Докину кілька зразків тепер уже ретро-техніки. Частина цих девайсів і далі виконує своє пряме призначення, а частину я знайшов, коли прибирав на стриху. Відповідно виконує функцію пилозбірника

Фотоапарати "Фед" (Названий в честь Фелікса Едмундовича Дзержинського, хто не знає) і "Старт".
![]()
![]()
Залишки радіоли "Серенада". Мала паскудний звук і постійні трабли в управлінні, тому її не шкода.
![]()
Ану, хто вгадає, що то за звір? Нє, не прототип літаючої тарілки. То кухонний комбайн чехословацького виробництва, важкий як холєра. На ньому насадка для того, щоб молоти цукор на пудру. Крім неї було ще 100500 насадок для всього на світі, була навіть така, що по ідеї мала би чистити бульбу. Ті насадки були страшенно незручні і покладені на них обов'язки виконували халатно. А щоб помити комбайн після "роботи" з ним, треба було згадати всі матюки, які знаєш.

![]()
![]()
Телевізор "Юность", теж чехословацький. Був чорно-білий, мав вбудовану кімнатну антену, чотири канали, а коли його вмикали - смердів кварцом. Ось що значить недокуиентовані функції.

Панель настройки зображення розташована ззаді.
![]()
![]()
![]()
Настінний годинник "Маяк". Вміє бамкати і будити всіх посеред ночі, за що був відправлений у заслання на стрих.
![]()
![]()
Електрична духовка. Чудо-девайс, що поломився походу ще до мого народження
![]()
Електрична кавоварка.
![]()
А це - моя лапочка, світло моєї душі, програвач "Мелодія". Прибалтійського виробництва, відрізняється потужним і чистим звуком. На панелі керування є цікава кнопка "Інтим", якщо її натиснути довгим осіннім вечором, то лунає дзвінок в двері і до хати заходять троє неземної краси дівчат. Одна танцює стриптиз, інша робить тим часом тобі масаж, а третя тусує на кухню жарити бульбу, а потім жене в магазин по пиво. Що ще треба для люксового відпочинку?
![]()
![]()
![]()
![]()
Настільний годинник "Весна". Типу експортний варіант. Одна стрілка не витримала тяжкої долі і відпала.
![]()
А це - електронний настінний годинник "Рата". Вироблявся в Червонограді на секретному військовому заводі "Зміна". Живиться від розетки і має два(!) будильники. Я ніколи не ставив над собою нелюдських експериментів, але уявіть як то страшно, зриватися від адського звуку пищалки-будильника, вискакувати з-під теплої ковдри і навпомацки, додивляючись ранковий сон, шукати руками десь високо на стіні кнопку, що відключить монстра радянської оборонної промисловості!
![]()