Кароч почитав я про цей редпоінт - кажуть що баги пофіксять, але то думаю ще не скоро. Наразі той великий не беріть. Хоча за ті гроші...
Ще от в співробітника Трамп - каже що норм, але сильно по горах не бігає, хіба фестивалі. Каже лямка надірвалася.
http://tramp.in.ua/index.php?page=products&product=34461#nul Хоча гроші і колір радують.
Вертекс буде ніяким, та й бютжет не той, а от Тріал 75 так нічьо виглядає, якби не терра то і собі б взяв. І спинка цікаво виглядає. Негатив терри в поганих матеріалах і передеранні моделей із дойтера. Матеріали гірші, навантаження ті ж, рвалися на раз. Зараз кажуть краще, але мене навіть візуально дратують, та й як тряпки виглядають за кілька використань. Тому все субєктивно)
От отримав 2 фапальних відгуки про Фйордівські Гімалаї, у людей проблеми із навігацією постійні, тому вони знають що таке довго не знімати рюкзака.

І їм можна вірити.
А ще є також український бренд Турбат, то наче люди з Горганів його проектили, але та оливкова тканина яку вони використовують як на мене дуже дешево виглядає і взагалі якась неприємна.
Але таки краще зайдіть де писав, Альона загалом норм радить, у неї є і дешеві але якісні трампи (загалом норм кантора, є вдалі моделі, і за невеликі гроші).
О, і ще, ледь не забув - гляньте на Трімм - хороша якість. Знайомий правда якось жалівся що він має не надто жорстку спинку для нього, тому продавав. Але той хлопака хардкоровий, може Вам спинка підходитиме.