Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - YserL

#1981
Добротно зроблені, але враховуючи кількість машин на вулиці, користі вони мало принесуть.
#1982
Вилазив на ті ворота, ніяких входів там немає. Попудіська стаття про метро 43)) а частина може повірити.
#1983
Найбільши зарослий комп я бачив в серверній облради, см пилюкти, при тому що він відкрити, 2 процесорний, а виключити і почистити впадло, бо працює 24/7.
#1984
У коменитах до статті корисно сказано: були колись корпуси із пиловими фільтрами. Наприклад всередені мобільно станції стоїть обладення, яке охолоджується повітрям через вільтр, який чистять раз на місяць, незважаючи що контейнер герметичний. Єдине чому не випускають, бо юзери б забували чистити, і вони забивалися намертво.
#1985
Дуже дивно, обл рада, готель жорж, палац Потоцьких, сбу, податкова майже на одній дузі розміщені... Стільки ресурсів витрачено, і просто забетонували вхід біля Потоцьких...
#1986
Цитата: yar-79 від 20.11.2009 20:30:31
Люди просветіть "оленя"-нафіга воно потрібно?
Для визначення джерел випромінювання, мобільний, віфі точка доступу, магнетрон у сусідів, скритих жучків. Принцип оснований на появі напруги на свч діоді залежно від напруження магнітного поля. Один клас бавився, в кого найсильніше телефон випромінює. наприклад нокіа 1112 за 5 см, зашкалює, панасонік а100 за 2 см, нокіа 2630 в деякому положенні біля антени.
#1987
Справді, у підземному метро контактна рейка піднята вище ніж тягові рейки. Хоча якщо у Львівському метро мала б бути менша напруга (750—900 вольт у стандартному метро), то вони могли прокласти контактний рейс паралельно тяговим.
#1988
Зробив датчик СВЧ і іншого електромагнітного випромінювання на базі діода Д405Б. По відхиленню стрілки можна приблизно судити про напруження магнітного поля.
#1989
Розімкнута колодка означає, що трафік між базовою станцією і мобільним терміналом не шифруються (RSA) по протоколу А8, і буть хто маючи сканер чи тестер GSM діапазону прослухати розмову/прочитати смс. Цікаво що при передачі даних по GPRS каналу шифрування відбувається, бо там йде надстройка над проколом для щифрування.
#1990
Ще трохи із загашника:
#1991
Гуляючи в районі пошти надибав на такі стовпчики з рейки. Зустрічав навпроти булинку вчителя, штук 3 в парку Франка.
#1992
Супер монтаж
#1993
Не на 6, а на 13 тролейбус. Економите 15 хв і сили.
#1994
Головний спосіб оповіщення населення про дії при виникненні НС – це передача повідомлення по мережі повідомлення через квартирні і зовнішні гучномовці, а також через місцеві радіомовні станції та телебачення. Для привернення уваги населення в екстремальних випадках перед передачею інформації включаються сирени, а також інші сигнальні засоби.
Звук сирени і переривисті гудки інших сигнальних засобів означають сигнал цивільної оборони "УВАГА ВСІМ!".
Почувши такий сигнал, необхідно негайно увімкнути гучномовець, радіоприймач або телевізор і слухати повідомлення управління, відділу або штабу ЦО з питань НС та цивільного захисту населення області, міста обласного підпорядкування або сільського району.
На кожний випадок НС управлінням, відділом або штабом ЦО з питань НС та цивільного захисту населення області, міста обласного підпорядкування або сільського району готуються приблизні варіанти повідомлень і записуються на магнітні носії інформації. З урахуванням конкретних подій вони можуть корегуватися.
Інформація передається протягом 5 хвилин після подачі звукових сигналів.
Вислухавши це повідомлення управління, відділу або штабу ЦО з питань НС та цивільного захисту населення, кожний повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками.
Повідомлення містить наступну інформацію:
- місце і час виникнення НС;
- розміри та масштаби НС (загальнодержавного – 2 і більше областей, регіонального – 2 і більше адміністративних районів, або міст обласного значення, місцевого – виходить за межі потенційнонебезпечного об'єктового – всі інші, які не підпадають під зазначені визначення;
- час початку та тривалість дії факторів ураження;
- територія, яка потрапляє в осередки або зони ураження;
- порядок дій при НС;
- інша інформація.
Повідомлення передаються у наступних видах НС.
- При аварії на радіаційно небезпечному об'єкті.
- При аварії на хімічно-небезпечному об'єкті.
- Про можливий землетрус.
- Про повінь або катастрофічне затоплення.
- Про штормове попередження.
- Про повітряну небезпеку.
- Про закінчення повітряної небезпеки.
- При загрозі хімічного зараження.
- При загрозі радіоактивного зараження.
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=299-94-%EF
#1995
Сьогодні 18.11.09 о 14:22:05 включили сигнал оповіщення ЦО. Протягом 4 хв. О 14:27 дали оголошення по дротовому радіо: "Увага. Увага. Увага. Шум електросирен означає сигнал Увага. Увага. Увага. У звязку із перевіркою електросирен не викойте відпрацювання інших дій. Зберігайте спокій". Цікаво шо по ФМ діапазоні ніяких повідомлень не було. Й

Було попередження:
У Львові проводитимуть перевірку систем оповіщення населення
16.11.2009, 17:09  |  Юрій Михайлов Друк |    e-mail
В середу, 18 листопада, у період з 14:20 до 15:00 години буде проводитися навчальне оповіщення населення міста Львова та області за сигналами цивільної оборони з увімкненням електросирен. Це відбуватиметься з метою підвищення рівня готовності централізованої системи оповіщення.

Звучання електросирен означає сигнал цивільної оборони «Увага всім». Почувши його, мешканці мають негайно увімкнути радіо, радіотрансляційні і телевізійні приймачі для прослуховування екстрених повідомлень управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської облдержадміністрації. «У зв’язку з тим, що мета увімкнення технічних засобів оповіщення навчальна, практичні заходи відпрацьовуватися не будуть. Населення повинне зберігати спокій», - зауважив     начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської міської ради Володимир Рощин.
http://www.city-adm.lviv.ua/news/emergency/6954-u-lvovi-provoditimut-perevirku-sistem-opovishhenna-naselenna
#1996
Сьогодні був у музеї книги. Будівля 2 поверхова. Немає підвалу і надійного фундаменту і гідроізоляції. Була побудована у 80 рокух як підсобне приміщення МетроБуду. Коли передавали будинку книги на території за палацом потоцьких на місці теперішнього електротрансформатора був тунель у сторону готеля жорж із колією, на якій стояла вагонетка. Зав музею точно не знає яка була протяжність тунелю, але коли передавали будинок, то на тій вагонетці були гравій і бетон, так що ймовірно вони частину/весь тунелю заповнили бетоном. ТАкож вона пригадує що приїжали люди із геосканером і дивилися якісь робіт. Територія за палацом було огороджена парканом від зайвих очей.Також цікаво, що від старого депо до розвилки сахарова-княгині ольги йде три шпали з розрахунку на 1050 мм?
#1997
Ось схема, бо з того сайту вона зникла:
#1998
Цікавво чи можна цим відлякувачем прати речі? все таки ультразвук)
#1999
Ще хочу туда придбати ломик як в халфі, маску ППМ-88, пару сигнальних ракет, рацію, і викласти боки ребристим поролоном.
#2000
Наш факультет щороку допомагає сиротинцю на Таджицькій. Збмираємо гроші, студенти приносять іграшки. Оргінізовуємо сценки.