eXplorer.lviv.ua

Тематичні матеріали => Логістика => Тема розпочата: Ioan85 від 09.03.2009 23:54:20

Назва: Охорона об"єктів
Відправлено: Ioan85 від 09.03.2009 23:54:20
Кожного разу як подорожуєш закинутими військовими та виробничими об"єктами можна наткнутись на охоронців, хоча в більшості випадків там вже немає що охороняти, але таки вони присутні, і можуть застати зненатська, як в таких випадках себе поводити??? Тікати чи підіждати поки підійде охоронець цим самим показати свою пофігістичність до нього і при нагоді розговорити, хоча як показав минулорічний похід в військову частину що знаходиться біля заводу "Лорта" охоронець був злий і вивів за межі колючого дроту  :'(
Назва: Re: Охорона об"єктів
Відправлено: zelja від 10.03.2009 00:02:57
твої дії мають залежити від ситуації в якій ти знаходишся ,але як на мою думку тікати це крайнії випадок.
Назва: Re: Охорона об"єктів
Відправлено: Varjat від 10.03.2009 00:58:17
           Ооойй вже ці невгамовні!!!  ;D добре що вас влітку на полігоні ніхто не підстрелив!!! хоча якби далі тою бетонкою поїхали в глибину лісу то мали б на горіхи! Стоїть же ж табличка що далі цивільним зась а цікавість всерівно перемагає  ;D

           Якщо об'єкт режимний а охоронець бовдур ще й на підпитку то й в спину при спробі втечі вистрелити може і хоча стріляють як правило гумовими кулями оскільки охоронцям дозволів на вогнепальну зброю не дають, лише на спецзасіб, то синяк на пів спини всерівно довго сходитиме!!!  ;) Та й до адмінвідповідальності всіх "цікавих" можуть притягнути а за особливого бажання й до кримінальної!!! Пояснюю як юрист - не закінчений злочин вважається замахом на злочин однак відповідальності не виключає а лише дає змогу при винесенні вироку брати з санкції відповідної статті ККУ нижню межу!!! До прикладу проникнення на територію чи то приватного чи  державного підприємства, відомчих та інших установ можна кваліфікувати як таке що вчинене з метою крадіжки передбаченої статтею 185 ККУ проте в зв'язку з затриманням охороною крадіжці вдалось запобігти! Так от санкцією п.1 даної статті передбачено мінімальну відповідальність у розмірі 50 неоп.мін. доходів громадян (900 грн) а максимальну у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років і власне виходячи з відсутності факту крадіжки суд може призначити штраф або щось з цих варіантів:  громадські   роботи на  строк  від вісімдесяти до двохсот сорока годин,  або виправні  роботи  на строк  до двох років,  або арешт на строк до шести місяців!!! Якщо ж охороні чинити спротив то тут і під грабіж (ст.186 ККУ) можуть підписати і штрафом тут точно не відбудешся!!! Тому тікати не можна ніколи бо це вважатиметься визнанням особою протиправності власних дій, а потрібно вдавати дурника і розмовляти з охороною!!! тоді можна буде й від адмінвідповідальності відмазатись не те що кримінальної! Проте нікому не рекомендую лізти на територію перед якою є попереджувальні знаки, таблички! а якщо мурів немає, нічого немає то тоді й спробувати можна!  8)
Назва: Re: Охорона об"єктів
Відправлено: Golem від 10.03.2009 13:14:34
До Варята: дякую, видно шо не інженер писав :) Питання:

- Якшо сторож мене затримав, чи має він право мене утримувати до приїзду правохоронних органів. Чи просто випровадити за межі території.
- Якшо мене затримали міліціонери, як було за Податковою, шо мені світить? 4 години і на волю чи тортури з метою підписатися шо я розікрав там бетонні блоки (Тоді я відкупився на місці) І чи взагалі проникнення в цю споруду без жодного паркана і таблички є незаконним.
- Чи журналістське посвідчення предявлене правоохоронцю дає якісь привілеї? Типу ми пишем репортаж про Полтву, нас не рухай.
Назва: Re: Охорона об"єктів
Відправлено: Varjat від 10.03.2009 14:42:52
          Що ж, відповідаю по пунктах:

          - сторож власне для того й є щоб затримати порушника  до приїзду працівників правоохоронних органів та складання відповідного протоколу про адміністративний проступок, тощо,  хоча звісно може й за територію випровадити не викликаючи міліцію, це якщо добрий попадеться;

         -  не зважаючи на те що попереджувальних табличок не було в Україні немає "безхозного" майна  і за бажання до відповідальності можуть притягнути у будь-якому випадку, в такій  ситуації лише до адміністративної у вигляді штрафу проте зважаючи на специфіку роботи правоохоронних органів на пострадянському просторі  краще з останніми не сперечатись особливо якщо з їхнього боку пролунала пропозиція "домовитись" так-як патрулюють вулиці і об'єкти не офіцери а як правило звичайні безпринципні пепеесники яким взяти і запхати тобі до кишені скажімо "косяк" а потім звідти його дістати зовсім не важко!!! Тому у випадку затримання в таких місцях краще багато не сперечатись а спробувати пояснити що от мовляв туристи і т.д. а якщо пояснення не діють домовлятись "по хорошому"!!!

          - журналістське посвідчення ніяких переваг окрім моральних в очах правоохоронців не надає!!!  Хоча розголосу вони побоюються і з журналістами ведуть себе більш стриманно! Єдине місце де таке посвідчення може щось значити це суд, та й то потрібно доводити що в журналіста не було можливості попередньо узгодити свій візит  з власниками будівлі чи установою балансоутримувачем!!!

           Зважаючи на вищевикладене та ментальність наших охоронців усім раджу  завжди спочатку спробувати домовитись принаймні з вахтером чи охоронцем на КПП про візит на територію об'єкту а не одразу лізти через паркан!!! Воно все здається квіточками проте повірте, потрапивши до правоохоронців за їхнього поганого настрою останні  можуть змусити написати зізнання й про вбивство Джона Кеннеді!!!  ;D
Назва: Re: Охорона об"єктів
Відправлено: Golem від 10.03.2009 15:20:02
Ясно. Дякую за корисну інфориацію.
Назва: Re: Охорона об"єктів
Відправлено: Romchick від 11.03.2009 00:01:26
Не варто також забувати про датчики охорони (геркони, датчики руху, камери нагляду ітд.). Непоганий опис цьго "зла" і як з ним боротись найшов тут:
http://diggers.su/content/view/23/60/ (http://diggers.su/content/view/23/60/)
(Правда написано на язьіке)
Назва: Re: Охорона об"єктів
Відправлено: YserL від 04.06.2010 21:12:46
НВЧ датчик на будівлі Лорти.
Назва: Re: Охорона об"єктів
Відправлено: inkognito від 04.06.2010 21:55:05
НВЧ Панове та Панянки, НВЧ...