Випадково надибав ваш форум, тепер буду чвстіше заходити.
Тепер на рахунок аеродрому: то був рік 1988 чи 89 ( мені було 8 років). Я з татом два тижні відпочивав в якомусь селі, наскільки памятаю недалеко від Яремче(хоча в карпатах поняття "недалеко" дуже відносне). З татових слів село називалось Яблунів, хоча я невпевнений, треба буде по карті пошарити. З господарем в яког жили ми від ранку до ночі ходили по горах і одного разу ,памятаю як сьогодні ми спускались голим пологим схилом який весь був зритий окопами часів 2 світової. І тут наш провідник показав вниз в вузьку долину, яка була затиснута між групою гір, і вже тільки по тій причині була важко доступною. Старий ше здивувався хто будував асфальтовану дорогу, маленький кусок якої відблискував від сонця внизу, в такій глушині. З пояснень провідника виявилось шо то злітна смуга секретної військової частини, до якої нереально добратись( він пояснював чому, а ле я вже не пам"ятаю). Стверджувати на 100 відсотків я не берусь, але якби там не було частину чогось дійсно схожого на злітну смугу бачив на власні очі . Так шо для мене ті чутки досить правдоподібні, тому шо літаки злітали і сідали на відкриту смугу, а самі ангари вже були в товщі гори.
На жаль знайти того господара вже напевно не вийде, бо за поки що не перевіреною інформацією він вже помер. Правда тоді з нами була моя старша за мене троюрідна сестра, треба буде її попитати може шось більше згадає, хочаб назву того села.