Нажаль не получається відредагувати перше повідомлення. Хоча є помилки. Чукаріна - точно не в десятці найвищих, це типова 15-поверхівка, таких на Сихові з десяток. 10 місце можливо посідає 15-поверхівка на Коломийській, вона з надбудовою і вища за типові.
9-поверхові, але на горі.
Краєвид вражаючий, але таке не може рахуватись. Якщо так, то проста сільська хата в Яремчі вища усіх українських хмарочосів

Не найвища (9 поверхів), але дуже вдало розміщена будівля в м. Червоноград.
Якщо не помиляюсь, в Червонограді найвища 12-поверхівка на Новошахтарській?
Як ви дізнавалися висоту житлових будинків, тих що побудовані в СРСР?
Просто я хочу скласти такий список по Тернополю, якщо хтось щось знає, то прошу кидати інформацію, або ссилки на неї мені у приват.
Є кілька способів виміряти:
- піднятись на найвищий поверх з нормальним GPS-навігатором;
- виміряти висоту 1 поверху і помножити на кількість поверхів(поверхи переважно однакові) + висоту прикинути висоту додаткових конструкцій;
- виміряти по фото(фото треба робити горизонтально(за допомогою спеціальної лінійки наприклад) і здалеку).
Також є кілька сайтів з списком висоток. Дані там не завжди коректні правда. По Тернополю там правда ціла одна будівля:
http://www.emporis.com/city/ternopil-ukraine2/high-rise-buildingsЯка будівля найвища - не важко зрозуміти. Біда є коли починаються типові будинки.
Підозрюю, в Тернополі найвища будівля -
оце. Але я не знавець Тернополя, просто здогад.