Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - Bottlehunter_

#21
Плани / Зима, F**K OFF!
25.02.2011 15:27:42
Пропоную завтра влаштувати офіційні проводи зими, зібравшись великою дружньою компанією на лижному спуску на Кайзервальді.

У програмі:
- катання на лижах, бордах, санках, пластмасових тазіках, підсрачниках, кульках "Босс", власних штанах і одне на одному
- розпал вогнища в зимовому лісі з дотриманням усіх правил протипожежної безпеки
- дегустація завбачливо принесеного з собою гарячого вина і пива, канапок та інших смаколиків
- інші зимові розваги, на розсуд присутніх

Збиратися пропоную на 13:00, завтра, в суботу 26 лютого 2011р. біля підніжжя спуску на Кайзервальді (карта нижче) за старим цвинтарем.

Доїхати туди можна маршруткою №57, або №№ 42, 74 на вул. Новознесенську, до перехрестя з Ковельською, а потім трохи ще пішки. Можна ще дістатися пішки з Личаківської.

Приходьте самі та беріть друзів, за прогнозами синоптиків снігопад повинен завтра вщухнути. Має бути легкий морозець, ясно - чудова зимова погода.



#22
Хороший та зручний камуфляжний костюм - річ, до якої небайдужий кожен дослідник. В цій темі пропоную ділитися інформацією про переваги та недоліки конкретних видів камуфляжу.

Нижче пропоную пізнавальну статтю, взяту мною звідси та перекладену на українську мову.

Тут створив Обговорення теми.




Камуфляж в перекладі з французкої означає "маскування" і призначений для утруднення розпізнавання вірогідним супротивником контурів бійця на місцевості при використанні візуального, фото-, і оптоелектронного способу. Забарвлення камуфляжу являє собою багатоколірний (2-4 кольори) плямистий малюнок (великі або дрібні плями), що спотворюють і розмивають контури людини.


Першим у світі камуфляжем було забарвлення "хакі" під час Англо-бурської війни (1899-1902 рр), яка велася за незалежність Трансваалю від Англії. Англійці, що носили червоні мундири, терпіли великі втрати, на відміну від бурів, котрі використовували місцевість для маскування. Внаслідок цього англійців переодягнули у форму болотяного кольору (хакі). Під час Другої світової війни Німеччина мала на озброєнні близько 30 різних кольорів камуфляжу, деякі з яких потім перекочували в Радянську армію, наприклад, камуфляж "берізка", використовується і модернізується і сьогодні. З часів Холодної війни камуфляж прийнято ділити на п'ять великих груп:


- "Ліс" (в основному Європа, Америка)
- "Пустеля" - (Північна Африка, Середня Азія)
- "Джунглі" (тропік) - (Пд-Сх Азія, Південна Америка)
- "Зима"
- "Буш" (Південь Африки) - дуже мало видів камуфляжу у зв'язку з обмеженістю місцевості і країн.


В 60-х роках почався бурхливий розвиток видів камуфляжу. Необхідно розуміти, що універсальних камуфляжів не існує в принципі, кожне забарвлення створювалося і покликане працювати тільки в певних умовах. А кращий камуфляж - це той, який ви,можливо, зробите самі під конкретну місцевість і умови. Далі розглянемо основні види камуфляжу різних країн. При цьому абсолютно всі різновиди розглядатися не будуть, оскільки більшість варіацій забарвлення камуфляжу здерті з інших.


Види і забарвлення камуфляжу


Камуфляж Росії і СРСР

Цифровий російський камуфляж. "Цифрова флора" - новий піксельний камуфляж для російських ВС.

   

   
ВСР- 98 Флора. Основним російським загальновійськовим камуфляжем є з 1998 року. Не зважаючи на свій не дуже привабливий вигляд, Флора дуже добре маскує в середній смузі Росії. Через характерні смужки Флору прозвали "кавуновим" камуфляжем. Випускається в трьох варіаціях.    



ВСР- 93. Він же "вертикалка". Російський камуфляж зразка 93-го року.    




"Бутан" . Він же "Дубок". Розроблений в 1984 році, цей російський камуфляж добре розбиває силует на різних дистанціях на тлі рослинності.




Cрібний лист, зразка 1957 року. Він же "Берізка" і "сонячні зайчики", а також камуфляж прикордонника .   



"Пальма" . Камуфляж з деформуючим малюнком зразка 1944 року. Випускався в 4-х варіаціях: літо, зима, осінь, весна.    



"Листяний ліс" . Камуфляж випуску 1942 року.


   
"Амеба" . Камуфляж випуску 1935 року. Випускався в декількох варіаціях.    




Камуфляж США


Woodland - ліс, розроблений на початку 80-х роках для армії США. Woodland є найпоширенішим забарвленням американського камуфляжу по всьому світі, має декілька десятків клонів. Являє собою 4-колірний малюнок зі світло-, темно-зелених, коричневих і чорних плям. Також американський камфляж Woodland часто називають камуфляжем НАТО. Хоча, як відомо, в блок НАТО входить військовий контингент різних держав, що мають свої забарвлення камуфляжів. При намоканні Woodland для людського ока стає практично чорним, що різко збільшує його помітність. На даний момент вважається застарілим. Камуфляж в забарвлення Woodland існує в 4-х варіаціях:

- базовий (general), він же помірний (temperate);
- низовинний (lowland), такий, що відрізняється великою кількістю зелених відтінків;
- гірський (highland), з переважанням коричневих плям;
- "проміжний" (transitional), він же (delta), що маскує як в оптичному, так і в інфрачервоному діапазоні.



MARPAT - Marine Pattern, американський камуфляж для морських піхотинців. Цей вид камуфляжу прийшов на зміну легендарному Woodland. Являє собою "цифровий" камуфляж зі світло- і темно-зеленого, світло-коричневого і чорного кольорів. Цифровий камуфляж, як вважається, ефективніше порушує симетрію контурів бійця через особливе сприйняття оком малюнка, розбитого на прямокутні частини картинки, а також за рахунок відсутності явних меж кольорів. Цифровий Камуфляж MARPAT існує в трьох колірних варіаціях:

- Digital Woodland
- Digital Desert - пустинний Woodland, виключені зелені відтінки;
- Digital Urban - міське забарвлення   



ACU PAT - Army Combat Unoform Pattern. Нове "цифрове" забарвлення, вживане сухопутними силами США. У термін ACU входить не лише забарвлення камуфляжу, але і крій форми. ACU розроблений на основі цифрового камуфляжу MARPAT, з якого виключили чорний колір, як неіснуючий в природі. Малюнок ACU є світло-, середньо- і темно-сірі плями. В цілому малюнок носить нейтральний характер, що, дозволяє його застосовувати в гірській, пустинній і міській місцевості. При намоканні, на відміну від Woodland 'а, ACU не набуває такого темного кольору завдяки світлішим відтінкам, включеним в малюнок.


   
Khaki - хакі. Назва походить від персидського khak і означає бруд, пил. По-справжньому культовий колір бойової форми, і сьогодні використовується деякими арміями світу і силовими структурами, не зважаючи на велику кількість сучасних забарвлень камуфляжу. Уперше був представлений в 1948 році в армії Сполученого Королівства в Індії.



   
Olive - оливковий. Темніший, ніж хакі, є сумішшю зеленого і тьмяно-коричневого кольорів. Використовувався під час Корейської і В'єтнамской війни.    



3-color desert. Пустинний камуфляж. Створений на основі Woodland'a. Складається з блідо-зелених, світло- і темно-коричневих плям різної форми. До появи ACU PAT і MARPAT використовувався в Іраку та Афганістані.



6-color desert. Пустинний камуфляж. Він же "шоколадний чіп" (chocalate chip). Використовувався при проведення операції "Буря в пустелі" в Іраку. Схожий з 3-color desert, але складається з 6-ти кольорів. Основа у вигляді хвилеподібних плям блідо-зеленого, світло-коричневого, темно-коричневого, бежевого, з нанесеними на неї маленькими плямами білого кольору з чорним контуром. Сьогодні практично не використовується.



   
Multicam. Прийшов на зміну Woodland'y, але досі залишається комерційним варіантом. Є ясно-зеленою основою з нанесеними на неї амебоподібними плямами темно-зеленого, світло- темно-коричневого, чорного і бежевого кольорів. Добре підходить для лісової місцевості.




Tiger pattern - він же камуфляж Тигр - забарвлення камуфляжу, що добре підходить для ведення бойових дій в джунглях. Використовувся різними країнами, наприклад військовими США у В'єтнамі, Британії -  в Бірмі, і хто першим застосував його напевно невідомо. Досі зустрічається в різних варіаціях, у тому числі в рядах російських ВС.    



Камуфляж Канади

CADPAT - канадський сучасний варіант цифрового камуфляжу. Схожий з американським камуфляжем MARPAT.    



Камуфляж Бундесверу, ФРН, НДР


WH splintertarn (Splittermuster) - перший німецький камуфляж, що надійшов на озброєння в 1931 році, наноситься на плащ-намет. Малюнок є світло-коричневим фоном з нанесеними плямами зеленого і темно-коричневого кольору осколкової форми. Увесь малюнок покритий "дощиком" - тонкими короткими штрихами зеленого кольору. У наступні роки "осколковий" камуфляж випускався в різних варіаціях.



   
WH eichentarn (SS - Eichenlaubmuster / Oak leaf). Він же німецький "Дубовий лист SS". Існує в двох варіаціях: 6-ти кольоровому (чорні, бордові, світло- і темно-зелені плями на ясно/темно-коричневому фоні) зразка 1942р. і 5-ти кольоровому (чорні, світло- і темно-зелені плями на світло-коричневому фоні SS - Eichenlaubmuster (зразка 1943р.). Кожен з цих видів камуфляжу має ще весняно-літній варіант з переважанням зелених відтінків та осінньо-зимовий з переважанням коричневих. В схожий камуфляж одягнуті сьогодні деякі російські підрозділи.



NVA flachentarn (Blumentarn) - "квітковий камуфляж", використовуваний в армії Східної Німеччини з 1950г до 1967г, після чого був замінений камуфляжем Strichtarnmuster. Схожий з камуфляжем СРСР в останні роки Другої Світової Війни.




NVA strichtarn (Strichtarnmuster). Цей німецький камуфляж був на озброєнні армії НДР з 1965 до 1990 року. Є спрощеною версією камуфляжу WH splintertarn, з якого виключені осколкові плями. Також відомий як "rain"- дощ.    




Tarnmuster (Amoebatarn). Німецький камуфляж зразка 1956 року, є основою з Splittermuster 31 з нанесеними на неї амебоподібними плямами. Випускався в двох варіантах.



   
Flecktarn - в 1985 році Бундесвер випустив один з найбільш вдалих камуфляжів наших часів (на думку деяких фахівців). Німецький Flecktarn є малюнком, що дробиться, складається з дрібних плям, що перекривають одна одну, чорного, коричневого, сірого і ясно-зеленого кольорів. При цьому використовується той же ефект, що і у цифрових камуфляжів ACU і MARPAT, які, напевне, і розроблялися з оглядкою на Flecktarn. Також Flecktarn випускається в пустинному та інших забарвленнях з переважанням відповідних кольорів залежно від місцевості. Випускався в різних роках і варіаціях.


   
Tropentarn - З 1991 року Німецька армія такі кольори камуфляжу використовує при проведенні операцій в пустинній місцевості. Створений на основі камуфляжу Flecktarn, але значно світліший.    




Камуфляж Фінляндії

М05 - фінський сучасний камуфляж, створений, за словами розробників, спеціально для маскування у фінському лісі.

   


Камуфляж Великобританії


DPM - Disruptive Pattern Material - основний камуфляж збройних сил Великобританії. Малюнок являє собою плями і мазки пісочного, зеленого, коричневого і чорного кольорів. Випускався в різних варіаціях.

   


DPM Desert - пустинний варіант камуфляжу DPM Англії    



Камуфляж Франції

CCE camo - (Camouflage Central European). З'явився в рядах французької армії в 90-х роках. Призначений для носіння в Центральній Європі і візуально нагадує Woodland.



   
Daguet Desert pattern - пустинний варіант камуфляжу Франції, використовуваний при операціях в Іраку.    



Lizzard pattern (Leopard) - камуфляж тигрового забарвлення зразка 1953 року, який Франція використовувала під час війни в Алжирі, а потім в Іноземному Легіоні.


   
Камуфляж Данії

Flecktarn - d (M/84). Створений на основі німецького Flectarn, але з минімізацією кольорів до 3-х (оливковий, ясно-зелений і чорний кольори).    



Desert Пустинний камуфляж армії Данії використовувався при проведенні операцій в Іраку.


   
Камуфляж Норвегії

M75 і M98 . Надійшов на озброєння Норвегії в 1980 році. Малюнок є плямами світло-, темно зеленого і світло-коричневого кольорів.    



Камуфляж Швеції


M/90 Шведський камуфляж створений з оглядкою на німецький осколковий Splittermuster в 1990 році. Малюнок складається зі світло-, середньо-зеленого, оливкого і чорного
кольорів. Також випускається в пустинному варіанті.

   

Камуфляж Італії

Vegetato Італійський камуфляж Vegetato.


   
Desertato Пустинний варіант італійського Vegetato.






Це що стосується виду забарвлення камуфляжу. Але костюм кожної армії мав ще й свою особливу, розроблену для певних умов тканину. Я особисто юзаю німецькі флектарнові штани, задоволений ними на 150%. Зручні, не продуваються вітром, міцні, в міру теплі, легко перуться (та й болота на них не видно ;D ). Маю ще одні штани, англійські (DMP), легкі, літній варіант. Так само зручні, кожна деталь в них ретельно обдумана. Але наші люті прикарпатські комарі їх легко прокусують, що деколи заставляє задуматися >:(

І ще: деколи щоб замаскуватися зовсім не треба спеціальних костюмів. Одного разу ми з Христиною купили на Краківськім базари махровий халат леопьордової расцвєтки, на подарунок тьотці. І з тою покупкою в рюкзаку поїхали на Вульку в ліс гуляти. Була осінь, всюди лежало опале жовте листя. Я накинув на себе той халат і заліг в канаву. І о чудо! З 15 метрів мене практично не біло видно. Нижче наводжу неякісний відеодоказ того веселого трафунку.




#24
Гарнітура з доволі рідкісним роз'ємом microUSB, в ужитку не була. Віддам за 50 грн.
#25
Якщо буде вилазка, то я +1.  Але, напевно, якщо й був тунель, то зараз він засипаний. А квадратні ями - більш схоже на перший погляд, що викопані під бетонні опори. Хоча не знаю добре їх розміщення...
#26
Похмуру недобудову ми з Лесиком мали приємність відвідати 6 лютого. Недобудовану лікарню на березі Бугу називають "Колізей". Не знаю що тому причина. Це місце в Червонограді має дуже погану славу, там часто траплялися самогубства. вбивства і згвалтування. Енергетика місця відповідна. Стрьомне і нехороше місце, не ходіть туди!

Нижче два посилання на сюжети місцевого "15 каналу" про Колізей.

http://www.chervonograd.net/index.php/2009-03-17-13-25-38/600--lr-

http://www.chervonograd.net/index.php/2009-03-17-13-25-38/109-lr













Дамба біля Бугу. На горизонті видно терикон збагачувальної фабрики































#28
...І снився мені один з численних експлорерських снів, коли без кінця мандруєш закинутими підвалами, переходиш транспортними коридорами з одного цеху в інший, споглядаєш залишки старих промислових механізмів і таке інше.
Але цього разу я лазив по забутому і запилюженому будинку культури, розглядав залишки 100500-ватних радянських підсилювачів та колонок і раптом потрапив в кімнатку за сценою, де артисти готуються до виступу. Там сидів, як це не дивно, Кузьма Скрябін власною персоною. Ну я, радий такій несподіваній зустрічі, його й питаю: "Скажіть, будь ласка, а де ви знімали кліп 


Спочатку ми з Лесиком вирішили не ризикувати і пішли на завод не через центральний вхід, а зайшли збоку по старій залізничній гілці. Вели себе тихо та обережно, а потім посміливішали та почали залазити всюди, куди могли, а на охоронців майже не звертали уваги.

Отакі телефонні будки (принаймні на телефонну будку схоже) стоять по всій території.








ТРУба зблизька і всередині. Там така тяга, що здається, ніби зараз полетиш вгору. Я на всякий випадок взяв в кожну кишеню по цеглині ;)







Напевно, найцікавіший об'єкт на території. Весь обпутаний металевими драбинами, всередині безліч труб.





















Нижче кілька моїх коротких відіків, просто фотографія не може повністю передати  того, що відчуваєш, дивлячись на це. Дув сильний вітер і всі залізні конструкції стукали, скрипіли і стогнали, в цехах з даху падали  купи мокрого снігу. а деколи і прогнилі металеві деталі.










Інші цікаві речі























Хитрожопий сторож. Пропонувава купити цех. І не пустив подивитися ТЕЦ.




А ось і ця ТЕЦ




Сім чи вісім таких цистерн стоять кожна в окремому приміщенні. Ця впала. Лесик висунув версію, що вона спиляна, я - що просто лягла поспати...



Затоплений і замерзлий цех. Тут вийшла б трушна ковзанка.



Щось типу бомбосховища, але не воно. Також затоплене, товщина льоду не дозволяє пройти далі.



Спільне українсько-польське підприємство на території. Велика вивіска намальована від руки...






#30
Унікальна будівля середини 18-го століття. що належала знатній Львівській родині і розташована в самісінькому центрі міста, стоїть в руїні. В цьому ми могли переконатися минулого тижня під час вилазки, на якій були присутні Roy, Stitch, Sanecka, Lesyk, Rufus та я, Фляшкохантер. Без проблем залізли в напівпідвальне приміщення та дещо менший, зате глибший підвал. На верхні поверхи потрапити, на жаль. не вдалося. Дивитися там, власне, нема на що, всюди розруха і постійно треба пильнувати, щоб не вступити в щось неприємне. На думку чомусь спав твір Леся Подерев'янського про дослідників калу ;D  Нижче дві свіжі статті про будівлю.






























#31
Основна тема тут

Всім учасникам вилазки дякую за приємно проведений час. Поплюсив :)
#32
Сьогодні випадково зайшов на територію колишнього палацу Бєльських (навпроти пам'ятника Данилу Галицькому). Історичний дестрой цілком доступний для оглядин, можна залізти в підвал та побродити по поверхах. Палац дохолєри старий і скоро прийде йому кінець. Спішіть побачити!

Крім того, бачив одну цікаву дірку в районі Пекарської, хочу поглянути що там.

Якщо нічого не поміняється, вилазку планую орієнтовно на обід суботи (година 1-2). Хто має бажання приєднуйтеся.

Нижче дві сьогоднішні фотки телефоном та колишній вигляд будівлі, взятої з http://www.lvivcenter.org





#33
Всьо, більше я газет не читаю. Відкриваєм, наприклад, номер 9(3726) "Сєгодня" ("ниньки" в перекладі на українську) за суботу, 15.01.2011. Маєм черговий опус Олеся Бузини про страшні і криваві різанини за участю УПА. Називається "Негероическая "бандера". На цілий розворот. І, звичайно ж, з фотками зарізаних дітей, як же без того. Стаття присвячена відміні указу Президента про присвоєння Бандері звання Героя України.

Але більше розвеселила і додала оптимізму маленька стаття на 2 сторінці.

Цитувати«В Украине создали «Бандеровский календарь-2011». Его автором называет себя блогер с ником pekelnyi_bulba. Он просит не заказывать у него этот календарь, потому как он не собирался его печатать. Правда, очевидцы говорят, что видели, как этот календарь раздавали на улицах Львова. В нем, к примеру, на страничке «февраль» двое персонажей в форме бойцов УПА стреляют из пушки по вертолету, который вылетает из Межигорья, на апрельской страничке нарисовано, как эти же вояки танком крушат Мавзолей с Ленином и Кремль, в мае маршируют по мосту, который головами поддерживают священники (судя по символам - Московского патриархата), а в ноябре и декабре эти же персонажи расстреливают безоружных людей с портретами Ленина и сталкивают их тела трактором в овраг... Львовские националисты свою причастность к календарю отрицают. Правоохранители говорят, что о календаре пока не слышали, но если там будут найдены признаки разжигания межнациональной розни, блогером может заняться СБУ. По закону, ему грозит до 5 лет тюрьмы».

Мля, я вмер... ;D ;D ;D "Роздавали на вулицях Львова..." "расстреливают безоружных людей с портретами Ленина", сцуко, підстолом, плачу і ридаю ;D ;D ;D І щось тут підозріло часто фігурує Львів...Як то ще наше славнозвісне метро не згадали...

Пекельному Бульбі, за творчістю котрого слідкував і раніше, респект і уважуха. Календар повністю можна подивитись наприклад отут-во.


#34
Сьогодні їздив на розвідку в Червоноград і Сокаль, побачив БАГАТО цікавого, Недосліджені Північні Території приховують густий дестрой і шальоної краси індастріал, то є справжній клондайк для експлорера. Проте більш-менш якісно погуляв тільки на одному об'єкті.

Це - закинутий дев'ятиповерховий гуртожиток колишнього заводу "Зміна". Трабли в гуртожитка та його мешканців почалися на початку 2000-х, коли завод остаточно припинив існувати, відповідно припинилося й фінансування.
Останні мешканці покинули будівлю цього літа, але до кінця залишалися тільки найбільш відчайдушні. Пам'ятаю вражаючий кадр минулої зими: похмура бетонна будівля стоїть темна і з повибиваними шибками, і тільки в одному вікні на якомусь сьомому поверсі горить світло, а за вікном сохнуть дитячі речі...

Всередині є на що подивитися, є залишки меблів, всіляке побутове сміття, де-не-де висять штори і люстри. Падав лагідний січневий дощ  ;)  і тому по стінах текло багато струмків, деколи на поверхах були цілі озера. Чим вище піднімаєшся - тим чистіше, тим менше стає шприців, бульбуляторів, сміття, обривків скловати, битого скла і банок від "рево". Напевно, без проблем можна вилізти і на дах та роздивитися Тру-урбан-краєвид Червононрада.

І ще одна особливість - я взагалі-то не дуже вірю в енергетику місця та й не можу сказати, що боюся покинутих будинків, але коли шастав по поверхах, було стійке бажання повернутися і швидко йти геть. Що я і зробив дійшовши до 4-го поверху. Стрьомно якось...

Нижче фото







Всередині училища







Перший поверх гуртожитку



Підвал. Місцями зовсім чистий, місцями завалений сміттям




















#36
Вилазка відбулася сьогодні за участі Фляшкохантера, Лесика і ще одної людини, Того-Чиє-Ім'я-Не-Можна-Назвати  :)

Спочатку трохи довідкових матеріалів про місто і підприємство.



Неправильно написано. Правильно по-українськи повинно бути "Образи"  ;)


І вентшахта біля цього будинку



Територія спортивної школи



Спортивна чувіха. За її спиною табличка каже, що вулиця називається "69" ;D






Одні з численних воріт заводу





Біля воріт автоколони



Зона митного контролю посеред поля







Всередині чудо-машини









Підземне сховище мазуту






Металхантер позначив місце ;D Або якась дівчинка закопала здохлого собаку чоловічої статі ;D ;D ;D









Половина насосної станції. Працівники там, відповідно, працюють на півставки ;D



Комбінат. Ракурси з-за паркану.

















Міст через річку Стрий. Під мостом - насосна станція, що забезпечує водою комбінат. Пан черговий люб'язно дозволив нам пофоткати всередині, за що йому Велике Дякую!













Шлюзи






Карта Жидачева на стенді в центрі


Стріт-арт





Альбом на пікасі

Обговорення
#37
Обговорення звіту.

Лесику і Тому-Чиє-Ім'я-Не-Можна-Називати плюс і Дякую за гарну компанію.
#38
Набридло святкувати, хочеться кудись поїхати, кістки розімнути!
Пропоную завтра відвідати Жидачів, оглянути целюлозно-паперовий комбінат, котрий, судячи з останніх газетних публікацій, ледве дихає. На більш ніж 100(!) гектарів площі підприємста знайдеться багато цікавого, думаю. Крім того, в Жидачеві можна купити (принаймні, донедавна можна було) кефір в прикольних скляних фляшках, таких, як за Союзу.

Їхати можна з приміського вокзалу, маршрутки ходять часто. Час в дорозі - біля години. Отже, зголошуйтеся!

UPD: зустрічаємось на 8:00 зранку біля Скрині на Городоцькій.
#39
Хотілося би гідно закрити рік, що минає, якоюсь хорошою вилазкою. Пропоную в найближчий четвер поїхати зранку в Червоноград. Хотілося би оглянути закинутий гуртожиток заводу "Зміна", власне біля нього і вийдемо з маршрутки, а далі як карта ляже. Можливо, в Соснівку, на збагачувальну фабрику, а може полазимо в районі заводу "Зміна" і першої та другої шахт (лінк на Вікімапію).

Ще чув про якесь поселення бомжів чи циган в районі Соснівки, досить велике, може місцеві просвітлять? (Звертаюся передусім до Бура та Red Shift).

Прогнозують гарну зимову огоду, виїжджати хочу зранку маршруткою з АС-2. Зголошуйтеся!
#40
Велична і цікава будівля в самому центрі міста була спроектована архітектором Гохбергером наприкінці 19-го століття. В інтернетах відомості про сам будинок скупі, про те, щоб знайти план будинку і мови нема.

Численні внутрішні дворики







Грати, за якими ховаються секретні сходи прибиральниць

















Колодязь.





Вітражі, спрезентовані студентами Академії мистецтв, котрим не було куди діти свої дипломні роботи



Двері навчальної телестудії факультету журналістики. Всередині бага-а-а-ато цікавого, але за дозволом на зйомку мене відправили до керівника. Відклав до кращих часів :)



Дерев'яні сходи і вхід на горище







П'єц в одній із аудиторій







Ще одні сходи.







Обговорення тут