Ось і випала нагода побувати у печері, отримати перший спелеологічний досвід.
Було нас багато,
gribkoff777 з жінкою (Юля),
Rufus,
Marichka,
Dexter, Гєна і наш тру-провідник
Le-i-3o.
Отже, львівські дігери, втомлені антропогенним львівським пейзажем, сирими підвалами і пахучими колекторами, прагнули відчути той андерграунд, який створила природа.
І я думаю, що цього разу ми відчули і пройнялись цим новим для нас, природнім середовищем.
![]()
Однією групою вирушили до місця залазу. Дехто з нас, змушений був залишитися на зовні, вузька, викривлена щілина не дала змогу проповзти Руфусу та Тарасу всередину. Мені повезло, ще якихось пів року тому я б точно не проліз в ту дірку. А так, стесав лише пряжку на ремні, коли протискався.

![]()
Пролізши в нетрі печери, можна було вже охарактеризувати її атмосферу. Спокій, велич природи, великі камяні брили, все це стимулювало уяву, та мимоволі проганяло надмірний азарт, кожен крок тут відповідальний, особливо коли порода не надто стійка. Нависаючі брили над головою, таке побачене якось гальмувало мене, провалля, обвали породи заставляли бути уважним і акуратним при проходженні далі.
![]()
![]()
Кажани. Ці створіння як ніяк краще пасують до цього середовища. З три десятка нам попалися. Були в основному Підковоніс малий та Нічниця велика. За останніми, мали честь спостерігати як вони спарюються.
Печера наповнилась дивними звуками)))
Так сплять Підковоноси малі
![]()
![]()
![]()
![]()
Нічниця велика
![]()
![]()
Спільна знимка і вперед, далі вглиб печери
![]()
![]()
Втрамбоване каміння. Сміялись ще тоді, що закони фізики там не працюють як належить. Ну і добре.

![]()
![]()
Важлива присутність досвідченого провідника, бо травмуватись в такій печері, чи навіть вбитись - шо два пальці ... . І розумієш що вихід один, вузький дуже, і вилазити доведеться самотужки.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
А далі було найцікавіше, залаз у надвузьку дзюру, для того щоб попасти в найбільший зал. Глянувши на це, я зніяковів спочатку.
Декстер показує це місце
![]()
А виглядало воно так:

![]()
![]()
Ось тут коротенький ролик, як Декстер вилазить.
http://www.youtube.com/watch?v=jlj8E0X_PyMНайбільше ця дірка Юлі сподобалась

![]()
![]()
![]()
Останньою точкою був цей зал, з ямою та сипухою, де колись знайшли кістки мамонта
![]()
![]()
Хороша полазка вийшла, душевна я б сказав. Важливим моментом також було частування у підніжжі печери, з розкриттям канапок, розпиттям напоїв під хороший настрій у гарній компанії.
В кінцевому результаті навіть трохи постріляли по пустих пачках.Всі фотки
тутДякую всім за гарний день.
Обговорення
тут