Блін, напиши "пальник". це і українською,і я про зовсім інше тут планував прочитати.

Думав водяра якась спецальна. а тут цей баян, тьфу.
А щодо такого пальника. Спиртовий пальник в мандрівках зло як на мене. Лабораторія - так. Там треба "мякий" нагрів. - поволі і повністю. Хоча так, банку тушні можна прогрівати.

Питома теплота згорання спирту етилового згідно вікіпедії 26-30 МДж/кг. а це хня як для рідкого палива.
Що соляра, що бензин мають по 42-44 МДж/кг. Газ із балону порядку 45-47 має.
Кароч для туристів лише якщо мандрівна лабораторія наявна.

Готувати на такому їжу зло. Маса і розміри пальника компенсуються кількістю спирту який доведеться із собою тягнути, щоб приготувати ту ж кількість, що й на балоні чи на солярі-бензині.
А заливати туди бензин то теж зло. Т.зв. whitegas може і підійде. Він і в зіппо напевне, тоді точно. Але вартість експлуатації росте ого як. Дорчі. а яка калорійність? А то не нагуглюється.
Кароч, я б не брав в мандрівку.
От на примусівському сайті про балон:
Баллоны объемом 100, 220 и 450 г содержат газовую смесь "4 Seasons" от Primus. Самый большой баллон 2202 содержит количество газа, эквивалентное примерно 1 л этилового спирта, достаточное для кипячения около 40 л воды. Баллоны снабжены самоуплот нением, предохранительными клапанами и соответствующей международным стандар там винтовой резьбой.
Думаю що легше - 1000 чи 450 г.