Несторов був перший, чий літак не розвалився в повітрі при виконанні цієї
петлі. Зараз мертва петля така ж складність, як і розігнатися на автомобілі до швидкості 100км/год. Та, як бачимо на ТБ, наші сусіди вперто гордяться минулим 1913 роком. Замість того, щоб дивитися у майбутнє. І хоча весь світ вважає, що радіо вианйшов Марконі а Мерву Петлю зробив
Пегу, деякі люди і далі живуть у власному світі. Руському...
А монумент тут стоїть по простій причині. Коли Нестеров вистріляв усі патрони і не зміг збити ворожий літак, то він не придумав нічого кращого, як протаранити його своїм літаком. Обоє впали і загинули. На логічний вчинок Героя мало схоже, більше на порив емоцій. Ну і то був просто розвідчик
Проїжджав в тих краях нині, то й вирішив заглянути. А чому б і ні, я там ше не був. Об'єкт масштабний та легкодоступний. Є де запаркуватися. Кущі ховають його від траси, то ж почуваєшся майже як в Чорногірській обсерваторії. Навколо мальовничі сосенки та зелена трава. Гарне місце щоб випити.
Серед великих плюсів мушу відзначити практично відсутнє сміття навколо крім будівельного. Зразу видно що тут вже провели суботник і поховали все в ями за територією комплексу. Ну і стелла тут куди аварійніша ніж
у Львові. Але ж не падає курча

Жовківська Обсерваторія
![]()
"А я на небі, мила моя на небі"
![]()
Дорога від обсерваторії до Стелли
![]()
![]()
![]()
Ідеальне місце для пікніка
![]()
Я колись такі стели в школі на парті малював