Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Олесь

#281
Справа не в секретності ,а в обіцянці.
#282
Покинуте підприємство.
Обіцяв охороні не світити світлини та відео в інтернеті, принаймні так, щоб неможливо було впізнати, що за об'єкт. Їх начальство пресує через це, просили разів 6. Тому, якщо впізнали об'єкт, не переміщуйте і не задавайте теги для пошуку. Дякую.

Засноване в 1955р.


Решки цеху бетонних конструкцій.


Дві ємності на мазут, ним палили в печах.


Насосна для перекачування мазуту. 


В цих цехах загинула людина, придавило плитами як пробувала добути метал.




Піч зрізали на брухт.








Вцілілого металу дуже мало, лише в важко доступнихмісцях.


Гриб – зморщок, кажуть їстівний (ріс на території).



#283
Рівень на колишніх яд.об. нижчий ніж у центрі ЛЬвова(0.08).Дома у мене 0.15.Зато душу прилад заспокоїв(не вилисію ;)).Може слід створити розділ обговорень по цій репліці раз вона стільки уваги привернула ;D
#284
Зняв короткий огляд своїх тактичних окулярів (можливо комусь знадобиться при виборі).
#285
Маю такий пристрій, виправдав себе.
Оскільки часто буваю на ядерних ракетних об'єктах (був на 6) була потреба в дозиметрі-радіометрі. Спершу придбав дозиметр-радиометр SMG-1, він виявився доволі ненадійним та крихкий. Призначений для домашнього використання. Відразуж обміняв його. Замінив його дозиметром-радіометром Терра МКС-05. Гермочехол придбав окремо.
Дозиметр-радіометр Ecotest TERRA MKS-05 призначений для вимірювання потужності амбієнтного еквівалента дози гамма та рентгенівського випромінювання, поверхневої щільності потоку частинок бета-випромінювання та часу накопичення амбієнтного еквівалента дози.
SMG-1


Терра МКС-05.


#287
Замок бастіонного типу (1630—1635 рр.), побудований  польним гетьманом Станіславом Конєцпольським. Його архітектор французький інженер Гійом Леввасер де Боплан та італійський будівничий Андреа дель Аква. Замок являв собою 5-кутник і складався з 5-и бастіонів та куртин (валів), у середині яких містились каземати. Замок був оточений глибоким ровом, що час від часу наповнювався водою. В'їзд у середину фортеці здійснювався греблею та через звідний міст. На дитинці до середини XVIII ст. стояла дерев'яна каплиця та дерев'яний будинок, в якому жили власники міста та коменданти фортеці.
В 1633 Богдан Хмельницький необачно висловився щодо фортеці (будучи в фортеці): «    ...гарний замок, але збудований людськими руками, ними ж може бути і здобутий ». Розгнівивши цим С.Конєцпольського, від гніву котрого мусив шукати схованки на Запоріжжі. У 1648 р. замок витримав кількатижневу облогу козацьких військ Б. Хмельницького. Під час Берестецької битви твердиня також відігравала роль польської військової бази. Звідси для обстрілу козацького табору на річці Пляшівці транспортували гармати. Також тут тримали полонених козаків.



Вхід в один з бастіонів. З 1704 р. Бродами володіла родина Потоцьких. Замок перетворився на одну з їхніх резиденцій.


Ліворуч палац Потоцьких, праворуч казимати. В XVII—XVIII ст. замок неодноразово відвідували монархи Польщі та Австрії — Владислав IV Ваза, Ян ІІ Казимир, Ян ІІІ Собєський, Йозеф ІІ. У середині XVIII ст. над брамою спорудили барокову вежу з годинником, на дитинці — 2-поверховий палац. Перед замковою брамою збудовано равелін.


Цей білокам'яний портал був встановлений в період сер. ХVІІІ – поч. ХІХ ст. Тут знаходився хід до казематів та галерея, яка вела в земляному валі до ескарпованої стіни, котра, можливо, в момент небезпеки розбиралася і оборонці залишали замок у напрямку боліт, що оточували Бродівський замок


Каземати оборонного валу:










Замковий палац збудований родиною Потоцьких у середині ХVІІІ ст. В ньому зберігались мистецькі колекції, зібрані Францішком Потоцьким (1788-1853), а наприкінці ХІХ – початку ХХ ст. знаходився приватний музей картин і стародавніх меблів останньої власниці замкового палацу графині Ядвіги Жищевської. Палац горів під час військових дій 1915 та 1920 років, а його збірки грабувалися. Остаточного спустошення палац і його інтер'єри зазнали в 1939-1940 роках під час першої радянської окупації.


Зараз в будівлі знаходяться: центр реабілітації дітей-інвалідів, мала академія наук, локальний центр дистанційного навчання та ряд інших організацій.


#288
 В період Київської Русі на території Старих Бродів існувало поселення, вперше згадане у «Повчанні Володимира Мономаха своїм дітям» (1084). Тут відбулися дві великі зустрічі між київським, на той час чернігівським, князем Володимиром Мономахом та волинським — Ярополком Ізяславичем (1084, 1085). Вважається, що у 1241 році Броди були знищені татарськими ордами хана Батия. 22 серпня 1584 року Броди отримали магдебурзьке право.
До Другої світової війни більше половини населення міста складали євреї. Сьогодні ж, за офіційними даними, у місті є одна єврейка, а одна з найбільших синагог в Україні стоїть руїною.
Перша синагога у місті була побудована ще наприкінці XVI ст., але божниця була дерев'яною, тому під час чергової пожежі, що часто траплялися у єврейських кварталах, вона згоріла. Згодом, у 1742 році, вирішили спорудити кам'яну синагогу. За ініціативою тогочасного Луцького єпископа Антонія Кобєльського місцева влада в обмін на дозвіл будівництва домовилася з кагалом про 350 злотих на рік для утримання одного учня у Луцькій духовній семінарії, на що євреї погоджуються.  Наріжний камінь під "Велику" синагогу заклав Іцхак Горовіц, син Якова Горовіца з Болехова, а кошти на її спорудження дав Яков Іцкович, син Іцхака Круківера. Збудована синагога була майже квадратною в плані спорудою оборонного типу (отвори в її аттику були свого роду амбразурами).  Значних пошкоджень синагога зазнала в роки ІІ світової війни: були втрачені південна і північна прибудови. У середині 1960-х років проведено ремонт споруди і приміщення синагоги облаштували під склад. У 1991 року місцева влада намагалася провести реставрацію споруди з метою пристосування її для картинної галереї. Однак, через складну економічну ситуацію, задум не був втілений. Зараз споруда не підлягає реставрації ( обвали стелі, перекритів, стін). Але можлива консервація (при теперішніх умовах доволі сумнівно).
Цегляна будівля увінчане двоярусним аттиком. Стиль Бароко.

На фото видно сліди від втрачених прибудов.

Стіни оформлені пілястрами йонічного ордеру, з трьох боків, крім західного, прикрашені сліпою аркадою, що розміщена на висоті 2,5 м.




Видно сліди реставрації (риштування, рейкове перекриття) 60років.




#289
Така шкіра називається чепрак, я її замовляю тут: http://jackinshop.com.ua/index.php?route=product/category&path=18_46 , разом з іншими дрібницями. Якщо треба, щоб вона була жосткою, її вимочують в теплому жилатині і після висихання робиться жосткою. А також паракорд, фастекси, пряжки... Щоб шкіра була еластичною обробляю кремом для рук з ланоліном (є на фото). Крем з силіконом не годиться касторка кажуть з часом кристалізується і робить крихкою шкіру.
Це робив з матеріалів куплених на цьому сайті.
#290
В Бродах ракетних шахт немає, їх засипали (вчора там був).
#291
Усе жодних ракетних шахт там уже нема.Розібрали і засипали.Тільки звідтам 6 годин дороги в одну сторону.
#292
В мене 3 ножі на такому підвісі, правда ремінь прорезинений. На фастексах дуже вигідно.
#293
Хтось їздив?
#294
Місяць тому замовив, сьогодні прийшов, в Україні даного ножа не було. Тактичний ніж Medford Praetorian розроблений Грегом Медфордом участником війни в Іраці. Вернувшись в Штати він вирішив, що спецазівцям бракує тактичного ножа. Відкрив невеличку фірму по виготовленню масивних тактичних ножів на всі випадки життя. Ніж призначений для рубання, різання, підважування віконних та дверних косяків, робіт зі значними навантаженнями. Сталь 5Cr13Mov (Stonewash), нержавіюча, вага ножа 335г. товщина леза 4.6 мм., довжина леза 92мм. Має масивний склобій та кліпсу. Носити зручно, не обтяжує кишеню (хоча він і масивний). Не ніж, а гібрид сокири, ножа і лопати. Ріже папір на соломку. В польових умовах ще не тестував.






#295
Це одна з найякісніших китайських сталей, нержавіюча, може кришитись (якщо рубати цв'яхи) програє в якості японським і американським сталям. Але при товщині 5мм. буде цілком нормально служити. Можна брати для прогулянок. Багато що залежить від якості термообробки ножа, а тут кожен ніж індивідуальний (при ційже марці сталі).
#297
Ношу один з цих, на кожен день (по черзі).
#298
Міні тест кукрі.
#300
Розлуч, закинута відпочинкова база - Ялинка.