Бачу, що питання в темі досить резонансні, цікаві та доречні. Тому свій звіт я розділю на частини.
поїздСправді, як написав
Le-i-3o потяг чекав о 9 ранку на першому пероні акредитованих журналістів. На виході з тунелю вокзалу на перший перон службовець у формі перевіряв хто заходить. Однак у кожне посвідчення він не заглядав. Вірив на слово, коли львівські медійники діловито заявляли хто вони й звідки. На то є прес-служба ЛЗ. Дівчата ретельно дивились у список акредитованих і звіряли це з присутніми у вагоні Чернівецького дизеля (який
запустили восени).
![]()
Перший вагон зайняли ЗМІсти, а в другому на івент їхали охоронці урочистостей.
![]()
![]()
Опишу трохи інтер'єр:
вздовж всього вагону є поручень, за який можна триматись поки йдеш між сидіннями.
![]()
Тамбури не розділені дверима. Власне завдяки цьому стоячи біля кабіни водія у хвості можна побачити двері в іншу кабіну("голову").
![]()
Біля обох кабін є туалети. Перш ніж вирушити в сторону ст. "Бескид" машиніст роз'яснив шо можна, а шо зась. Всіх здивувала така цитата: "Щоб закрити двері туалету зсередини натісніть в ньому кнопку з ВІЗЕРУНКОМ ключа". Я перевіряв - працює

.
![]()
До слова, у WC нема вікна. Тому шоб не про***ти свою зупинку пасажир може почути про її оголошення в динамік шо в стелі.
Сидячи на унітазі можна регулювати гучність того самого динаміка (спеціальна панель з кнопками "+" і "-"). Унітаз вакуумний, коли цикаєш кнопку зливу, він кілька секунд зі свистом набирає повітря і засмоктує вміст. Потім в унітаз набирається невелика кількість води.
![]()
В туалеті є отакий столик. Хоча, якшо включити фантазію, то його можна використати на лише за прямим призначенням

Кімнатка досить простора.
![]()
Коли поїзд розганявся до 100 і вище, відчутно колисало у тамбурі. Макс. швидкість яку він розвинув було 120, десь біля Стрия.
![]()
Вай-фаю на щастя нема. Та й навіщо, коли за вікном прекрасні краєвиди?
![]()
![]()
![]()
Десь за Славським інструктор з охорони праці залізничників провів інструктаж як ми себе мусимо поводити біля тунелю. Потім прес-служба ЛЗ розщедрилась і дозволила нам познімати в кабіні. Красиво, цікаво. Мене цікавило що бачить машиніст на екрані з камер спостереження, адже у вагонах є наклейки які нагадують про старшого брата. Однак машиніст стежить за тим, шо робиться на дорозі.
![]()
![]()
![]()