Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - explorer

#1
Привіт

З лютого до сьогодні сайт був повністю закритий з міркувань безпеки аби зменшити шанси розповсюдження інформації, що потенційно могла бути використана ворогом. На даний момент ми дійшли згоди, що достатньо обмежити доступ до розділів "Інженерні Споруди, Військові Об`єкти, Бомбосховища" для не зареєстрованих користувачів та тимчасово припинити реєстрацію нових.

Слава Україні!
#2
Роздивляючись околиці у бінокль з району Цитаделі, помітив башту, що стирчить за обрієм міста. Цікаво, що розташована на високій гряді (340м), яка закриває місто з північної сторони, відповідно краєвиди мають бути цікаві у всіх напрямках. Виявляється, вона аж в селі Збиранка. Цікаво, що є не тільки драбина а й перила згори :) ніби на форумі ще не було.



Точне розташування:
https://www.google.com.ua/maps/@49.9017036,24.0218738,3a,81.5y,359.24h,108.78t/data=!3m6!1e1!3m4!1sjzryibS29nE4vO4mRl90Vg!2e0!7i13312!8i6656


Знімав з відстані 7.5 км :)


#3
Інформаційний та некомерційний ресурс Explorer.Lviv.Ua (Далі в тексті - Форум) створено з метою зміцнення українського сегменту Мережі, для спілкування прихильників активного відпочинку та здорового способу життя і на благо Української держави. Форум призначений для розвитку краєзнавства, туризму, міських та історичних досліджень, обміну досвідом та для заохочення до пригод за межами власної домівки.


ФОРУМ
1. Дозволено майже все, що не заборонено. Майже.
2. Модератори та адміністрація покладаються на норми суспільної моралі та (урбекс) етикету у своїх діях на форумі. У вирішенні спірних питань пріоритетом є збереження інформації на форумі та зручності використання сайту.
3. При порушенні вам може бути запропоновано самостійно виправити проблему, або це дуже неохоче зробить модератор чи адміністратор.
4. Спірні питання які стосуються всього ресурсу чи є наслідком конфлікту з адміністратором або модератором вирішуються голосуванням Адміністраторів, простою більшістю голосів (більше 50%). Це рішення вважається остаточним.
5. Систематичне порушення правил призводить до обмеження доступу.
6. На форумі заборонені: координати входів\об'єктів (в любій формі) якщо це загрожує стану об'єкту; висвітлення доступу до об'єктів ЗСУ; дестрой; образи\агресія; беззмістовні теми\коментарі та дублювання; не погоджена реклама і т.п. (див п.2).
7. Мова форуму - українська, при потребі - англійська.
8. Перед тим як писати - ознайомтесь з простими рекомендаціями -  http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,733.0.html .

СИМВОЛІКА САЙТУ
1. Нанесення логотипу ресурсу чи адреси explorer.lviv.ua чи інших ідентифікуючих зображень на об'єктах ЗАБОРОНЕНО в будь який спосіб (фарби, подряпини, наклейки, візитки та інше). Виключення мають бути погоджені з адміністрацією\власником об'єкту.
2. Поширювати матеріали де зафіксовані протиправні дії, вандалізм, чи інші дії, що негативно впливають на імідж ресурсу та демонструють логотип чи адресу сайту - ЗАБОРОНЕНО як на форумі так і за межами форуму.

ВИКОРИСТАННЯ МАТЕРІАЛІВ та ЗМІ
1. Дозволяється некомерційне використання будь-яких матеріалів ресурсу explorer.lviv.ua за умови обов'язкового розміщення активного dofollow/follow посилання на матеріал на explorer.lviv.ua не нижче другого абзацу тексту.
2. Комерційне використання будь-яких матеріалів ресурсу обговорюється в індивідуальному порядку. З адміністрацією можна сконтактуватися будь-яким способом, вказаним на сторінці допомоги https://explorer.lviv.ua/forum/index.php?action=help
3. Жоден учасник чи адміністратор без попередньої колективної згоди більшості адміністрації, не має права розповсюджувати твердження від імені спільноти, форуму чи ресурсу у ЗМІ.
4. Перегляньте секцію "про explorer.lviv.ua" (TBD) для запобігання поширенню неправдивої інформації про ресурс.

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ
1. Адміністрація ресурсу не несе жодної відповідальності за матеріали розміщені користувачами та наслідки їх використання.
2. Адміністрація ресурсу не несе жодної відповідальності за дії чи бездіяльність, вчинені любими особами так чи інакше пов'язаними з ресурсом.
3. Адміністрація не поділяє поглядів викладених у матеріалах користувачів.

ГО "Експлорер"
1. Офіційна громадська організація "Експлорер" була створена як об'єднання небайдужих до теми ресурсу людей для спрощення офіційних відносин з іншими організаціями.
2. ГО не є власником чи координатором роботи ресурсу explorer.lviv.ua. Адміністрація ресурсу не є відповідальною за роботу ГО.
3. Детальніша інформація про ГО: https://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,7899.0.html

ГРУПА "Свої"
1. Закрита група, яка дає доступ до більшої кількості інформації, ексклюзивних матеріалів та право вступу до ГО "Експлорер".
2. Всі рішення по діяльності групи "свої", в тому числі додавання\вилучення учасників вирішуються шляхом голосування членів групи. Рішення прийнято якщо підтримано більше ніж 50% членів групи, що проголосували за 7 календарних днів (таким чином учасники, що не проголосують - на результат не впливають). За відсутності більшості в телеграм чаті, голосування може проводитись на форумі.

АДМІНІСТРАТОРИ
На Адміністраторів поширюються всі права зареєстрованих користувачів та певні додаткові обов'язки, а саме:
1. Сприяти здоровій атмосфері та безперешкодному спілкуванню користувачів на Форумі, розвитку Форуму та створенню нового контенту.
2. Слідкувати за дотриманням користувачами правил Форуму.
3. Адміністратори несуть відповідальність лише перед власною совістю, тому до них не може бути вжито жодних санкцій. Користувач може бути позбавлений статусу Адміністратора за регулярне недотримання правил форуму або з публічної згоди всіх інших Адміністраторів.
4. Призначення нових Адміністраторів може відбуватись за бажанням діючих Адміністраторів.
5. Адміністрація не несе відповідальності за зміст повідомлень, написаних користувачами
6. Адміністрація залишає за собою право відновлювати змінені чи видалені користувачами повідомлення.
7. Соціальні стосунки з адміністрацією та іншими учасниками Форуму вирішуються в приватному порядку поза межами Форуму.


----
Чинні з дати публікації.
#5
Ідею пройтись зимовим лісом, відпочити біля вогнища з ночівлею (темніє то в 16:30!), та подивитись на залишки трагічно відомих селищ та хутора подав Бригадир. Ліс біля Раковця та Новосілки був мені відомий змалку, адже ту кількість разів, скільки я тут бував в дитинстві з батьками, просто не злічити. В ліс, правда, ми ніколи не заглиблювались. Також років 10+ тому влітку з другом пробували побігати в тому районі з МД по генштабівських мапах, зайшовши з Гучіска та вийшовши в Поляні, але в результаті лісом та луками ровери їхали на нас а не ми на них, про МД в тих хащах не було і мови...
 
Західний край лісу довкола джерела за останні роки суттєво розвинувся. Крім двох невеликих полігонів що там були, довкола з"явився ще комплекс з двох каскадів озер у лісі за дачами (підписаний як "Озера у Раковець-Новосілка, Бобрівка" - https://goo.gl/maps/aR2YzsnUXSjrgdMSA ), та парк активного відпочинку "Їжак Парк" http://izhakpark.lviv.ua/ з тюбінговими трасами, над джерелом збудували церкву (Храм Положення Ризи Пресвятої Богородиці, УГКЦ) на місці втраченої церкви підписаної на старих мапах як "святого Петра", а саме джерело окрім цивілізованого благоустрою обросло ресторанами, парковками, і навіть базаром, кемпінгом і готелем :) крім того у Раковці можна ще подивитись на залишки костелу Святого Валентина описаного в нас на сайті ( https://explorer.lviv.ua/forum/index.php?topic=7329.0 ) , та скупатись в річці Зубра (що я колись навіть зробив), яка витікає з Сихівського району Львова.
 
Всі ці принади нас цікавили найменше, оскільки ми навіть не планували спускатись з лісу у ці села, а розраховували пробігти з с.Поляна у с.Підтемне поклавшись на обіцянку жителя сусіднього села закинути\підібрати нас, звільнивши від необхідності робити радіальний похід від своєї машини. Як типово і буває, в останній момент нам довелось допомогти собі самим, і додати спортивної складової замість пошукової, суттєво збільшивши кілометраж прогулянки аби радіально повернутись до своєї машини. Паркінгом обрали джерело, як місце найбільшого паломництва, де покинуте на пару днів авто не привертатиме уваги. До слова, ідея лишити машину на озерах провалилась - зимовим ранком там не було і сліду присутності працівників, а заїзд закритий.

Отже, лишивши транспорт в селі, підіймаємось старовинною дорогою між озер у ліс в напрямку Медзяків - Поляни.



Першим сюрпризом було те, що ліс виявився геть білим від снігу, якого не було у Львові та у селі. Другим - те, що на полігоні МВС постійно стріляють, у лісі пострілюють мисливці та сунуть єгеря, які перегукуючись, женуть здобич. З останніми ми зустрілись у спустошених Медзяках.

Тільки залишки фундаментів та нетипово велика галявина серед лісу нагадують, що колись тут жили люди.



На цей час вже чи то мисливці з учнями на полігоні відстрілялись, чи то ми виявились достатньо далеко щоб навіть безлистий ліс почав поглинати всі неприродні звуки, ми опинились в спокої і тиші зимового лісу. Дуже дивно знайти себе в такій тиші і з наплечником з спорядженням для ночівлі в якихось 15-20 хвилинах їзди від Львова :) втім, як виявилось, пізнавальний маршрут по немаленькому лісі, короткий зимовий день та добра компанія в купі приносять задоволення навіть більше ніж надцятий забіг на якусь типову гірську вершинку Сколівських Бескидів :)

Час йти далі



За Мідзяками ми спробували віднайти млин найбільшого зниклого села в тому районі - Гучіска, але майже вся його територія перетворена на мисливські угіддя, а чимала площа довкола річки де стояв млин обнесена довжелезним парканом, за яким, судячи з усього, є розплідник для тварин.



Наступною точкою для відвідування були залишки костелу, що розташовані на узгір'ї на краю села.

На підйомі до костелу, серед тиші яку порушував тільки скрип снігу в нас під ногами, ми раптово почули фиркання та гуркіт від бігу чогось копитного поряд з нами. Відклавши пару адреналінових цеглин ми вже були готові до знайомства з кабанами, втім як виявилось це був кінь: поряд за невеликим підвищенням, на дикій швидкості він вибіг з возом кудись вище і зник в невідомому напрямку разом з фірманом. Через кущі і рельєф роздивитись їх вдалось лише фрагментально, а питання куди можна так нестись по зимовому лісі у сутінках лишилось темою для розмов до вечора :)



Костел - єдина споруда яка дійшла до наших днів, втім судячи з історичних мап збудована вона була незадовго до трагічних подій які припинили існування села.






В метрах 50 на захід можна побачити залишки закинутого кладовища.






Сонце вже заходить. Після перекусу вирушаємо на захід по старовинній австрійській дорозі.



Тут ми хотіли дізнатись причини  появи топонімів "Могили", "Могила", "Могилки" на великій ділянці лісу, які помітив Бригадир на одній з старовинних мап, хоча на більшості мап того ж часу такі позначки відсутні. Помічаємо, що у лісі довкола з'являються древні кургани, група яких тягнеться пасмом вздовж дороги. Оглядаємо найближчі - вони всі розкопані.



Найвищий курган з тих, що ми помітили, метрів 4-5 в висоту розкопаний вглиб на всю висоту... мабуть, робота археологів.





Вдома ми вже дізнались, що ця група курганів є невеликою частиною могильників Комарівської культури, яка відноситься до середнього та пізнього періодів бронзової доби і датується 15—12 ст. до Р. Х. Згідно "Каталогу курганних могильників Комарівської культури в басейні Верхнього Дністра" у навколишніх лісах заховані сотні аналогічних курганів. А група усипальниць серед яких опинились ми - була досліджена археологами у 30-х роках ХХ століття (Sulimirski 1968).


(зображення з згаданого каталогу)

Цікаво, що кладовище Гучіска 19ст, яке ми пройшли годину тому, вже потрохи розчиняється в дикому лісі, і такими темпами  без людської уваги зникне за якісь півстоліття. Тим часом ці кургани зберігають пам'ять про наших нащадків вже більше трьох тисяч років.


Минаємо чергове старовинне перехрестя та звертаємо в напрямку Тарасова. Тут вже час шукати місце для ночівлі - за хвилин 20 ліс остаточно занурить нас в темряву, а ставати серед снігу ой як не хочеться. До слова, з дровами в цьому лісі проблем нема, буквально кожні 10 метрів можна зустріти завалене дерево, а якщо заваленого дерева нема під ногами, то скоріше за все воно висить на сусідніх гілках над головою. Таке враження, що лісники цей ліс покинули разом з населенням Гучіска та Медзяків і з того часу його не чистять. Випадково помічаємо групу молодих ялинок, які як-раз вберегли з сотню квадратних метрів землі від снігу тримаючи його на собі! Місце під ними просто ідеальне.

Забута фліска Бригадира - запорука оперативного розведення вогнища.











Час біля вогнища від 17 до першої години ночі пролетів якось непомітно і невимушено. З рештою, зважаючи на довжину зимового дня, проведення часу біля багаття і було частковою метою походу :)



Під кінець нас почало притрушувати снігом вже надто наполегливо, і навіть ялинки вже не рятували, так що розходимось по наметах.



Добре, що всі розділяли ідею, що чим пізніше лягаємо - тим краще висипаємось ) в лісі для осіб з чутливим сном ця схема працює найкраще. Виспались чудово.
Снідаємо та збираємось до Тарасівки.



Наша "оаза навпаки" - довкола мокро та сніг, а під ялинками сухо та комфортно. Ми сюди ще повернемось на обід :)



На шляху до Тарасівки



Тарасівка

Довга і загалом немаленька рівна долинка з невеликим потічком, повністю захована серед довколишніх лісистих горбів. Тут сходяться дороги з усіх напрямків та кілька струмків впадають в потік, що тече до Підтемного.



Основна площа поросла дуже високою травою, трохи піднявшись схилом над якою можна оцінити розмір долини та собі уявити наскільки це місце могло бути гарним в часи коли тут були люди. А люди звідси пішли в ті ж часи що і з сусідніх селищ. На східному краю стоїть пам'ятний хрест з згадкою про ці трагічні події:





ЦитуватиПодорожній!

Зупинись, схили у скорботі голову,
прочитай і обміркуй написане.
На цьому місці стояла стодола.
Дня 21 березня 1944 року, нас
тридцять сім безвиних чоловіків
українців, розстріляли засліплені
ненавістю польські боївкарі.
Незабувай! Іди в глибокий ліс,
там вклонись жертвам польського
села Гуціско, яке було спалено,
людей поголовно розстріляно
в квітні 1944 року.
Історики! Відкрийте злочинців.
Судді! Судіть злочинців за
скоєні злочини супротив людства.

Історію треба знати щоб не повторювати її знову. Детальніший опис цих подій та появи самого хреста і таблиці в атачменті.


З Тарасівки повертаємось до місця ночівлі на теплий обід.





Ще трохи кілометрів старими лісовими дорогами.



І виходимо на край лісу над джерелом. Тут знаходимо свіжу реконструкцію бойових укріплень з укриттями викопаними в лісі, розгалуженою системою окопів, дзотами.

















Я так і не знайшов якогось опису походження цих фортифікацій.

Світловий день закінчується, але ми вже біля машини, і за 20 хвилин будемо вдома.

Нова церква на місці старої:


Наш приблизний маршрут. Загалом все можна обійти і за один день, особливо влітку.



Дякую Бригадиру та Електрічкіну за ідею і компанію та всім хто дочитав до кінця :)



#6
Останнім часом інтенсивно розшукуємо спеціалістів по БД: розробників на SQL/PL та Transact-SQL.
Зараз вакансії:

- на strong junior рівень MSSQL (голий SQL - як рідна мова, усвідомлений досвід з Tsql оскільки вся логіка проекту і відповідно і робота в процедурах, розуміння архітектури RDBMS та процесів що в ній відбуваються).

- найбільш актуальне: на Oracle та Oracle+MSSQL - intermediate рівень (голий SQL - як рідна мова, обов'язково суттєвий досвід в роботі з SQL/PL як реалізація/дослідження/виправлення бізнес логіки у сторках, планування оптимальних методів розширення існуючого функціоналу і  т. п.), базове розуміння питань перформанс тюнінгу, awr, планів. Плюсом буде досвід з великими фінансовими проектами. Довготривалий стабільний проект з цікавим замовником (великий ентерпрайз).

Пінгайте мене тут чи в пп якщо маєте бажання чи знаєте бажаючих :)

Не пишу тут стандартних фраз про плюшки, які ви чули або почуєте від рекрутерів. Контора - Елекс, офіс м. Львів, Наукова.
#7
Кожен, хто хоч раз був у Трускавці і дивився на "гори", точно бачив саме ці полонинки на які, як виявляється, можна без проблем виїхати звернувши з села Верхня Стинава на чудову грунтовку в сторону села Зимівки, що виводить на хребет і дає можливість проїхатись добрий десяток кілометрів з чудовими краєвидами.

Трускавець та Дрогобич


Трускавець


Дрогобич


Хребет цікавий тим, що він фактично перший піднімається над рівнинною частиною Львівської області, завдяки чому зверху відкривається захоплююча панорама на міста Трускавець, Дрогобич, Стебник, Борислав, а в оптику можна розгледіти і місто Стрий. При цьому з іншої сторони хребта - типові гірські карпатські краєвиди, серед яких повністю проглядається пасмо г Парашки.

Загальна панорама


Ближній план - новобудови Трускавця, далі - закинута шахта у Стебнику, спальний район Дрогобича, село Рихтичі


Місто Борислав


Пані Ольга показує як проїхати в Трускавець


Також на одній з перших вершинок хребта (г. Багнина 634м) знаходиться невеличке озеро. Далі дорога проходить через г. Княжка 672м, г. Княжа Гора 721м, г. Болеїв 773м. з спуском в с. Орів. Пішки, ровером, чи більш прохідним транспортом можна продовжити рух хребтом вже у лісі до Східниці повз місця активного видобудку нафти.


Церква у селі Зимівки


Три секції хвостосховища та село "Нове Село"


Місто Стрий:


Так виглядає ця дорога на хребті:


Мапа доїзду. Наш шлях позначено червоним. Краєвиди починаються буквально відразу в кінці підйому, де можна лишити машину і прогулятись пішки хребтом.


Зібрався букетик з полонини:



ПС: з часу нашої поїздки туди (так, це репост з мого ФБ 2016 року, але тут, мабуть, більш доцільне місце для такої інформації) хочу туди в темну пору доби і з прозорим зимним повітрям. Було б цікаво з телескопом :)

ПС2: фотографії робились на Canon 500d, телеоб'єктив canon 55-250mm IS.




#8
Продам резиновий водонепроникний костюм (там не бахіли а нормальні штани!). Розмір XXL. Мені на 190см зросту добрий і трохи з запасом. Вдягався один раз десь в 200х роках. Стан нового.
В комплекті: штани з наскрізними отворами замість кишень, куртка з капюшоном, що ховається у комір, та нормальними кишенями, отворами для вентиляції, чохол для зберігання.
150грн.(самовивіз)
Фото тут: https://photos.app.goo.gl/rnVvb5n2qkMqbdRK8
#9
Рушник новий, не використовувався. Розмір S, колір синій. Чохол. Всі деталі видно на фото.
В магазинах ціна більше 300грн, продам за 150 (самовивіз).

#10
Коврик Trimm Hiker не використовувався, але пару раз надувався вдома. В комплекті рем.набір, чохол. Колір червоний(гірчичний) +сірий.
600грн (офіційна ціна 1200+).
http://www.trimm.com.ua/kylymok-samonaduvnyj-trimm-hiker.html
Причина продажу: отримав давно в подарунок, але не використовую (люблю пінки) .






#11
Ігровець - третя по висоті вершина в Горганах - 1804 метри н.р.м. а також найвища точка хребта Ігровище.
Цікавий тим, що на відміну від більшості гір у Горганах, вершина Ігровця являє собою величезене майже плоське плато з невеликим ухилом в сторону Закарпаття.

Також на вершині окрім типових горганських розсипів кам'яних брил та непрохідних заростів жерепу, зустрічаються великі ділянки трави\мхів де можна припасувати намет для ночівлі. Саме ночівля на вершині була метою нашого короткого походу. Група склалась з Джона і мене :)

Ми обрали стрімкий підйом від Осмолоди, який проходить повз туристичний притулок і далі виходить на хребет між вершинами г.Висока та Ігровець.

Маршрут (червоний), як і інші популярні маршрути в цьому районі, доглянутий і чудово ознакований. Мітки часті, на роздоріжжі є відповідні знаки, і т.п.

Шлях починається з красивого містка через річку Лімниця неподалік Осмолоди. Далі стрімкий підйом лісом.



Ближче до верхньої межі лісу розташований чудовий туристичний притулок, відновлений в 2010 році. На підйомі метрів 50 в праву сторону (вниз) від основної стежки. Числені вказівникі не дадуть пройти повз. Трохи нижче притулку є джерело, яке являє собою маленьку криницю глибиною в метр-півтора, та місця для наметів. Числені відгуки в мережі вказують на те, що воду з цього джерела не варто вживати без додаткової обробки. На й на вигляд - не хочеться :)



Також є згадки, що в теплу пору року в притулку проживає якийсь Юрій, і спілкування з ним багатьом суттєво псує настрій. Ми не зустріли ні Юрія, ні його слідів. Мабуть, його сезон вже скінчився.



Далі ліс досить швидко переходить в криволісся та типову рослинність субальпійського поясу Карпат. Стежка прорубана в полях жерепу.
Як на замовлення, хмари що "зачіпились" за вершини на які ми йдемо, жваво тікають на захід через хребет.



Починають відкриватись краєвиди на навколишні гори, та подоланий шлях.



В залежності від рівня прозорості повітря, можна бачити селища та містечка рівнинної частини Івано-Франківської області.



На підході до вершини Ігровця



Ми прийшли як-раз вачсно для запланованих ночівлі. Захід сонця зустріли вже на верху.



Залишки старих укріплень на вершині



Ніч на Ігровці. Повний місяць непогано підсвічує каміння довкола, а вдалині видно вогні міста Калуш.



Ніч була морозна. Намет вкрився товстим шаром інію, також іній вкрив майже все довкола окрім жерепу, зробивши каміння слизьким наче лід.



Світанок ми успішно проспали. Ранок на Ігровці. Над рівниною в повітрі висить полоса димки:



Сонце заливає наш схил своїм теплом, розтоплює іній, та разом із вітром випаровує будь-які сліди морозної ночі.



Гарячий сніданок та сонячна погода дають нам наснаги для прийняття рішення спускатись довшим маршрутом - через Полонину Боревка.

Вигляд на Сивулі з спуску з Ігровця на полонину Боревка. Ліворуч з димки виринає пік Говерли, та видно обриси Чорногірського хребта.



На полонині Боревка (іноді підписують як Погар) ще стоять намети неквапливих туристів. Чудове ознакування вказує напрями всіх стежок з полонини, також недалеко є вода.



Ми обрали найменш популярний спуск в сторону Осмолоди - жовтий маршрут. Стежка тут дуже різноманітна :) на вузькій стежинці, що біжить по стрімкому схилу майже не скидаючи висоти впродовш кількох кілометрів, зустрічаються всі можливі в Горганах комбінації розваг з дерев\каміння\завалів\чорниць\грибів\лісу суцільно вкритого товстенною ковдрою мхів з яких стирчать тільки стовбури дерев.



Жартуючи, що на тій стежці не вистачає тільки водоспадів, в неочевидному місці ми звернули з маршруту до закинутої дороги, яка нижче перетворилась в чималий потік з своїми невеликими водоспадами, та випробуванням взуття та терпіння :)



Спустившись кам'янистим руслом потічка в урочище Лопушне, вийшли на брудну лісовозну дорогу формату "де кожен необачний крок може закінчитись втратою взуття в глибинах вологої багнюки". Нею доскакали вже на іншу дорогу, де зрідка пересувався легковий транспорт. 9 кілометрів які відділяли нас від свого транспорту нам суттєво скоротили місцеві мешканці, люб"язно підібравши нас десь до середини шляху.

Всі фото тут: https://photos.app.goo.gl/FPed4rj53JzjR7Qr6
#12
Зранку 14 машиною в Осмолоду, вийти на Ігровець, там переночувати і зранку у Львів.
Є бажаючі в компанію?
#13
Фото тут:
https://photos.app.goo.gl/gUuSvDpMNVXhdYtB8

1. Ліхтар налобний на 4АА, 8 діодів, 2 режими. Древній ноунейм. Саме перше, що можна було в нас купити з діодних налобників. Бачив все. Не боїться нічого. Має працювати. Резинка (та, що на голову) вмерла давно. Може комусь має сенс під саморобне щось.

2.  "Наша сила" ліхтар з жарівкою під 2Д елементи, мабуть. Не використовувався, раз вмикався. Навіть рідний цінник лишився.

3. Каталітична грілка. Китай. Раз використовувалась. Сітка ціла, ватка (котра в сітці) від старості перетворилась в пил.
#14
Повний комплект. Куплена в 2010 році, використовувалась кілька годин. 9 років лежить в коробці.
Фотки тут https://photos.app.goo.gl/z99tKEuZGkyJnG6N6
#15
3-4 Серпня: "Опілля" - пол.Руна/Рівна

3 серпня зранку їдемо машиною з Львова в "Опілля" провідати бункер, може ще щось по сусідству, і потім на ночівлю (намети) підіймаємось на полонину Руну/Рівну (біля 1500м). Зранку 4 числа вниз і до Львова.
ПРИ СОБІ НЕОБХІДНО МАТИ ДІЙСНИЙ ПАСПОРТ для перебування в контрольованій прикордонній смузі.

Машина наразі одна (Дастер): Стінгер, Анна Л., Олесь, Fenriz (ще не точно), explorer.
 
Якщо є бажаючі приєднатись - велкам! Ще два місця є.
 
Підйом від села на вершину йде по бетонних плитах, яких в парі місць трохи не вистачає. Загалом Голем туди виїжджав і на Таврії :)
ПС: колись я зліпив відео шляху від траси до вершини:


Профільна тема на форумі: http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,631.0.html
#16
Якось дивно, що не бачу в нас на форумі ніц про Верецький перевал.

Так, через нього не проходять розкручені туристичні маршрути, рідко зустрічається транспорт, і загалом автомобільний шлях в суху програє сусідньому Київ-Чопу, але рівно в стільки ж разів Верецький перевал цікавіший за паралельну ділянку популярного шосе, яким всі летять через Карпати...

Звернувши з Київ-Чоп у Нижніх Воротах або Тухольці (залежно в якому напрямку ви їдете), можна повернутись назад на цю ж трасу у Тухольці або Нижніх Воротах відповідно :)

Минулої весни там навіть був місцями асфальт, місцями навіть новий, але цей шлях не для тих хто поспішає, а для тих кому подобаються красиві серпантини, спокійний рух, чудові краєвиди. По відстані між цими точками ви навіть виграєте, якщо звернете на Верецький Перевал (27км проти 32км КиївЧопом), але по часу - програєте як мінімум в двічи, і то якщо їхати без зупинок. А зупинитись там варто.



Висота 841 метр. Через перевал проходить кордон між Львівською і Закарпатською областями, вододільний хребет.

Вікіпедія підказує:
Цитата: WikipediaДо часу побудови об'їзного відтинку автодороги М06 це був найжвавіший перевал Українських Карпат. Нині перевалом користуються лише мешканці поблизьких сіл — Жупани, Климець (Львівська область) і Верб'яж, Завадка (Закарпатська область).

Цитата: WikipediaЗа свідченням літописів, саме через Верецький перевал 895 року угорські племена на чолі з Арпадом перейшли Карпати й завоювали Паннонську (Тисо-Дунайську низовину).

На честь тисячоліття цієї події угорці в 1896 році (з відновленям у 2008?) облаштували монумент, з території навколо якого відкриваються чудові панорами Закарпаття.
Варто знати: "Верецький перевал. Історія і перспективи конфлікту"



Через 43 роки тут мала місце трагічна подія:
Цитата: Wikipedia17 березня 1939 на третій день окупації Карпатської України Мадярщиною мадярські жандарми гнали на перевал через села Нижні Ворота, Верб'яж, Завадка колони полонених галичан — вояків Карпатської Січі і передали їх польській прикордонній службі, яка розмістила полонених у підвалах своїх казарм. Наступного дня, 18 березня 1939 до сходу сонця полонені були розділені на колони, відконвойовані вліво і вправо від перевалу по лінії кордону приблизно на півтора-два кілометри і розстріляні на закарпатській стороні над селами Нова Розтока і Верб'яж, та між Петросовицею, Жупанами і Лазами.

Фільм-хроніка про трагічні події 1939 "Верецький перевал" (8хв):


В 2017 році було відкрито Меморіальний комплекс полеглим січовикам Карпатської України на Верецькому перевалі:



Там же неподалік військовий меморіал:



Ще одне відгалуження від дороги на перевалі проходить повз кілька немалих але давно занедбаних будівель:


- до недобудованого готелю.
Мало бути реально цікаве архітектурне рішення, яке навіть в поточному стані притягує погляд та заставляє працювати фантазію:



Уявіть, це все стоїть високо у горах на перевалі:







Upd20200713: нижче VasylDro кинув чудове посилання на статтю з фото того як це в глядало. Копіюю фото для історії:


Поряд пролягає нафтопровід Дружба.

Неподалік бетонного скелету готелю, я знайшов не менш оригінальну споруду, про чиє призначення хотілось би дізнатись більше :) НУП? Радіо передача якоїсь нафтопровідної телеметрії? Пункт космічного зв'язку НДІ Опілля?











ПС: фотографії з телефону kotevpoltve, оскільки я чи то камеру тоді забув, чи то загубив знимки. Місце історичне, цікаве, та поважне і заслуговує на кращі фото.
Однозначно хочу ще навідатись за кращими кадрами.

#17
Привіт!
 
Продам надлегкий намет Terra Nova Laser Competition 2. Двомісний, двошаровий, з довгим тамбуром (є місце і для речей і для проходу), два входи (бокові, один великий, один менший), регульована з середини вентиляція. Спальне місце більше 2м в довжину.

Комплектація:
-Намет (внутрішній + зовнішній)
-Каркас (одна центральна арка, два крайні патички)
-Кілки 6шт вагою 2 грами кожен - не користувався, носив свої більші.
-Ремнабір з шамтками всіх типів тканин, що використовуються в наметі.
-Чохол каркасу.
-Чохол намету.
 
Реальна вага повного комплекту (намет+каркас+кілки+чохол_намену+чохол_каркасу) = 1.27кг.
Якщо в наплечник влізе 1.5-2л пляшка води - то і цей намет влізе легко :)
 
Намет був в парі походів в першого власника і в трьох походах в мене.
Стан ідеальний, окрім невеличкого отвору (пару квадратних міліметрів - торкнувся гарячого пальника внутрішнім шаром. Нічим не загрожує. Фото дефекту в фотоальбомі).
Причина продажу: черговий практичний експеримент з надлегкими наметами показав, що більше люблю класичні напівсфери, а цей лежить в шафі.
 
Мої фото цього намету на природі та фотографії з вагою і розмірами, та фото дефекту:
https://photos.app.goo.gl/RVt9Rq3xEXbs9XZ56

Офіційний сайт (£490.00)
https://www.terra-nova.co.uk/tents-and-spares/all-tents/laser-competition-2-tent-16/

Посилання на Розетку (16968грн)
https://rozetka.com.ua/ua/terra_nova_43la/p14206718/

Продаю за 7000грн сомовивіз, БЕЗ торгу.


Продано
#18
Забута сторінка з історії львівської цитаделі:
http://dedusenko.at.ua/blog/zabytaja_stranica_iz_istorii_lvovskoj_citadeli_niiiu_po_ehlektron_i_ogas/2018-03-18-146
Пізніше зроблю копію, бо практика показує, що такі ресурси зникають з часом :(
#19
Може комусь треба Х одиниць розібраних старих (радянських) меблів з самовивозом з району цитаделі? Може піти на якісь заготовки чи дрова :) чи скласти їх назад і подивитись що вийде...
Специфіка в тому, що це лишилось від минулих власників і чим то було можна лише припускати по деяких фотографіях зроблених давно (але не факт що саме це вони розклали).
На фото - розібрані дошки - актуально те що треба забрати. Меблі на фотографіях можуть бути не тим, що там розібрано. Дошок (дсп) багато, по фото може не дуже зрозуміло бути, тісне місце.
https://photos.app.goo.gl/nEPqhuLBULgPJ8m39
#20
Було чудово, а для когось ще продовжується :)
Великий респект і дякую Bottlehunter, Inkognito та всім хто дотичний до ідеї і організації! Такого напливу позитивої молоді та поляна, мабуть, не бачила за всю свою історію, і навряд побачить ще колись :)
Може хтось перелічив точніше, але я побачив більше 40 учасників!




















































В повній роздільній здатності на пікасі: https://picasaweb.google.com/104846791749094428381/6ExplorerLvivUaMeetingMay232015?authuser=0&feat=directlink