Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#1881
Дякую за Сихівський міст. Просто там шиномонтаж, автосервіс і мені і в дукмку не приходило пробувати шось там їсти :) Зазвичай в таких місцях кухня не надто смачна. Але дякую за пораду, обовязково спробую.
#1882
Що ж, чекаємо з нетерпінням. Знаючи твою вдачу беруся прогнозувати що це знову буде встановлення рекорду швидкості та витривалосі :)
#1883
Знайшов цікаву вивіску Кіно в Дрогобичі. дуже сподобаласі, от вирішив викласти. Якби її відреставрувати, непогано дивиласі б і тепер.
#1884
Знову дзвонили і вгадайте звідки? Правильно, з ЗІК-у. В них там різні відділи, між собою не контактують :) За три тижні третій раз :) Звати Василина. Хто має бажання допомогти - юуду вдячний. Телефон вишлю в ПП.
#1885
Важко шось додати до вже написаного. Всім +1, а міська рада най думає :)
#1886
На днях один з читачів форуму прислав кусок плану міста з позначеною Полтвою і ше якимось колектором. Скачати його можна тут Це АЗК ОККО на Чорновола. Видно Полтву, вентшахту біля неї і ще один колектор який впадає зі сторони Варшавської. Я висловив припущення же то той самий колектор який ми там виділи з двох труб. Фото тут. Але це не факт, адже може бути і Південно-Західний. Правда чомусь він позначений доволі вузьким. Я по спеціальності інженер-електронщик, то ж можу помилятися при читанні цих креслень.

Суть в тому, що наш читач має доступ до цих креслень включаючи Левандівку, Шевченка, Варшавську і решта. Тобто можна чітко прослідкувати маршрут ПЗК. Потрібно аби хтось хто в тому розбирається виділив свій час і разом з ним сів і посортував шо треба а шо ні. Потім посортовану купку можна просканувати (А1) або пофоткати хорошим фотіком зі штативом. Останній варіант швидший і легший. Тут напевно вже до Роя і інших валсників хорошої фототехніки завдання. Потім це все ми б могли викласти тут в надійному місці :)

Також  наш читач має лазерні віддалеміри, то ж при нагоді можна спуститися в колектор і прив'язатися до входу, вентшахти і зливу. Аби точно знати де ти зараз є :) Ну і наостанок, я згадав про невеличкий водоспадик посеред абсолютно рівного колектора. І після водопадика води, субєктивно, було значно більше. Чи то колектор ширшав, а чи й справді ПЗК вливався в течію. На фото він є, правда мало шо видно. Всі ці обєкти як йти від Ніко-Захід прости течії.
#1887
:)  дякую! І як, не смерділа їм? Кудою ходили? Шо знімали?
#1888
Бачу в цьому купу позитиву. Насамперед - замок таки відновлять і приведуть до ладу. Бо, направду, шкода жеби така краса пропадала. Зроблять це, звісно, за державні гроші під прикриттям резиденції - нехай. Відновлення памяток історії та архітектури далеко не найгірше використання бюджетних коштів.

Правда якось дивною виглядає державна резиденція за 70 км від Львова, Рівного і Тернополя. І за 400км від столиці. Хто бачив замок думаю зі мною погодиться - ідеальне місце для хорошого ресторану-готелю, вміли, курча, тоді поляки будувати. Тож держава його відбудує, для галочки проведе кілька саммітів і потім здасть в довготермінову оренду приватним особам.  Які робитимуть на цьому бізнес, не вклавши нічого в реставрацію. Зате належатимуть правильним бізнес-групам. Хоча може я і помиляюся. Влади приходять і відходять, а замок Україні лишиться.
#1889
Дякую всім! Справді гуртом цікавіше буде. Я написав в приват Рою телефон. Може подзвони їй і домовся за все. А потім вже напишеш іншим шо і як.
#1890
Журналіст(ка) з Львівської газети Маряна Вербовська хоче злазити в Полтву. Просила допомогти. Потрібні ліхтарик, гумовці або бахіли малого розміру і  провідник. Був би дуже вдячний якби хтось з учасників форуму погодився її провести і заодно дати інтервю. телефон її дам через ПП.
#1891
Послухав нині маразм новин від міської ради про витік зі Світоча і спеціальні ароматизатори для Полтви і не витримав, вирішив дати грунтовну відповідь.

"
Сама річка не смердить і ніяких ароматизаторів там не потрібно. Якшо причина в заводах чи Полтві, яому тоді смердить на Сихові, далеко від всіх заводів. Навіть вітер дує в іншу сторону :) Чи на вулиці Винниця смердить чітко +-10метрів навколо тунелю, де колектор починається. Відповідь проста - бруд і мул в бічних малих колекторах, які за сумісництвом і дощові колектори. То ж якшо нема довго дощу і течуть тільки наші відходи - все застоюється, висихає гниє і смердить. Ну і смердітиме ввечері і вранці, коли люди масово вмикають теплу воду і пара від неї витісняє засмерджене і затхле повітря через люки, решітки і нещільності назовні. До речі, цікаво який рівень органічного і хімічного забруднення води з помешкань? Пральні порошки, шампуні, посудомийка і органічні відходи - чистої води ми зливаємо мало. Теж 600% як у Ензима? В нього, до речі, є свій окремий колектор аж до очисних.

Просто най візьмуть і прочистять бічні колектори, от сморід і зникне. Колись для цього спеціальна машина була в міськради, яка під тиском подавала по шлангу воду. А не ароматизатори в Полтву встановлюють, там ітак не смердить. напевно тут є чиясь вигода :) Просто обурює така безцеремонна маніпуляція громадською думкою. Розказують те, що люди хочуть почути. Винні підприємства і Полтва, а Львівводоканал і міська рада ні при чому. Тішить те, шо у Львові ще багато думаючих людей і вони не ведуться на дезінформацію про сморід, а також висловлюють свою позицію.
#1892
Цей люк ми, звісно шо, бачили і відкривали. Він є в звіті.



Купа води, ніяких сходів. Лише драбина :(
#1893
Може зняти підтвердження? Мені з форуму ітак ніколи листи не ходять :(
#1894
Я теж думав про мультипаливний але зупинився на звичайному. легший, простіший. Та й негативний досвід користування звичайним примусом якось не вселяв надії в надійність мультипаливного. Який, зрештою, і є тим самим примусом. Газ доступний, вистачає надовго. Єдиний мінус газового - погано працює при морозах.
#1895
Насамперед Дякую Лесику шо відгукнувся і прийшов замість мене. Погоджуюся, перебування на конференціях не завжди цікаве людям практики :) Але і з конференцій можна почерпнути щось корисне для нас, як ото карту колекторів чи інфу про Південно-Західний колектор. Зрештою, твереза інформація від людей, шо там були і бачили все своїми очима, вносить троха конструктивізму в подібного роду дискусії. Корисного з руху відкриття Полтви може бути багато.  За гроші якогось європейського гранту очистять і організують інфраструктуру струмків - витоків Полтви. Знімуть якісне відео з колектора, видадуть фотоальбом. Нічого не заважає один з люків на стометрівці зробити зі скла і підсвітити зсередини чи навіть пустити якісь екскурсії.

На рахунок кількості води, то тут все як книжка пише. Струмки зароджуються в темних вологи лісах, де акумулюється вода і потім без поспіху тече собі вниз. Вирубається ліс - струмки міліють чи взагалі пересихають, наочно можна побачити це в Карпатах. Нема лісу - нема кому затримувати дощову воду, яка одразу швидко вся зтікає вниз великим потоком. Це справедливо і щодо річок в лісі, і щодо міського колектора. Двісті років тому більшість сучасного міста була лісом. Звідси і багато води в Полтві. Потім ліс вирубали і побудували будинки - і річка обміліла. Навіть та мала кількість води з підземних джерел що є в Полтві буде сильно зменшуватися влітку під час посухи. А пересохла річка це автоматично болото, затхлий запах і комарі.

Наглядний приклад є в Дрогобичі. Де річка троха більша за Полтву тече через усе місто. І хоча каналізацію туда ніхто не зливає, вигляд вона має, мяко кажучи, неапетитний. Ні про які набережні і пляжі мова не йде. Навпаки, люди відгороджуються лиш би її не бачити. В Ужгороді зовсім інша справа. Річка там велика і повноводна, зароджується далеко від міста, по ній плаває риба яку видно з мосту.
#1896
Гуд, дійсно +. Радий що вдалося продовжити його аж до Полтви.  Приємно шо в свій час ми правильно знайшли весь кусок від Кульпарківської до Шевченка. Ну а далі очевидно - нема шахт, нема можливості знати маршрут колектора. В 40 метрів глибини ніц незвичного не бачу. Адже в цьому місці пролягають горби з лісом які й додають глибини залягання. Торфовище за Левандівкою навіть троха вище за русло Полтви на Чорновола. Відповідно копаючи тунель під землею прямо і вниз матимеш велику глибину залягання під лісом. Це подібно як Лощина розташована "Глибоко під землею".

На рахунок полазити по невивченим місцям - хіба у Львові воду перекриють. Останній відкритий вхід на Торфовищі містить трубу з величезною к-стю швидкої води. Значно більше ніж у початкових районах. Зрештою на фотках всьо добре видно. Більш реально і цікаво знайти місце впадіння в Полтву на Чорновола і піти тудою. Правда дійсно бокових приток ніколи не бачив. Хіба дійсно якось підмішують знизу. Бо бічні труби є, наприклад ці десь напівдорозі до макдональдсу.


Але ж води там стільки нема, знайно менше ніж тече вверху.
#1897
Є правда і контр аргументи які для мене особисто не важливі, але для обєктивності думаю є сенс їх навести

- Ми по суті стаємо де факто UTM +3, а не +2 як було раніше. Тобто стаємо жити по московському часу. Правда москалі теж на +1 посунулися, ну але тим не менше
- Всі хто працює з іноземцями матимуть ще на годину більший відрив. Для прикладу, якщо раніше наша 6 година вечора відповідала 8 годині ранку в Сіетлі, то тепер взимку, коли вони свій час переведуть а ми ні - відповідатиме їх 7 годині ранку. тож якшо раніше можна було годину з ними потрендіти, засинхронізуватися. То тепер відрив взимку буде довшим і сидіти на роботі прийдеться мінімум до 7.
- Іноземцям двічі на ірк прийдеться перестроювати свої графіки під наш час
- Що робити з вже написаним софтом і девайсами, які переходитимуть з години на годину?

Переводити час - винахід 20-го століття. Мені він завжди заважав і я радий що його відмінили. Впевнений шо знайдуться люди які сумуватимуть за старим часом чи їм навпаки, підходив зимовий час і файно шоб був тільки зимовий. То ж всіх не задовольниш. Але в нас, бачу, всі за :)
#1898
Цитата: YserL від 20.09.2011 15:13:06
Я ще 25 жов 2010 створив групу в контакті проти переведення годинників, мене це тоже бісило, особливо GMT+02 із вказанням літнього і зимового часу, + корисгування техніки яка автоматично не переходитла, а служби коли за 03:59:59 йде 03:00:00 і крон в той проміжок спрацьовує 2 рази :)

Є нині привід випити :)
#1899
читаємо тут

Не знаю як кому - я з того тішусі. Перехід на зиму завжди мені заважав. Тому шо завжди заважало коли взимку о 5 темніло. Не вистачало часу на лижах кататися, в горах як ходив треба було на це звертати увагу, не кажучи про постійну їзди потемки з роботи додому. А вранці коли світає не так важливо. О 9 все рівно буде світло :) ну і якось завжди той тиждень був некомфортний, коли треба було переходити з години на годину. :)
#1900
Гарний звіт! Молодці! Питання про шахти: вони й далі наповнені по самі вінця? також зацікавив хутір, чи є до нього нормальна авто дорога, підведений газ?