Минулого тижня мав нагоду побувати в Карпатах, в самій Ворохті. Їздив туда з другом до його бабці. Поки клятий дизельнтй поїзд нас волочив до гір, надумав пофвотографувати тунелі з вікна поїзда
![]()
Чесно кажучи тунель мене розчарував. Нічого особливого, просто діра з рельсами, а я надіявся що там як в метро, купа кабелів і інших цікавих штук.
![]()
Наступного ж ранку пішли на Говерлу, яка дуже неприязно нас зустріла холодним дощем і сильним вітром (від чого до тепер ще лікуюся). Вершина виглядала як кусок сірого паперу, нічого не було видно.(На цій фотокартці якісь вуйки ремонтують тризуб)
![]()
Решта днів тижня були бульш-менш погожими і дали насолодитися красо Карпат.
![]()
і погуляти по Ворохті, в якій найбільше мені сподобалися (після гір, звичайно) старі австрійські залізнодорожні мости
![]()
Так жили ми не тужили цілий тиждень, якби не одне АЛЕ - куда не глянь всюди якийсь закинутий техноген.
Першим з об'єктів був майже закинутий трамплін
![]()
Підйом на 100 метровий - найбільший трамплін
![]()
Треба бути дійсно crazy, щоб з такого стрибати:
![]()
...і як радянські спортсмени не боялись лізти на верх. Коли під ногами все видно, аж мороз по шкірі пробігає. (середина підйому на 70м трамплін)
![]()
Під трамплінами - насосна станція яка качає влітку воду щоб поливати "штучний сніг"
![]()
Вигляд трамлінів знизу
![]()
Ще одним цікавим техногенним об'єктом була закинута канатна дорога (мене ще пощастило на ній покататись кілька років тому)
![]()
яка за 20 хвилин вивозила людей на П'ятихатки, куда ми і пішли пішки. По дорозі вдовж підйомника Йа не зміг втриматися щоб незалізти на найвищу опору. Та втіха виглядала приблизно так:
![]()
На верху гори стояла система натягування канату - такий собі металевий монстр
![]()
Механізми цього звіра
![]()
![]()
Кругом багато покинутих магазинчиків, ресторанчиків ітд. ...І вирішила наша дружна компанія зайнятися руфінгом по них:
![]()
На горі навпроти можна побачити стару вишку ретранслятора
![]()
"Дорга" наверх
![]()
Передостанній майданчик
![]()
Щодо ти об'єкиів про які писав пан Golem
http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,547.0.html, то
до Кукулі недобравася, так само і до Кривопілля, на дот біля Яреме поффтикав- цікаво.., в ракетні шахти біля Коломиї не їздив, бо далеко. Вони розташовані на півдороза між Коломиєю і Надвірною. Про доти між Вороненкою і Яблуницею дізнався, що там колись проходив старий кордон з Ромунією і доти мають якесь відношення до нього. Ще дізнався що є якісь підземелля по дорозі з Ворохти на гору Кечору.
To be continue...