Недобудований піонер табір біля села Залісся

Автор Roy, 27.06.2010 16:36:37

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Roy

Мали бути на місці табору ракетні шахти, як гадалося. Але не сталось як гадалось.  :)
Перевірити інформацію мусіли, отож зібралися зраненько Зеля, Інкогніто, Ромчик, Ростислав та я. Ганебний дощовий ранок...купуємо бастурму, воду сідаємо в сраковоз Зелі та відчалюємо в напрям Бібрки. З основної дороги звернули наліво, залишили машину. Спочатку бетонна дорога нас обнадіювала на наявність чогось військового там в лісі, далі та ж дорога була всіяна зрубаними деревами та кущами, спеціально мабуть думали, щоб не шастали туди всякі)) Пробирались через лісові баталії, топтали болото, мокли, а тоді вже вийшли на рівненьку чисту дорогу, яка огортала пагорб.







Далі, остання надія, виходимо з-за повороту та бачимо залишки будівель:


Все, тут зрозуміли що й до чого й трішки розчарувалися. Хоча настроєва погода та гарна природа цієї місцини нам то компенсувала:














Далі потому, змарнілі такі, захотіли ше якихось пригод, подалися в Старе Село. Але замок нас не цікавив, цікавив нас асортимент продуктів в місцевому магазині))). Плюнули на той асортимент збідований та й поїхали в Брюхляндію на чебуреки смаченькі...
Поїли.

Та зігрілись)





 
Meine Ehre heißt Treue

skytalec

Ракетна база коло бухти вікінгів - виникло питання "а де то", а насправді то так само як вікінги до бухти і де та бухта.
А тут появляються більш точні кординати, цікавість і невідомість недают спокою - цеж зовсім поряд!
І от бібрицькою дорогою кочусі до Залісся. На початку села, напрти великої, новозбудованої, стильної каплички - вліво в ліс іде асвальтована доріжка,  яка повинна вивести до дитячого табору.
     - Кілька років тому приймаючи участь в екстрім гонках STEYGAR Галичина, прийшлосі відвідати табір, правда то було по опівночі, так шо при світлі ліхтарика недуже шо можна було оглянути, але асвальтовану доріжку добре памятаю.
  Тепер та дорога за кілька сот метрів закінчується - надтим попрацювали пролетарі,вітер і вода.
  Там де починаєсі бурелом, вліво відходит по лісі пртоптана дорога, нею рухаємосі до табору тримаючись правіше, памятаючи що асвальт справа від нас, так вийдем знов на асвальтовану доріжку.
  Дорга повертає вправо і за поворотом відкриваютсі залишки-руїни так званого дитячого табору.
  Перша будова напевно двоповерховий адмінбудинок. Другий - якийсь зал бо перекритий фермами і третій великий трох поверховий спальний корпус. Залишки комунікацій і очисних споруд. Все що вдалося розтягнули пролетарі.
      -Висновки зроблені пр поверховому візуальному огляді:
Територія колись могла використовуватисі військовими - могли бути ракетні установки ПВО - земля навколо табору сильно порита, але слідів перебування військових невидно, то могло бути в 50-60 роках.
Дитячий табір - 70х, а в 80х совіти хтіли збудувати собі санаторій-профілакторій, але союз зщез, будова виявиласі нікому непотрібною - а шкода.
                 Це просто мої думки.
                                                    Дорога туда і назад 49,6кМ
                                                                           Час 2год39хв
                             

inkognito

ПВО могло цілком бути, але шахтного базування - ніколи. А шо там на базуванні у ПВО стояло у 50-60 роках, ба навіть 70-х роках?
Resistance is futile

Fenriz

туди є заїзд з траси.. прямо під ті будиночки.
минулого року їздив туди на тру ожину, суницю і грибочки)

inkognito

Цитата: Fenriz від 28.06.2010 00:08:38
туди є заїзд з траси.. прямо під ті будиночки.
минулого року їздив туди на тру ожину, суницю і грибочки)

познач пліз маршрутик свій на карті. так як ми йшли, то там і УРАЛ зара не проїде. Може ше яка дорога є? Суниця є, пробували, грибами пахло (але йно сироїжки знайшов = явно ше не час на популярні гриби), ожини ніяк не виділи, навіть ніц си не кололо  :)
Resistance is futile

Fenriz

я як перший раз туди їхав, то прийшлось 2 дерева сокирою перерубувати, зїжжати з тої дороги, бо сволочі якісь потиряли бруківку (там колись вона була, вже певно й сліду не залишилось) потім яквсетаки доїхали на місце, то там було ще кілька машин)) за ними і виїхали по адекватній лісовій дорозі. правда можливо мєсні і її спохабили... отаке от

Psihov Master

Цитата: Fenriz від 28.06.2010 00:08:38
туди є заїзд з траси.. прямо під ті будиночки.
минулого року їздив туди на тру ожину, суницю і грибочки)

точніше був заїзд.. ще минулої осени заїзжав туда машиною без проблем.. а зимою коли були страшні снігопади - коли сніга падало під два метра - весь сніг в тому лісі скопичувався на скронях дерев, а так як дерева там дуже густо насаджені - падати їм виходило під тягарем снігу тільки як раз на цю дорогу асфальтовану.. зараз там реально бтром не проїдеш.. кілька разів пробували розчистити дорогу - оптимальна локація для пейнтболу - нічого не вийшло.. там для розчищення дороги потрібна важка техніка і рота солдат.. імхо звичайно..

на карті жовтим помітив повністю завалену деревами дорогу, яку в ручному режимі розчистити нереально.. через ліс по рожевому маршруту минулого року також їздив - подряпав ожиною фарбу на машині.. зараз і там вже не проїхати..

skytalec

Psihov Master  --- зараз і там вже не проїхати..
  -для ровера такого нема
  і кульки пейтбольні там зустрічав

Bottlehunter

Недалеко від с. Залісся, що біля Бібрки,  в лісі є кілька розвалених цегляних будівель. Це - недобудована база відпочинку штабу ЗОК. Інформація неточна і отримана з не так щоб дуже достовірних джерел. Тобто від чувака, що відпочивав там разом з сім'єю. За його словами, будівництво тут почалося наприкінці 80-х і припинилося з розпадом Союзу. Тут по-особливому гарно, але не через розвалини, а через незвично чистий сосновий ліс і пахуче повітря. Не смітіть тут, будь ласка, коли вирішите тут відпочити. Зрештою, як і будь-де на природі.

Зручного під'їзду автомобілем сюди немає, зустрічалися тільки хлопці на позашляховиках, що гасали лісовими дорогами. Зі Львова можна дістатися маршруткою з АС-5, що на ДБК (вул. Зелена). Підійде будь-яка, що йде в сторону Бібрки, квиток коштує 5 грн. Потрібно вийти на початку села Залісся, повернутися трохи назад по трасі та навпроти каплиці звернути направо на лісову дорогу, що потім переходить в асфальтовану. Півтора кілометри лісом - і ви на місці.

Місце на мапі

Фотоальбом

Кілька фото













Най жиє Гуцулія!

Roy

Теми об'єднав, щоб все було в купі.
Додам від себе, що ця база - дуже гарна, настроєва місцина, яку старанно "їсть" природа. Схоже, зовсім скоро будівлі там самозруйнуються.
Meine Ehre heißt Treue

STALKER

Були там з Soulstorm недавно. Дуже гарнй ліс. В майбутньому варто там походити. Загалом самі будівлі ніц особливого не являють. Хіба найбільша будівля трохи цікава. З її даху  відкривається невеличкий пейзаж на поля навколишніх сіл і дах поріс маленькими ялинками. Ото напевно все).



В деяких місцях дах провалюється:


Також в підвал заходили. Ніц особливого-пару кімнат:


Також недалеко знаходяться ось такі камені:


bodyabighit

Були тут зі STALKER та Electri4king в липні місяці





















Вид з даху найбільшої будівлі




226 Гості, 0 Користувачів