Читати під цю пісню
http://www.youtube.com/watch?v=cBdUboauDIEЗахотів якось провідати
місця алко-слави Чорного Кочегара. Це внутрішній дворик гуртожитку номер п`ять. Колись там буяли чагарники. Вони створювали ідеальну атмосферу для святкування першого вересня, дня студента, екватора, всіх днів народжень та передач з дому. Зараз там провели дефлорацію, поставили паркан, найвищий у Львові кран і будку сторожа. Як же тепер попасти у той самий дворик? На допомогу прийшов Vergaz який вже бував за парканом, а також Vani4ka. Наш план був тихцем перелізти через паркан і непомітно піднятися нагору. А там вже хоч рево пий.
Vlad Kurtsv "1" - ділянка колишнього дитсадка, "2" - ділянка колишньої котельні
![]()
Цю наклейку тепер видно з будь-якого кутка міста. @Vergaz
![]()
Та не встигли ми припаркуватися коло новобудови як з будки вийшло якесь мурмило під два метри росту і в камуфляжі.
- Щооо, до мене на стройку зібралися!
- Та ні, тут всі паркуються. – офігівший від несподіванки відповідаю я
- Шо ти мені ту пи..ш! Я твою машину в інтернеті бачив. Діггери! Валіть звідси на..й поки я поліцію не викликав!
Ми були реально в шоці! Бля, пора машину міняти. Що ж робити?! Не хотілося просто так здаватися. Тут в мене прокинулася єврейська жилка:
- Послухайте. Давайте Ви нас пустите а ми все перефоткаємо, викладемо в інтернет і сюди ніхто більше не полізе. Бо їм буде нецікаво! І Вам і нам вигідно! – запропонував я
Сторож нахмурив брови пробуючи переварити що я сказав. А я в догонку:
- А ще сьогодні сьогодні свято, ми Вас привітаємо. 😉.
Короче після перемовин він нас пустив, але прийшлося бігти в конюшню по пиво і мастурбу. Проте краєвиди з гори не розчарували! Дивіться самі.
Прагнеш пригод і не знаєш з чого почати? Почни з пива Експлорер!
![]()
Вид на Городоцьку і Рясне
![]()
Вид на центр міста
![]()
Новий Львів
![]()
Горбачевського і труба на Рясне-2
![]()
Скоро на Софіївці буде новий будинок
![]()
П'ятий гуртожиток ліворуч. Дорога праворуч. Коли я тут вчився то вжитті б не подумав що туди можна ще буде втиснути цілий будинок!
![]()
Все що нас відгороджує від прірви
![]()
Правдиве пиво Дослідника!
![]()
Ще би голу тянку на фоні і був би ідеальний urbSex
![]()
Там нагорі Влад наклеяв наклейку Експлорер. Треба буде полізти перевірити як тримається
![]()
Рульно і круто! В мене на такій висоті очко зжимається і заважає нормально рухати булками
![]()
Лазити по краю це як кров з вени брати. Не можу на це спокійно дивитися. Краще відведу погляд в сторону.
![]()
+390м над рівнем моря
![]()
Ми вже спускалися як вихід нам знову перегородив цей небритий «Термінатор». Вчувався запах нашого пива.
- Бачите вінок на паркані? – і показав кудись рукою.
Там і справді висів пластиковий цвинтарний вінок. Ми дружньо кивнули на знак згоди
- В Афгані я з таких гандонів як ви живцем шкуру дер. - І після короткої паузи додав : «А цей сам впав, нещасний випадок... Так своїм і передайте.».
Від його слів аж мурашки пробігли. Короче чувак хворий на голову, краще з ним справи не мати.
Злазимо вниз
![]()
Напевно планували ще вище. Але завадили

![]()
Гуртожиток номер 5. Тут я колись прожив кілька далеко не найнудніших років свого життя. Але от подвір'я зруйнували

![]()
В будинку запроектовано відкритий басейн. Але зараз сухо і води катьма
![]()
Зразу буде видно коли чоп йтиме
![]()
На місці цієї церкви колись кучкувалися гопники що забирали в студентів стипендію
![]()
Вид на Львів зі сходової клітки будинку
![]()
А може це мав бути не басейн а кулеметний майданчик?
![]()
Нє, все таки басейн!
![]()
Напевно кинуть навісний міст. Щоб до сусідів ближче було ходити
![]()
Вид на Парус і басейн Динамо
![]()
Княгині Ольги вверх. Хто там що говорив про захаращені види Львова?
![]()
Дах одного з гуртожитків підозріло погнивший
![]()
До речі це не вода а кисіль. Напевно розчин формальдегіду з ДСП
![]()
Ну ладно, йдемо до крану
![]()
Ну і кілька моїх думок на рахунок самої будови. Я сумуватиму якщо її обріжуть чи демонтують. Бо це один з кращих оглядових майданчиків середмістя Львова. Ані Ратуша, ані Високий Замок ані будь-яка інша споруда не має такого краєвиду.
Стан драбини такий собі
![]()
Зато опора до будинку надійна
![]()
Я перший. В разі чого їм, молодим, ще жити і жити

![]()
Ваня за мною
![]()
Цей циліндр тримає кран. Троха погнивший правда...
![]()
На циліндрі був манометр. Хай спеціалісти скажуть гуд чи бед. Червоної зони на ньому немає.
![]()
До речі кран Хранцузький. Та судячи зі стану, він будував ще Ейфелеву вежу
![]()
Ура, ми на місці!
![]()
Вруммм! Поїхали!
![]()
Тут ми щойно фоткалися
![]()
Показчик швидкості вітру і нитки... для чогось
![]()
2013 рік, допуск на кран
![]()
Противага стріли
![]()
Гак що сумно нависає над Львовом
![]()
Гумки на пульті керування потріскали від старості
eKspLoRer![]()
Надписи в кабіні крана. Може комусь цікаво буде
![]()
![]()
Я дуже давно хотів сюди попасти. ще як побачив відео з Запрещонної Стройки
![]()
А ось і автор відео
![]()
Насувається гроза. Не хочеться застати тут блискавки
![]()
Прощальний погляд на Ельшбети і полізли вниз
![]()
Ми зараз десь на рівні середини телевежі
![]()
Най буде дві, кругла і квадратна. Яка кому більше до вподаби?
![]()
Будову закрили в 2015 році через сейсмічну активність і проблеми пожежогасіння на висоті. Зараз, у 2020 році ці аргементи звучать смішно. Бо вже побудували кілька 25-и поверхівок і з ними усе гаразд.
![]()
Аргументу про те що він псує панораму Львова я не розумію. Покажіть яку саме панораму? З Високого замку чи Ратуші будову ледве видно. Та й Львівяни туди піднімаються не так вже і часто. Зазвичай гостей водять.
Як вам сучасна панорама старого Львова?
![]()
![]()
Багаточисельні житлові комплекси захаращують панораму Львова в рази більше ніж цей одиночний будинок. А за десять років виросло покоління яке звикло бачити «цю свічку». Вона для них є невідємною частиною міського пейзажу. Парижани Ейфелеву вежу на початках також хейтили. А зараз це символ міста. То ж мені буде шкода якщо наш симфол обріжуть.
Насправді дуже вдячний RZDS + KLR в особі Влада та Вані за вилазку!
![]()
Якийсь незнайомець

![]()