Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Oly

#1
Попоную завтра піти на Вапнянй завод біля Пустомит: http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,6770.0.html
Не далеко і не досліджено.
Електрички зі Львова ідуть в 9 і 13 год.
#2
По моєму Залізобетонний і Вапняний завод це трохи різні речі. Там, біля Пустомит, різноманітна промисловість була досить розвинена в минулому столітті:)
#3
Цитата: inkognito від 10.08.2014 20:44:23
Маю питання: чи часом даного об'єкту не видно із колії? Мені здалось, що бачив те саме, що на світлинах проте з іншого ракурсу, а саме іж вікон Мукачівки.Наперед дякую!
Так, видно його з колії. Якщо їхати зі Львова, то буде по ліву сторону зразу після зупинки Глинна Наварія.
#4
Знаю одне місце. Це вапняний завод в Пустомитах.
Якось їхала я електричною в Глинну Наварію, але, оскільки ця електричка не зупинилася в моєму місці призначення, я вийшла на наступній станції Пустомити. І, повертаючись назад, натрапила на майже закинутий завод.
Вхід охороняє один пес, який грівся на сонечку біля закритої брами на територію заводу. Коли я появилася на території, десь з-за будівель, цей собака спочатку трохи йшов за мною, тримаючи дистанцію близько 50 м, а через деякий час взагалі втратив до мене інтерес і повернувся на своє нагріте сонцем місце.
Мені ж, в цей час, вдалося помилуватися промисловим видом, зробити 2 фотки, коли з-за рогу появився мужик на велосипеді. Тоді я вирішила вдавати типові блондинку, типу "порадьте, будь ласка, як мені звідси в Глинну Наварію потрапити, я сюди якось випадково зайшла)"
Мужик люб'язно погодився провести мене до виходу на іншому кінці території заводу.
Від нього мені вдалося взнати, що:
-він працював на заводі 20 років, поки той не "розвалився";
-завод ще частково працює - в одному цеху мелять борошно;
-на території ніби є якась охорона, але можна приходити);
-на моє питання чи можна полазити всередині по будівлях відповів, що ні, бо це небезпечно, можна звідти вилізти повністю білим в вапні.

Виставляю 2 зроблені тоді фотки.
Загалом територія заводу дуже цікава, є декілька закинутих будівель, в які можна залізти.
Місце однозначно потребує дослідження.



П.С. якщо тема про дану місцину вже існує (я не знайшла), прошу модераторів видалити, або об'єднати теми
#5
Ооо, пам'ятаю я той універмаг.
Він займав всю площу першого поверху, яку тепер ділять між собою аптека, вопак, магазин одягу(вже закрили ніби) і піцерія. Мав 2 входи/виходи, можна було зайти з одого боку, пройти весь магазин і вийти з іншого боку :D
Там де зараз аптека був відділ з молочними коктейлями і 2-3 високими столиками. Також пам'ятаю ті довгі прилавки, окремі відділи і продавці на кожен вид продуктів. З того що точно було: крупи, консерви та інші продукти, канцелярія і книжки, будка з пресою, обмін валют, а хліб продавали в самому кінці (на сучасному місці піцерії).
Закрили його десь на межі 90-х і 2000. Потім, до відкритя вопака, в мене якийсь провал в пам'яті відносно цього місця, але кажуть, що там були маленькі магазинчики, які займали тільки частину площі всього універмагу (напевно тому і не пам'ятаю, бо не заходила туди).
Згадується та величезна площа магазину: по боках вздовж стін прилавки, а сама середина залу пуста. Не до порівняння з сучасними супермаркетами :) Також пам'ятаю квадратні колони, які підтримували перекриття, зараз вони теж є, але менш помітні.
Взагалі, подобається мені таке планування, коли весь прший поверх будинку є не житловим, а відводиться спеціально під бізнес.
#6
Ну металхантери зазвичай щось менше полюють, а це величезні куски металу, яких без особливого транспорту не забереш
#7
Найшла фото естакади, якої вже нема. Так гарно було)
#8
Народ, хтось знає куди зараз дівається цей завод?
Ще 2 місяці тому неподалік того великого ангару було 4 металеві естакади (чи як там вони називаються), а зараз від них тільки бетонні стовпи залишились.
Це порядок наводять нові власники, чи хтось собі просто забирає те, що йому потрібно?
Так само з тих 4 веж, що через дорогу від головного входу, 2 місяці тому була тільки одна похила, яку чи то розбирали, чи то руйнували краном. Зараз її вже нема(((
#9
Плани / Re: Полтва
19.09.2012 00:14:32
І як все пройшло?
#10
Цитата: Lesyk від 13.09.2012 23:29:33
Тому, Зоряно та/чи Oly, може просто вечірнім Львовом прогуляємось? Або навіть краще нічним  :)
Прогулятися по нічному Львову кожного дня є можливість, а поїхати десь за місто не завжди.
Згідна, що заради одного тунелю не варто туди пхатися, але додавши до маршруту ще кілька природних/індустріальних/історико-культурних об'єктів може вийти не поганий тур. Живемо один раз і треба на власні очі це чудо побачити, щоб потім самому давати поради від щирого серця)))
#11
Можна організувати поїздку так, щоб підвечір приїхати в Рівне, погуляти по нічному місту і вночі повертатись назад, щоб зранку бути у Львові
#12
Цитата: Roy від 13.09.2012 14:35:50
З Здолбуневим без проблем, там є Луганськ-Львів.  :)
Вже нема. Відмінили місяці 2-3 тому :'(
#13
Цитата: Dima_Bear від 13.09.2012 13:19:22
по дорозі можна буде заїхати на "Білу гору" відвали "Рівнеазоту"

клас))))
#14
З радістю поїду, якщо з роботи вдастся відпроситися :-\
#15
Плани / Re: Полтва
13.09.2012 13:13:42
Чи хтось ще збирається в Полтву в неділю?
Там на суботу прогноз погоди вже не радує(((
#16
Плани / Re: Полтва
11.09.2012 22:51:50
Цитата: Ascold від 11.09.2012 15:04:15
Пропоную зустрітись у 16:00 на лавках біля фонтану
В суботу чи неділю?
#17
Могли хоча б організувати збір коштів від небайдужих, якщо грошей з бюджету не вистачає. Отака скляна підлога класно виглядає
#18
Якось шукала інфу на форумі про цей палац, але безрезультатно, в офіційних джерелах він ж називається палацом Бесядецьких))) Дуже жаль, що така пам'ятка стоїть в самому центі Львова і руйнується :'(
П.С. з лівого боку, де палац примикає до житлового будинку, по вечорах у вікнах світиться світло, тобто хтось фактично живе у тому палаці))
#19
А ще там знайшли стародавній мур і дві вежі. На жаль, через брак коштів їх не вдастся законсервувати як музейні об'єкти і залишити для показу, а прсто будуть зроблені позначки на бруківці. http://gazeta.ua/articles/history/454561/2#photos
#20
Плани / Re: Полтва
11.09.2012 09:46:37
Привіт всім! Потрапии у Полтву моя давня мрія. Якщо все вийде ок з роботою, то +1 особа на 16.09 ;)