Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Le-i-3o

#501
створив обговорення для деяких поточних питань які виникають
#502
Переглянув фото на пікасі, зацікавило одне фото між глиною і камінням відніються цікаві предмети, схожі на гілки, про те та можуть виглядати і кістки чи якісь інші предмети.

Запитання до onyx-a і VIRUS-a чи не знаходили при копці чогось такого?
Ось і саме фото яке зацікавило, в кого які думки, чи зауважує хтось щось цікаве на цій фото?
#503
Ну давайте тоді дамо ще одну альтернативу по вибору дати 16 червня субота, і загально виберемо коли краще.

Отже ті хто вже зголосився і ті хто ще підпишеться, вибираємо дату.

Я в свою чергу сьогодні, взнаю коли зручно п.Оресту.
#504
Щодо транспорту, ціни коливаються від 3грн. до 4 грн. за кілометр, кількість мість біля 15-18  газель або спринтер.

Якщо брати грубо то наш маршрут матиме десь 100 км. це буде максимум 400 грн. плюс 300 і того виходить 700 ділим на 15 то виходить 46,6.

А якщо буде 17 тоді 41 грн.

Якщо в когось я якісь кращі варіанти типу знайомих які повозять нас просто так тобто оплачуємо вартість бензини то пишіть.
Також чекаю підтвердження тих хто вже зголосився на наступному тижні.

Ну і з числом давайте теж на наступному тижні остаточно визначимось, чи підходить всім 13 червня.
#505
Впринципі на всіх колодязях можемо стикнутись з проблемою, що вони замиті камінням вперемішку з глиною, піском і ше хто зна чим, но будем пробувати.
#506
Для тих хто був тільки у окультурених екскурсійних печерах, хочу сказати що печера це не прогулянка по протоптаній доріжці або ще гірще по бетонній) це купа глини води, вузьких лазів, розпор від яких деколи страшно стає, вилазиш виснажений по вуха в глині але неймовірно щасливий!!!!!!!
#507
На минулих вихідних їздив в Атлантиду, в ніч з суботи на неділю ходили на копку в Район Соборності, копали двома бригадами на висипці яку вже згадував вище з ліва і з права висипки, я особисто копав з лівого боку в кінці копки зауважили що стеля дуже крихка і коли копаючи зачіпаєш її саперкою осипаєтся, взагалі копати в цьому місці надзвичайно важко простору хватає лише щоб самому ледве протиснутись, всю землю яку згріб попереду себе руками загрібаєш під себе і потім якось колінами дальше, трішки згинаєшся і вигрібаєш дальше вже ногами за себе наступному а він вже акуратно розсиває її по вільних місцях. На цій копці швидше за все поставимо крапку лячно від стелі яка сипиться.

З правого боку висипки у гроті кристалів копати ще важче адже окрім того що там мало місця рухатись треба надзвичайно акуратно адже вся стеля в тендітних кристалах які не можне ні замазати глиною в якій комбез і недайбог не зламати. Там у хлопців було більше радості вони вперлись у кристалічний накип який закриває подальший прохід см 7 товщиною у якій є невеличка тріщина з якої шалено сифонить швидше за все там продовження.

Далі декілька фото кристалів з Соборності.
#508
100% приєднуємось до вас на наступну копку, речі там цікаві творятся onyx телефонува розказував про знахідку але не уявляв що вона аж така цікава, коли будете планувати наступну вилазку пишіть, дзвоніть.

А ці виступи які схожі на слойоне тісто вони крихкі чи міцні?
#509
На цих вихідних колективно вивчали питання можливості існування системи під лійками на пагорбах між Ганусівкою і Узином, остаточний висновок не дуже втішний.

Всі колодці які були знайдені під час вилазки це водозабірники, по яких дуже інтенсивно вода пробивалась у товщу вапняку, всі вони розташовані на краях пагорба, це і є першою проблемою. Для того щоб вимивався серйозно вапняк потрібна відповідна висота, хоча б 1км над рівнем моря. При висоті яка у ганусівці вода просто не встигає набути відповідної агресивності(швидкість+кислотність). Відповідно якщо додамо ці два фактори отримаємо що пройшовши вапняк впираєтся у наступну породу яка залягає нижче і по ній(а вона твердіша і воді вже не підаєтся) витікає собі десь з під пагорба.

Якби це були поклади гіпсу це був ди 100% вхід в систему. Насправді різниця між гіпсом і вапняком мінімальна одна молекула проте ця молекула міняє напрям розмивання породи, вапняк карсттруєтся  вертикально а гіпс горизонтально, одже в гіпсі отримали б цікаву систему а в вапняку матимемо лише колодці з максимум декількома кімнатами в низу, правда не виключено що на якомусь відрізку колодязя або на завершені може бути цікава тріщина тектонічного походження.

Проте щоб 100% це підтвердити потрібно все ж таки пробитись хоча б в один з колодязів, думаю навіть за такої перспективи це буде цікаво, можна прогнозувати глибину не менще 30 метрів.
#510
Давайте тоді на початку червня підіб'ємо підсумки по кількості і найдемо транспорт відповідний.

Розумію що можливо авто-пересування по об'єктах під час вилазки трохи не наш формат, проте це зумовлено специфікою цієї поїздки, і думаю воно того варте.
Віх хто виявить бажання долучитись відписуйтесь.
#511
Є пропозиція відвідати Столицю білих хорватів та її околиці, не просто так а з людиною яка її відкривала. Можливість такої екскурсії запропонував сам Орест Корчинський, він ж її і проведе, думаю всі знають хто це.

Екскурсія повинна бути не у пішому форматі а Автомобільному(вимога такої екскурсії), триватиме 6 годин приблизно почнемо у Миколаєві а закінчимо у Ілові.Побачимо і почуємо не тільки відоме ай те що  так би мовити за кулісами.  Опісля чого можна погоститись на честь гарної поїздки, десь на гарній полянці.

Для проведення нам потрібно транспорт на відповідну кількість людей яка зберется,  і 300грн. на всіх, решта за бажанням і обговоренням.

Давайте зголошуйтесь, за проведення екскурсії п. Орестом думаю вона буде дуже цікавою, і йому буде цікаво з нами.

Від себе пропоную дату 13 червня, це середа але в зв'язку з проведенням матчу у Львові буде офіційний вихідний.

#512
Звісно
Мав на увазі робити це по вихідних, або у кого як з роботою вільний час є...не факт що в усіх би вийшло пройти всі відрізки..получилась би така собі естафета-марафон
#513
Теж би підписався на такий перехід, але у червні.

Від себе хотів би додати ідею такого плану:

Все ж таки почати вихід зі Львова і для прикладу перший відрізок пройти до Золочева, вернутись до Львова, наступний раз вернутись на те саме місце і з нього дойти до Тернополя, знову вертаємось до Львова, в наступний захід беремо дистанцію з Тернополя до Кам'янця-Подільського, знову назад до Львова, потім знов у Кам'янець і звідти на Хотин, наступний відрізок до Могильова-Подільського.і в такому форматі за літо добратись скажім до Одеси чи Херсону.

Як вам така пропозиція?
#514
Акустика печери

Багато печер славляться своєю прекрасною акустикою, у Мармуровій(Крим) для прикладу проводяться симфонічні концерти.

От на цьому відео можна Глянути і почути як це звучить, звісно відео цього не передасть, коли сидиш і слухаєш це то звук аж крізь тебе проходить. У даному випадку це гітара і флейта.

Ось відео:
#515
Район соборності був відкритий у ніч на 22 січня, звідки і назва. Це не екскурсійне місце і ніколи таким не буде.

Думаю на цих вихідних відфоткати "зуби Дракона" і цікаві частини лабіринтів, окрім копки на Районі Соборності маю ще купу цікавих планів в інших частинах печери.
#516
Звісно завжди раді поповненню в якості друзів клубу :)
#517
Взагалі хочу пояснити, чому так важко дається проходження Атлантиди:

Гіпсова лінза в якій Атлантида знаходиться надзвичайно велика, і та Атлантида яка відома зараз 2,5 км це просто вхідний район якоїсь великої системи. Відома частина Атлантиди вся всипана висипками які і перикривають і перешкоджають подальшому проходженню. Якщо глянути на лінзу якби зверху то відома частина атлантиди знаходится на її краю і він весь пошкоджений якимись природніми(землетруси, тектонічні напруження) або техногеними(розробка карєру). І в певний момент якщо гуляти по полю над лінзою іде чітка лінія зламу де дальше ніяких проявів пошкодження лінзи не видно, от коли пройдему за цю лінію зламу дальше вся система буде проходитись без проблем, і що ми там побачимо я навіть уявити не можу :)

#518
Район Соборності

Через 31 рік після останнього відкриття у печері Хмельницьким Спелеоклубом "Атлантида" було зробленно відкриття на яка ніхто не очікував. Після тривалої і важкої копки вузького лазу довжиною приблизно 13 метрів відкрилася частина системи яка зовсім не схожа на всю Атлантиду! Неймовірні кристали, таких форм і розмірів що уявити собі важко, нехватить ніодної карти памяті що відфоткати все що побачиш, кристалізація на стінах настільки білосніжна і молочна шо аж сліпить. Я особисто попав десь у 30 перших хто все це побачив.

Район соборності закінчив формуватися приблизно 1,5 міліони років назад, можна прирівняти подорож у нього як подорож у часі. Кристали які можемо там спостерігати це вже третя кристалізація. Вчені геологи розводять руками коли потрапляють туди вних немає відповідей на більшість питань які виникають коли спостерігаєш зі прекрасні зали.

Зараз на районі Соборності проводится копка, обходимо Сипуху величезну, з одного боку вперлись в тупик, далі будемо пробиватись з іншого боку сипухи, з наступних вихідних привезу трохи фото з копки.

Ось декілька фото з району соборності:
#519
Цілина

Цілина у печері це глина по якій ще ніколи ніхто не ходив, коли відкриваєтся новий зал чи район, чи ціла система неймовірне відчуття коли ступаєш туди де ще ніхто не був. Через свій специфічний вигляд Цілина ще має назву паркет.

Ось так воно виглядає:
#520
Отже нещодавно були у гостях у onyx їздили на печеру ганусівку покопати, проте печера після дослідження виявилась всьоголиш лабіринтом який за пару метрів виходить знову на вулиці, цікаво як писався кадастр)?

Проте Пагорби між селом Ганусівкою і Узином можна сміливо важати одним з клондайків Франківської області!

Провівши розвідку по місцевості найшли окрім відомих Карстрових лійок ще й нові які з гугла не побачиш через ліс, найбільша з них має десь до 7 метрів в діаметрі і стількиж приблизно у глибину, на дні росте дерево і виступи породи.

Дослідили майже всі з лійок і намітили плани на майбутнє.

Спершу зразу було ясно що така велика кількеість карстрових утворень свідчить про серйозну систему у товщі вапняку який там залягає. Коли приїхав до Львова поспілкувався з поважними світу спелеології взнав що система там є і вона багатоповерхова, колись вхід туди був відкрититий, це було років 40 назад, дослідження проводили Львівські спелеологи, після однієї з знахідок яку там зробили печера привернула увагу КГБ, знахідку вилучили і обслідувавши печеру вхід підірвали.

В нас є унікальна можливість пробитись в ці лабіринти проте для цього потрібно буже багато зусиль і експедицій.

Ми правда теж не залишились без сувеніру... натрапили на дуже вузесеньку діроку яка на перший погляд виглядала як щілинка, побачивши за нею продовження почали копати, кінцевий результат дав нам лаз 1 метер з кімнатою в кінці десь 1х1 метра, де нещодавно було житло лисиці, при розкопках дірки були знайдені кості савця(потім визначили по черепу що це лисиця) а також уламки кераміки, прошарування глини з попелом дали підстави думати що там могла бути піч. Уламки будуть передані на вивчення Оресту Корчинському.

Далі декілька світлин з поїздки: