Доброго часу доби. Дозволю собі розбавити державну мову на форумі (автор) - мені так зручніше, а Ви, маю надію, пробачите. Отож, що таке "Чорнобиль-2" не знає мабуть тільки лінивий. Ті, хто в "темі" чуть більше, знають про Любеч-1. Тут на форумі здається зареганий KRANZ - hello, dude

. Його звіт
http://www.lplaces.com/ru/reports/zona/28-zona), гадаю Ви вже читали. С 2006 року дещо змінилось.
Отож, почну з того, що залишки станції вже ж охороняються. Їх стереже пара солдат, котрим там реально немає що робити і хлопці відверто засмагають на сонечку. Собака у них гарний, неясної породи, проте сильний. Антенне поле спиляли років із 10 назад. На території залишився один корпус (він же - основний, тут стояло обладнання), транспортний ангар (не лазили, по словах хлопців - пустий) і корпус у котрому вони несуть чергування. Ось, ще, перед воротами стоїть підстанція - вона абсолютно ціла:
Почну із фото:
Вишка на вїзді. Із неї відкривається чудовий вид на ліс та підстанцію:
![]()
![]()
![]()
![]()
Напис каже "Приміщення не використовується"
![]()
Ну і дестрой всередині. Винесли усе, що можна було винести, плавно виносять цеглини із котрих побудовані перегородки:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Я не стану перевантажувати пост фотографіями, зацікавлені нариють мої фотки. Що залишилось на станції: таблички на деяких дверях, совіцькі плакати про кріплення балонів, де-не-де трапляються роздовбані блоки обладнання, вольт- та амперметри, пожежні датчики на ізотопах (саме він на фото), залишки документації, усякі дрібниці.
Пізніше, коли буде час, накатаю пост про кусочок військового містечка станції, котрий поталанило побачити. Мир Вашому дому!
P.S. Обговорення
тут