ППМ 88
Дуже зацікавила...
Якщо в ній лазити по бамбарях чи наприклад Полтві то запах буде відчутно???
А якщо в бамбарі то чи велика вірогідність того що можна підхопити якусь заразу???
Любий друже, який ще не осягнув усіх премудростей бб-коду, або просто з необережності зробив помилку, до цієї маски ще треба пригвинтити фільтр (її перевага в тому, що підходять "радянські", які дешевші і на довше вистачає, ніж "новомодніх", які розраховані на 1-ну зміну - 8 годин), який і визначає, що буде носу чути. Я для Полтви (не не пре мене аромат, тупе, неосвічене бидло, не розумію всіх тонкощів) використовував більш дешевий респіратор "Тополь", і фільтри до нього, відповідно до застосування (на фільтри є таблиці підбору). Використовував також для інших цілей, тому фільрів мав кілька. Недоліком було, що якось піднімаючись по скобах вверх в очі накапало трохи, чи то бризнуло. Окуляри не надто якісно тримаються із цим намордником. ППМ мабуть вирішить цю проблему, але сюди можуть додатися запотівання (не факт, що щільний орбюратор "всередині") та зайва вага, я вже не кажу що транспортувати складніше. В бомбосховищах як правило все ок, від радону так просто не врятуєшся, треба шланг на вулицю кидати і компресор, або бо без нього рухатися активно не надто виходить. В Полтві достатньо буде того що я користав, можна пошукати окуляри зручні. Брати забугорні засоби захисту не раджу, бо дорого - ресурс як для такого використання не оптимальний та ніжні вони досить.
Хоча ППМ-88 мабуть візьму й собі - треба часом вдома

, маяч. Але тоді треба зхабарити коробку некористованих і сухих фільтрів десь.
Апдейт: Пост
stinger'а нагадав мені чого я намордник для Полтви користував - у мене дещо нефеншуй із легенями і дихальною системою загалом, тому мусив вважити. Але потім ходив і без нього, норм було опісля. І так, із ним важко бігати. І спілкуватися.