Зібралась компанія з'їздити в Одесу. Приєднався до них, у суботу уже був в Одесі.
Дорога по студентському обійшлась в 170 грн. туди і назад плацкартом.
Ну що сказати, Одеса - це не Прага і не Львів. І катакомби Одеси, це не катакомби Риму.
Звичайне місто, нічого особливого немає і слова українського не чути. Мабуть найцікавіше - це катакомби, хоча якщо в римських там тисячі поховань, то в одеських просто пустоти завалені мотлохом.
На них потрібно виділити окремий день, я ж такої розкоші не мав.
У вагоні їхали з нам кілька зеків, що "відкинулись", типової зовнішності, худі, лисі, татуйовані з їхнім жаргоном. Дівчата з моєї компанії, що їхали, всі збились в одному плацкарті і сиділи з квадратними очима дослухались. Казали що ніби усю ніч не спали

Я ж розмістився на бічній верхній полиці відключився моментально. Подумав, збудять, якщо буде потрібно.
Вокзал як вокзал, не знаю як тут з декомунізацією, але що перше впало в око, це фейс Леніна на однойменному ордені, та зірка героя, що барельєфом на вокзалі очі муляла.
![]()
Ви прикиньте, на одеському вокзалі беруть гроші за перебування в залі очікування. 13 грн.

Якщо таке ще й у Львові зроблять, ніякий бомж не буде лавку гріти.
![]()
![]()
Собор великомученика і цілителя Пантелеймона, та чоловічий монастир.
![]()
Що відразу привернуло мою увагу, теперішній мисливський магазин, колишня З'їжджа Олександрівська дільниця. Нагадує львівський "Чотири сезони".
![]()
Алея платанів.
![]()
Арабський культурний центр, мечеть, мусили зайти, цікаво все ж.
![]()
Визулись
![]()
Побудована мечеть в 2001р.
![]()
Дівчат пустили лише в таких мантіях.
![]()
От якби ще трохи темряви, точно секта.

![]()
![]()
Дівчина в мантії, все одно дівчина, всюди носа мусить встромити.

![]()
Приєднались ненадовго до "Мегамаршу у вишиванках".
![]()
\
![]()
![]()
А ці "зелені чоловічки" стежили за порядком під час маршу.
![]()
В країні війна, тероризм, а вони озброєні лише палицями.
![]()
А це римські "легіонери", літом. І це при тому, що в Римі відносно спокійно, а у нас військові дії. Ну скажімо по Самборі, підірвали РГД ( 100м. від мого будинку, відірвало одному руку іншого посікло), спалили міліціонера за Самбором, в напрямку ст.Самбора, спалили машину на польських номерах, підірвали трьох чоловік біля Ралівки ( 1км. від Самбора), стріляли двічі з гранатомета по будинку судді, побили мера ...
Цирк а не місто. При тому, що вільно можна купити гранату за 200грн, ПМ до 3 000 грн. АКС ( 7 000 - 10 000 грн.) А вони хлопців відправили з гумовими кийками.
![]()
Одеська опера.
![]()
Одеська міська рада.
![]()
Одеський порт - Морський вокзал.
![]()
Воронцовський маяк
![]()
Пам'ятник гнобительниці українського народу ( саме вона скасувала гетьманство в Україні). Добре, що хоч голуби дань пам'яті їй віддають.

![]()
Одеський маріачі.
![]()
Пам'ятник Арману де Рішельє. Під час Кримської війни одне з ядер пошкодило пам'ятник.
![]()
Це згадка, стилізована, про це ядро.
![]()
Я так і не зрозумів для чого вони.
![]()
Потьомкінські сходи ( зараз закриті на реконструкцію, яку проводять турки ) Невже ми такі рукожопі, а може турки менше вкрадуть.
![]()
![]()
![]()
Ліворуч, як я зрозумів, диспетчерська будка на жовтій колоні.
![]()
А ось і вона, вдалось зазумити.
![]()
Плавучі крани.
![]()
![]()
![]()
Грозовий фронт застав нас в порту. Сховалися в приміщенні "Морського вокзалу". Перший поверх митниця, наступний виставка косметики платна, третій - банкетний зал. Щось це мені явно не в'яжеться з портом, ще бракує шансів з прапорцями, кульками і льодяниками. Ой, точно і таке дрантя також було.
![]()
І вчасно ми заховались, вдарило градом.
![]()
![]()
Пам'ятник дружині моряка, скульптор Токарев А.П.
![]()
Готель "Одеса" - недобудований, закинутий об'єкт.
![]()
Неймовірно, таку масивну споруду так занехаяти. Ось по цій Одесі, цьому порту видну повний занепад. Ще кілька років і буде як в Прип'яті.
![]()
Приватні яхточки якихось магнатів.
![]()
Пасаж - перший поверх магазини, інші - готель.
![]()
![]()
Лесик під час останньої вилазки в Тараканів, питав, як я в берцах ходжу. Між іншим класні берци, уже третій рік у них. Ходив і літом при +27 і зимою при - 15. Не утепленні, нічого їм не бракує, окрім ваги - 3 кг.
Купив собі ось такі тактичні Mil-tec Trooper 5 дюймов. Взяв їх в Одесу, розходити перед горами. Класно, легенькі, зручні, не тиснуть, водостійкі ( переконався після граду і бурі ). Набук, кордура, гортекс, трьохшарова підошва... Класна річ, можна купляти, вигідна. Ну до звіту це не дуже стосується, але хто багато ходить, той розуміє. що основне - зручне взуття.
![]()
Розговорився з одеситом, простенький дядько ( тупенький ), почув, що ми з львівщини. Казав, що Львів гарне місто, але як він там був його побили за одеський акцент. Я сказав, що це мабуть, були не корінні львів'яни. Львів'яни ж лояльні до всіх, крім москалів.

Львів значно цікавіше місто ніж Одеса. Вона занепадає, усе руйнується ціни завищені на все, мови не чути української. Ну звісно є такий феномен як "Одеський гумор", але це вже інша історія і з Україною вона мало що має.