Я спочатку думав, що то чергова вигадка якогось фріка-романтика, але тепер розумію, що насправді хоче сказати автор.
Інфраструктура у Львові, м'яко кажучи, до сраки, давайте то визнаємо. Водогін паскудний, обладнання старе, каналізаційні мережі розвалюються, вода в кранах брудна. Але найгірше те, що жодної позитивної динаміки, жодного руху в напрямку покращення нема. Причин тому багато, і я не вважаю себе компетентним тут їх коментувати. Ніхто з нас не може все полагодити. Ніхто в світі не може "зробити ві Львові всьо файно" навіть за один рік. Наша задача як зацікавлених в покращенні сторін, планомірно і постійно доносити до влади та всіх, кого це стосується, що нам не все одно яким буде майбутнє міста. А ще - рівномірно і стабільно, потроху, змінювати свідомість і систему цінностей людей, почати "їсти слона по шматочках". Способів робити це багато, один з них - писати петиції і поширювати інформацію.
Петиція про відкриття Полтви не означає, що з наступного року всі кошти міського бюджету мають бути спрямовані на це. Це швидше привернення уваги, щоб заставити людей задуматися про чисту воду і те, що в місті, як і в своїй хаті, все має бути відремонтоване і "до порєдку".
Таких петицій має бути сотні, як і публікацій в пресі, зустрічей з експертами, обміну досвідом з закордонними громадами і постійної роботи, яку кожен з нас може робити починаючи хоч відзавтра зранку, маю на увазі наші рідні підїзди і двори.
Петицію я підпишу.