Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - LiveCyborg

#1
Спочатку трохи довідкових матеріалів про підприємство.

Статус одного із найстаріших промислових районів міста носить Івано-Франківський шкірзавод, який був заснований у 1888 році євреєм Яковом Маргошесом. До початку Другої Світової війни завод вважався одним із найбільших підприємств Західної України. На фірмі працювало сотні працівників, а його виробничі потреби обслуговувала власна електростанція.

На початку 90-х підприємство об'єднувало п'ять заводів - підошовний, спілковий, два заводи з випуску еластичних хромових і хромових шкір та велике виробництво з випуску товарів народного споживання. Тоді воно носило ім'я ВАТ «Івано-Франківське шкіряне підприємство «Плай». Пізніше італійські інвестори викупили акції підприємства, вклали кошти в сучасне обладнання та налагодили нові ринки збуду. Та коли італійці вийшли із справ, від них залишилась тільки назва - «Філія «Спіловер. Шкіряний завод».

Роками більша частина території не використовувалась за призначенням і пустувала. Погіршило ситуацію те, що від п'яти заводів колишнього шкіроб'єднання «Плай» діючим залишився тільки один. У 2012 році працівникам підприємства почали затримувати зарплати, а через рік завод взагалі припинив свою роботу.

Станом на сьогоднішній день більшу частину заводу викуплено,деякі виробничі цехи та будівлі знесено і тепер на їхньому місці активно зводять новобудови.

Фото заводу із стороннього джерела - до зносу виробничих цехів:





Отже,15 липня зранку,ми вирушили в Івано-Франківськ
Першим об'єктом нашого відвідування став Шкіряний завод

Діставшись до місця призначення,і телепортувавшись через паркан після підготовки до залазу,перед нами розкинулась така картина:






В принципі,після побаченного можна було-б зробити висновок,що крім дестрою тут більше нічого цікавого не залишилось,але завзятість бере своє і ми ідемо далі.
Зробивши декілька фотографій епічних пірамід із цеглин,ми вирішили відвідати одну із так званих веж - невелику частину конструкції,яку за не виясненої причини не знесли:



На щастя,це місце стало для нас по-своєму сейвом,так як з поруч розташованого будівельного майданчика нас помітив кращий друг людини і одразу ж побіг у нашу сторону...  :P






При бажанні,пес міг-би нас і тут дістати,величезний обвал стіни на першому поверсі,через який ми,власне і потрапили у цю конструкцію,ніяк не завадив-би йому дістатися нас.
Але,собака розумів різницю між охороною будівельного майданчика і "полюванням" на львівських екплорерів,тому через декілька хвилин поспішно побіг в сторону будмайданчика. ::)

Ну а ми прямуємо далі,в глибину заводу...
Йдемо під стінами котельні,як виявилося пізніше:



Закрито на доволі нову колодку,тому просуваємось далі уздовж стін із червоної цегли...
А тут Іван Якович причаївся у кущах... ;D



Натрапляємо на робочу трансформаторну підстанцію,яка стоїть перед одним із входів в цех:



Біля неї невеличкі дерев'яні двері,зачинені за допомогою декількох цвяхів.
Розшатуємо і потрапляємо у невеличкий просторий зал:



Одразу при вході нас зустрічають три станки:



На одному з яких ось така композиція:



Також трохи плакатів з техніки безпеки:



Проходимо далі і попадаємо у велику залу з величезними пічками:



Поруч із входом у зал ще одні двері,зачинені на колодку і з сюрпризом ;D



Хто знає,що за "сюрприз",і як працює,напишіть,плез)



Ще трохи тих коптилок з пекла)












Далі ми попрямували в сторону адміністративної будівлі:



Побачивши будівлю із сірими стінами,одразу ж помітили невелику хатинку-прибудову з відчиненими дверима,а поруч хтось залишив велосипед
Відповідно,перевіряти адекватність сторожа ми не вирішили,тому після цього швидко телепортувались за територію,до машини.
Ось такий вийшов похід :)