Штинь-Лог

Автор inkognito, 03.07.2012 21:27:48

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Stinger

станом на зараз, 7.38 штинить в районі Гнатюка, на 3 повних бали з 5, вікна, двері закриті.

Stinger

Туво є обговорення нашої теми, можливо деякі спостереження громадян знадобляться нам в лоКАЛізації штину :)

boduk333

Сьогодні, десь біля 00.00 штин був невиносимий, вул.Рубчака. Зранку пропав. Моя думка - якби то була каналізація, то штиняло б цілодобово, більше схоже на систематичні викиди.  І ще, в мому районі трапляється це переважно в темну частину доби, можливо через те що тоді повітря охолоджується а земля віддає тепло і пар, а можливо, як я писав - через систематичні викиди.

Le-i-3o

Вже й на Рубчака штинить! А часто?   ???
Він копав, і ти копай!!!

maxis

9:00 Підвальна - твреда 4
9:05 Лесі Україники, нижня біял Вернісажу - на 3

boduk333

Цитата: Le-i-3o від 05.07.2012 12:37:02
Вже й на Рубчака штинить! А часто?   ???
Не часто, але від початку тих смородів, коли про них почал говорити. Буває декілька днів підряд, в основному ввечері, буває один день. Деколи буває чути слабий запах в обід. Найсильніший сморід чув в районі домініканського собору близько 12 години дня, але вже поза 2-а місяці тому.

Rufus

Вчора, 04.07.12, я, Rufus, перебував тут з 20:30 до 00:15. Смерділо просто немилосердно, на тверду 9. Хотілося лишити вміст шлунку в найближчих  кущах.
Be friendly to bats!

YserL

Скоріш за все джерелом смороду є старі очисні споруди, коли ми ходили на екскурсію то нан ових все ок, а от біля старих вивертало.

boduk333

Вчора від 21:00 до 23:00 вітер був східний, після 00:00 став західний, південно-західний. І власне в районі 00:15 я й вдихав ті аромати по вул. Рубчака.  Напрям вітру не дуже то й підтверджує теорію з очисними спорудами - нагнати східним вітром з очисних на південний захід троха не реально. Наскільки мені відомо місто срає не тільки в Полтву але й у Верещицю, хто знає, а очисні споруд тільки в одному місці чи ше є десь? Може десь є карта каналізації?

Ioan85

Цитата: boduk333 від 05.07.2012 15:41:49
Вчора від 21:00 до 23:00 вітер був східний, після 00:00 став західний, південно-західний. І власне в районі 00:15 я й вдихав ті аромати по вул. Рубчака.

В мене розпочалось (перехрестя Любінська_Виговського) з 00.00 сильним бздьохом, завершуючи ледве відчутним смородом о 4.30 ранку. Всю ніч не спав в очікуваннях провітрити кімнату від спеки((

Якщо з колектора http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,314.0.html може й смердіти і з наших напрямків, і в районі очисних...

Le-i-3o

Друзі!

А чому ми не розглядаємо варіант шо штин з Грибович заносить? ???

Якщо це не можливо то прохання коструктивно пояснити мені малообізнаному :) чому?
Він копав, і ти копай!!!

boduk333

Цитата: Le-i-3o від 05.07.2012 16:25:52
Друзі!

А чому ми не розглядаємо варіант шо штин з Грибович заносить? ???

Якщо це не можливо то прохання коструктивно пояснити мені малообізнаному :) чому?
В Грибовачих трохи не такий запах.

Le-i-3o

to boduk333 Ну так різниця у запаху там і тим що теоретично занести у місто може звісно що буде.
Він копав, і ти копай!!!

Bottlehunter

ЦитуватиА чому ми не розглядаємо варіант шо штин з Грибович заносить?

Якщо це не можливо то прохання коструктивно пояснити мені малообізнаному  чому?

Якщо би було так, то на Миколайчука би смерділо так, що коні би здихали, в центрі менше, а на Зеленій ще менше. Крім того, вітер повинен дути весь час в одному напрямку, а такого не спостерігаємо. Розглядати варіант підземного розповсюдження через особливості рельєфу і відсутність підземної системи, що з'єднує Грибовичі і центр недоцільно. Хіба я чогось не знаю...

І так, сміття смердить трохи по-іншому.

З нетерпінням чекаю результатів веловилазки. Сам, на жаль. приєднатися не зможу.
Най жиє Гуцулія!

Ioan85

Що до веловилазки, може би хтось з групи дослідників скинув контактний телефон у цю тему, та проміжок часу в якому будуть досліджувати епіцентри "ароматизації" Львова. Щоб у онлайн режимі проінформувати СМС-кою де смердить. Так буде простіше оглянути усі "гарячі" точки

П\С якийсь би переносний флюгер для точного визначення напрямку вітру...

axizep

Вчора по вул богдана хмельницького від заводу алмазінструмент і до радіобазару їхав на ровері о 17 і 18 годинах,чуть не вригався ( дав би всі 10 за вашою шкалою
Slavko

Roy

Запах, що кружляє містом, дуже схожий на такий, який несе від стоків цієї труби. Це витік від ЕНЗИМу, знаходиться неподалік очисних споруд.



Meine Ehre heißt Treue

boduk333

Станом на зараз ніякого запаху немає. Мав розмову з працівником водоканалу, декілька місяців тому водоканал ходив по Львову і шукав причину запаху, так я і не зрозумів чи знайшов чи ні, і чого голова колгоспу сидить в новенькому лексусі  ;) .Його версія - Львів гористий і очисні знаходяться в найнижчій точці, а оскільки довго не падають дощі, а в колекторах є шось на зразок сифонів(таких як у ванній), котрі без води виконують роль димарів, от і завдяки різниці тисків - тягне з очисних по всьому львову де пересохла вода. Крім того він говорить шо проблема комплексна і через малий рівень води стінки колекторів на яких куча мулу гниють, вірніше гниє мул. Так як він каже - для того щоб перевірити достатньо в воостік з котрого несе запах вилити два відра води і запах мав би пропасти. Але то лише його версія.

Stinger

Ті хто бував в Полтві, знають, що в більшості водостоків і лівньовок (ті шо закриті рещітками на узбіччі дороги)в центральній частині міста, та і не тільки в центральній, дуже часто просто немає сифонів, як наприклад є в унітазі чи під раковиною, і вода на пряму виливається по похилій трубі під землю, і часто йдучі по березі Полтви, чи колектора Стефаника, можна було побачіти світло ліхтарів у таких ливньовках (які не дуже глибоко від поверхні бувають), тому треба спочатку сифони облаштувати. На рахунок старих очисних, то так, є таке діло, рік тому ми їздили туди з ZED-ом, і якраз на переїзді потрапили в ацьку штин-хмару, реально трохи не виблювався там, але потім якось перестало штинити, хоч ми там ще десь зо 2-3 години лазили, якось дуже дивно.
  Ну а на рахунок контактів і номерів дослідників, то я завтра в ночі буду на колесах, маю постійно включену аську на телефоні, тобто буду онліне, аська є в мене в профелі на форумі ;)

Переглядав тут на вікімапії територію очисних споруд і зацікавили мене два об"єкта, перший це муловий майданчик і другий: відстійники, що є далі по дорозі, чи не звідти сморід? хочу після 15 липня туди скататися на розвідку.

YserL

1:20 штин біля добробуту. Закрито вікна.

91 Гості, 0 Користувачів