36.44"N х 24° 7'17.26"E Зручно дивитись із висоти - 600-700 метрів в Google Earth.

  P.S. На фото із гугла видно лише 3 градирні на басейні, насправді їх 4. Мабуть доставили додаткову, фотки із гугла датовані літом 2006 року.
 
#129
   Під час подоріжі "New Розділ, по-раз другий" чисто випадково зашпацерували ми із Golem'ом на очисні споруди Нового Роздолу. Оскільки у Golem'a сів акумулятор у фотику (я взагалі був без фотоапарату) то довелось фотографувати мобільним телефоном.
 
  Зразу скажу, що тут очистка зовсім не схожа на ту, що використовується на львівських очисних спорудах - хоча звісно спільні риси є. Тут і первинна очистка, і відстійники. Зато дуже здивувала біологічна стадія - уявіть собі великий басейн заповнений камінням на половину. Із каміння у небо стирчать труби (десь шутк мабуть із 40) по яких під тиском подається стоки, що пройшли попередні стадії очистки. Дуже гарні такі собі фонтанчики виходять я вам скажу. Поміж того каміння живут спец-хробаки, котрі із поїдають гувно & всяку заразу - і мають від того задоволення.  :) Усього басейнів там 6 штук (а 2 ще будуються), вода по черзі перекачується від першого до останнього. Потому усе стікає у Дністер. Місцина розташована на терасах на невеликій гірці, забруднена вода стікає сама зверху донизу по стадіях очистки. Єдине місце де використовується електрика та насоси - подача води у басейни із камінням. Спільною рисою також є запах  :)

  Координати очисних 49°27'26.85"N х 24° 7'37.52"E, декілька фото далі.
#130
    Почалось нинька усе із того, шо зазвонив сьогодні по обіді Ярослав Yar-79 із пропозицією вибратись на Четові скелі та промацати їх тру-металошукачем. Оскільки часу було мало, тому прошу вибачити колєги шо тему у Планах не створював - єдиного кого знайшов - YserL'a. А отож був Yar-79, YserL та я. Швидко заїхали у Лисиничі, за церквов завернули наліво, залиши машину та піднялись наверх.

   Були озброєні супер-мега-металошукачем Garrett GTI 2500 PRO, ціна на сайті. Усі були на скелях і усі знають як то усе виглядає. Скажу, більше - велику частину знахідок ми знайшли або на дорозі або у траві на матрацних місцях де усі бухають.

  Отож, список знайденого:
  1) купу кришечок від совітської горівки (і не тільки);
  2) те саме від пива;
  3) 3 свинцеві картечні кулі часу першої світової;
  4) 8 стріляних гільз калібру 7,62 часу виготовлення від 1888 по 1917 р.р, маркування коло капсуля IW, III(або Ш) + переплетені букви С та R, III(або Ш)  + латинська буква "бета", V + австрійський герб;
5) гільза від Парабелума 9 мм. 1942 р.;
6) невідома гільза, пістолетна калібр 7,62, напис КFN;
7) гудзик радянсько-солдатський періоду ВВВ;
10) 10 копійкой 1953 року;
11) 1 німецький пфенінг 1979 року;
12) значок старий нагрудний "Львів" (із серпом та молотом);
13) 5 патронів калібру 7.62 (від карабіну, з тупими свинцевими кулями у обоймі), пракчитно ідеальний стан (усередині порох сухий);
14) і увага, прямо на спуску знайшов Yar-79 3 австрійський Крейцери (одна монета) 1812 року.

Фото буде далі, прохання зачекати.


#131
   Збираємось піти завтра на очисні споруди Міста Лева, яко ми ходили на "День НеЗалежності". Основна причина - багато дописувачів, котрі там ще не були але дуже прагнуть побувати + недосліджений кавалок. Збір завтра точно об 10-00 зраня на АС-2, коло кільця. Наразі точно будуть dali_bude, Dexter, Zelja та я. Можливо буде ще AxiZep якшо встигне. Сходимо ще на ТЕЦ-2 у випадку наявності часу та бажання. Бажаючі піти - прошу не стидатись та писати в тему.
#132
    Так ся стало, що минулого разу тілько я і Зеля вибрались у New Розділ. Навіть із ночівкою не встигли половини побачити(липень був, жара нестерпна - поза 35 на сонцю). Тому пропоную (звісно за умови гуд-погоди) дружно туди поїхати на наступні вихідні, 19-20 вересня(субота-неділя). При наявності килимка та спальника буде повний матрац гарно суміщений із експлором(місця для матрацоночування легко хватить на людей 40 яко мінімум), маршрутка від приміського за 10 грн. протягом 1,5 год. завезе вас прямо під об'єкт. Плани будуть уточнятись, слідкуйте за темою. Дуже рекомендую усім.
#133
      На GlobalSecurity надибав три об'єкти коло Луцька, мапа далі. Координати одного із об'єктів -  50°52'40.25"N х 25°30'45.93"E (ракетна операційна база SS-20), другого -  50°56'0.61"N х 25°36'14.11"E (пише шо 9 SS-20), третього  50°49'59.97"N х 25° 3'53.37"E (також 9 SS-20, на гуглі картинка зла). Також здибав місце де конопля росте  :) -  50°54'52.21"N х  25°26'38.08"E . Мабуть якась добра людина мітку там поставила  :)
#134
    Як писалось в "Бомбік на Джорджа Вашингтона" пропоную завтра заглянути туди, а опісля облазити необлазані місця про які писалось давніше у темі  "Прогулянка по таким місцям як (Львів Прилад,Полярон,Завод Іскра)" у частині властиво за Іскра-Заводом (і до туб-лікарні за Психовом). Резервний варіянт - танковий завод (запропоновано Golem'ом нижче). Ідея - FenRiz'а, буде ше YserL - прохання підтвердити вашу присутність завтра. Збір об 09-00 зраня завтра (05.09.2009) під входом у Арсен на Зеленій.
#135
    Під час прогулянки по вул. Куліша зайшли із Зелею у внутрішній дворик одного із будинків (нумер здається 45 або 47, фактично на самому кінці вулиці, по лівій стороні якшо йти з центру. Орієнтир - довгий підїзд, метрів із 40 шо закінчується гратами) і надибали на ось такі гарні залишки підйомних механізмів - крутили їх явно руками, механізми ще досі вертяться без скрипу.
#136
    Троха вирішили сьогодні під пиво із Зелею прогулятись в околицях Куліша-Чорновола-Липинського-Замарстинівської у штатському вбранні. Давно планували сходити на об'єкт на кільці Чорновола-Липинського. Знайшли ВШ, пролізти можна. Плануємо бути там об 19-30 завтра, чекаємо бажаючих. Хто має бахіли - незле було б захопити із собов. Декілька поверхневих фото далі
#137
     Якшо хто знає панянку Наталію Шершон, що має щастя вчитись на денній формі навчання у Рівне, в Державному Базовому Медичному Коледжі, група 1с/с А(9) --> за подяку у приватному порядку(на фото не зле виглядає  8) ) підкажу де знайти її студентський  :)  :)  :)
#138
  Із наступаючим св'ятом шановні краяни! Виникло питання - шо має робити тру-дослідник на День Незалежності? Ясно, що не паритись в місті чи на концерті, а йти explo-рити звісно. Тому виникла ідея завтра прямо зраня дослідити очисні споруди Полтви та недобудовану ТЕЦ, що за ними (і все цікаве, що шляхом трапиться). Збір на 09-00 сраня коло пам'ятика Шевченку на 100-метровці.
#139
   Ось тут лежить доволі цікава стаття написана паном Ридушем Б.Т., що ся кличе "Підземні ходи на територіях Поділля, Галіції та Буковини". Є дешо про Львів, приведені схеми деяких підземних ходів - у кінці статті гарний список літератури, буду шукати книги по ньому  :)
#140
 Шойно знайшов у неті, вирішив поділитись  :) 35 фото, 2 метри загальний розмір